29.8.2012

Tervehenkinen prinsessapäivä

Marjo Niittyviita tarjosi hienon jatko-osan Bisnestä lapsilla -teemaan. Täti aikoo nimittäin järjestää 6-12-vuotiaiden tyttöjen missikisat. Asiasta on noussut haloo, vaikka kyseessä ei varsinaisesti ole mikään mediaspektaakkeli. Marraskuisessa Helsingissä pidettävä tapahtuma on ilman telkkarilevitystä näpertelyä. Pitäisin myös outona, jos joku kanava yhteistyöstä kiinnostuisi.

Ensinnäkin ulkonäkökisojen aika on jo vähän ohi. No okei, aika vitusti ohi. Maikkari luopuu aikuistenkin naisten ulkonäkökisoista ja Mr Finland -kisoja ei ole muistaakseni televisioitu tällä vuosituhannella. Misseys on  so last season, lapsimisseys vielä päälle turhan amerikkalaista. Ei uppoa. Reality-scenen klassikollakin on vaikeaa.

Toiseksi Marjon mukaan kyseessä on tervehenkinen prinsessapäivä, jossa kaikki voittavat. (Tervehenkiseksi tapahtuman tekee siis se, että lapsille ei laiteta rintatoppauksia eivätkä he esiinny vähissä vaatteissa.) For the love of god. Ketä kiinnostaa? Tirkistelijät haluavat nähdä epäonnistuneita rusketuksia, draamaa ja itkuunpillahduksia. Pedofiilitkään eivät löydä kanavalle, jos kersat eivät esiinny vähissä vaatteissa, täysissä tällingeissä ja korkeissa koroissa.

Mahdollista ohjelmaa katsoisivatkin vain osallistujien vanhemmat. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjelma tallennetaan boksille. Mainokset kelataan. Ja ketkä tätä lähtisivät sponsoroimaan? Imagotappio tällaiseen hankkeeseen osallistumisessa on samaa luokkaa kuin ydinvoiman rahoittamisessa, varsinkin kun Mannerheimin lastensuojeluliittokaan ei innostunut. Mediamyynnissä voi olla vähän hiljaista.

Anyway. Marjo esitti toiveen, että katsoisimme, millainen tapahtuma on, ennen kuin lyttäämme sen. No se olisi tietysti periaatteessa ihan reilua. Mutta kun minä kuulun siihen kuluttajasegmenttiin, joka ei vain halua tutustua kaikkeen paskaan, mitä silmilleni ja lompakolleni pyrkii. Vielä vähemmän päivystän räntäsateessa jossain pikkulikkojen tiarapahtumassa.

Sori, Marjo. Voi olla, että olet bisneksesi kanssa aika yksin.

KUVA: Flickr/lizjones112

26 kommenttia:

 1. "– Haluan, että tästä jää itsetuntoa nostattava vaikutus. Jos tällaisen tekee väärin, voi yhden päivän aikana romuttaa lapsen minäkuvaa ja itsetuntoa hirveästi."

  Luojalle kiitos siitä, että näinkin tärkeään ja riskialttiiseen puuhaan on ryhtynyt pikkutyttöjen kehityspsykologian asiantuntija. Eiku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mua nauratti toi sama. Kiva, että hän on noinkin perehtynyt. ;)

   Poista
 2. Onneksi noita ei ollut minun lapsuudessani! En ollut silloinkaan ainoa varhaisteininä anoreksiaan sairastunut.

  (Järjestäjän sukunimi on muuten väärin. Tajusin vasta artikkeliin klikattuani, että tämän takanahan on reality-sarjasta tuttu Supermarjo.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti tosta korjauksesta, mistähän hevon aivosolusta olin akivanut virheellisen nimen. Ehkä asiaan vaikuttaa se, että en tunne Supermarjoakaan. ;)

   Poista
 3. Marjo voi esittää vaikka mitä toiveita. Ei mulla muuta kuin että yök!

  VastaaPoista
 4. Hallelujaa! Torppasit loistavasti tällasen idiotismin, todellakin - pitäkää kisanne (vaik mul onkin prinssi, mutta en mä sitäkään haluaisi mihinkään kisaan. Tarkemmin ajatellen, nythän mun pitäis loukkaantua ja kysyä missä tasa-arvo ja prinssikisat? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki sukupuolistereotypioita vahvistavat julkiset hankkeet ovat idiotismia. Ja todellakin: entäs jos poika haluaa osallistua? Veikkaan et ei käy.

   Poista
 5. Eikös se ole ihan sama, että itkeekö kauneuden tai urheilun tai paistinpannun äärellä? Yhtä kurjaa arvottamista kaikki, tai sitten ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei. :) Ulkonäkö ei ole taito eikä lahjakkuus, jota voi treenata. Pannun äärellä itkeminen harvemmin aiheuttaa anoreksiaa, toisin kuin peilin äärellä itkeminen.

   Poista
 6. Mun on pakko myöntää, etten oikein jaksanut tästä edes repiä pelihousuja. Hetken teki mieli, mutta sitten mullekin tuli sellainen olo, että jos Marjo haluaa siellä viime vuosituhannella kirkuen ja potkien pysyä niin mun puolesta antaa mennä vaan. En tule häiritsemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, munkin mielestä tää oli ihan hohhoijaata. Onpa uutta ja jännää. Jään odottamaan tältä ohjelmatoimistoihmiseltä vähän raikkaampia avauksia.

   Poista
 7. Ihan just näin. Tosin en olisi ihan yhtä optimistinen sen suhteen, minkä verran kiinnostusta tuota ohjelmaa kohtaan on. Luitkos, Katja, KaksPlussan Facebook-kyselyyn (jossa itsekin kommentoit) tulleita vastauksia? Olihan siellä näitäkin, joissa hymisteltiin, että "no jos se on silleen kivasti järjestetty, ettei kenelläkään tule paha mieli..."

  VastaaPoista
 8. Vähän asian vierestä, mutta välillä näinkin päin: huomasitko uutisen IL:ssä saksalaisisästä joka pukeutuu mekkoon poikaansa (ja tasa-arvoista kasvatusta) tukeakseen? Mun mielestä aika jees.

  VastaaPoista
 9. http://yle.fi/uutiset/jarjestaja_perui_lasten_kauneuskilpailut_tappouhkausten_takia/6275466

  Jokaisella pilvellä on hopeareunus. Näköjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh! En päässyt testaamaan teoriaani. Mutta tappouhkauksia? Jengi on niin yössä.

   Poista
 10. Tappouhkauksia en kyllä hyväksy, olkoon sitten millainen hopeareunus tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en minäkään, mittakaava taas kateissa oikein huolella.

   Poista
 11. Ei ollut ehka mikaan loistava bisnesidea, mutta tappouhkaukset on aikamoista liioittelua tassa tapauksessa. Toivon, etta tappouhkauksen tehneet saisivat kunnon sakkorangaistuksen. Marjon toive on ihan oikeutettu. Iltis saisi katsoa itseaan peiliin, silla kysehan ei TODellakaan ollut kauneuskilpailuista. Looppiahneus voitti.
  En ole Marjo-fani, mutta silti kay perhetta (ja lapsia erityisesti) saali. Yrittajyys ja energisyys koetaan Suomenmaassa valitettavan usein uhkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ulkonäöstä jaellaan arvosanoja, niin kyllä siinä on kyse kauneuskilpailusta - oliko jossain joku tarkempi kuvaus konseptista? En myöskään näe, että tässä yrittäjyyttä vastaan olisi hyökätty vaan ankeaa sisältöä. Tappouhkaukset toki ovat vajaamielisten hommaa.

   Poista
  2. Rouva itse taisi tarkentaa konseptin rakennetta selittämällä, että tässä skabassa jokainen saa jonkun palkinnon. Mutta niin saa niissä jenkkilänkin minimissikisoissa, joissa usein jaetaan jonkinlainen palkinto ainakin suurimmalle osalle, ellei jokaiselle osallistujalle. En oikein tajua, mitä hyötyä siitä on, kun jokainen ei kuitenkaan saa samaa palkintoa ja palkitsemisperusteet liittyvät kuitenkin lapsen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin.

   Tosin mulla nyt on varmaan muutenkin ymmärryksessä vikaa, kun en myöskään tajua, miksi prinsessapäivää ei voi viettää vaan himassa, ja että eikö kaikki halukkaat niin jo tee. Mua tuli eilen pihalla vastaan naapurin viisivuotias prinsessamekossa ja kruunu päässä. Tervehti kuninkaallisen kylmänviileällä nyökkäyksellä ohi kävellessään.

   Poista
 12. En nyt ota osaa keskusteluun koska mulla ei ole mitään lisättävää jo sanottuun, mutta ohi aiheen tämän verran: sulle on blogissani tunnustus (http://tingeltangeli.blogspot.fi/2012/08/tunnustelua.html)! Ei mitään paineita osallistumisen kanssa, kun muutakin ajateltavaa ja kirjoitettavaa epäilemättä on, halusin vain kiittää hyvästä blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiitokset! Tässä uudessa elämäntilanteessa on se hyvä puoli, että bloggaamiseen jää nyt aikaa!

   Poista
 13. Tähän pätee vähän sama kuin "ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa" en myöskään hyväksy ko. Kisoja mutta eikö tässä nyt tyhmiä ole nimenomaan vanhemmat jotka päästää lapsiaan tällaisiin kisoihin, eikä niiden järjestäjä?

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...