1.12.2012

Sano rypyille ei

Kun esiinnyin ilman meikkiä, monet teistä kehuivat, että minulla on hyvä iho. Niin on - ja se on kuulkaa huolellisen työn tulos!

Nytpä jaan teille ihonhoitovinkkini.

  1. Käy kosmetologilla. Kerran kolmessa vuodessa on aika hyvä tahti. Voit käydä useamminkin jos haluat, mukavaahan se on. Kampaajalla kannattaa kuitenkin käydä tiuhempaan: naamalla pysyy hymy kun nuttura on suorassa.
  2. Tarkkaile ihosi vointia. Katso peiliin joka aamu. Jos näyttää pahalta, meikkaa ja katso sitten uudestaan. Jos tulos ei ole yhtään parempi, osta uusi ripsari ensi tilassa. 
  3. Muista kosteutus. Etenkin, jos sinulla on kuiva, pintakuiva, rasvainen tai sekaiho. Laita nassuun ihan mitä tahansa tummelia, joka ei aiheuta lisää näppylöitä. Mitä halvempi hinta, sen vähemmän sinua on huijattu. Talvivaaran osakekin on parempi sijoitus kuin satasen maksava kultapölyä ja omenan kantasoluja sisältävä hydra-detoxsupermömmö.
  4. Ennaltaehkäise ryppyjä. Jos haluat ehkäistä ryppyjä, stumppaa ja pidä kesällä hattua. Jos olet 70-luvun lapsi kuten minä, jolloin ns. pohjatyöt on jo tehty, sinulla on suurempiakin huolenaiheita kuin rypyt. Panosta mukavaan elämään, jolloin naamalla on ryppyjä lieventämässä tyytyväinen ilme.
  5. Silmäpusseja ei tarvitse sietää. Vie kersat mummille ja nuku 10 h selälläsi. Vaihtoehtoisesti vie kersat mummille ja ota siippasi kanssa tukevat glögit. Sitten on siipallakin aamulla silmäpussit ja kontrasti on täten pienempi. 
  6. Muista, että vain tämä kääretorttu ei mene viidessä vuodessa miksikään.
Kaunista joulukuuta sulle!

25 kommenttia:

  1. Ihan parhaat kauneudenhoitovinkit, kiitos ! Ainakin kohdat neljä ja viisi ovat kokeilemisen arvoiset.

    Jestas, mikä kääretorttu ! Eipä tee tämänkään jälkeen mieli valmiita leivonnaisia.

    VastaaPoista
  2. Ihan huippu kirjoitus jälleen kerran! :)

    VastaaPoista
  3. Kosmetologina en allekirjoita kaikkia kohtia :)

    VastaaPoista
  4. Lisäisin kosteutukseen ehdottomasti sisäisen kosteutuksen eli hyviä rasvoja. Kasvojen iho mulla aina melkein mistä vain huolimatta loistava tai ainakin ok, mutta muu kroppa kärsii. Tähän auttoi tyrni (pakaste), kalaöljy (omega) ja helokkiöljy -yhdistelmä. Näillä ilmeisesti ihan tutkittuakin tehoa. Tyrnissä erityisesti siemenessä hyvää öljyä, joten rouhekin olisi hyvä vaihtoehto, itse en vain siitä tykkää. Tähän lisäsin itse vielä puhtaan sheavoin ihovoiteeksi niin johan tuli täydellistä jälkeä, tuota voidetta en enää vaihda - eikä ole kallistakaan (tai onhan niitä toki kalliitakin, mutta etsii edullisen version). Ja tosiaan stressiä kannattaa välttää :)

    Varsinaista auringonottoa olen aina välttänyt, mutta huomaan kyllä että taitaa geeneillä olla suurin vaikutus. Että kiitti vaan vanhemmat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun nuo hyvät rasvat tuli mainittua niin tarkoitan toki että niitä on muitakin kuin nuo eli sitten noiden ns. lisukkeiden lisäksi toki ruoanlaitossa lähinnä oliivi- ja hamppuöljyä sekä pähkinöitä. Ylipäätään ruoalla on varmasti iso vaikutus miten iho ja koko kroppa voi. Sen huomaa kun on itse jossain vaihessa alkanut kuunnella ja tarkkailla kehoaan tarkasti.

      Poista
    2. Geenithän ne tietty jeesaa. :) Kiitän minäkin mutsiani.

      Musta toi sheavoi oli karmeeta kamaa, samoin kuin kookosöljy. Tykkään itse vähän kevyemmästä staffista. Mutta kuten tuolla jo totesin: mikä kenellekin sopii. :)

      Poista
  5. Vanha kunnon burkakin on hyvä tosi pahoina aamuina. Harkitsen vakavissani sellaisen hankkimista.

    VastaaPoista
  6. Ugh! Voin allekirjoittaa aivan kaikki. Tähän lisäisin kyllä vielä kohdan:
    -syö ja juo terveellisesti: Siispä Bailaa aamuun asti nuorempana alle 25v ja mene meikit naamassa nukkumaan. Mutta lopeta se röökin poltto jo tuolloin. Elä ns. rankkaa elämää :)Ihosi kiitää myöhemmin. nimim. 38v ja ihotestit 25v

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa muutenkin bailata alle kolmekymppisenä, koska nykyään siitä tulee karmeat jälkiseuraukset min. kolmeksi päiväksi! Olen aina ollut röökivihaaja ja oli hyvin ironista, että baarit muuttuivat savuttomiksi juuri kun lopetin niissä hengaamisen...

      Poista
  7. Ihania vinkkejä! =) 70 -luvun lapsena ja nelikymppisenä lähes aikuisten lasten äitinä osaan jo panostaa mukavaan elämään ja käytännön kokemuksesta tiedän että lasi kuohuvaa saa rypyt katoamaan kuin taikaiskusta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, aikuiset lapset kuulostaa kyllä hyvältä kuin kuohuviini! ;)

      Poista
  8. Mä lopetin naamarasvojen käytön (=unohdin koko touhun), kun tuli jotain elämää väliin, ja täytyy sanoa, että en huomaa mitään eroa. Naama voi ihan hyvin, eli siis yhtä hyvin kuin ennenkin.

    Mulle on porautunu muistiin joku dokumentti, jossa ihotautilääkäri parjasi naisia kosteusvoiteiden käytöstä ja totesi, että osittain siksi miehillä on keskimäärin parempi iho, kun eivät sitä keinotekoisesti tuki. No, kyllä mä saatan sitä tummelia kohta vähän sipasta kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on varmasti hyvin yksilöllistä. Mulle iski opiskeluaikana paha akne, leukaperistä nousi todella kipeitä ja kamalan näköisiä patteja, jotka lähtivät leviämään muuallekin naamassa. Menin YTHS:n ihotautilääkärille, joka tosiaan haukkui pystyyn kosteusvoiteen käytöstä (sanoin, että iho kiristää ja tuntuu tosi pahalta ellen kosteuta, mutta ei uskonut). Jätin sitten kosteusvoiteen pois sillä seurauksella, että akne kirjaimellisesti räjähti, kun acne vulgaris sai kunnolla muhia panssarimaiseksi kuivuneen ihon pinnan alla. Oli äärettömän tuskallista ihan fyysisestikin.

      Toisen, paremman lääkärin, kosmetologin ja oikeanlaisen kosteuvoiteen avulla aloin sitten taas vähitellen näyttää tavalliselta ihmiseltä. Roaccutan-kuuri kolmikymppisenä siirsi aknen lopullsiesti pois päiväjärjestyskestä, tai niin ainakin toivon.

      Eli tiivistetysti: jos pärjää ilman kosteusvoidetta niin hyvä, mutta hyvä kosteusvoide ei tuki ihoa. Eikä hyvän voiteen tarvitse olla edes kallis. Olin todella iloinen, kun Katja mainitsi pintakuivan rasvaisen ja sekaihon erikseen vinkeissään. Se, että iho lykkää rasvaa ilmoille, ei takaa että kosteustasapaino olisi kohdillaan.

      Poista
    2. Katja kirjoitti tämän postauksen ihan läpällä ja vailla pienintäkään asiantuntemusta ihonhoidosta, ihotyypeistä tai iho-ongelmista. Tätä kirjoitusta ei siis kannata pitää hoitoraamattuna. :D

      Poista
    3. No, otit silti esille tärkeän asian ihan huomaamattasi. Pisteet siitä!

      Ja kritisoin siis tuossa yllä vain ja ainoastaan joidenkin vanhan polven (näin siis oletan...) ihotautilääkärien merkillisen kovaa linjaa voiteita (ja joskus myös meikkaamista) kohtaan.

      Poista
  9. Mainiota! Minunkin naamani voi paljon paremmin kun lakkasin lasten myötä pesemästä sitä joka aamu. Ps. en ole koskaan käynyt kosmetologilla... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän siellä tarvitse käydä. :) Mä en pese naama illallakaan ellei ole meikkipäivä. Mitä vähemmän siihen kosken sitä paremmin se voi.

      Poista
  10. Minusta on jotenkin pelottavaa, miten muuntautumiskykyisiä (jotkut) naiset ovat. Sinäkään et näytä koskaan samalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hähä! Se ei varmaan johdu muuntautumiskyvystä vaan siitä, että mulla on todella epäsymmetriset kasvot eli näytän eri kuvakulmasta vähän erilaiselta.

      Poista
  11. ...ikä 53 v ja vain naurunrypyt koristavat naamaa-vaan ne ovatkin NIIN KAUNIITA :)
    Pilkettä silmään ja hymy naamalle-kummasti ihokin niiden kanssa hehkuupi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja kertoo niin hauskoja juttuja että kaikkia muitakin alkaa naurattaa. ;)

      Poista
  12. Heh, otan tuon glögivinkin kokeiluun :D

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...