15.10.2012

Äiti, mitä NOI on?

KUVA: Flickr / SCA
Yritin toimia mahdollisimman huomaamattomasti pehmopaperihyllyllä. Otin ensin käteeni valtavan vessapaperipakkauksen ja sen suojissa poimin mukaan paketin pikkuhousunsuojia.

Kersan haukansilmä spottasi kuitenkin uudenlaisen paketin korista.

- Äiti, mitä noi on?
(Huoh!)
- No, ne on.. siteitä. Katsopas, tuolla onkin...  pattereita, mennääs vilkaisemaan...
- Mitä niillä sidotaan?
- Ööö, ei mitään. Side on vähän huono sana. Ne on sellasia suojia, jotka laitetaan pikkareihin. Mutta nyt voitaiskin mennä etsimään...
- Miks? Pissaako aikuiset housuun?
 (Oi miksi en sanonut niitä vaikka vaan tulitikuiksi!)
- No ei, tai siis joo, mutta niihin on eri tuotteet ja se on vähän eri juttu... mut nyt meidän pitää mennä kassalle, joten...
- MIKSI SITTEN OSTAT SITEITÄ, ÄITI?
- Äh, kun naisilla on kuukautiset niin sillon näitä tarvitaan. Kerron sulle sitten kotona, jooko, tää on vähän monimutkaista.
- Mitkä on kuukautiset? Onko sulla kuukautiset?
- Älä huuda! Ja pliis, voitaisko nyt oikeesti puhua tästä kotona?!
- Onko sulla myös aurinkokautiset? Kakkaako aikuiset myös housuun? Miksei isi tarvitse siteitä? Ja mitä noi on noi tee-aa-äm-pee...
- No niin! Ne kuukautiset tarkoittaa, että äidin mahasta ei ole tulossa lisää siskoja, jotka repii sua fledasta ja pilaa sun leikit.
(Isi saakin sitten selittää magiikan, jolla siteet vaihtuu vauvaksi.) 
- Eihän toi ollut monimutkaista. Mä tykkään kuukautisesta.

Näkökulmakysymys. Kauppiaalle pitäisi laittaa viesti, että laittaa vaikka suklaarusinat välittömästi siihen terveyssidehyllyn viereen.

70 kommenttia:

 1. Hihihihi.. näitä odotellessa :D
  Mun poika leikkii usein juuri kyseisten pakkausten sisällöillä aamuisin kun äiti sutasee puuteriaa naamaan. Se ei onneksi ole vielä tajunnut (saati kysynyt), mitä ne on.. jostain kumman syystä se "pyyhkii pölyjä" yksittäispakatuilla tampooneilla (ei oo myöskään hiffannut avata niitä! jee!). No oppia ikä kaikki.. kohta pitää varmaan piilottaa ne vähän ylempään laatikkoon :)
  -tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyyhkii pölyjä? :D Monella tavalla edistyksellistä.

   Poista
  2. Niin.. tai oikeestaan mietin itsekin, mitä se tekee (en myöskään mene kyselemään "hölmöjä" kun toinen leikkii tyytyväisenä) :) Mutta siis samalla tavalla sutii niillä pöntön kanssa ja tasoja kuin jos sille antaa pölyrätin käteen. Ihana pieni siivousapulaiseni :D Sanontaa "aikuisten vaippa" aion kyllä välttää juuri allakin mainittujen julkisten "Äitillä on aikuisten vaipat kun sekin pissaa housuun" -juttujen takia. Lapsen mieli on niin utelias, mutta kuitenkin kovin yksioikoinen. Kukin selittää tavallaan ja läpsen iälle sopivasti. Alla mainitut tukit on kyllä ihana oivallus!
   -tintti
   ps.vaalijännitän jo ;D

   Poista
  3. siis pöntön kantta pyyhkii.. ei leiki pöntöllä tmv mitä tosta kirjoitusvirheestä voisi kuvitella.

   Poista
 2. Ai hitto mie repesin. :D Onneksi oman tyttären kysymykset on vielä helppoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tääkin *periaatteessa* ihan helppo kysymys. ;)

   Poista
 3. Putosin :D Mä jouduin samaan tilanteeseen kotona jättäessäni vessan oven auki, ja tenava tempaisi oven auki istuessani pytyllä pikkarinsuoja kädessä :o
  6-vuotiaalle poikaselleni sitten selitin että tämä on katsos pehmuste housuihin. Ja läpi meni :))
  Viimeviikolla ihastelin Madden tekemää piirrustusta ja miten se osaa jo kirjoittaakin hyvin! Toi varhainen lukutaito ei ehkä kuitenkaan ole ainakaan Tampax-hyllyjen luona toivottavaa :D Odotas kun se hiffaa kassojen luona ne kukat ja mehiläiset....
  t. Meeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmuste. Erittäin kätsä selitys. Hei, meidän lähikaupassa ei todellakaan oo kortsut mitenkään helposti saatavilla!

   Poista
 4. 3v:lle on myös hauskaa selittää veristä kuukuppia. Ask me how I know. Mukulalla on paha taipumus tulla paikalle väärillä hetkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know! Olen tehnyt kupille oman säilytyslaatikon löydettyäni sen kertaalleen kananmunatelineen virkaa toimittamasta.

   Poista
  2. tshihhiii!! tätä juttua ei ois pitänyt lukea heti hammaslääkärikäynnin jälkeen. puoli suuta turvonneena, eikä naama meinaa venyä riittävästi nauruun. :DDDD näitä kysymyksiä odotellessa. -miuku

   Poista
  3. Voi elämä, jos tähän asti hihitin suht hiljaa niin nyt pääsi hörönauru XD kuukuppi-munakuppi -HAH-

   Poista
  4. Sama täällä, mies kattoo tossa vieressä mitä ihmettä mä käkätän! :'D

   Poista
  5. Ekaluokkalainen oli kuulemma löytänyt koulun pihalta samanlaisia kuin mun kuukuppi :O (joka oli _silloin_ suht näkyvillä vessan peilikaapissa)
   Ilmeni, että ovat jotain rakettien muoviosia, mutta onpa kiva, jos se opelle kertoo, että äidillä on vessankaapissa kaks samanlaista.

   Poista
 5. "mummo, mummo, äidillä on aikuisten vaippoja"

  VastaaPoista
 6. Mulla ei ole lapsia, että en varmaan siks tajua tätä, mutta mitä ihmeellistä siinä on, että lapset kyselee kuukautissuojista ja miksei niille voi selittää, mistä on kyse? Vaikka sitten niin, että kun sitä siskoa/veljeä ei ole tulossa, niin äidin sisällä olevat vauvansiemenet tulee ulos ja siteet estää, ettei ne sotke äidin alkkareita. Tai miten munasoluista nyt sitten nykyään lapsille puhutaankaan. Noinhan ne lapset just oppii, että kuukautiset on jotain, mitä kannattaa vähän häpeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en oo kans koskaan ymmärtänyt, miks tällasesta luonnollisesta asiasta tehdään niin vaikeeta. mun poika oli ehkä jtn 4v, kun kyseli siteistä ja selitin asian. eli että on erikseen ruokamaha ja vauvamaha ja jos vauvamahassa ei oo vauvaa, sieltä vuotaa pimpan kautta kerran kuussa verta ja limaa ulos, eikä se ole vaarallista.

   ihmeen vaikeeta ns. emansipoituneet ja muuten räväkät naiset tekevät menkoista.

   Poista
  2. Wandabe, sun pitäis kyllä jo tietää, että mä olen vain tällainen keskinkertainen äiti, joka ei hallitse kaikkea niin hyvin kuin sä. :) Ja kun mä oon siitä estoinen että en halua käydä näitä luonnollisten asioiden keskusteluja *kaupassa* niin tilanne saattaa vähän riistäytyä.

   Poista
  3. Wandabe, minä olen tämän asian jotakuinkin noin selittänyt jo vuosia sitten esikoiselle. Olen jostain saanut ohjeen, että lapsen kysymyksiin pitää vastata, mutta pitää vastata vain juuri siihen, mitä lapsi kysyy, ei kertoa yhtään enempää. Vauvan siementen kanssa on päästy siihen asti, että olen kertonut äidin saavan vauvansiemenen isältä. Sitten odotin sydän pamppaillen, tuleeko enää tarkentavia kysymyksiä. Onneksi ei tullut!

   Ja tosiaan, tätä keskustelua ei käyty kaupassa, vaan ihan kotona. Kaupassa olisikin voinut tilanne riistäytyä...

   Poista
  4. "Mutta MITEN ne vauvansiemenet sinne menee..." Kyllä tämäkin kysymys vielä koittaa :)

   Poista
 7. Enhän mä tajunnut sitäkään, miks se kortsujen ostaminen on niin vaikeeta aikuiselle ihmiselle - eikä siinä ole keskinkertaisen äitiyden kanssa mitään tekoa.

  Joo, ja mieluusti olen äitinä enemmän kuin keskinkertainen. Siitä on kuitenkin täydellisyyteen vielä matkaa, onneksi. Siteeraan Voltairea - täydellinen on hyvän vihollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea valitsemallasi tiellä! :)

   Poista
  2. Siis Wandabe ei näytä edelleenkään tajuavan että kyse oli KAUPASSA tapahtuvasta kyselystä... Kyllä silloin varmaan itse kullekin iskee "paniikki" eikä halua kaiken kansan kuullen lähteä selittelemään tollasia asioita. Vaikka olisi kuinka täydellinen äiti omasta mielestään...

   Tää olis hauska postaus! :)

   Poista
 8. Mulle ainakin on vähän merkitystä paikalla, missä näitä lapselle selittää. Vaan sainpahan puheliaan tyttäreni kerrankin auton takapenkillä hiljaiseksi, kun tuli puhe lisääntymisestä :)

  Minusta elämässä saa olla jotain hienovaraista ettei kaikkea tartte kaikkien kuullen kaikissa tilanteissa kailottaa.

  Minusta aikuisten seksi ei esimerkiksi kuulu lapsille, vaikka onkin ihan mahtijuttu.

  Ihanaa olla keskinkertainen mutsi sitten niin, olenkin aina luullut olevani ihan täydellinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan. vedän rajan siihen, että 16-vuotiaiden kassojen ei tarvii kuulla mun selityksiä munasoluista tai mistään muistakaan ruumiintoiminnoista. :D

   Poista
  2. Tätä helpottais jos about jokaikinen tuntemani kersa ei välittömästi korottais kimeää ääntään n. 50 desibeliä kovemmaksi kiinnostuessaan jostain... Jos siellä kaupassa vois käydä sen keskustelun kailottamatta niin ois ihan ok, mutta kun ei. Pelkään ihan tarpeeks jo sitäkin, että saan lapset kailottamaan siellä kaupassa (tai muualla julkisella paikalla)ylipäätään mistään.

   Poista
 9. Ihanaa, kiitos taas päivän nauruista :-) Meillä tais ensimmäinen side-episodi mennä jotensakin näin:
  3v: äiti, mitä nää on (kaivaa vessan kaappia)
  Äiti (pöntöltä): ööö ne on sellasia aikuisten juttuja. Naiset tarvii niitä aina kerran kuussa.
  3v: Ai jaa (syvää hämmennystä)
  Äiti (ennen kuin ehtii tulla lisäkysymyksiä): äiti selittää tän jutun sulle sitten, kun olet vähän isompi.
  Lopputuloksena molemmat suht tyytyväisiä.

  Tätä samaa taktiikkaa on onnistuneesti sovellettu pariin muuhunkin juttuun :-) ei minusta kolmevuotiaalle nyt kaikkea tarvii vielä yksityiskohtaisesti selvittää, kun jotkut jutut kiinnostaa sen kaks sekuntia ylipäänsä. Riittää, että ei missään nimessä valehtele, kun samaan asiaan voidaan palata uudestaan piankin ja toisella kerralla onkin sitten pitemmän keskustelun paikka, jos niikseen tulee :-)

  t. toinen keskivertomamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarviikaan! Viisivuotiaalla on vaan jo kaamea patteristo jatkokysymykisä. Kannattaa kaikki sidekeskustelut käydä just siellä pöntöllä! ;)

   Poista
 10. Meillä 2 -vuotias näki joskus, kun laitoin sidettä paikoilleen. Lapsi totesi, että "äidin vaippa". Korjasin jotenkin tyyliin "tää on side ja äidit tarvii näitä". Tapahtuneesta on jo puoli vuotta ja lapsi edelleen selittää joskus, että "vauvat ja äidit käyttää vaippoja". Kiva :D

  Asioiden selittämisestä julkisella paikalla tuli mieleen kerta, kun olin kummitytön kanssa täpötäydessä yleisessä saunassa. Tyttö osoitti pimpsakarvoja ja kysyi kuuluvalla äänellä, mitä ne on ja miksi hänellä ei niitä ole. Vaikka asia onkin maailman luonnollisin, olisin silti mieluummin kertonut asiasta hänelle jossain muualla vähän pienemmän yleisön edessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksivuotias on ihanan yksioikoinen = jos se saa jotain kertaalleen päähänsä, se toistelee sitä välittämättä yhtään siitä onko asiasta puhuttu muuta vai ei. :D

   Luojan kiitos tämä karvakeskustelu käytiin kertaalleen saunassa. Sen jälkeen on onneksi kailotettu vain, että meidän äidillä on perheen isoimmat tissit.

   Poista
  2. :D Mä kuulin kerran kaupassa, kun sellai noin 3v. poika ihan intona selosti äidilleen, miten "mää näin kävelyllä mulkkuja!!" Siinä aika moni ympärillä vähän hämmentyi, ja äitikin selvästi nolostui, vaikka lapsen puheesta kyllä erotti että se ei vaan raukka osannu sanoa ärrää...

   Poista
 11. Meillä pienemmät pojat kolaavat kaikki laatikot, mikään natiaisten tasolla ei pysy heidän ulottomattomissaan.

  Yhtenä päivänä pojilla oli leikki keittiössä. Siinä oli muovinen leikkuualusta ja kaksi ruokailuveistä. Lisäksi melkein täysi Tampax paketti oli revitty alkutekijöihinsä. Vuorotellen omilla veitsillään pojat leikkivät metsuria ja sahasivat tukkeja. Siis niitä Tampaxeja, joista oli pahviasetin revitty irti. Pojat olivat todella tyytyväisiä ja kailottivat, että "äiti äiti, me leikitään metsureita ja sahataan tukkeja".

  Seuraavan kerran kun kauppakassissa oli Tampaxeja, pojat totesivat, että kiva äiti kun ostit lisää tukkeja :)

  Jossain vaiheessa pitänee korjata tämä väärinymmärrys. Toistaiseksi mulle riittää, että meillä on sopimus, että tukkilaatikkoa ei saa käyttää loppuun.

  VastaaPoista
 12. Olin kerran ehkä 19-vuotiaana vahtimassa kaverini nuorempia sisaruksia, noin 4-vuotiasta tyttöä ja 8-vuotiasta poikaa. Katsoimme telkkaria ja mainostauolla tuli erektiohäiriö voidaan hoitaa -mainos. Pikkukundi sitten kysyi minulta: "Mikä se on se elektrodihäiriö?". En keksinyt muuta vastausta kuin, että se on sellainen sairaus. Ajattelin, ettei ole todellakaan minun asiani kertoa lapsille ihmisen biologian ihmeitä.

  VastaaPoista
 13. Ei menkka- tms. esitelmää mun mielestä tarvi pitää Prismassa ellei halua. Asiaan voi palata myöhemmin paremmalla ajalla ja pienemmän yleisön edessä. Mutta miten sen kailottajan/lisäkysymysten tykittäjän saa kääntämään huomion muualle keskellä ruuhkamarkettia? En haluais lahjoa suklaarusinoilla tai tunkea naperolle lapasta suuhun.

  Kaksivuotiaalle toimi vielä lyhyt ja ytimekäs "ne on lentokoneita"-vastaus, jatkokyssäreitä ei tullut. Mutta nyt, oh boy. "Puhutaan tästä kotona" ei kelpaa, ainakaan vielä.

  Bree

  VastaaPoista
 14. Kun olin ehkä kaksitoista, löysi pikkubroidi kuukautissuojat huoneestani ja kysyi faijalta mitä ne ovat. Faija vastasi että no ne ovat sellaisia juttuja joista sun ei tartte tietää yhtään mitään. Haloo, lääkäri! Vähän parempaa selitystä olisin odottanut.

  Kun faija häipyi paikalta, selitin broidille kaiken sen mitä aiheesta tiesin.

  Yllättäen kaiken selittäminen myös omille lapsille on ollut helppoa. Vauvat tulee pimpistä. Jos ei odota vauvaa, tulee kuukautiset. Sulla on tossa sellaiset pussit joissa kasvaa vauvansiemeniä.

  VastaaPoista
 15. Muistan kuitenkin kun pienenä näin telkkarissa jonkun vetävästi animoidun Mamba-kortsumainoksen, ja kun kysyin niistä sain selitykseksi sen että ne ovat aikuisten leluja :)

  VastaaPoista
 16. käytä kestoja nii ei tarvi kaupassa sidekeskusteluja käydä:) vaikka mä itse kyllä tarvittaessa käyn, vähän hiljaisemmalla äänellä vain, koska menkat on luonnollinen asia eikä siinä mitään hävettävää ole. t parikymppinen ano, joka saa vastata hoitolasten moninaisiin kysymyksiin...

  VastaaPoista
 17. Hahhaa :) Myös Madden tanssituntityttökaverilla on ollut terävät silmät, eikä mikään ihme, kun kuljettelen siteitä mm. joskus yksittäisinä laukussa, josta ne pursuilevat ulos banaaninkuorien, tietokoneiden ja muun tauhkan keskeltä. Ystävällisesti neiti oli ikuistanut myös päiväkodin "piirrä perheeni" -kuvaan äitiin liittyviä asioita, ja Libressen pikkuhousunsuoja oli leikelty kohtuullisen isokokoisena kuvaan mukaan. Taisin punastua tyttömäisesti tarhaopen esitellessä piirustusta...

  VastaaPoista
 18. Niin paras. Harmaa aamu piristyi kummasti tämän luettuani =)

  VastaaPoista
 19. Tyttäreni on nyt ekaluokkalainen ja nämä side/kuukautis/vauvansiemenkeskustelut on käyty jo useampi vuosi sitten. Viimeaikoina lapsi on ollut erityisen kiinnostunut synnyttämisestä ja sitä olen yrittänyt "ikätasoisesti" selittää. Menin sitten möläyttämään, että synnyttäminen tekee kipeää ja tämä asia selvästi aiheutti pohdintamyrskyn pienen ihmisen aivoissa. Olen saanut monena iltana vastata tarkentaviin kysymyksiin synnytyskivusta ("miten se sattuu?" "kauanko se kestää?"). Olen yrittänyt olla rauhoitteleva, mutta silti rehellinen. Saa nähdä olenko onnistunut vai kasvaako meillä tuleva pelkopolin asiakas.

  VastaaPoista
 20. Ahhahhaaa, nyt on kyllä vaikeuksia istua täällä töissä asiallisena nauramatta täyteen ääneen:D

  VastaaPoista
 21. Mä en uskaltanut 13-vuotiaana kertoa äidilleni kuukautisten alkamisesta. Niinpä meillä ollaan menty avoimin kortein kuukautisten kanssa. En ole vessaan mennessä mitenkään salaillut touhuja, toki pyrin pikkasen salassa kuukupin änkemään sisälleni :D. Siteiden kanssa on pelattu avoimesti, selitetty ettei äiti voi tulla uimaan, kun on kuukautiset, jne. Tyttö osaa odotella kuukautisia tulemaan teini-iässä, ja toivottavasti uskaltautuu siitä minulle heti kertoa :).

  VastaaPoista
 22. Mä en pysty nauramaan täällä töissä ääneen, ja siitä johtuen silmistä tulee vettä. Varmaan kohta repee joku kylkilihas...

  Mä oon ihan ankea, koska en edes ole yrittänyt selittää. "Äidin pyllystä tulee verta!" -kommenttien jälkeen olen yrittänyt käydä vessassa ovi kiinni, ettei nyt ihan vielä tarvitse vastata "MIKSI äidin pyllystä tulee verta" -kysymyksiin. Munak..eiku kuukuppi pysyy leikkien ulottumattomissa ;)

  VastaaPoista
 23. Mä olen ihan estoitta vaikkakin vähäeleisesti tyhjentänyt kuukuppia 2,5-vuotiaan pojan touhutessa samaan aikaan vessassa. Kerran on tainnut kysyä että mikä toi on, ja vastasin että kuukautiskuppi. Olisikohan sitä vertakin jo ihmetellyt, muistelen hämärästi maininneeni, että se punainen on verta, sitä tulee kun äidillä on kuukautiset. Ei toistaiseksi sen enempiä kysymyksiä, vastailen sitä mukaa kun niitä ilmenee.

  Oon sitä mieltä että mitä aiemmin ja luonnollisemmin (vaikka toki lapsentasoisesti) nämä asiat selitetään, sen parempi. Seurauksena toivottavasti mutkaton suhtautuminen myös aikuisiällä.

  VastaaPoista
 24. Meillä 3,5 vuotias poika pohti isälleen, että äiti ei ole "pitkään aikaan käyttänyt vaippoja", kun nyt ei ollut sattunut vessaan samaan aikaan kun vaihdoin kuukautissiteitä. Sitten kun huomasi, niin oikein ilahtui, että äiti käyttää vaippoja. ;)

  VastaaPoista
 25. meillä parivuotias tyttö pukee itselleen äitin siteet housujensa päälle (eli tarra auki ja lätkästään se haaroihin housuihin kiinni ylösalasin) jos vaan siis löytää tai pääsee käsiksi näihin tuotteisiin. toinen herkku harrastus on aukasta paketteja (maholisimman nopiaa ettei äiti ehi väliin) ja lätkiä lattiaan tai muuhun pintaan kiinni niitä. Siinä on kiva sit vieraille selitellä jos et oo sattunu näkeen tuholaisen töitä ja se on lätkässy johonki nurkan taakse minkä näkee ne vieraat ennen sua :D

  VastaaPoista
 26. Hervotonta hihitystä... Kiitos taas :) Ja kyllä, minäkin keskustelen noista asioista mieluummin kotona (ja on keskusteltukin).

  VastaaPoista
 27. Mun serkkuni oli infonnut täydessä junanvaunussa täyteen ääneen että meidän äidin pyllystä tuleekin verta.
  Tilanne oli ollut jokseenkin nolo :D

  VastaaPoista
 28. Ihan parhautta! :D :D

  Meillä onneks kuukautiskeskustelut on toistaiseksi rajoittuneet kotiin. Vaikka yritänkin selittää asiat nappulalle mahdollisimman rehellisesti, niin en välttämättä kaipaisi esim. yksityiskohtaista lisääntymiskeskustelua kaupaan tms. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kuten joku tuolla ylempänä mainitsi niin ne keskustelut voisi käydäkin siellä kaupassa jos hiljainen ja matala ääni riittäisi. MUTTA KUN EI. ;)

   Poista
 29. Hahaa,täällä on taas keskiveromutsi,joka meni viime kesänä noloksi,kun esikoinen kailotti leikkikentällä "pimppa pimppa" sekä huusi haluavansa pamia (banaania) Nuo muksut osaa jalon taidon yllättä,vaikka olisi mielessään kerrannut itselleen,kuinka nämä "luonnolliset asiat" ottaa puheeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa, pamia. Uhmaikäiselle tekis mieli kyllä tarjotakin!

   Poista
 30. Mun rakas lapseni huusi kovaan ääneen kaupan kassalla, raksamiesten jonottaessa edellä "Äiti, onks noi niitä pimppijuttuja?", kun asetin siteet hihnalle.

  Myöhemmin luin vauvapalstalta yhden raksamiehen olleen erään äidin mies, joka oli kotiin päästyään naureskellut tapaukselle.

  Ah autuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMFG. Vauvapalstalle päätyminen tällaisella jutulla olis mahtavaa. :D

   Poista
 31. Aurinkokautiset! Huippu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan ottaa ton sanan käyttöön, sen verran päivänsäde olen tuona aikana kuusta. :)

   Poista
 32. Voi hyvä luoja, luin jo toista kertaa tuon jutun ja edelleen huutonauran vedet silmissä. :D

  Mieskään ei enää ihmettele mitä nauran, kun kysyttäessä sanon "project mama". Välillä se tulee jopa ite lukemaan parhaita paloja tai luen sille niitä ääneen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että mieslukijoitakin jaksaa nämä jorinat kiinnostaa. ;)

   Poista
 33. Oon itse hävennyt kuukautisia nuorena niin kovasti, etten halua viedä sitä häpeilykulttuuria yhtään eteenpäin omille lapsilleni. Enkä siis jaksa juuri naureskella näille kauppatarinoillekaan, koska itse samassa tilanteessa vastaisin vain tasan mistä on kyse sellaisella hieman innostuneella äänellä, mistä lapsi jo tietää että saarna tulossa, ei jaksa kuunnella... :) Ja lopettaa kyselyn siihen :D

  Mutta vaihdan siis kestosidettä ja kuppia ihan rennosti vaikka olis lapsi (5- tai 1- v.) vieressäkin. Ei niitä kiinnosta.

  VastaaPoista
 34. Nauraa pyrskähtelin hillittömästi tällä viikolla ekaa kertaa! (On ollut hieman alavireinen viikko...) Meillä neljävuotias inttää onneksi vaan kotona että miksi sä äiti käytät vaippoja? Kun minäkään en enää käytä. Pissaksää housuun? Selittämistä on riittänyt ja en ole ollenkaan varma mitä nyt asiasta ymmärtää tai ajattelee. No ehkä se kuullaan sitten päiväkodin tädiltä tai joltain sukulaiselta ;)

  VastaaPoista
 35. Minä olen koittanut (kova äänisille) lapsilleni tolkuttaa, että kaikkea ei tarvitse ihmisten ilmoilla taivastella ja töllistellä ääneen. Asioista voi puhua sitten vaikka autossa, kotona tms tilanteen jälkeen. Ja tätä tosiaan tolkutettu, koska noloja tilanteita ja loppumattomia kysymyspatteritoja tullut tuhdisti. Oppi oli mennyt noin kuusivuotiaalle perillä: kaupan kassalla tupakka-automaatista töpsähti aski edessä olevan asiakkaan ostokseksi. Poikanen tietysti kysyi, että mikä tuo on. Vastasin varoittavalla äänellä ja katseella, että tupakkaa. Ja toivoin, että viesti menee perille, että enempää ei nyt ole soveliasta alkaa tenttaamaan kassajonossa. Eikö mitä lapsi loihe sanomaa KOVALLA äänellä: "Nyt mää tiiän mitä puhutaan käytävässä." Koko kassajono höristeli korviaan.

  VastaaPoista
 36. ...nuorena opiskelijayksihuoltajaäitinä (huh mikä sana) kipaisin äkkiä opiskelukylän kauppaan ja isosisko 8v jäi vahtiaan silloin 5v pikkusisarta....takaisin tullessani jotenkin vilkaisin 3.kerroksen ikkunaamme: ja siellähän niitä komeili ikkunaan liimattuina koko paketit (siihen aikaan siivettöminä versioina)...teippisiteitä ja pikkuhousunsuojia!!!
  ...Olivat kuulemma kauniita perhosia...ja lapsenvahtisisko oli uppoutuneena kirjaansa edelleen...

  VastaaPoista
 37. 3-vuotias mukana äitiysneuvolassa ja sen jälkeen käynyt hakemassa kylppäristä pikkuhousunsuojia ja askarrellut niistä käsivarren ympärille sidottavan verenpainemittarin mansetin...

  VastaaPoista
 38. Mitä noloa on kuukautisten selittämisessä lapselle? En käsitä?
  Itelle ei tuota mitään ongelmia selittää lapselle punastelematta maailman luonnollisimmista asioista. Ne voi vielä muotoilla lapsen iälle sopivaksi. Avoimet välit pienestä pitäen ja kaiken saa kertoa äidille ja kaikesta saa kysyä nolostelematta,sitä minä toivon ja pyrin vastaamaan lapsen uteluihin parhaalla mahdollisella tavalla. Ikinä ei ole nolottanut. Miksi sekään olisi noloa, jos joku sattuisi kaupassa kuulemaan kun selittää lapselle, että isoilta tytöiltä ja naisilta tulee punaista pikkuhousuihin aina välillä j sitten laitetaan sellainen suoja ettei mene pikkarit likaisksi. Hui kamalaa. :)
  Tämä ei ole tarkoitus olla ilkeä viesti, ihmettelin aidosti miten monelle tämä tuntui olevan nolo tilanne ja että jopa piilotellaan noita tarpeita lapselta ylemmillä hyllyillä ja papereiden takana. Omasta mielestä ihan tavallinen (normaalin)uteliaan lapsen kyselyhetki.

  -24v kahden äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on nyt tullut tässä ketjussa useamman kerrankin jo esiin: kävisin mielelläni keskustelut kotona. Enkä muuten selittänyt että housuihin tulee "punaista" vaan verta. :D

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...