23.12.2012

Millainen jouluihminen olet?

Joulun alla on mainio hetki tarkastella ihmisyyttään. Joulu koskettaa nimittäin ihan jokaista jollain tavalla. Duunasin joulumielisen testi, joka paljastaa oletko täysiverinen jouluihminen, joka loihtii joulun koko suvulle vai onko joulu sinulle yksi pitkä sunnuntai? Tee testi niin tiedät!


1. Täydennä lause: joulu on
a) ...vuoden kohokohta! Olen suvun virallinen jouluproikkari ja perinnevastaava, joka aloittaa jouluun valmistautumisen jo tammikuussa. Joulu tehdään pitkän kaavan kautta: on tonttulakit, rosollit, laatikot ja olkipukit, kaiken pitää olla täydellistä viimeistä himmeliä myöten.
b) ...juhlapyhä johon liittyy vaihteleva määrä stressiä. To-do listani on pitkä ja vaativa mutta viimeistään aatonaattona hyväksyn, että kaapit pitää siivota vain, jos aikoo viettää joulun siellä.
c) ...lomaa! Napsautan duunissa out-of-officen päälle ja suuntaan kinkun kiilto silmissä valmiiseen pöytään.

2. Millainen on lahjapolitiikkasi?
a) Kirjoitan pitkin vuotta vihkooni lahjaideoita, jotta jouluna varmasti on jokaiselle toivottu paketti. Luonnollisesti myös villasukkatehdas on pyörinyt elokuusta lähtien ja purkki omatekemää viikunahilloa liikenee kuokkavieraallekin.
b) Lahjapolitiikkaani voi kuvata sanalla aattopaniikki. Onneksi Alkosta löytyy lahja melkein kaikille*.
c) Mutsille ostan ässäarvan kiskalta. Muut saavat nauttia mainosta seurastani.

3. Miten salonkikelpoisia pakettisi ovat? 
a) Rakastan paketointia! En ikinä käyttäisi kauppojen paketointipalveluita vaan pyöräytän itse lahjat persoonallisiin, uniikkeihin paketteihin ja kirjoitan mustekynällä jouluiset värssyt pakettikortteihin.
b) Osaan kihartaa lahjanarua ilman, että naru katkeaa enkä tarvitse ketään pitämään sormea solmukohdan päällä. Paketeissani ei ole repeämiä, teippisöhryjä ja veritahroja - paljoa.
c) Nitoja, sinitarra, muovipussit ja jeesusteippi - niistä se hyvä paketti syntyy.

4. Mikä on joulusi hartausaste?
a) Muistan joulun alkuperäisen sanoman ja pidän hiljentymistä osana joulun viettoa. Joulukirkko tai -hartaus on vankkumaton perinne.
b) Uskon enemmän joulupukkiin kuin Jeesukseen, mutta mieli läikähtää niin Lumiukosta kuin Turun joulurauhan julistuksestakin.
c) Joulussa on parasta Tapaninpäivä. Koska silloin voi lähteä kavereiden kanssa kreisebailaamaan!

5. Millainen on aattoaamun tunnelma?
a) Jouluaattona koti on valmis jouluun: huusholli tuoksuu kuuselta ja glögiltä, musiikkisoittimesta raikuvat joululaulut ja jääkaapissa on kolmen päivän ruoat kahdellekymmenelle hengelle. Tipe, tipe!
b) Huomaan, että leipomukseeni tulevia cashew-pähkinöitä olisi pitänyt liottaa yön yli ja joudun tyytymään kaupan versioon. Lisäksi olen piilottanut lasten lahjat niin hyvin, etten itsekään löydä niitä. Kersat myös pitävät huolen, että äänimaailma koostuu täpinöitsemisestä ja joulupukin kuumasta linjasta.
c) loistava! Luvassa on puolille päiville makoilua, lahjoja ja ruokaa. Taas jälkeen kerran saan minimipanoksella maksimihyödyn.

Eniten a-vastauksia: Olet piparintuoksuinen Joulun Henki, jolla on suora linja Korvatunturille. Ilman sinua aattona syödään makaronilaatikkoa ja piirileikit vedetään kaktuksen ympärillä.
Eniten b-vastauksia: Olet sydämeltäsi jouluihminen, mutta käytännössä aikataulusi sanelee myös joulukuussa työpaikka ja päivähoito. Tavoitteesi ovat joka joulu korkealla, mutta osaat antaa itsellesi jo armoa.
Eniten c-vastauksia: Olet todellisessa win-win tilanteessa (ja todennäköisesti alle 25-vuotias). Rentoilun ammattilaisena osaat kyllä arvostaa joulua ja otat siitä ilon irti niin kauan kuin mahdollista.

Riemullista, rauhallista ja nautinnollista joulua itse kullekin säädylle: jouluihmisille, juhannusihmisille, sinkuille ja perheellisille. Päivä pitenee jo!

Ps. Ei kannata yrittää aattona Alkoon eikä soittaa joulupäivänä vihaisena jakelupäivystykseen, kun aamun sanomalehteä ei näy.

7 kommenttia:

 1. Ekat 30v ehdottomasti c, nykyään jotain a:n ja b:n välimaastoa :)

  Hauskaa joulua!

  t. toinen keskivertomamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan, että olen itse lipsumassa vähän a:n suuntaan Mutsin kuoleman jälkeen. Että jos kukaan muu ei järkkää yhteistä sukujoulua niin mun pitää. O_o

   Poista
 2. Sama täällä ! Ekat n. 30 v ehdottomasti c. Nykyään vahva b !

  Tosin olen hiukan säälittävä tapaus, olen nimitääin viettänyt kaikki joulut (47 kpl) lapsuudenkodissani Espoossa. Vielä nytkin vaikka äitini on jo vanha, menemme perheeni kanssa viettämään jouluaattoa sinne. Tosin jouluruuat jamuut valmistelut teen nykyisin yhteistyössä äitini kanssa. Meillä lapsetkin haluaa viettää aaton mummilla, muu ohjelma ei tulis kysymykseenkään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi lienee aika harvinaista, mä oon ollut ainakin puolenkymmentä joulua ulkomailla. Toivottavasti perinteenne saa jatkua vielä pitkään!

   Poista
 3. Haikeana mietin, että minne jäikään ne joulut, kun sai katsella tuntitolkulla telkkaria, lukea kirjoja ja TYLSISTYÄ? En todellakaan rakentele himmeleitä enkä tee itse luomuporkkanalaatikoita, 1 ja 3 veen kanssa on vaan sitä jatkuvaa hässäkkää vessa-asioiden, syömisten ja yleishärdellin nimissä.

  Huoh, niin kaipaan kuulumista c-kategoriaan, vaikka taidankin nykyään lokeroitua b:hen.

  Hyvää joulun jälkeistä elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ylipäätään se, että vapaa-aikaa olisi niin plajon että tylsistyisi on tällä hetkellä vähän absurdi ajatus. :D

   Poista
  2. Kahden lapsen kanssa varmaan vaikeampaa, yhden kanssa onnistuu vielä hyvin :)

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...