6.9.2012

Meikitön normipäivä

Tänään on Joutsenmerkin masinoima meikitön päivä. Sopii. Minulla on ollut suht meikitön vuosi ja blogitoimittajanakin sai vapaasti näyttää vähän räjähtäneeltä. Ilman meikkiä olen eittämättä vähän krapulaisen näköinen. Esikoinen totesikin taannoin meikkaamistani katsellessaan, että "leikin kauneutta".


En ole koskaan kuulunut niihin naisiin, jotka nousevat ylös aamulla ennen miestään, jotta tämä ei vain näkisi heitä luonnontilassa. Olen patalaiska. Ei pysty. Priorisoin nukkumisen puunaamisen ohi ja on muutenkin kiire. Eihän aamuisin edes näe mitään, kohdistus alkaa toimia tunnin päästä heräämisestä. Käsikin tärisee ilman puurolautasellista. Silmäpussit ovat tiellä. Bussissa on sitten aikaa sutia ripsaria, jos on pakko (= asiakaspalaveri).

Vaikka meikkaamattomuuteni ei pääasiallisesti johdu siitä, että välttelen turhaa kemikaalikuormaa -- kosmetiikka kun ei ole harmitonta tavaraa -- pisti kampanja-aineistossa silmiin yksi tosiasia: yksikään meikkituote ei ole saanut Joutsenmerkkiä. Maksullista merkkiä pitää tietenkin hakea, joten voihan olla, että esimerkiksi sertifioidut luonnonkosmetiikan merkit eivät pidä Joutsenmerkkiä tarpeellisena.

Tässä olisi kuitenkin markkinarakoa markettikamalle. Miten olisi Lumene: yhteistyönä Joutsenmerkin kanssa tehty värimeikkisarja, jonka voi huuhdella Itämereen kevyin mielin?

51 kommenttia:

 1. mut tohtiiko sitä viettää enää meikitöntä päivää, kun eilen kovin väsyneeksi epäili anoppi ja tänään ihan nuupahtaneeksi diagnosoi oma äiti :)

  VastaaPoista
 2. Ha, ihan samasta – siis että ei ole meikkituotetta, jolla olisi tämä huipputunnettu brändi ja maksullinen Joutsenmerkki – huvituin. Jos sellainen milloin tulee, sanotaan nyt vaikka Kaipolan Maali ja Pakkeli ostaa uutuusripsivärilleen Joutsenmerkin, vietämme luultavasti Kaipolan Maalin ja Pakkelin ripsiväri mutta muuten meikitöntä -päivää. Huvituin, ja jotenkin vähän ärsyynnyinkin. Voi olla, että kostoksi meikkaan vielä tänään, olen minä sillä tavalla hankala ihminen.

  Luulisi, että luonnonkosmetiikan käyttöä olisi huomattavasti järjellisempää edistää muilla keinoin. Esimerkiksi kertomalla, mitkä kosmetiikkatuotteet täyttävät kriteerit siitä huolimatta, että eivät ole ostaneet Joutsenmerkkiä. Siis jos jalo tarkoitus tosiaan on edistää luonnonkosmetiikan käyttöä eikä buustata brändiä. Äh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Mä jopa laitoin spostia Joutsenmerkille ja kysyin onko joku sertifioitu merkki hakenu Joutsenmerkkiä ja ovatko tsekanneet läpäiseekö mikään sertifikaatti kriteeristön, mutta en saanut vastausta. Laitan sen kyllä tänne jos saan!

   Poista
  2. Kaipolan maali ja pakkeli... Ei saakeli, räjähdin ihan täysin! :DDD (Tämä reaktio on toki mahdollinen ainoastaan, mikäli tuntee Kaipolan. Ja sori off-topic-postaus. :) )

   Poista
 3. Mulla on sama mentaliteetti, että ilman meikkiä mennään, jollei ole asiakaspalaveri. No, tänään on, mutta kun menin lupaamaan julkisesti olla ilman meikkiä, niin asiakas saa ehkä sydärin... Mutta lupausta ei perkele voi rikkoa... :D

  VastaaPoista
 4. Sama juttu täälläkin! Arkiaamuina on pakko laittaa puuteria ja ripsaria ja suihkauttaa vähän hiuslakkaa harjattuihin hiuksiin, ettei asiakkaat luule ihan haudasta nousseeksi. Mutta voisi sitä viikonloppuaamujen autuutta, kun ei tarvitse suti väriä naamaan tai suhautella tököttiä hiuspehkoon, vaan voi työntää pipon syvälle päähän ja antaa itsensä näyttää väsyneeltä/nuutuneelta/krapulaiselta eli siis luonnolliselta. Mitäpä tuota totuutta peittelemään... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tossa aamumeikkamisessa nolointa on se, että kun on just joku ysin palaveri niin mä todella näytän siltä että nyt on taas aika paljon laitettu valokynän varaan. Olis parempi olla ilman ni kukaan ei ees huomais oonko mä paikalla vai en.

   Poista
 5. Ai vitsi, mä niin meikkaisin ja kampaisin, kähertäisin, silottelisin, puunaisin, tuunaisin ja laappisin kaikenmaailman kemikaalit huoletta lättyyn ja oisin joka oksa ojossa joka jumalan päivä... Jos en olisi näin pohjattoman (nimenomaan) laiska. Saamattomuuteni se on minut tähän tilaan ajanut, että annan keskipääjakaustukkani kasvaa ties monettako vuotta, koska en halua joutua ylläpitokierteeseen. Luojalle siis kiitos luonnostaan hyvästä hiuslaadusta sekä tummista kulmista, ripsistä ja silmistä noin muuten. Kynsien suhteen koitan sentään toteuttaa joltistakin ryhtiliikettä, sillä rakennusainetta ei niihin enää itseohjautuvasti riitä. Siihenpä ne huoltoresurssit mulla sitten kuluukin. Vielä tässä pitäis aamuyöllä nousta tasoittelemaan sen seittemällä siloitteella naamaa ja rakentamaan monikameratuotannon verran valaistusta ja varjostusta silmänurkkiin. As if.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt noista kynsistä ei sitten pitäis aloittaa ollenkaan mutta kehtaanko mä sanoakaan miltä kuukaudelta on varpaissa kynsilakat?? En kehtaa. Justiin alkoi käydä Koti-insinööriä vähän sääliksi. Kyllä olen saatana yks silmänilo ja päivänpaiste.

   Poista
  2. Itsekin laiskana olen yleensä luonnontilassa. Viime viikolla meikkasin jotain menoa varten ja tytär 11 v kommentoi ettei se nyt *niin* hieno tilaisuus ole että meikata kannattaisi. Ja illalla mies huokaili vessaan jonottaessaan, että onneksi en joka päivä meikkaa, menee niin paljon aikaa hukkaan ensin meikatessa ja varsinkin meikkiä poistaessa (joka mielestäni ei minuuttia kauempaa kestänyt). Joten ehkä teidänkin insinööriin vetoaa rationaalinen ajansäästö enemmän kuin keinotekoinen hehkeys ;-)

   Poista
 6. Mun äiti aina sanoo: no laita nyt edes ripsiväriä. En mä aina jaksa. Joskus kyllä, ja täytyy sanoa, etten näytä silloin ihan niin haamulta kuin yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hassu juttu miten toi meikki on keksitty ihan syystä. ;)

   Poista
 7. Minä kyllä ihmettelen, missä te kaikki meikittömät ihmiset luuraatte. Tuntuu, että joka paikassa kaikilla on aina pakkelit ojossa - ainakin silloin, jos itselläni ei ole sinne päinkään. Jopa kotiäidit vauvamuskarissa ovat kaikki laittautuneet. Ehkä en asiaan niin paljon kiinnittäisi huomiota, jos oma oloni olisi fressi ilman meikkiäkin. Niin, puuterilla, ripsivärillä ja huulikiillolla saan itseni luulemaan, etten olekaan kamalan väsynyt. Ehkä niillä muilla äideillä on sama taktiikka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. o/ Täällä olen. Ootko muuten huomannu et kaikki on myös ihan sikahyvin pukeutuneitakin. Ihan sairasta panostamista hiekkalaatikolla. Hmph. Pahexun.

   Poista
 8. Joskus nelisen vuotta sitten totesin, että en ole enää luonnonkaunis, vaan kaipaan vähän ehostusta. Niinpä aloin meikata töihin ihan vain ollakseni katu-uskottava. Samoihin aikoihin huomasin olevani raskaana.

  Joitakin viikkoja myöhemmin kerroin raskaudestani, johon yksi työkaveri, mies, kertoi miettineensä, miksi olin alkanut jotenkin säihkyä. En paljastanut asian todellista laitaa.

  VastaaPoista
 9. Lukiossa ollessani yritin kolmen vuoden ajan laittaa silmämeikin aamuisin. Yritin erilaisia luomivärejä, rajauskyniä, nestemäisiä eyelinereita, puutereita ja pohjustusvoiteita, välillä eläinkokeettomia ja välillä sikamaisen kalliin kosmetologin suosittelemia merkkejä. Joka ikinen sotamaalaus oli 5-6 tunnin kuluttua siirtynyt yhdeksi viiruksi luomivakoon. Jos se oli vedenkestävää, se liukeni ihoni puskemaan rasvaan. Jos se oli rasvankestävää, se liukeni vastatuulen aiheuttamaan kyynelehtimiseen.

  Sitten totesin, että näytän vähemmän räjähtäneeltä kokonaan ilman meikkiä kuin meikit poskella. (Ja saan nukkua aamulla meikkaamisajan verran pidempään.) Meikkaan vain isompia juhlia varten.

  Olen (pätkä)töissä opettajana. Mietin joskus, kiinnittäisivätkö oppivelvolliset paremmin huomionsa minuun, jos olisin huolitellumman näköinen. Tulin siihen tulokseen, että ei jumankauta: miten voin vaatia, että teinien pitäisi hyväksyä itsensä sellaisina kuin ovat ja uskaltautua tulemaan kouluun vaikka olisi finni otsassa, jos en itse näytä esimerkkiä? Osaaminen ratkaisee, eikä ulkokuori.

  Kynsilakan suhteen olin muuten pari vuotta sitten ikävässä kierteessä: Hauraat kynteni liuskoittuivat, joten lakkasin niitä. Lakka rapisi sitten sitä mukaa, kun sen alla oleva kynnen pinta irtoili. Poistin lakat ja laitoin uudet, ja ahkera liuottimen käyttö haurastutti kynnen pintaa entisestään.

  Sitten tuli pariksi kuukaudeksi niin kiire, etten ehtinyt lakkaamaan kynsiäni lainkaan. Laitoin lakan sijasta käsivoidetta kynsien pintaan, ja liuskoittuminen loppui! En ole käyttänyt kynsilakkaa yli puoleen vuoteen, ja kynteni kasvavat repeilemättä sen näköisiksi, kuin niille olisi tehty ranskalainen manikyyri. Väri tosin ei ole mitenkään räväkkä.

  Mistä mä muuten saisin uskottavan selityksen huolittelemattomalle ulkonäölle ja räjähtäneen näköiselle asunnolle, kun ei ole lapsia, joiden aiheuttamaa entropian kasvua voisin syyttää? "Koira jättää likaisia kahvikuppeja ympäri asuntoa, ja kissa valvotti naukumalla koko yön..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mä en tiedä olisko mulla pokkaa olla koulussa ihan naturellina. Pelkään teinejä.

   Poista
  2. Tämä ope komppaa! Jos minä en uskalla olla sellainen kuin olen, miten ne itsetunto-ongelmiensa kanssa painivat teinit uskaltaisivat? Oppilaita ei tunnu sen kummemmin hetkauttavan, onko ope meikannut vai ei. Hirvee kalkkis se on kumminkin (ja mä olen alle 30). :)

   Aikuiset (opet, vanhemmat, valmentajat jne.) emme aina ehkä muista tai tajua sitä, että lapset (juu, teinit on vielä lapsia) imevät itseensä kaikki viestimme. Ja teot viestivät tuhat kertaa enemmän kuin sanat.

   Terv. Meikitön ope

   Poista
  3. Jatkoa äskeiseen, mikset Katja uskaltaisi olla teinien edessä ilman meikkiä? Mun kokemuksen mukaan teinien kanssa pärjää parhaiten, kun on vain ja ainoastaan oma itsensä. Sillä asialla ei toki ole mitään tekemistä meikkaamisen kanssa, mä vain nukun mieluummin pikkaisen pitempään. :)

   -Meikitön ope

   Poista
 10. Minäkään en ole meikannut varmaan vuoteen-puoleentoista. Näytän elähtäneeltä kyllä. Hiuksille on tehty jotain viimeksi puolitoista vuotta sitten, kun ajelin pääni kaljuksi. En minä jaksa. Maailmassa on vissiin tärkeämpääkin tekemistä, kun peilin edessä toljottaminen ja itsensä pynttääminen. Vai onko? Ja jos yhä useammat kulkis ilman turhia kemikaaleja, ei meikitön nainen olisi se omituinen haamu vaan ihan normaali ihminen joka arvostaa enemmän luontoa kuin miesten odotuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalju?! Siistiä! Mä veikkaan et se meikkaaminen liittyy myös naisten väliseen ulkonäkökilpailuun.

   Poista
 11. Mä välillä epäilen, ettei kukaan oikeasti huomaisi eroa.

  Joskus muinoin eksälläni oli tapana kysyä, kun olimme johonkin lähdössä, että ooksä valmis. Minä siihen sitten, että joo, eiks siltä näytä. Eksä nyökytteli, että näyttääpä toden totta hyvältä, johon minä sähisemään, että etkö edes huomaa, etten ole vielä meikannut.

  Ei se huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Word. En tajua miksi aainakaan miesten takia pitäisi meikata. Tisseihin sen sijaan kannattaa panostaa.

   Poista
  2. En meikkaa ja tissit on ihan törkeen pienet! Ei toivoa miesmarkkinoilla.

   Poista
  3. Toivoa on aina! Tissien tuijottaminen ei välttämättä ole suhteessa niiden kokoon. :) Viittasin lähinnä siihen, että naamalla ei välttämättä ole niin väliä.

   Poista
  4. Jos pyydän miestä kommentoimaan ulkonäköäni, meikkiäni tms. että perustuslain viidennen lisäyksen mukaan aviomiesten ei tarvitse vastata kysymyksiin, joiden vastauksia käytetään heitä vastaan. ;)

   Minulle äiti sanoi joskus, että miehet kyllä sanovat pitävänsä naisista, jotka eivät meikkaa, mutta että tosiasiassa he pitävät eniten naisista, joilla on hyvin kevyt huomaamaton meikki. Tiedä tuosta, en ole koskaan saanut selvyyttä huomaako mieheni, olenko meikannut vaiko enkö.

   Poista
  5. Koti-insinööri totesi kerran johonkin vastaavaan kysymykseen että kauneuteni ei ole ikä- eikä meikkiriippuvaista. Tajusin vasta jälkikäteen miten kauniisti se oli sanottu.

   Poista
 12. Itse meikkaan tosi harvoin. Olen niin laiska sen asian vuoksi ja aikoinani kun aloin tulla teini-ikään meillä töissä olleet miehet valistivat minua, että "jalo kauneus on parempaa kuin jalostettu". Ja hyvin on vientiä ollut tällä naturel-lookillakin. Silloin kun lähden johonkin tilaisuuteen, laitan hieman kasvojani, mutta mitään raskasta meikkiä en koskaan. Myös hiukset pitää olla tyyliä pese ja pidä.
  Esikoispoikani taas sitten meikkaa, mutta kuuluu ilmeisesti tähän hevikulttuuriin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, hiukset samalla kaavalla. Kampaajani kieltäytyi leikkaamasta mulle lyhyitä hiuksia "koska et kuitenkaan laita niitä". On se hyvä että joku tuntee sen verran hyvin ettei joudu ihan allikkoon.

   Poista
 13. Minä meikkaan joka siunaaman päivä, jos lähden ulos huushollista. Kun olen jossain taudissa kotona ei tulisi tietysti mieleenkään. Meikkaamiseen menee 5 min kotona ja kun pyöräilen duuniin siellä suihkut ja meikit tapahtuu vieläkin nopeammin (punaisuuden poistaja, ripsari, aurinkopuuteri, huultenrajaus ja vähän kiiltoa). Teen tuon ihan itseäni varten. Mulla on vaan kertakaikkiaan parempi fiilis, ja voin unohtaa itseni ja keskittyä oleelliseen, kun naamassa on vähän väriä. En tiedä mistä tuo tulee. Ehkä siitä, että äitini on, niin kauan kuin muistan, punannut aina huulensa kauppaan lähtiessään. Muuta meikkiä hän ei käytä eikä tarvikkaan, kun on muuten väreiltään niin tumma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä ymmärrän kyllä ton itsetuntopuolen. Kun on luottamus siihen ettei näytä petolinnunpebalta, ei tartte piilotella kahvikoneen takana jos joku tulee puhumaan. ;)

   Poista
 14. Meikkaan itseäni varten. Vaikka kuulostaa tosi kliseiseltä, kyllä se meikkivoide ja ripsiväri antaa sen verran boostia päivään, että jaksaa kohdata muun maailman. Vaikka sitten kuulenkin " ai, sulla on meikkiä? Mihin sä sitä ku oot noin babyface? ei kai se enää parikymppisenä niin "vauvanpylly" ole, jotain on tehty aamulla kahvikupin äärellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se parikymppisenä vielä on, sanoo parin vuoden päästä nelikymppinen. :D

   Poista
 15. Pankaa paremmaksi: En edes omista yhtään meikkiä, enkä ole koskaan omistanutkaan. Ei löydy huulipunaa, kynsilakkaa, minkään valtakunnan puuteria (mitä se aurinkopuuteri edes on?) tai ripsiväriä luomiväristä puhumattakaan. Jos minut käskettäisiin laittamaan huulipunaa, jonkun muun täytyisi tehdä se puolestani, sillä en osaa, eikä ole halua opetella.

  Ei ole tarvinnut kumppanin saamisenkaan takia meikata, sillä kimpussa on aina ollut niin miehiä kuin naisiakin. Mieheni pitää siitä, etten meikkaa. Luultavasti myös lapseni, kun ei tarvitse varoa että vetää äidiltä silmämeikit pitkin poskia kun lätkii pulleilla pikku kätösillään minua pitkin naamaa.

  Meikkaamattomuuteni on aiheuttanut kriisin vain äidilleni. Hänelle ulkonäkö on yksi tärkeimpiä asioita maailmassa, ja hän ei vain voi käsittää, miksei joku nainen halua meikata. On tarjoutunut jo monta kertaa ostamaan minulle meikkiä, mutta minä aina kiellän ostamasta. Naimisiinkin menin ilman mitään ehostusta (hiukset oli tosin kampaaja laittanut).

  On vain oma mielipiteeni, mutta minusta meikki näyttää aina rumalta. Minulle se on se ja sama, onko jokkakulla naamassa ns. tavallinen meikki vai sirkuspellemeikki. Molemmat näyttävät itsestäänselvästi maalilta naamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä koko arsenaali meikejä, en vain käytä kuin kolmea. Mutta olen kyllä eri meiltä siinä että meikki näyttää *aina* rumalta. Ei näytä, mutta ei se toisaalta ole mikään kauneuden takuukaan.

   Poista
 16. Meikittömät päivät, ah, niin helppoja tälläiselle syntymälaiskalle ihmiselle : ) Ripsaria sudin silmiin suht usein, mutta vähänkin kun enempi meikkaa tulee olo kuin olisi alastomana kaupungilla, kaikkien tarkkailussa. *vinks vonks* mulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa millanen fiilis on kun on töllöä varten meikattu, studiovalot kun vie naamalta kaiken värin. Ittensä tunnistaa peilistä lähinnä vaatteista.

   Poista
 17. Enhan ma edes tiennyt etta on joku meikitön paiva mutta ei hataa mulle se on melkein joka paiva. En yksinkertaisesti ole koskaan oppinut meikkaamaan, mua ahdistaa ne eyelinerit ja muut tökötit, ripsivari ja aurinkopuuteri seka huulipuna löytyy menoja varten. Toinen on noi kaikenlaiset voiteet ja ihmetipat, oikeesti eihan ihmiset voi uskoa etta niilla on joku nuorentava vaikutus? Eihan? Taalla naiset on varsinkin töissa niin meikattuja etta outolintuna olen saanut kaikenlaisia kommentteja. Eilen lapsen kanssa puistossa kavi kylla mielessa etta ei se pieni pintamaalaus ehka olisikaan pahasta kun eraan lapsen mummo sanoi mulle lyhyen rupattelun jalkeen etta te olette sitten tehnyt lapsenne aika myöhaan... siis etta helvetin vanhana ilmeisesti? Nailla mennaan mita on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaameeta! :D Mut ehkä mummu ei tiedä että Suomessa lapsia tehdään vielä nelikymppisenäkin.

   Poista
 18. Tiesitkö, että "kotimainen" Lumene on 79 %:sti brittiläisomistuksessa? Tämä meni nyt vähän asian vierestä, mutta halusin kommentoida tästä siksi, että asiasta ei ole julkisuudessa ollut suuremmin huutelua ja itsekin mielsin pitkään Lumenen suomalaiseksi, kotimaiseksi ja tunturipurojen raikkaaksi.

  VastaaPoista
 19. Ihanko oikeasti tunnette itsenne "räjähtäneeksi", "haamuksi" tai "petolinnunpebaksi" ilman meikkiä? Vai onko se vain tapa puhua?
  Itse en ole oikeastaan koskaan osannut meikata niin, että sillä mitään sen erikoisempaa muutosta naamaan saisi syntymään, joten koskaan ei olen sen haamumpi tai räjähtäneempi olo, kun ei ole vertailukohtaa. Mutta ehkä näytän sitten sellaiselta muiden silmissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän on hieno kommentti! "En osaa enkä jaksa, siis en ymmärrä miksi toiset viitsii meikata." Eikun kuule ihan kirjaimellisesti naama näyttää merikotkan takapuolelta, haloo?
   Mulle meikki on vaan kiva itsetunnon kohottaja, en yritä sillä kilpailla toisten kanssa enkä usko että ketään muuta haittaa jos en ole meikannut. Itsellä vaan on mukavempi olo lähinnä sen takia että voin ainakin kuvitella ettei naama vaikka helahda kirkkaanpunaiseksi. Ja kun kuvittelen ettei kukaan näe punastusta, menee se nolostuminen nopeammin ohi. Olkoon vaikka mitä lumevaikutusta, toimii silti! :)

   Poista
  2. Kielikuvilla puhuminen on aika yleistä. ;) Mä kuulun ns. silmäpussiporukkaan eli näytän oikeasti väsyneeltä ilman ripsaria. Mun ulkonäkö siis muuttuu silminnähden, mutta paremmilla geeneillä siunatuilla tuskin on samoja ongelmia.

   Poista
 20. Mua ärsytti tossa meikittömässä päivässä se, että ties missä tyypit kommentoi, että ihan kamala, kuka tällasta typeryyttä keksii, eihän tuollaista voi tehdä. Tuli taas se vitutus, että ihan oikeesti muijat, ette sitten edes viittineet lukea miksi tuota päivää vietetään.
  No joojoo, kyllä minäkin meikkaan, mutta jos nyt oikeesti puhutaan vaikka kaikkien meidän vesistöjen saastumisesta, niin saa aika elintärkeä tuote mun mielestä olla, ennen kun sen käytön lopettamista tai vähentämistä ei voi edes harkita.

  No, toisaalta, menetin myös hermoni kun työkaverini sanoi kahvitauolla, ettei suostu edes kokeilemaan mitään ekopesuaineita, koska "kunnolla vaan aineita niin saan taatusti paikat puhtaaksi". Jooh. Turha kai se on koskaan edes miettiä voisiko tehdä jotain jonkun ympäristön hyväksi. Edes jotain pientä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh. Noitahan on siis suurin osa jengistä. Hyvin on meidät aivopesty ajattelemaan että lika pitää räjäyttää pois ja ekopesuaineilla ei tule puhdasta. Ihan kuin ihmisten, kämpän ja vaatteiden lika olis raakaöljyä ja ydinjätettä. Suurin osa lähtee *vedellä*.

   Poista
 21. Mahtaisiko Lumene nyt olla tuohon oikea valinta, kun ainakin jossain vaiheessa käyttivät eläinkokeita. (Nykyään en tiiä, aktivistiteiniminästä on joku 10v) Eikö jotkut "tunnetusti" eläin- ja luontoystävälliset kuten The body shop ja Yves rocher olisi luonnollisemmat valinnat yrittämään joutsenmerkkiä? Itse niin harvoin nykyjään ostan mitään meikkejä ja mitä ihmettä ripsiväriä sais käyttää vaan 3kk? Eihän sitä oo kerinny vielä ees avaamaan siinä ajassa nimimerkillä sama ripsari jo toista tai vuotta. (putosin laskuista, mutta hyvin toimii)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...