13.9.2012

Korkit kehyksiin

Meillä on hirvittävä määrä viinipullon korkkeja. En yhtään tiedä, miksi aloin silloin joskus kerätä niitä. Korkki kai vain tuntuu materiaalilta, jota ei voi heittää roskiin.

Koska niitä tuntuu löytyvän muistakin perheistä, kysyin taannoin armoitetulta kässägurulta Anu Harkilta, miten näitä korkkeja voisi hyötykäyttää. No eipä kestänyt kauaa kun Anu palasi asiaan tämän Pinterestistä löytämänsä idean kanssa.

Viinipullonkorkki-ilmoitustaulu!


Kerrassaan upea! Mulla sattuu kaiken lisäksi olemaan a) tarve tuollaiselle perheen sisäiselle ilmoitustaululle ja b) yhdet hienot raamit vapaina.

Paskartelen sen ensi tilassa. Heti kun saan vaaliteemani ojennukseen.

16 kommenttia:

 1. tuossahan olisi hyvä syy alkaa taas juoda viiniä ;)

  VastaaPoista
 2. Vitsi miten hieno! Oma viinin lipitys on tauolla, mutta onneksi kaveripiirissä on juuri sopivasti loppasuita: ei muuta ku keräilemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Ja veikkaan et monilta löytyy korkkeja jostain purnukasta ennestään.

   Poista
 3. Samalla systeemillä korkeista voi tehdä pannunalusia. Tosin vähän maltillisemmilla kehyksillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä! Tartteekohan noi korkit sit puolittaa. Hmm.

   Poista
 4. Wohow, mun täytyy lopettaa tää ryhdistäytyminen ja alkaa kerätä pullonkorkkeja. Ihan kingi idea!

  Ja olipas MAHTAVAA lukea, että lähdit ehdokkaaksi. Virtuaaliääni on voimassa kalkkiviivoille ja ylikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkista tehdyt korkit on myös katoavaa kansanperinnettä, kun yhä useammin viinipulloissa on muovinen tulppa tai kierrekorkki. Kiitos virtuaaliäänestä!

   Poista
 5. Haha, meillä oli noita pienenä leikkimökissä perunoina (tai nakkeina jos niin huvitti). Pullonkorkkien lisäksi perunoina myös toimivat Kinder-yllätysten keltaiset muovimunat ja lihapullina puolestaan oli käpyjä. Mutta tämä idea on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snadi tuhoaa korkit muruiksi nököhampaillaan ihan muutamassa minuutissa. Ehkä kokeilen tota sit vanhempana - jos noita jää yli! ;)

   Poista
 6. En olekaan tullut ajatelleeksi kierrekorkkien tätäkin erinomaista puolta: niistä ei tule tarvetta askarrella ... öh ... taulujuttua.

  Mulle tää tuo enemmän mieleen opiskeluaikojen kiusalliset kiertotuparilahjat kuin vakavasti otettavan sisustusartikkelin, mutta myönnän, että visioni on ehkä vajavainen ja univajeen rasittama.

  Itse osoitettuna katumusharjoituksena lupaudun auttamaan pullojen tyhjennyksessä.

  VastaaPoista
 7. Ääni pannunalusille, korkkilattiaa ja ponttoonilaituria odotellessa http://sairio.wordpress.com/2011/09/12/pullonkorkeista-pannunalunen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, no laituria pitää vielä tsempata! :D Mut mä kyl teen ton ilmoitustaulun, koska oikeesti tarviin sellaisen.

   Poista
 8. Onko kaikkien nykyisin pakko PASKARRELLA? Miks ei voi tehdä, askarrella, liimailla, ihan mitä vaan? Tuo sana on vaan just niin yhtä karmea kuin vaikka "staffii" tai "viileetä settii" tai "tahtotila". Aaaargh!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...