17.8.2012

Törkeän hyvä Safka

Olipa kerran ystävä, joka kirjoitti muotiblogia. Aina silloin tällöin hän heitteli muotikuvien sekaan ruokareseptejä. Lähes joka kerta kokeilin reseptiä himassa, useimmiten monta kertaa. Totesin pinaattilettupostauksen jälkeen, että muodista en tajua mitään, mutta tämä on paras ruokablogi, minkä tiedän.

Hanna, minä ja Safkaa

Nyt tämä ystävä väänsi yhdessä miehensä kanssa ruokakirjan -- ja aivan törkeän hyvän sellaisen. Kävin hakemassa oman kappaleeni jo julkkareista ja lueskelimme Safkaa Koti-insinöörin kanssa. Huomasimme kinaavamme siitä, minkä ruoan kokkaamme ensin. Perjantaina kuha-ceviche, lauantaina avokadopasta ja sunnuntaina haukipullat. Koko kaunis kirja on jo koirankorvilla.

Julkkareissa oli tarjolla kuha-cevichea. En kehdannut hakea näitä mukeja kuin kolme.

Minä olen kokki, joka ei ikinä kirkasta voita tai kalttaa tomaatteja. Helvetti, haudutetun teen tekeminen on jo ponnistus. Hyvän ruokakirjan tehtävä on tarjota inspiraatiota, mutta kun se lisäksi vielä pitää tunaria kädestä, hivelee silmää ja kutkuttaa nauruhermoja, ollaan harvinaisen ruokaviihteen äärellä. Saattaa olla, että kirkastankin sen voin joku kerta. Hyvä ruoka ei näköjään ole ollenkaan vakava asia.

Tutustukaa Safkaan. Se on hyvä(ä).

7 kommenttia:

 1. Tilaus lähti menemään. Perheen pääkokkina toimivalla miehellä on synttärit parin viikon kuluttua ja lahjamietinnät loppuivat tähän

  VastaaPoista
 2. Apua, kuulostaa aika hyvältä. Miten kirkastetaan voi? Ekana tuli mieleen, notta lorautetaan vähän kossua, niin avot! Kirkastettua voita. Ossaako tällänen amatööri tehä noita reseptejä? Oi kun osaisikin, mutta joskus totuus on karuakin kauniimpaa ;D

  -Sussu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin aiemmin itsekin, että voin kirkastaminen on lähellä ydinfysiikkaa, kunnes tajusin että voi vaan kuumennetaan ja kauhotaan päältä valkoiset hötöt pois, sekä jätetään pohjalle kertyvä sakaa käyttämättä. Helppoa kuin – voin kirkastaminen?
   Tämä voi kestää sitten kuumuutta ihan eri tavalla, käyttökelpoista vaikkapa merianturan paistamisessa.

   Reseptit ovat iisejä, takaan ja lupaan. Punkkua!

   Poista
  2. Sussu, sehän tossa kirjassa onkin paras puoli että siinä on niitä pieniä neuvoja ohjeisen seassa, että se tunarikin onnistuu. Ja ohjeet on siis arkiruokaa pienellä tason nostolla. ;)

   Hanna, tosta kirjasta ekan kerran tajusin MIKSI sitä voita kirkastellaan. Luulin et se oli jotain turhaa ulkonäkönöföilyä. :D

   Poista
 3. Mua riipii kun en sinänsä halua kirkastaa mitään voita ja tomaattien kalttauksesta kieltäydyn ihan kategorisesti ... mutta Raflasta saa niin taivaallista salaattia, että käyn täällä debattia itseni kanssa: ostanko kirjan siinä uskossa, että sitten teen niin taivaallista salaattia itsekin, vai pidänkö taivaalliset salaatit Raflan yksinoikeutena ja palveluna, josta mielelläni maksan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sanon että ota molemmat: osta kirja mutta älä kokkaa sitä lohisalaattia. ;) Tai mene kauppaan hipelöimään sitä ja päätä sitten. Ja unohda se kirkastaminen, ei se ole kirjan pääpointti ollenkaan. :)

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...