25.10.2012

HopLop skarppaa

Vierailemme HopLopissa säännöllisin väliajoin. Se pelastaa vaakarännän tai kovan pakkasen aiheuttaman kitinäpäivän. Lisäksi HopLop-lahjakortti, johon kuuluu kahden lapsen ja yhden aikuisen sisäänpääsy sekä valinnainen burgeri, pelastaa kaverisynttäreillä. Se on meidän perheeltä jo perinteeksi muodostunut syntymäpäivälahja.

Kuva: Kemikaalicocktail.fi
Noora nosti eilen esille HopLopin ruokatarjonnan yksipuolisuuden. Tilannehan on toki ihan sama monessa muussakin lapsille suunnatussa paikassa. Sitä on ostettava mitä myydään kun omat eväät eivät ole sallittuja.

Jos ihan rehellisiä ollaan, minä en asiasta juurikaan piittaa. Kersat käyvät paikassa alle 10 kertaa vuodessa. Minulle on ihan sama, syövätkö muksut silloin himoitsemiaan höttöhiilareita, kun suurin osa safkasta on ihan normaalia ruokaa, ei uppokäristettyjä raneja.

Kysymys ruokatarjonnan monipuolistamisesta on kuitenkin ihan aiheellinen. Valikoima on tärkeä muillekin kuin terveysintoilijoille. Olisi hyvä, jos psykoottisen riehumisen jälkeen saisi ravittua myös allergiset, kasvisruokavaliota noudattavat tai paino-ongelmien kanssa taistelevat mukulat. Ja jos ruokavalikoima olisi parempi, voisi siellä ehkä käydäkin useammin. Nyt ankea ruokailumahdollisuus aiheuttaa jo etukäteen närästystä.

HopLopin toimitusjohtaja selitteli Länsiväylälle (HopLopin facebook-sivuilta asiaan liittyvät kysymykset poistettiin yksi toisensa perään), että sitä tarjotaan mitä ostetaan. Ahaa. Vanhemmat ovat ilmeisesti siis vaatineet mukaan karkkia ja jäätelöä. Lisäksi kuulemma jutun kuvat olivat Keravalta, joka on tarjonnaltaan poikkeustapaus. Noh, Tapiolan Hoplopissa käyneenä olen löytänyt sieltä hyvin suppean valikoiman Hesen. Poikkeus ehkä sekin. Kyse on tietenkin myös rahasta, kuten ravintola-alalla työskentelevä ystäväni huomautti. Nugetit ja ranet pystyy heittämään rasvakeittimeen kuka tahansa taksvärkkiläinen.

Toimari kertoi jutussa kuitenkin, että joulukuussa terveellisen ruoan osuutta aiotaan nostaa. HopLop haluaakin nyt tietää, millaisilla tuotteilla vanhemmat haluaisivat jälkikasvuaan ravita. Jos siis harrastatte hoploppausta, käykää kommentoimassa! Ja keskustellaan täälläkin: pidättekö tällaista asiaa tärkeänä? Ja miksi?

35 kommenttia:

 1. Yksi sana: allergia.

  Muakaan ei ihan hysteerisesti kiinnosta, jos muksut syö silloin tällöin roskaruokaa. Pää sen sijaan räjähtää jo etukäteen joka kylä- tms reissusta, koska kotiin tuomisina on aina kipeät ja inisevät kääpiöt. "Kai se nyt vähän voi maistaa." Right, jos tuut hoitamaan sitä seuraavaks viikoks.

  Vähänkään paremmassa ravintolassa pystyy yleensä sumplimaan jotain kun käyttää allergiakortin: "Saataisko tällanen pihviannos jaettuna ilman totajatotajatota" toimii ketjupaikoissakin. Ranupaikoissa ei toivoa.

  Arvatkaapa vaan, haittaako menoa. Jos mulla olis blogi, kirjottaisin tästä vähän laveamminkin. Nyt toivoisin lähinnä _käsittelemättömiä raaka-aineita_, joista voisi kikkailla kelpo annoksen nappuloille. Sitä odotellessa onkin helvetin kiire himaan syömään.

  Bree

  P.S. Jos Katja tai joku muu blogisti on kiinnostunut tästä allergia-asiasta, voin jakaa tarinani. It's been a hell of a journey, enkä ole yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mille te ootte allergisia? Laita ihmeessä maililla mulle pääkohdat.

   Poista
 2. Mahtaiskohan huoltsikkamättö olla sen kalliimpaa tuottaa, kun se kuitenkin pakataan jossain muualla? Kokonaisuudessaan perheet saattais ehkä käyttää enemmän rahaa, jos tarjolla ois vaikka täytettyjä ruisleipiä ja valmissalaatteja sen kaiken hötön lisäksi (villi veikkaus).

  Jotenkin ne karkit kai kuitenkin kuuluu asiaan, jos ne edelleen on muksuille spessukamaa, niin kuin meille aikanaan oli. Saihan Lintsilläkin aina hattaran, mutta koskaan muulloin ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahajaha, Länkkärin mukaan siellä onkin juuri noita ja muutakin ns. ruuaksi määriteltävää.

   Poista
  2. Mulla ei ole kokemusta kuin Tapiolasta ja siellä on pelkkä Hese. Tai no, on siinä tiskillä karkkipussia, suklaapatukkaa ja pullavalikoima, mutta sokeriaddiktina ummistan yleensä silmäni kun kävelen sen ohi jumppaan. :D

   Poista
 3. Samaa aina itsekin mietin, kun tuolla riehutaan. Me vedetään aina ne hampparit, mutta olis kiva, että olis vaihtoehtoja, kun meidän kersa ei niistä edes erityisemmin tykkää. Siks jurppii, että se ihan turhaan sit noita vetää ja varmasti oppii tykkäämäänkin.

  Itse tykkäisin, että sais halutessaan viedä omat eväät. Tietty vähentäis mättöbisnestä, mutta hoplopit on niin suosittuja, et varmasti riittäisi han tarpeeks safkaileviakin asiakkaita. Lisäks burgerila ei minusta oikein sovi etenkään esportin(!) Hoplopin yhteyteen.

  t. toinen keskivertomamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan!!! Siellä on välillä karmea rasvan käry kun pitäis mennä salille. No tuleepahan sen verran ällö olo, et muistan taas miks siellä salilla käyn. :)

   Sitä muuten ihmettelen, et eiks *aikuiset* kuitenkin kans haluais syödä jotain kunnollista? Mua alkaa närästää jo etukäteen pelkkä ajatuskin siellä ruokailemisesta.

   Poista
 4. Kasvissyöjäperhe tässä hei.
  Omat eväät olis jees, ja vaikka joku banaani, naposteluporkkanapussi tahi soijajugurtti kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivonkin että joku vege ottaisi kantaa. Mitäs toivoisit että tiskillä olis ostettavana?

   Poista
  2. Meillä on kans vegeperhe ja aika hyvin on kehitytty reissussa ruokailuissa..HopLopiin vaan laitan aina miehen lasten kans, kun mää en osaa heittäytyä sen paikan tunnelmaan...

   Ruokaisat herkkuvoileivät ois hyvä tarjottava ihan tiskillä, samoin vaikka smoothiet. Ja pikku pähkinäpussit tai jotkut. Mutta alko kuulostaan jo omaan korvaan vähän utopistiselta.

   Oon kirjoittanut reissueväistä pohdintaa omaan blogiin erään reissun päätteeksi. Täältä löytyy:
   http://ehtoisa.blogspot.fi/2012/09/mita-on-hyvat-reissuevaat.html

   Poista
  3. Katja, toivoisin kaura- tai soijajugurttia, pillisoijamaitoja tai vastaavia, banaania, naposteluporkkanoita tai muuta myyjien kannalta helppoa. Jos oikein pääsisi hifistelyvalkkaamaan, niin toki olisin suorastaan riemuissani kurkulla, salaatilla, tomaatilla ja tofulla täytetystä reissarista. Tai että olisi edes vaihtoehtona saada pelkillä rehuilla täytetty sämpylä ilman sitä pakollista juustonkänttyä. Mutta koska ymmärrän realiteetit, tiedän ettei sitä HopLopin kaltaiseen paikkaan saa myyntiin. Mutta jos edes niitä jugurtteja ja pillimaitoja... ja banaania.

   Tässä reilun kymmenen vuoden aikana on jo oppinut alistumaan siihen, että vegaani on aina altavastaaja, ja pitää olla nöyrän kiitollinen, jos tietyissä piireissä saa päivän aikana syödäkseen edes jotain muuta kuin mikroranskiksia ja persiljaa. Mutta näin lapsellisena se alkaa jo vähän tökkiä. Meidän jälkeläisemme kun on niin snobiksi kasvatettu, että hampurilaisaterian ja sushitarjottimen väliltä valitessaan hän ottaa ehdottomasti jälkimmäisen (äitin poika, hyvä!).

   Poista
  4. Huomasin tän saman dilemman viimeistään raskaana ollessani. Vaikka ite syönkin kalaa ja maitoa, ei raskaana ollessa tahtonut löytyä mitään, missä ei olis joko lihaa, raakaa fisua tai määrittelemätöntä juustoa (ja hysteerikkona otin ruokakiellot aika tosissani). Joten monesti mentiin sitten karjislinjalla ja se oli ankeeta se.

   Poista
 5. Minä kun menin Esikon kanssa ekaa kertaa hoploppiin (siihen televisiomainosta enempää tutustumatta), niin oli kyllä pettymys ja ihmetys, että omat eväät eivät olleet sallittuja. Eväät säästettiin paluumatkalle, koska kyllähän ipana pyysi kaikkea herkkua mitä siellä oli myytävänä.

  Täytyy sanoa, etten toista kertaa itse vie lapsia sinne, ennen kun sinne tulee parempaa ruokaa tai saa ottaa omat eväät. Toista kertaa en maksa noin surkeasta pannaripalasesta ja hilloköntistä viittä euroa!

  Jos ottaa oman banaanin tms mukaan, niin ketä se oikeasti haittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ymmärrä miksi se omien eväiden syöminen on kiellettyä. Eihän kukaan siellä ala mitään vappupiknikkiä pitämään. :D

   Poista
  2. Eväiden syöminen on sen takia kiellettyä, että yritys saisi asiakkailta "kaikki mahdolliset" rahat pois. Jos omat eväät popsitaan, niin sitten paikalta jää saamatta asiakkailta ruokailuun käytettävät rahat. Ei se bisnes pyöri pelkällä sisäänpääsymaksulla, vaan oheismyynti kuten ruoka ja muu krääsä ovat varmasti puolet tai enemmänkin kokonaismyynnistä. Ja sehän on ihan ymmärrettävää kun kyseessä on yksityinen yritys eikä mitään hyväntekeväisyyttä, tai kunnan/valtion paikka (esim. Korkeasaari). Mutta täysin samaa mieltä olen siitä, että kerta myyntiä pitää firman toimiakseen saada niin miksei sitä voisi tehdä laadukkaalla ja terveellisellä ruoalla.

   Poista
 6. Onko pakko siellä pakko syödä jollei maistu...? Tenaville kotona aamupala nassuun, pikavauhtia pelipaikoille, armotonta telmintää pari kolme tuntia. Kotimatkalla naamariin se leipä ja banaani ennen simahtamista. Ei me ainakaan olla ehditty sen tiskin kohdalla juuri edes stoppailla, vaan se hulinointi kavereiden kanssa vie voiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tiettykään, mutta olisihan se kiva jos olis jotain maistuvaa. :) Me ollaan siellä yleensä vasta iltapäivästä ja pidetty juoma- & syömäpaussi puolivälissä että ehtii sitten kotona tulla taas päivälliselle nälkä.

   Poista
 7. Meillä syödään kotona ihan perusruokaa, mutta isosiskon painokäyrät on reilusti plussalla. Ja tissitakiainen näyttää siskoonsa tulleelta :) Voisin viedä liikkumaan ja riehumaan Hoploppiin mielelläni, mutta hölmöähän se olisi liikunnan päälle vetää hampurilaiset. Täytyy kokeilla joskus Banskuanskun vinkeillä.

  K

  VastaaPoista
 8. Hoplopin synttärikutsukonsepti on ihan karmea - lapset olleet kai kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla tarjonta on ollut pelkkää mehua ja limua (vettä ei missään) ja sellaisia karmeita halpissipsipuristeita, vähän niinkuin hotrods mutta huonompia. Ja karkkia tietty. Toki lastenjuhliin kuuluu mehu ja herkut, mutta kun pöydässä ei ollut mitään missä olisi ollut yhtään luonnollista ainesosaa (kuten edes popcorneja) päätin ettei meidän kekkereitä siellä pidetä. Mun lapset on muutenkin vähän nynnyjä, ei tykkää käydä siellä jos ei ole tuttuja kavereita mukana. Mulla taas on aika matala melunsietokyky, HopLop on ihan helvetin esikartano tälläselle tinnituskorvalle.
  SS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oli laittanut toivoni HopLopin synttäreihin kun mölymäärä ylittää kriittisen rajan. Toivottavasti tähänkin tarjoiluun saisi vaikuttaa. Kunhan eihän se safka lapsille edes ole kovin tärkeää, joten less is more konseptilla saisi varmasti samalla hinnalla nopeaa purtavaa riehumisen välissä.

   Poista
 9. Mua potuttaa, että menipä hoploppiin, ravintolaan tai keskivertohotelliin, niin AINA on lapsille tarjolla lihapullat, nakit, ranskikset ja hampurilainen. Kaikki lastenlistat ja hoploplistat pitäis kieltää lailla ja kakroille tarjota puolikkaita annoksia aikuisten ruokalistalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen!

   t. toinen keskivertomamma

   Poista
  2. Tässä kuitenkin törmätään kysynnän ja tarjonnan lakiin. Eräässä hotelliketjussa on ollut (on kai edelleenkin?) Jamie Oliverin laatima lasten menu, eli terveellinen ja maistuva sellainen. No mitäs sitten perheet kuitenkin ostavat/kysyvät? No niitä hampurilaisia ja nauravia nakkeja! Kun kerran ollaan lomalla ja hotellissa, niin pitäähän lastenkin saada herkutella... Näin siis kuulin ravintolatarjoilijan kertovan, kun ihastelin menun tarjontaa :(

   Poista
  3. Vierailin kesällä eräässä hotelliketjussa, jossa oli Jamie Oliverin lasten menu, joka sisälsi hamppareita, lihapullia ja ranskiksia. Olin kyllä todella pettynyt, kun sitä erikseen oikeen kehuttiin. Mutta ehkä se oli eri hotelliketju?

   Poista
  4. Varmastikin on sama ketju kyseessä. Minun vierailustani on jo pari vuotta aikaa, joten ilmeisesti ovat muokanneet menua myyvempään suuntaan...

   Poista
 10. Mua ärsyttää kans toi lasten "aliarvioiminen" ruuan suhteen. Kyllä ne muutakin syö kun niitä ranskalaisia! Mun mielestä Ikea on ihan edelläkävijä tossa asiassa, siellä on sentään lihapullien kaveriks keitettyä perunaa tai pasta-annos ja MAHIS OTTAA KAIKKI ANNOKSET PUOLIKKAINA PUOLEEN HINTAAN! Niinkun soisin joka putiikista löytyvän.

  Ongelma ei ole yksittäinen hoplop-käynti, vaan esim. lomareissu jossa vieraillaan vaikkapa hotellissa, hoplopissa, huvipuistossa jne. ja kaikissa tarjolla ne samat ranet! Kyllä meilläkin niitä syödään sillon kun ruokailu ulkoistetaan hampurilaispaikkaan, mutta muuntyyppisissä ravintoloissa täytyy saada muunlaista ruokaa!

  Meidän perhe ei paljoa enää ulkomailla reissaile kun tämmöseltä viidensakilta maksaa jo sen verran, mutta rahatilanteen mukaan on piristävää "syödä ulkona". Aina homma on vaan alotettava mietinnällä että mistähän jotain kohtuuhintasta muutakunranskalaista...Hoplopissa ei olla ikinä! oltu, mielenkiinnolla jään odottamaan mihin suuntaan ruokapolitiikka lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin lomalla ihan saman: varsinkin turistikohteissa on vaikea löytää paikkaa josta saisi paikallisia herkkuja. Myös aikuisille.

   Poista
 11. Mulla on maidotonta ruokavaliota noudattava UMMETUKSEEN taipuvainen lapsi, jolla on ikää 2,5 v,ja matkaa Hoploppiin 3 varttia. Evästä siis on saatava sekä äidin että lapsen reissun aikana, enkä haluais syödä tai syöttää lapselleni mitään ihan p... josta lapsi tulee vielä kipeäksi. Jep jep.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Ummetus ei tosiaan ole edes kovin harvinaista.

   Poista
 12. No, mäkin ny si sano jottai.

  Eli on se pirun kumma, kun ei saa syödä omia eväitä! Me ollaan kyllä ihan törkeästi syötetty lapselle omia eväitä. Vanhemmat sit syö sitä roskaa naama rutussa...

  Mutta ihan oikeasti, jos lapsi on todella allerginen eikä tiskiltä löydy yhtään mitään syötäväksi kelpaavaa, olen kyllä ihan hyvällä omalla tunnolla kaivanut repusta lapselleni omat, kunnon eväät.

  Nyt jo voisi jotain syödäkin allergioiden hieman helpotettua, mutta eipä tuo onneksi suostu syömään sitä mitä hoplop tarjoaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan se tosiaan kiva jos aikuisetkin huomioitaisiin, niiden allergisten lasten lisäksi.

   Poista
 13. Ihan ylätyin, että käytte "alle kymmenen kertaa vuodessa" eli oletettavasti ainakin yli 5 kertaa vuodessa. Ja asutte Tapiolassa, josta ei ole Päivämuseon lastennäyttelyihin, Sealifeen, Kiasman työpajoihin, useisiin luisteluhalleihin, leikkipuistoihin, lastenteattereihin, elokuviin, puhumattakaan erilaisista tapahtumista (Sirkus Finlandia, jääshow, horseshow) ja harrastusmahdollisuuksista matka eikä mikään.

  Mä en todellakaan ole täydellinen äiti, mutta 5v ei sitten hoitovapaa-aikanai (meni päiväkotiin täytettyään 2v) ole käynyt hoplopissa kuin kerran ja nekin oli päiväkotikaverin synttärit. Kyllä me on löydetty muutakin tekemistä ja riehuttu ulkonakin huonoissa säissä, jos on riehuntaa kaivannut....

  Käydään kyllä joskus hampparilla siitä huolimatta, pääasiassa ulkonasyöminen kuitenkin "oikeissa ravintoloissa.

  Pääasia kai kommentissani, jos ruokailu hoplopissa ärsyttää, niin älkää menkö vaan keksikää parempaa tekemistä ;)

  Eikä tätäkään tarvinnut niin vakavasti ottaa, kunhan nyt oli vaan fiilis, että pakko sanoa.

  T. äiti, jonka lapsi sai tänään kunnon ruokaa, mutta pääasiassa ilta meni kyllä tv:ä (dvd:ä) katsellessa (että ois se hoplop varmaan senkin mielestä ollut kivempi vaihtoehto ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en tajua: miksi ei saisi vaatia parempaa? HopLop on tuossa ihan vieressä - miksi siellä ei saisi käydä JA haluta syödä? Näyttelyissä en viitsi antaa kersan riehua pää punaisena.

   Poista
 14. "Foodstuff"???

  En pysty muodostamaan kantaa muulta tirskunnaltani. Lykkyä huomiselle!

  VastaaPoista
 15. Pakko hieman kommentoida. Tuolla kemikaalicocktailin sivuilla olevat kuvat oli otettu niin että kaikki nuo terveellisemmät vaihtoehdot oli kuvista rajattu pois. Ensimmäisessä kuvassa hieman pilkistää vitriini, jossa ovat täytetyt ruisleivät, tuoreet hedelmät, jogurtit, salaatit jne. Lisäksi Keravan HopLopissa saa ranskalaisten tilalle perunamuussia ja keliaakikoille, laktoosi-intorelantikoille, sekä monille allergikoillekin löytyy jotain syötävää kysyttäessä. Toki myynnissä on myös paljon roskaruokaa ja herkkuja. Monelle HopLop on sellainen paikka missä käydään silloin kun saa herkutella. Mielestäni olisi väärin, jos kaikki herkut otettaisiin pois myynnistä niiden takia jotka vaativat terveellisempää syötävää. Harvemmin ne jotka syövät vaikkapa sen donitsin, vaativat pois myynnistä niitä terveellisempiä vaihtoehtoja.
  HopLoppiin ei saa tuoda omia eväitä, koska HopLopissa toimii kahvila. Harvoihin kahviloihin saa omia eväitä ottaa mukaan. Harvoissa kahviloissa myöskään on ihan hirveän laajaa ruokalistaa. Luulen että ihan hyvä liikeidea saattaisi olla tuollainen puisto, missä ei olisi kahvilaa vaan sinne saisi ottaa ne omat eväät sitten mukaan. Tai sitten lapsiperheille suunnattu ruokaravintola, jossa olisi tuollainen HopLopin kaltainen puisto kylkiäisinä. Tai sitten ei :D
  Me kun lähdemme HopLoppiin, syömme yleensä ensin kotona, leikimme HopLopissa (=lapsi leikkii, aikuiset juo kahvia), emme juurikaan osta HopLopista herkkuja vaan pärjäämme sen ajan vedellä ja kahvilla, ja menemme takaisin kotiin syömään.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...