19.11.2012

Long live Lelulandia!

Ihmettelin viime viikolla samaa mitä vuosi sitten vauvanvaatteita vuokratessani: miksei maailmassa tarjota paljon enemmän asioita vuokralle? Kas, joku muukin on ihmetellyt samaa -- ja toiminut. Lokakuussa aloitti nimittäin toimintansa suomalainen lelujen vuokrausfirma, Lelulandia.
Ja saa niillä isikin leikkiä.

Otin saman tien yhteyttä ja pakotin tyypit yhteistyöhön (tämä on siis ensimmäinen maksettu mainos!). Pidän nimittäin tästä konseptista oikein kovasti, monestakin syystä.
 1. Kaikki lasten kamat ovat järjestään kausituotteita, jolloin kamoja pitää joko kierrättää tai säilyttää. No, en jaksa kumpaakaan. Lisäksi olen luvannut itselleni, että meille ei tule enää yhtään kaappia tai lipastoa, johon turhat kamat voi piilottaa sielua hiertämästä. Vuokratut kamat kuljettaa kusti pois – check.
 2. Project maman tutkivan journalismin ™ mukaan uudet lelut jaksavat kiinnostaa noin kolme päivää. Tämän jälkeen niihin tartutaan enää hyvin satunnaisesti. Tulee värjätylle muoville kova hinta elinkaareen nähden.
 3. Olen käpylehmäpainotteinen ihminen. En kuitenkaan vastusta kaikkia leluja kategorisesti, sillä kersoilla on hyvä olla puuhaa, joka pitää ne poissa puntista. Vihaan syvästi vain ftalaateilta käryävää halpispaskaa, josta alkaa irrota osia ja väriä heti paketista otettaessa, mutta vuokralelunhan on pakko olla kestävä, eh?
Lelulandia tarjoaa siis vuokralle perusleluja kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Pienessä paketissa on neljä lelua (19,90€/kk), isossa kuusi (29,90€/kk). Putiikin vuokravalikoimassa on tunnettuja brändejä kuten Brioa, Plastoa ja Fisherpricea, vauvoille ja vähän vanhemmille. Mukana on sekä uutuuksia että ikivihreitä klassikoita: kassakone, rakennuspalikoita, leikkisoittimia, muovieläimiä, junaradan osia ja meidän perheen viime kesän suursuosikki eläinpyramidipeli.

Valikoimaa myös laajennetaan koko ajan. Yrittäjät kamppailevat tällä hetkellä ratkaistakseen sen, miten esimerkiksi legoja saisi vuokrattua ilman hävikkiä ja mistä löytyisi laadukkaita, pesunkestäviä rooli- ja naamiaisasuja. Itse toivoisin mukaan myös leikkiruokia ja astioita sekä dinosaurusasioita. Paljon, paljon erilaisia dinosaurusasioita.

Tyypit tarjoavatkin teille nyt kokeilumahdollisuutta: testatkaa ilmaiseksi 10 päivää. Jos ette diggaa, saatte fygyt takaisin!

Yhden potentiaalisen ongelman tässä näen: palautuspäivän itkupotkuraivarit. Kannattaa siis ehkä selittää kersalle etukäteen, että kyseessä on lelukirjasto. Josta saa vuokrattua toisen paketin vain jos siivoaa huoneensa ja syö sopasta myös porkkanat.

33 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eiks! Vielä kun vaan sais tohon valikoimaan ne legot!

   Poista
  2. Joo, totta. Eli korjaan: melkein Täydellistä!

   Poista
 2. Mites sen sitten muistaa, mitä on vuokrannut? Tietty jos mukana tulee kuvallinen lista palautuspäivämäärän kanssa, niin vois toimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pienemmässä paketissa on leluja neljä, ja suuremmassa kuusi, niin ei pitäis olla liian vaikea muistaa. Tai voi vaikka laittaa kännyyn/muistitauluun/-lappuun lelut ylös, tai ottaa kännykkäkameralla kuvan sisällöstä kun paketti on saapunut.

   Poista
  2. Siellä vuokraussivulla on lista tilatuista, sieltä voi tarkistaa. :)

   Poista
 3. I-H-A-N-A-A!! Tätä on odotettukin, nyt eiku nurkkia siivoamaan, vanhat lelut huutikseen ja uusia tilalle.. Ah, ihan jotekin vierähti kivi sydämeltä, kun vihdoin löytyi helpotus leluhelvetin kanssa taistelulle. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. Tää on kyllä niin hyvä. Mun viha kohdistuu nimenomaan tavaravuoreen, ja joulu hirvittää jo valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hirvittääkin. Musta on myös hyvä opettaa naperoille, että ostaminen ei ole aina pakollista.

   Poista
 5. Leikkisoittimia vuokralle jeiii! Niin parasta. Kolmevuotiaan kitaran rämpytystä jaksaa just sen pari viikkoa, sitten lähtee mutsilta tukka. Kas, kun se täytyykin palauttaa, oijoi. Nerokasta.

  Legot on sen verran ikisuosikki että niitä en jaksa sumplia eestaas vaan hankin omat, eli mua ei haittaa niiden puute Lelulandian listoilta. Mutta tuo kaikki muu roipe. Vielä kerran, jeii!

  PS. "Pakotin tyypit yhteistyöhön" hihi. Oikein!

  -P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut olla kitaraa soitinvalikoimassa, mutta voisi kyllä olla! Noh, kyllä ne sitten itsekin innostuivat kun voimakkaasti suosittelin. :)

   Poista
 6. Kun en edelliseen tajunnut kommentoida: Lontoossa asuessamme esikoisen päiväkodissa oli järjestetty lelulainaamo eli Toy Library, kerran viikossa tunnin ajan oli lelulainaamo auki yhdessä huoneessa, sitä hoiti yks ihminen, leluja sai lainata kerrallaan kaks ja laina-aika mieluiten viikko (tai siis seuraavaan kertaan kun muisti palauttaa, uusia leluja ei saanu ennenku vanhat oli palauttanut). Oli aivan mahtavaa! Varsinkin kun oltiin Lontoossa vaan vuosi eikä oltu rahdattu penskojen koko leluarsenaalia mukanamme emmekä myöskään halunneet ostaa uusia vain että niistä pitäisi taas vuoden lopuksi hankkiutua eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi olis niin fiksua! Tällaista pitäis tehdä systemaattisesti kaikkien lastentavaroiden kanssa.

   Poista
 7. Muuten tää on hyvä idea, mutta petyin siihen, että ei voi itse valita leluja, mitä kuukausipakettiin haluaa. Yhden suosikkilelun kyllä voi kuulemma valita, mutta en heidän tilauslomakkeestaan löytänyt kohtaa, mihin sen voi laittaa. Olisi myös kiva, jos tähän ei tarvitsisi sitoutua toistaiseksi, kertaluontoinen vuokrauskin olisi hyvä olla mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, mäkin kaipaisin kyllä valikoiman lisäksi lisää joustavuutta esim että voisi lainata vain yhden lelun. Mutta eiköhän tää bisnes tästä vielä kehity kun kokielevat onko tällaiselle startille edes markkinoita. Mut on se siellä tilaussivulla se nappula, mistä suosikkilelu merkataan.

   Poista
 8. Kyllä lelut saa itse valita tietenkin! Suosikkilelu kai valitaan jo seuraavaa pakettia varten, että varmasti on saatavilla...Sehän tossa just on idea että lelut saa valikoimasta ihan itse valita...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin sen ymmärsin, että se valkkausjärjestys on se juttu (ekalla kerrallahan piti valita 8 lelua) ja suosikki tulee aina seuraavassa paketissa.

   Poista
 9. Mahtava juttu!
  Pienen vauvan äitinä olen miettinyt, että jotkut vauvanhoitokamat saisivat myös olla vuokrattavia - esim. joku Babysitteri (vrt. Babybjörn balance, jossa on kokonaan pestävä päällinen), jonka käyttöikä on lopulta aika lyhyt. Tai kantoliina, leikkimatto/lelukaari, ensisänky... Mutta sitten tullaan siihen, että näitä saa kuitenkin tosi edullisesti ostettua käytettyinä ja jälleenmyyntiarvokin on aika kiitettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, tämä on laiskan ihmisen vaihtoehto. Mä en yksinkertaisesti ehdi ostaa / myydä kierrätettyjä, joten olen tosi iloinen että leluissa pääsen helpolla.

   Poista
  2. Oon nähnyt ilmoituksia, jossa vuokrataan vauvan ensisänkyä (pyörät alla) ja rintapumppuja. Muita ei toistaiseksi ole tullut vastaan. Mutta olisi ihan hyvä tosiaan saada tavaroita vuokralle, joista ei ole varma, toimisivatko omassa käytössä. Esim. mullakin jäi imetystyyny parille käytölle.

   Poista
 10. Vuokrattavia lastenkamoja löytää vaikkapa tällaisesta paikasta: www.lastentarvikevuokraus.fi - esim. BB sitteri 15 €/kk.

  Meillä on vuokralla ensisänky ja matkarattaat on suunnitteilla vuokrata ensi kesän reissulle. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä!! Esim toi matkasänky on ihan ehdoton vuokrauskohde.

   Poista
 11. Ranskassa lelujen lainaaaminen on ihan yleistä ja useimmissa kaupungeissa on lelukirjastoja. Paikat toimivatkin ihan samoin perustein kuin kirjastot. Vuosimaksua maksetaan per lapsi, ja ainakin siellä missä me käymme 15 euron vuosimaksulla saa lainata 3 lelua / kuukausi. Paikka on auki kerran viikossa ja toimii samalla leikki- ja kohtaamispaikkana niin lapsille kuin vanhemmillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Kirjastoille tämä lelunvuokraushomma sopisi ihan älyttömän hyvin. Suomessa on totuttu että krijasto on ilmainen, mutta lelut voisivat ihan hyvin olla maksullisia.

   Poista
 12. Odotan innolla laadukkaita, pesunkestäviä rooli- ja naamiaisasuja. Hopi hopi joku innokas käsityöläisyrittäjä yhteistyötä tyrkyttämään!

  VastaaPoista
 13. Idea on erinomainen, mutta eikö tää teistä ole (sika)kallista? Ymmärsin siis, että neljä lelua saisi kahdeksi kuukaudeksi hintaan 19,90e/kk eli 40e kaksi kuukautta neljästä lelusta ja postit päälle. Jotenkin aika suolaista, kun yksi Brion puulelu maksaa usein alle sen parikymppiä ja näitä on kai tarkoitus useammankin lapsen käyttää ja vuokrata. Ehkä sitä itse ostaa ihan ne mitä halajaa ja lahjoittaa sitten hyväntekeväisyyteen kun ei enää jaksa leikki innostaa. Vai??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laskin sen niin että noi tulee puoleen hintaan jos yksi lelu maksaa uutena abt 20€. Varmasti halvemmalla pääsee jos jaksaa ostaa kierrätettynä ja jälleenmyydä, mutta laiskalle ihmisille tämä toimii, vaikka en ole suurin pakettihinnoittelun fani.

   Suurimpana ongelmana näen valikoiman eli mitä tilaan parin kuukauden päästä. Toisaalta meidän perheessä leluja tarvittaisiin myös viisivuotiaalle.

   Poista
 14. Ai kun kiva! Ainoa ärsyttävä asia oli tuo turha jako tyttöjen ja poikein leluihin, etenkin vauvalelujen kohdalla. Että turhaan ihastelin poikien helistimessä olleita pikkuisia jakoavaimia ja porakonetta, tytölle tulee valita kiva pinkki pikkuinen käsilaukku. Ai jösses, oishan nuo nyt voinut nimetä vaikka "helistinsetti käsilaukulla" ja "helistinsetti työkaluilla".

  VastaaPoista
 15. Hieno idea! Itseä kyllä mietityttää, kun nettisivuilta ei löydy mitään yritysinfoa (y-tunnus yms), vain asiakaspalvelun yhteystiedot. Itse en tilaisi, ennen kuin nuo tiedot sivuilta löytyvät. Eihän ne tiedot luotettavuutta takaa, mutta antaa firmasta huomattavasti paremman kuvan.

  VastaaPoista
 16. Kiitos kommenteista, ideoista ja parannusehdotuksista!

  Nyt löytyy saitilta y-tunnukset ja muut yhteystiedot.

  Tuo tyttö/poika jako on myös korjattu. Allekirjoittaneelta oli jäänyt settien työnimet näkyviin. Kiitokset nimiehdotuksista --> otimme ne käyttöön :-)

  Otamme todella mielellään ideoita ja palautetta vastaan, jotta Lelulandian palveluita saadaan vietyä oikeaan suuntaan.
  En keksi parempaa asiantuntijaa, jonka kanssa toimintaa voisi kehittää kuin omat asiakkaamme (nykyiset tai tulevat).

  Mukavaa syksyä kaikille!

  -Mikko Lindevall, Lelulandia Oy

  VastaaPoista
 17. Joku oli siin TV:n Leijonan luola -ohjelmassa tehnyt tästä jenkkiversion: kkhinta tuplat, lelupaketti 200 dollarin arvoinen ja kierrätysaika muistaakseni 2 vkoa. Tais olla sisäleluja kaikki.

  VastaaPoista
 18. Suorastaan nerokas palvelu tämä. Joskus olen tätä itsekin tullut ajatelleeksi mutta sitten tuumasin, että leluvuokrauksella ei ehkä ole niin helppoa synnyttää kunnollista liikevaihtoa jotta kannattaisi.

  ...näköjään ennakkoluuloni oli väärä ja hyvä niin :)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...