25.11.2012

Epäkestävä joulukalenteri

Marraskuun viimeistä viikkoa viedään. Se tietää lapsiperheessä jonkinlaisen joulukalenterin lanseerausta.

Olenkin jo esitellyt perheemme kestokalenterin: Mummin ompeleman joulutalon, jonka taskuihin ilmestyy kilteille kakaroille aamuksi jouluisia tehtäviä, tarroja, suklaamanteleita tai laulunsanoja. (Tai rahaa, jos rynnin täyttämään taskun aamulla 30 sekuntia ennen kuin kersa tupsahtaa alakertaan.)

Tupaamme tuotiin kuitenkin eilen kilpaileva kalenteri. Joka on ns. epäkestävää mallia, sillä siitä ei takuulla jää kuin raamit jäljelle.
Kuin hieno! Metallihenkariin on ripustettu 24 omatekoista, kauniisti koristeltua piparkakkua. Leipurina on toiminut köökin puolella kohtuullisen lahjakas serkkutyttö, mutta tätä sopii yrittää vähälahjaisemmankin keittiötontun - aikaa on ensi perjantaihin. Samalla voi duunata tämän mahtavan korurasian joululahjaksi.

Nyt pitäisi enää keksiä kersauskottava selitys sille, miksi kämpässä tuoksuu piparkakku.

11 kommenttia:

 1. Ihana ja ihana on myös teidän kestokalenteri! Mä etsin sellaista pitkään ja päädyin joulusukkaan, kun en löytänyt tarpeeksi ihanaa kalenteria.

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän hieno! Ja bonuksena herkullinen tuoksu kotiin. Hitti!

  VastaaPoista
 3. Upea! Oi, kohta niitä pipareita voi taas ruveta leipomaan...

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno ja hyvä idea !

  Meillä kestokalenteri kulkee nimellä Tonttukalenteri.
  Se on kranssi, johon ripustettu joulupusseja, joissa nameja, tarroja, rahaa jne.
  Tonttukalenteri ilmestyy meillä aina 30.11-1.12 välisenä yönä keittiön kattoon roikkumaan ja sen päällä on aina mukana "joulupukin lahjalista".
  Eli mies aina taiteilee vanhan näköisen joululahja toivomuslistan joka sitten laitetaan kalenterin päälle. Joulupukin lahjalista palautetaan joulupukille n. kahden viikon päästä viimeistään. Kuljetus joulupukille toimii saunan kautta... eli saunatonttu toimittaa listan joulupukille.

  Tätä on meillä toteutettu nyt melkein 15 v, en ihan tarkkaan muista minä vuonna aloitettiin tämä, mutta varmaan jossain siinä main kun vanhin tyttö (16v)oli jotain 3 vuotias.

  VastaaPoista
 5. IHAN SAIRAAN HIENO! Täähän sopii myös mun puolitoistavuosikkaalle, jos sille nyt vängällä oman kalenterin haluaa. :)

  VastaaPoista
 6. Tää on niiiiin hieno! Meidän on PAKKO tehdä myös tällaiset. Tosiaan tämä viikko aikaa, eikä ihan koko viikkoakaan. Ja tarvitaan kaksi, äidille ja tyttärelle (ettei tule riitaa). Apua.

  VastaaPoista
 7. Ihana, ja valitettavan ilmastosidonnainen. Meidän ilmankosteuksillamme piparit olisivat alta kolmen vuorokauden pehmenneet ja maassa, tahmealla ja valuvalla tomusokerikuorrutuksella lattialaattaan liimaantuneina :O

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...