25.8.2012

Spontaanisti irti

Tokaisin toissapäivänä Koti-insinöörille, että en ole viettänyt vapaa-aikaa ilman lapsia / lasta mahassa sitten kevään 2010. Tänään hän pakkasi lapset, kamat ja itsensä autoon ja lähti mökille.

Talo on hiljainen jääkaapin siritystä lukuunottamatta. Minulla on vapaailta. Ja mikä vielä tärkeämpää sitä seuraa vapaa-aamu, joka jatkuu vapaapäivänä melkein iltaan asti.


Mitä nyt kuuluu tehdä? Tämä irtonaisuus tuli niin äkkiä, että pää lyö tyhjää. Nyt kun yhtäkkiä voisin olla spontaani ja tehdä hetken mielijohteesta mitä vain, en osaa. Ensimmäiseksi tuli mieleen korjata Snadin rullaverho ja etsiä koon 22 kumisaappaat. Anoppi kertoi, että vastaavassa tilanteessa 30 vuotta sitten hän lakaisi ensin hiekat ja ruoanmuruset lattialta, laittoi kukkia maljakkoon ja pohti vasta sitten mitä kaikella ajalla tekisi.

Pätevä neuvo. Päätin kuitenkin itse blogauttaa aiheesta.

Adaptoitumiseen menee hetki. Olen viisi vuotta opetellut olemaan suunnitelmallinen. Perhe-elämä vaatii  lukujärjestyksen ja lapset tarvitsevat turvallisia rutiineja (vaikka veikkaan, että lapset ilahtuisivat kovasti siitä, että iltapalaksi olisi joskus puuron sijaan mansikkajäätelöä). Minä tarvitsen rutiineja, jotta ehdin urheilla ja kirjoittaa.

Eikä sitäpaitsi kaikki spontaanius ei ole hauskaa eikä kaikki hauska spontaania. On tehtävä kompromissi. Suunnitelma höystettynä spontaaniudella.

Aloitin sillä, että join ruoan kanssa lasin maitoa. Sitä en ole tehnyt herran aikoihin. Yllättävän hyvää.

Kohta käyn päiväunille enkä laita kelloa herättämään. En takuulla nuku pätkääkään, mutta laskettakoon sekin spontaaniksi toiminnaksi.

Päikkäreiden jälkeen lähden salille. Vietän siellä ainakin kaksi hikistä tuntia kokeillen kaikkia niitä laitteita, joita en ikinä kokeile (varovaisuutta noudattaen, koska en halua joutua spontaanisti Jorviin). Poikkeuksellisesti myös lämmittelen ja venyttelen kunnolla.

Sitten tulen himaan, käyn suihkussa - ei kun eskaloidaanpa se kylvyksi - ja yritänpä löytää jonkun spontaanin kasvonaamionkin.

Sitten voisin ehkä taas hiukan levätä. Tai kirjoittaa - riippuu vähän fiiliksistä! (Huomaatteko? Alan päästä vauhtiin!)

Illalla meikkaan -- ehkä kuitenkin ihan sovinnaisesti -- ja pukeudun johonkin muuhun kuin mustaan trikooseen. Vaihdan pari lasia viiniä johonkin drinkkiin. Kuuntelisin myös jotain itselleni vierasta musiikkia, ellei vahvistin olisi rikki. (Se meni rikki jo viime syksynä eikä sitä ole kukaan spontaanisti vienyt huoltoon.) En syö mitään järkevää, vaan teen itselleni jonkun älyttömän hyvän jätskiannoksen, jossa on Baileysta.

ravintola Gaijinin geisha-jälkkäri.

Sitten baariin, epäspontaanisti tuttujen kanssa. Hyväksyn kuitenkin kaikki ehdotukset (myös siksi, että tuntemiani baareja tuskin enää on pystyssä), myös ne jotka ovat vähän kauempana. Laulan karaokessa jotain aivan muuta kuin bravuurini Matkustajan.

Siihen spontaanit toimenpiteeni luultavasti tyssäävät. Olen todennäköisesti puoliltä öin kotona, sillä unirytmini ei ole kovin spontaaniystävällistä laatua. Eikä mitään tappiin asti murjomista voi kuitenkaan harrastaa kun sunnuntainakin ehtisi vielä jumppaan. Lisäksi pitää tehdä kaikki kotityöt, mitkä tänään jätän tänään spontaanin suunnitellusti tekemättä.

Loppuun pakko linkata Vesterisen ihan paras kappale, jossa kaivataan riemusta kiljumista. Minäkin kaipaan.



24 kommenttia:

  1. Malja spontaaniudelle ja kannat kattoon! =)

    VastaaPoista
  2. Spontaania iltaa sinne! (spontaanisti sainkin kuin sainkin kommentoitua. Tuo on tarttuvaa, tuo spontaanius! ja hauska sanakin. Spoin spoin spoin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Enemmän saisi tähän postaukseen tulla spontaania kommentointia! Rohkaisen kaikkia tuhansia ihmisiä jotka tämän näkevät sanomaan jotain spontaania. ;)

      Poista
  3. Mahtavaa että sulle on järjestynyt tällänen pääntuuletusvapaa! =) Mä teen (aina) silleen, että jos sattuu oleen joku vastaava vapaa, niin ensin siivoon koko huushollin, sitten just laitan jotain kivaa esim. kukkia, kynttilöitä ja NAMEJA kulhoon (kerrankin ne on siinä pisempään kuin 5minsaa). Nautin näkemästäni ja siitä että tavarat on paikallaan.
    Nautin hiljasuudesta (enää se ei ahdista).
    Sitten koitan kanssa nukkua, mutta koskaan en maltakaan nukkua päivällä vaikka sais.
    Sitten saatan mennä haahuilee "kylille", käydä kirjastossa ja jossain vaan.
    Ja ilta menee just tolla samalla kaavalla.

    Hauskaa iltaa sinne, mulla sattuu kanssa oleen tänään lapsivapaa ja miesvapaa, tyttöjenilta kutsuu. Valkkarit on viileessä ja nyt alkais valmistautuminen varpaankynsien lakkauksesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä, hauskaa iltaa sullekin!

      Mä mietin tota huushollin siivousta kunnes tajusin että kuka mies tekisi noin vapaapäivänään? :D Otan XY:stä mallia ja lähden siitä, että kirjojen lukeminen ja urheilu ja koneella notkuminen on vapaa-aikaa ja kämppä saa olla sellainen kuin se on. Mut sen kasvonaamion kyllä koetan löytää. ;)

      Poista
  4. Ou mai! Onnen tyttö. Mä olen vinksahtanut vuoden äitiyden jälkeen ja haaveilen, että mies ottais muksun ja lähtis viikonlopuksi reissuun, jotta mä saisin _siivota_ ja nauttia siitä lopputuloksesta ilman, että joku tulee kahden sekunnin jälkeen vetämään kirjahyllystä kirjat lattialle, ja toinen levittämään leivänmuruja sekä pussinsulkijoita keittiön pöydille. Sitten kävisin elokuvissa itkemässä(itkettää aina mun valinnat...) tulisin kotiin ja söisin pitsaa, kuuntelisin mun musiikkia eli kaikkea sitä, mistä mies ei tykkää. Luultavasti aloittaisin muutaman vuoden tauon jälkeen kirjoittamaan jotain ja söisin liikaa Mars-jäätelöä. Mihinhän mä noi tunkisin? Anopille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaminen kannattaa aina. Suosittelen lämpimästi anoppilaa, miehenhän voi pistää vaikka takapihalle telttailemaan. ;)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Oli ihan sairaan hauskaa, nyt nukkumaan - pitkään. Eli ainakin ysiin. ;)

      Poista
  6. Arvaa miten mä vietän parhaillaan vapista? No, lukemalla tietty Sadun ja sun blogeja! Vanhatkin päivitykset tuntuu ihan tuoreilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ollenkaan huono vaihtis! Toivottavasti sulla on hauskaa! ;)

      Poista
  7. On muuten yksi parhaista biiseistä IKINÄ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookki. Laiturin ja tän välillä on toki tiukka skaba. Koti-insinööri on välillä aivan nero pianonsa kanssa.

      Poista
  8. Mahtavaa!! Vapaailta täälläkin. Mä vaan tein sen virheen, että olin siellä baarissa spontaanisti neljään ja nyt KUOLEN hitaasti krapulaan. Pääsiskin jumppaan. Ens kerralla olen suunnitelmallisempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin himassa jo puol kaks ja silti olen vielä tänäänkin hikoillut joakisesta ponnistuksesta. Että viisi alkoholiannosta on sitten näillä maileilla liikaa. Kiva.

      Poista
  9. Mä olen ollut erittäin spontaanisti koko viikonlopun kipeänä ja kaikki asiat, mitä mun piti tehdä tänä viikonloppuna, jäi tekemättä. VITTU! Mutta, UpeetaMahtavaa, että sait lapsivapaan hetken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee uusia viikonloppuja! Pikaista paranemista! :)

      Poista
  10. Hienoa!
    Mulla oli mun jokakesäinen vapaa viikko (joka tuntui lomalta vaikka kävinkin päivät töissä) kesällä kun mies pakkasi lapset ja lähti viettämään lomaa anoppilaan. Yllättäen kun sen koko viikon on yksinään, alkaa kyllä nuo spontaanit ideat loppumaan ;) Mutta hyvin tervetullutta sellainen tuulettuminen kyllä on!
    Mutta eräskin hyvä juttu tuossa lapsten kasvamisessa on - ne alkaa leikkiä keskenään yhä enemmän, tai tekee jotain hiljaista, kuten piirtää, ja spontaania lapsivapaata omaa aikaa ei tunne enää tarvitsevansa niin kipeästi. Viimeksikin kun lapset olivat vanhemmillani yökylässä spontaanisti, niin mietittiin miehen kanssa pitkään, että mitä sitä nyt tekisi kun oli niin tylsää (sen muutaman minuutin aikuisten hetken jälkeen ;)...) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokonainen *viikko*. Mykistävää. Mä haluan kans tollasen. Täytyyhän mun testata onkse liikaa. :D

      Joo, mun on pitänytkin postata tosta leikkimisaiheesta. Olen ällistynyt tästä yhdessä leikkimisen määrästä vaikka ikäeroa on neljä vuotta. Iso käsi.

      Poista
  11. Mun spontaani kommentti on hävinnyt tai ehkä se ei koskaan ilmestynytkään täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietkö, tää blogger jättää joskus kommentteja julkaisematta. Mä saan niistä kyllä viestin, mutta sitten ei näy jälkeäkään - ei edes poistettuja. Ihanan spontaania. O_o

      Poista
  12. Mistäs tuo leimasin on peräisin? Kysyy spontaani askartelija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita leimasimia oli yhdessä ilmastoinfon pressitilaisuudessa. :D En siis ole itse askartelijana kovin spontaani.

      Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...