29.10.2012

Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää

Tänään on hymyilyttänyt jopa jäistä hiekkalaatikkoa kuokkiessa.

Eilinen oli aika epätodellinen päivä. Jännitti jo aamusta, vaikka olin vakaasti päättänyt, että en jännitä. Kädet hikosivat lisää, kun ennakkoäänet pamahtivat ruudulle ja huomasin olevani ekalla varasijalla. Jännitys piti otteessaan loppuun asti. Äänimäärä nousi tasaisesti, mutta kirottu d'Hondt suhteellisine vaalitapoineen piti huolta, että jos puolue notkahti, minäkin notkahdin. Huh. Tulossivun refreshaamisesta tuli koko vaaliseurueemme neuroosi. Yhden maissa olinkin sitten suihkun ja konjakin tarpeessa: Espoossa 100% äänistä laskettu, 442 ääntä ja valtuustopaikka. Mulla. Nollabudjetilla. Unta sain joskus kolmelta.

Laitoin tänä aamuna toiminnanjohtajalle tekstarin, että mitä nyt sitten tapahtuu. Vastaus: hymyillään hyvälle tulokselle ja hengitetään syvään. Valta vaihtuu vasta ensi vuoden alusta, joten eka valtuuston kokous on siis vasta tammikuussa. Kiinnostavia lautakuntapaikkoja saa toki ruveta tsekkailemaan. Lisäksi mulle järjestetään uusien valtuutettujen koulutusta. Luvassa siis epäilemättä opintoviikkoja suhmuroinnista, liito-oravan kakan käytöstä kaavoitusalueilla ja kettinkien oikeaoppisesta lukitsemisesta. Jes!

Olen aivan jumalattoman kiitollinen teille sekä ehdolle patistamisesta, kannustuksesta, äänestämisestä ja kuntarajojen yli jännittämisestä. Olette kyllä päheetä porukkaa!

Ja on se ihme juttu, mitä kaikkea tällä bloggaamisella saakaan aikaan. Ja äänestämisellä.

131 kommenttia:

  1. Onnittelut hyvästä tuloksesta. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Toivottavasti tulee hyviä tuloksia myös valtuustoduunissa. :)

      Poista
  2. Paljon onnea eri vaalipiiristä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Mahtavaa tämä alueriippumaton kannustus!

      Poista
  3. Onnittelut läpipääsystä, täältä lähti kanssa ääni sinne päin! :)

    - m

    VastaaPoista
  4. Onnea, mahtava juttu! Mua kiinnostaisi lueskella blogipostauksia valtuustotyön arjesta ja kiemuroista, toivottavasti et lopeta aiheesta kirjoittamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En lopeta! Jatkan tällä samalla hyväksi havaitulla, poliittisesti epäkorrektilla, bloggaan-kaikesta-mistä-haluan -linjalla, myös siitä, mitä siellä valtuustossa ja lautakunnissa oikein tapahtuu tai ei tapahdu.

      Poista
  5. Upeaa, ettet edes tarvinut niitä kaikkia virtuaaliääniä, joita sinulle lupailtiin. Mielettömän isot onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta! Mä muuten jäin miettimään noita virtuaaliääniä että onhan se varsinkin eduskuntavaaleissa toisaalta epäreilua että ei saa äänestää ketä haluaa vaan vaalipiirien mukaan mennään.

      Poista
  6. Onnea vielä! Bloggaamisessa on tosiaan voimaa!

    Mä totesin just, että mun ehdokas meni läpi Turussa, Helsingissä ja Espoossa. (Muista kunnista ei ollut mielipidettä.) Syytä olla iloinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! Toi on muuten hyvä taktiikka: ottaa virtuaaliehdokkaita monesta eri kaupungista niin voi jännätä useampaa läpimenoa! :)

      Poista
  7. Ensimmäinen vinkki: pysy niin kaukana kun pystyt Kurt Bymanista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahhhaha! Olen tietoinen kyseisestä herrasmiehestä ja odotan innolla hänen tapaamistaan.

      Poista
  8. Paljon onnea valtuustopaikasta! :)

    VastaaPoista
  9. Paljon onnea! Olisin äänestänyt sinua, jos olisin voinut. :) Ääni meni kotikunnan vihreälle, joka myös pääsi valtuustoon uutena valtuutettuna. :)

    VastaaPoista
  10. Jess!

    Nyt miettimään mitä aivan karseelle äänestysprosentille voisi tehdä muuta kuin väärentää ylöspäin. Joku välittömämpi osallistumisen tapa esimerkiksi nyt sitten oman valtuutetun kautta kenties. Saatan vaahdottaa tästä lisää, mutta nyt alkaa päivän toinen työ espoolaisharrastuslogistikkona... vielä minä itteni kesytän.

    Onnea vielä! Tee siitä hauskaa vaikkei se joka päivä tapakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä muuta viserrä. Jotenkin tuntuu, että tää valtuusto ei oo oikea tapa hoitaa yhteisiä asioita jos näin monia ei kiinnosta osallistua. Olishan se hienoa saada vaikka alkuun se nettiäänestäminen toimimaan niin voisi kysellä asioita suoraankin.

      Poista
  11. Jumantsuikka, huikeeta! Olipas eilen jännää tutkailla jännäkurat housuissa myös naapurikunnan kehittyviä tuloksia. Että superisti onnea ja näääääääin paljon jaksamista luottamustehtävään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti H! Voin kertoa että pitkästä aikaa muakin tosiaan jännitti. En ole hetkeen ollut sellaisissa täpinöissä kun havaitsin ekaa kertaa olevani 75:n sisäpuolella. :)

      Poista
  12. Onnea Katja! Olen yksi (niistä) joka ehdotti sulle ehdokkaaksi lähtemistä jo siinä työttömyyspostauksessa. Olen hurjan iloinen, että muutit mielesi ja lähdit kisaan. Tsemppiä ja positiivista mieltä erityisesti niihin hetkiin, kun valtuustotyö puuduttaa tai aiheuttaa pettymyksiä. Olen varma, että näemme sinut vielä Arkadianmäellä, jos vain itse haluat! Ja varo Kokoomusta, yrittävät kuitenkin kaapata sut nyt kun olet yrittäjä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, kiitti SULLE että potkit perseelle! Mä tarviin sitä aina välillä. :)

      Poista
  13. Hieno homma, että myös tälläisellä kampanjalla on mahdollista päästä läpi. Jaksamista tuleviin haasteisiin ja vielä kerran Onnea !

    VastaaPoista
  14. Onnee tosi paljon täältäkin! Kunnallispolitiikassa kyllä tarvitaankin sun kaltaisia tyyppejä!
    Nyt vaan häntä pystyyn ja kohti uusia seikkailuja!

    VastaaPoista
  15. Onneksi olkoon, vaikken päässytkään äänestämään kun en oo E'spoosta.

    VastaaPoista
  16. Täällä Tampereella refressasin koko illan myös Espoon tuloksia ja jännitin puolestasi! Mahtavaa Katja!!!! Espoo sai ehkä järkevimmän päättäjän ikinä.
    - Selli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylisanoja!

      Sitä jäin miettimään, että eikö teidän perheet ollenkaan ihmetelleet, että miksi hitossa te jotain Espoon tuloksia jännitätte? :D

      Poista
    2. Meillä ainakin tiedettiin, että jännitän oman kunnan lisäksi myös "Vuoden mutsin" menestystä... Tosin espoolaisena ääneni olisi luultavasti mennyt Kasville (samaan puolueeseen nyt kumminkin).

      Mutta hienoa, että pääsit läpi! ;)

      Poista
    3. Joo ihmetteli, mutta ei toi mies sit kauaa jaksanu päätään pyöritellä kun sanoin, että tää Katja on yks huikee blogistityyppi. Blogit, whaaaaaat?!? Vesa ei tajuu, se on tekstitvmies. Mutta oli kyllä ihan iloisesti yllättyny, kun aamulla kerroin, ett blogisti pääs 0-budjetilla Espoossa läpi, että blogikanavan voima on aika esimerkillinen.
      -Selli

      Poista
    4. Meillä mies piti silmällä Espoon tilannetta oman kuntamme ohella ja kyseli, että milläs nimellä se Mutsi täältä löytyy :)

      Onnittelut Vantaalta!

      Poista
    5. Okei! :D

      Selli, Vesa ei tosiaankaan tajuu! ;)

      Poista
  17. Mielettömästi onnea! Uskon, että sinun tyylilläsi varmasti voit myös vaikuttaa, vaikka eihän se kunnallispolitiikka aina niin herkkua olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jännityksellä odotan mitä se valtuutetun / lautakunnan jäsenen konkreettinen valta tosiaan on.

      Poista
  18. Onnea kuntapäättäjä!

    Viittauksena aikaisempaan keskusteluun, täytyy (ihan hyvällä) linkata Wikipedian antama varhaiskasvatuksen määritelmä: "Varhaiskasvatuksessa lapsen omaehtoinen leikki on keskeisessä asemassa."

    VastaaPoista
  19. Eläköön blogit! Ennen tätä välillä niin ahdistavaa ja paskaa nettimaailmaa ei ollut mahdollista, että ehdokas voi päästä läpi ihan omilla ansioillaan, omilla sanoillaan, omalla ajattelullaan suoraan ja sellaisenaan, ilman mainostoimistojen vääntöjä ja kalliita kampanjoita. Että äänestäjät voivat todella tietää, mitä ehdokas ajattelee - ja varmaan saavat myös seurata hänen toimintaansa ja havaintojaan sitten, kun kausi alkaa, se on mahtavaa. Onnea, Katja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tykkään ja yhdyn täysilä edelliseen! onnittelut vielä kertaalleen!
      -miuku

      Poista
    2. Mäkin tykkään! Kyllä tää on vahva mandaatti verkkopresenssille, siis sille että täällä verkossakin voi tavata ihmisiä, keskustella ja päivystää. :)

      Poista
  20. Onnittelut! Aja kovaäänisesti oikeita asioita! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kaiken hyvän puolella kaikeka pahaa vastaan, tietty! ;)

      Poista
  21. Itsehän asun ulkomailla enkä voinut äänestää lainkaan, mutta pakko oli silti tarkistaa kuinka Espoossa kävi. Aivan mmmmmmahtavaa!!

    VastaaPoista
  22. Onnea kovasti!
    Itsellä muutama tuttu meni läpi että heilahti ja ajattelin jos itsekkin lähtisi kokeilemaan sitten seuraavan kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lähde ihmeessä! On tässä paljon tullut funtsittua tätä yhteiskunnallista vastuunkantoa että voisiko tän järkestää jotenkin aivan toisin, varsinkin kun äänestysprossa on näin surkea.

      Poista
  23. Hieno homma! Täältä Aasian kaukomailta pääsin vielä äänestämään, ja kun valinta piti tehdä ketään itse tuntematta kavereiden suosittelemien ehdokkaiden (3 kpl) nettisivujen perusteella niin mun ääni lähti sulle, koska erotuit selkeästi joukosta.

    Onnea valtuustotyöhön, pysy omana itsenäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa! Olen niin surkea näyttelijä että ei mulla ole vaihtoehtoja kuin pysyä omana itsenäni. ;)

      Poista
  24. Mahtavaa, onnittelut Turusta! Jos vaikuttaisin Esbossa, oisit ehdottomasti saanu ääneni! =)

    VastaaPoista
  25. Onnea myös Loimaalta. Mä keräsin ensikertalaiseksi täällä kohtuu hyvän äänimäärän, myös nollabudjetilla. Valtuustoon eikä varalle ne ei riittänyt, mutta hyvä tästä on ainakin jatkaa :) neljän vuoden päästä taas uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että säkin olit ehdolla! Nyt vaan kuule keräät vankkaa kannatusta neljä vuotta niin salettiin oot valtuustossa ens kerralla. :)

      Poista
  26. Harmi että olet vihreiden listoilla, muuten olet upea nainen!
    Lupaathan, ettet lähde mukaan vihreiden mamuvouhotukseen?
    T: Jonna J.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla ollut muita puoluevaihtiksia, muissa oli vielä enemmän vikaa. :)

      Poista
  27. Onnea näin naapurikunnan puoleltakin!

    VastaaPoista
  28. JEE HYVÄ MINÄ! Äänestinpä hyvin. Piti vielä kehua että on hyvät mielipiteet sulla, tällanen pitkäaikanen lukija yllätty ilosesti ku tulit ykköseks (olikohan ylen) vaalikoneesta ni olihan se sit pakko :)

    VastaaPoista
  29. Onnea ihan törkeesti. Way to go.

    VastaaPoista
  30. Paljon onnea valtuustopaikasta. Nyt vain pistät Espoon kuosiin. Helppo nakki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! ;) Kiinnostavaa nähdä mitä asioita agendalla on ensi kaudella. Ja ylipäätään saada selville, kuka niitä sinne laittaa. :)

      Poista
  31. Wau, onneksi olkoon! :) T. Minna

    VastaaPoista
  32. Tsemppiä valtuustokauteen! Aidot ammattilaiset muuten säilyttää niitä liito-oravan "hellyyttäviä" vakuumissa, että saa oikeen freesit jäljet aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Koulutuksessa tulee sit varmaan tarkemmat ohjeet. ;)

      Poista
  33. Onnea!! Tuli tosiaan itsekin seurattua Espoon äänestystuloksia eilen ihan vaan sun takia. Jään odottelemaan raportteja valtuustoelämästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Heh, tää myötäjännittäminen on kyllä ollut ihan mahtavaa. Rapparia pukkaa kyllä heti kun asiat etenevät. :)

      Poista
  34. Jee! Aivan valtavan paljon onnea! Nyt annat palaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valtavasti! On kyllä tosi kiinnostava nähdä mitä yksi ihminen omassa ryhmässään ja valtuustossa saa aikaan.

      Poista
  35. Jee, onnea! Kerrankin mun ehdokas pääsi läpi ;)

    VastaaPoista
  36. Hurjasti onnea! Ja työintoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Intoa kyllä piisaa, kiinnostuneena odotan millaista valtuustoduuni oiekasti on.

      Poista
  37. Haa, mun oma ehdokas pääsi läpi Helsingissä ja sä pääsit läpi Espoossa! Ja siellä Espoossa on se J.Kasvikin, joka on ihan järkimiehiä. Kyllä on toivoa nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tulee paineita! Ainakin Espoon Vihreiden ryhmässä on tosi pätskyä porukkaa, Tiina Elo ja Kirsi Louhelainen ovat ainakin ihan supereita.

      Poista
  38. Keski-Suomessa refressattiin kans oman kunnan lisäksi Espoon tuloksia, siis ONNEA! Komppaan täysin sitä, joka tuolla aiemmin totesi, että "että ehdokas voi päästä läpi ihan omilla ansioillaan, omilla sanoillaan, omalla ajattelullaan suoraan ja sellaisenaan, ilman mainostoimistojen vääntöjä ja kalliita kampanjoita. Että äänestäjät voivat todella tietää, mitä ehdokas ajattelee". Jee intternet ja rehellinen blogaaminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos! Tää on oikeasti tosi hienoa. Tässä omasta elämästä suht suorin sanankääntein blogatessa syntyy toivottavasti sellainen luottamus, että ehdokkaalla on arvostelukykyä myös niissä ristiriitaisissa ja moniongelmaisissa jutuissa. Lisäksi tää on ihan suora kanava paisti kysyä ja vastata myös selittää ja taustoittaa päätöksiä.

      Poista
  39. Olisit saanut ääneni, mutta kun eri vaalipiirissä asun. Hyvä, että pääsit läpi ja menestystä politikointiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, yritän olla mahdollisimman menestyksekäs. :)

      Poista
  40. Onnea! Jos asuisin Espoossa, olisit saanut minunkin ääneni.

    VastaaPoista
  41. Aivan mahtavaa! Onnea ihan superisti :) Jos asuisin Espoossa, oisin hyvinkin voinut äänestää sua. Oot monien hyvien asioiden puolella ja saat varmasti jotain aikaankin valtuustossa. En jaksanut sen kummemmin seurata eilen tuloksia mutta ilahduin suuresti kun huomasin Metro-lehdessä oman ehdokkaan lisäksi sunkin nimen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! On kyllä kieltämättä hiukan outoa nähdä oma naamansa päivän hesarissa. :D

      Poista
  42. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  43. Hei Katja, ja onnittelut vaalimenestyksestäsi!

    Koska pääsit valtuustoon käytännössä vain ja ainoastaan tämän blogisi tuoman (ansaitun) menestyksen johdosta, minusta on ihan paikallaan että vastaanotat kenties myös ensimmäisen kansalaisaloitteen tapaisen näin blogisi välityksellä eiko vain? ;) Pyydänkin kauniisti, että tutustuisit tuoreeseen blogiimme osoitteessa http://erityiset.blogspot.com ja perehtyisit siihen kuinka Espoo toimii lapsiperheiden omaishoidon tuen kanssa. Kyseessä on siis räikeät lainrikkomukset useissa (jollei useimmissa) kunnissa liittyen siihen kuinka lapsiperheitä syrjitään omaishoidon tukia myönnettäessä.

    Kuulin, että Espooseen on valittu Suomen naisvaltaisin uusi kaupunginvaltuusto! Olen optimisti, ja uskon että naisvoimalla tähan(kin) asiaan tullaan puuttumaan ihan uudella tarmolla. Voisiko Espoo olla suunnannäyttäjä inhimillisemmässä suhtautumisessa erityislapsiin?

    Terveisin, Erityisten puolesta Heidi H.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja ehdottomasti otan vastaan kaikkea sanottavaa. :) Mä tsekkaan ton teitin blogin, inhimillisyys olis ylipäätäänkin kiva periaate ihan kaikkeen.

      Poista
  44. ONNEA;ONNEA;ONNEA! Valkkaritönisteri hiukan hupeni-kilistelin tääl yksinäni vaalivalvojaisissani sulle!!! Olisin äänestänyt, vaan tuo kuntarja tossa harmittavaisesti hiukka haittas :)
    t.Hannanmamma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Hannan mamma, onneksi oli tönisteri seurana. ;)

      Poista
  45. Hienoa, mahtavaa!!
    Minäkään en päässyt sinua äänestämään, mutta olisin kyllä äänestänyt jos se olisi ollut mahdollista, miehenikin harmitteli asiaa (olen hälle blogistasi otteita silloin tällöin lukenut). Vuosia olen jo blogiasi seurannut, jo sieltä asti kun olit esikoisesi kanssa kotona, fiksu ja sanavalmis olet, sovit varmasti hyvin tulevaan pestiisi :) Onnea ja menestystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Heh, luulen että jonkinlaista kasvamista ihmisenä tässä vielä kaivataan kun olen vähän äkkiväärä luonne ja tää ei ihan normiduunipaikka taida olla... Onneksi toi Vihreiden valtuustoryhmä on täynnä mukavia ja rauhallisia tyyppejä, joilta voi katsoa mallia. :)

      Poista
  46. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  47. Onnea läpipääsystä ehdokkaalleni! Nyt sitten vain ensi kaudelle päätöksiä peliin näiden Tapiolan rapistuvien homekoulujen ja -päiväkotien kunnostamiseksi. Ikävä on ollut huomata, että lukio on ja pysyy tyhjillään ja Jousenkaaren avoimen osalta mitään edistystä korjausten osalta ei tapahdu. Lapsiperheitä on ja muuttaa alueelle, mutta Espoo huolehtii vain siitä, että pääsevät metrolla Helsingin puolelle nopeampaan kuluttamaan naapurikunnan leikkipaikkoja, kerhoja ja puistotoiminnan tiloja.

    Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea minunkin puolestani!
      Juuri Niinan mainitsemat asiat huolettavat monia alueen perheitä. Vauhtia päiväkotien (avointen ja "normaalien") rakentamiseen ja kunnostamiseen. Asuntotuotanto on käynnissä, mutta palvelut laahaa perässä. Kohta Tapiolassa on satoja päiväkotipaikkaa vailla olevia lapsia, joita olisi mukavempi hoitaa kotona, jos avointa toimintaa olisi enemmän. Pysyisi mammoilla järki päässä, kun pakkasella ainut vaihtoehto kodin kaaoksen lisäksi ei ole seistä jäisessä tuulessa puistossa.
      Julkisuudessa poliitikot ja asiantuntijat toitottavat kodin vastuuta kasvatuksessa, mutta toivoisin julkisyhteisöltä myös lisää tukea kodeille. Pikkulapsiaika on rankkaa yhden, saati kahden tai useamman lapsen kanssa JOS sen joutuu elämään ilman sosiaalisia verkostoja. Espoolla pitää olla varaa tarjota tiloja lastaan kotona hoitaville vanhemmille tavata toisiaan ja jakaa arkeaan vertaistensa kanssa. Tilan ei tarvitse olla ihmeellinen, leluja saa varmasti lahjoituksina ja kahvit omakustannehintaan pelastaa monen päivän seinien kaatuessa niskaan kotona.
      Kun elämän alkuvuodet on saatu kunnialla kahlattua läpi ja vanhemmat pidettyä skarppeinaj aluottavaisina tulevaisuutta ajatellen, on aika kohdistaa katse eteenpäin: KOULUT. Ihan oikeasti, onko järkeä sairastuttaa sukupolvea homekouluissa? Aivan varmasti tulee kalliimmaksi hoitaa hengitystie- ym. sairauksia, joita huono huoneilma ja muut ongelmat aiheuttavat, kuin korjata KUNNOLLA rapistuneet tilat. Puhumattakaan sitten lasten mielenterveydestä.. Ne ryhmäkoot (eipä siitä sen enempää).
      Tästä tuli nyt kunnon vuodatus, mutta olen sitä mieltä, että jos äänestää, saa valittaa :) Ja luotan sun kykyyn tuoda ja pitää lapsiperheiden asioita esillä valtuustossa. Tiedän, ettei siellä yksi ihminen saa iheitä aikaan, mutta huolehdithan, etei meitä unohdeta. Ja toki Espoossa on muitakin tärkeitä asioita, myönnän. Varhaiskasvatus ja hyvät lähtökohdat elämään ovat kuitenkin ensiarvoisen tärkeitä uusia veronmaksajia kasvatettaessa. Nuorissa on tulevaisuus, olen kuullut sanottavan.

      -tintti

      ps.Ois kiva, jos saisit ympättyä tänne blogin yhteyteen jonkun keskustelupalstan tyyppisen, johon sulle sais jättää ideoita ja niitä vois muiden kanssa kehitellä. Eli lukijat voisi heittää ilmaan ideoita, joita vahän yhdessä jalostettaisi ja sä voisit sitten valtuustossa yrittää saada muutkin innostumaan laajan kannattajakuntasi asioista :)

      Poista
    2. Nopeita kommentteja, koska olen ihan poikki tästä tunnin jetlagista ja kummallisvaalien aiheuttamasta univelasta. :D

      Haluan ehdottomasti käyttää joukkoälyä hyväkseni ja olla mahdollisimman avoin tiedottamisen suhteen, joten muutoksia on blogiin tulossa. En tiedä pitäiskö perustaa oma politiikkablogi jos ihan kaikkia lukijoita ei Espoon asiat kiinnosta (en ihmettele). Mä pohdiskelen asiaa.

      Poista
  48. Hieno juttu, paljon onnea! Olisin sinua äänestänyt jos olin voinut :)

    VastaaPoista
  49. Vautsivauvau ja onnea valtuustopaikasta! Olit ensimmäinen oma ehdokas jonka valitsin muulla kuin paras huonoista -perusteella ja vielä pääsi läpi. Sulla on oikeita ideoita, niitä on pajon, et lannistu ja osaat käyttää verkostojasi. Sua tarvitaan siellä, tsemiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla! Kyllä tässä tsemppiä tarvitaan. Pikkuhiljaa alan tajuta mistä kaikesta olenkaan aivan kuistilla... O_o

      Poista
  50. Paljon onnea vaalimenestyksen johdosta! Kerrankin on mitä odottaa, valtuustoon pääsi paljon muitakin täyspäisiä vaikuttajia. Koska alat ottaa vastaan kehitys- ja säästöideoita?

    VastaaPoista
  51. Onnittelut valtuustopaikasta! Juuri ehdin silmäillä ennen lukemista työpaikan kahvipöydässä Hesaria ja bongasin heti kuvasi sieltä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tituleerasivat siinä mua verkkosisältöjen toimittajaksi (tms). Mitä pahaa "bloggaajassa" on. :D

      Poista
  52. Onnea kovasti näin virtuaalisestikin. Monen muun tavoin minuakin huolestuttaa tällä hetkellä Tapiolan alueella päivähoitotilanne. Jousenkaaren avoin päiväkoti pelasti minut(kin) esikoisen kahtena ekana vuonna, kun äitituttuja ei vielä ollut. Ja ensi vuonna olisi kyllä kiva saada autottomana lapset jonnekin järkevän matkan päähän hoitoon, eikä kilometrien päähän jonkun pullistelevan ryhmän jatkoksi.

    Jos kiitosta voi palveluista antaa, niin Tapiolan terveyskeskukseen olemme olleet tosi tyytyväisiä. Varsinkin, kun vertailukohtana on aikaisemman asuinpaikan Kivenlahden meininki.

    Terveisin se kirjastossa äskettäin sinua häiriköinyt tupsulätsäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee! Sori et olin niin sekasin, mä luulin et olin lähinnä parkkeerannut koneineni väärään paikkaan. :D

      Mä toivon pääsevani johonkin kiinnostavaan lautakuntaan jossa voi noita päiväkotiasioita kehittää! Mulla on pari aika kummallista ideaa, joista pitäis päästä puhumaan. :)

      Poista
  53. Onnea!! Muuttuuko blogin nimi nyt muotoon Project Politics? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Hyvä idea! Vähän pohdin et siirränkö politiikan omaan blogiinsa, toi olis kyllä pätsky nimivaihtis. :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  54. Onnea valitsemallesi tielle. Ihan kaikin puolin. ;-)

    VastaaPoista
  55. Onnittelut myös täältä Itä-Suomesta! Vaikka en itse voinutkaan mikkeliläisenä sinua äänestää, niin olin kyllä koko ajan hengessä mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On tää teidän myötäjännittäminen vaan niin mahtavaa. :)

      Poista
  56. Siistiä, onnea! Luettiin tytön kanssa lehteä, etsittiin sun naama valittujen joukosta. Eka havaintonsa: "täällä ei oo yhtään setiä". Einiin, mut sitäkin fiksummin päättäviä tätejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Hermanniin! Ei tosiaan oo kovin plajoo setiä. Länsiväyläkin ehti jo huomauttaa että Vihreillä on kummallisin ryhmä ever. Kiva.

      Poista
  57. työmatkamopoilija31. lokakuuta 2012 klo 0.59

    Onnea läpimenosta.

    Vaalimanifestistasi olisi kuitenkin kysymys:
    kertoisitko vielä millä oikeastaan perustelet kantasi mopojen kieltämiseen taajamissa?

    Mopoa käyttävät monet muutkin ikäryhmät kuin teinit, ja ikään katsomatta lähes kaikki käyttää mopoa juuri taajamissa ajoneuvon rakenteen ja lainsäädännön vuoksi. Ympäristön kannalta pienipäästöinen mopo on paljon pienempi paha kuin mm. muodissa olevat katumaasturit.

    Linkittämäsi uutinen mopo-onnettumuuksista ei myöskään ole varsinaista laatujournalismia. Ajoneuvomäärät ja onnettomuudet seuraavassa on poimittu liikenneturvan, trafin sekä tilastokeskuksen sivuilta:
    Kuolemaan johtaineita onnettumuuksia suhteutettuna rekisterissä oleviin ajoneuvomääriin sattuu henkilöautolla matkustaville hieman enemmän kuin mopolla matkustaville (vuonna 2012 noin 3milj. henkilöautoa/188 kuolemaa, mopoja noin 1/4 milj. /11kuolemaa vuosittain). Tapaturmia sen sijaan mopoilijoille sattuu lähes 4 kertaa useammin kuin henkilöautoilijoille suhteutettuna ajoneuvomääriin. Olisiko tämä mielestäsi syy poistaa mopot taajamista?

    Suomessa sattuu vuosittain lähes 70 000 kaatumistapaturmaa joista 2/3 on jalankulkijoita. Karkeasti siis yli 45 000 jalankulkijaa loukkaa itsensä vuosittain. Ethän aja sentään jalankulun kieltämistä?


    Mopo-onnettomuuksia on kuitenkin mahdollista vähentää jos halua riittää. Tässä yksi ehdotus:

    Mopot voisi rekisteröidä kahdelle eri rakenteelliselle maksiminopeudelle joista tehokkaampaa saisi kuljettaa vain vaikkapa 16 vuotta täyttänyt, vähintään ajokorttiluokan A1 omaava henkilö eikä koskaan kevyenliikenteenväylällä. Salittu maksiminopeus voisi olla esimerkiksi maaginen 65km/h (tämän nopuden ylittävä mopo on virallisesti moottoripyörä), jolloin liikennevirrassa pysyminen mahdollistuisi ilman hengenvaarallisia mopon ohituksia henkilöautoista rekkoihin. Pienempitehoisen mopon rakenteellista maksiminopeutta voisi laskea nykyisestä sallittusta 45km/h vaikkapa 35km/h ja siirtää tällaiset mopot takaisin kevyenliikenteenväylille tai sellaiselle ajoradalle jonka ajoneuvon maksiminopeus mahdollistaa eli 40km/h tai tämän alle. Ikäraja pienempitehoisilla mopoilla voisi jatkossakin olla 15vuotta nykyisillä ehdoilla.

    Valvonnan vaikeudella tätä ei voi mielestäni perustella, samankaltainen järjestelmä (teholuokat & ikärajat) on jo olemassa moottoripyörien ajoluvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun nähdäkseni valtaosa mopoilijoista on nuoria. Toinen vaihtoehto olisi kortti-ikärajan nostaminen, mutta se on taas ongelma taajamien ulkopuolella, jossa matkat voivat olla pitkiä. Kandee lukea se koko teksti niin hiffaat mistä oli kyse: ihmiset pitää saada liikkumaan, koska liikkuminen edistää terveyttä. Mikset mene dösällä tai fillarilla?

      Poista
    2. Nysyisenä stadilaisena ja entisenä pöndeläisenä tiedän että Mopo kielto toimisi karkeasti ainoastaan Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Ruuhkasuomen ulkopuoilella on ihan käsittämättömän surkea julkisenliikenteen infra. Ja koska se on surkea niin jokaisessa perheessä on sitten yksi tai kaksi autoa ja teineillä mopot.

      Eniveis, onnea valituksi tulemisesta! Seuraavaksi eduskuntaan? :D

      Poista
    3. Saatanpa mennäkin, mopoilukausi loppuu kohta.

      Kieltäminenhän on aina hyvä keino. Millähän aikuiset saataisiin liikkumaan ;) ?


      Poista
  58. Onnea minunkin puolestani, täältä aivan muualta päin Suomea :)

    VastaaPoista
  59. Onnea vaan kovasti! Perjantaina en vielä tiennyt, ketä itse äänestäisi (naista kuitenkin, koska äijiä on tarpeeksi joka paikassa. ja huom! olen itsekin nelikymppinen äijä), kaikki kun lupaavat huolehtia lapsiperheiden asioista, vanhuksista, palveluista ja mitä niitä onkaan. Jotenkin eksyin tänne blogiisi ja päätös tuli tehtyä aika pitkälti siltä pohjalta, että agenda oli hyvä joo, mutta erityisesti koska kirjoitustyylisi viehätti. Ja mä en edes normaalisti lue mitään blogeja.

    Se on joskus pienestä kiinni näinkin isot asiat :)

    VastaaPoista
  60. Onnea valtuustopaikasta! Hienoa, että on teitä jotka jaksatte ja haluatte asettua ehdolle päättämään yhteisistä asioista. :)

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...