9.11.2012

Ihan simassa

Onko teidänkin K-marketeissa sama tarjous vai onko vain minua siunattu todella out of the box -lähikauppiaalla?


Vappuna sitten runebergintorttuja ja glögiä.

Hyvää viikonloppua, mitä sitten ikinä juottekin.

20 kommenttia:

 1. Uijuijui! Sima maistuu aina. Saisivat myös mämmiä myydä läpi vuoden. Tai taitaa sitä saada ehkä pakastealtaasta.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Totta. Vanhenevien tuotteiden suhteen lähikauppiaani on kyllä yleensä paljon sniikimpi: hän vain asettaa vanhenevat tuotteet eturiviin mitään punalaputusta tai alennuksia merkitsemättä, jotta voin sitten parin päivän päästä havaita ostaneeni jo kaksi päivää vanhan jogurtin.

   Poista
 3. Villin huhun mukaan eräät opiskelijat Helsingin yliopistosta juhlivat lempijuhlaansa Vappua myös pikkujouluissa, jolloin syntyy hybridi: Vappujoulu. Ohjelmaan on toisinaan kuulunut kolmensepänlakitusta ja menu on saattanut olla hyvinkin sekava sekoitus näitä kahta. Itselläni ei tietenkään ole mitään tekemistä tämän kanssa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulussahan juhlitaan pikku Wappua marraskuun ensimmäinen päivä (tai siinä läheisyydessä), kun on enää vain se puoli vuotta Wappuun. Aprilli päivänä on luvassa valeWappu bileet...

   Poista
  2. Yksi ääni siis opiskelijoiden huomioimiselle! ;)

   Poista
 4. Mikseipä se sima sopisi pikkujouluihin, pitääpä kokeilla, kun parin viikon päästä on omat... :)

  Vaan ei, todennnäköisesti zubi on oikeassa ja niissä on vaan menossa päiväys vanhaksi ja kauppias on keksinyt, että meneehän nämä nyt pikkujouluissa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pareehan se on saada kaupaksi kuin kaataa maahan. Ehkä kauppiaalta saa reseptivinkin.

   Käytänpä tätä erinomaista aasinsiltaa tuohon samaablogii-eriblogii-keskusteluun. Jos politiikan ongelma on vieraantuminen tavallisten (ihmisten) elämästä niin ei varmaan kannata viedä keskustelua eri areenoille.

   Poista
  2. No kerro sitten Elli maistuiko vieraille! ;)

   Ja hei joku jouluisa resepti siihen kylkeen olisikin ollut kiva h´ja tehnyt tarjouksesta vähän vähemmän epäilyttävän! Ehkä.

   Poista
 5. Maistelin tässä vähän aikaa sitten Yrjönkadun uimahallissa jallusimaa, mikä oli ihan myönteinen makuyllätys. Ehkä tuo kauppiaskin on saanut inspiraation simamyynteihin sieltä... Kyllä se ainakin iänikuiset joulusiiderit ja vastaavat äklötykset peittoaa.

  VastaaPoista
 6. meillä taitaapi olla sama lähikauppias..katselin muutama päivä sitten itse ihan samaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten tämä on K-ketjun marraskuun kamppis. ;)

   Poista
 7. Kysymys on näköjään ajan hengen mukaisesti vain siitä, miten sesonki ja sesonkiherkku määritellään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eihän mikään direktiivi kerro milloin vapun juhliminen loppuu/alkaa. ;)

   Poista
 8. Ja onhan noilla halvempi hinta kun keväällä, vaikkei sitä "punalapuin" ole koristeltukaan!

  VastaaPoista
 9. Mun vanhemmat tekivät yhteen aikaan vapun lisäksi myös juhannus-, joulu- ja pääsiäissimaa. Ei välttämättä kaikkia samana vuonna, mutta isän puolen hämäläisessä suvussa tätä on aiemmissa sukupolvissa ilmeisesti harrastettu enemmänkin. Toki 1800-luvun sima on ollut pikkasen jotain muuta kuin fariinisokeria, sitruunaa ja hiivaa, mutta mulle on jääny sellainen käsitys, että sima eli vähäalkoholinen käymisteitse valmistettu makeahko juhlajuoma on ihan oikeaa suomalaista kansanperinnettä. Simahan on ns. keskenkäyttöistä eli jos sitä käytettäisiin lisää, tulisi siitä kiljua. Mutta keskenkäyttöistä voivat juoda lapsetkin.

  Mulla ei ole väitteeni tueksi mitään muuta kuin isäni perimätieto, jos jollakulla olisi tästä lisätietoja, kuulisin siitä mieluusti!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...