21.8.2012

Anteeksi, PT

Hitto, puhelin pirisi äkäisesti toissapäivänä. Personal trainer. PT halusi tietää, miten kesän treenit ovat sujuneet. Että onko heiheia ajan tasalla. Onneksi koikuin tikkailla ripustamassa verhoja enkä päässyt vastaamaan. En ollut vielä valmistautunut raportoimaan tuloksista.

Harri, anna kun kerron ensin hyvät uutiset.

Tämä kesä on ollut huomattavasti parempi kuin viime kesä. Olen käynyt salilla, treenannut syviä vatsalihaksia ja lenkkeillyt viikoittain. Pystyn juoksemaan jopa tunnin lenkkejä. Olen kehittänyt perselihakset ja ihmiset kyselevät, olenko laihtunut.

Sitten huonot uutiset.

Pikkubroidi paheksui terassilla killuvaa seksikeinua.
En ole ihan sanasta sanaan seurannut treeniohjelmaa. Tai siis juuri laisinkaan. Kas, kun se suosittelemasi TRX-rengastreeni oli täyttä tuskaa. Olen juossut tunnin vain kerran -- ja siitäkin puhuin 5 minuuttia vastaantulleen tutun kanssa ja unohdin sykemittarin päälle kun lopuksi vein roskat. Lisäksi mökillä tulee syötyä ihan liikaa (huomaa passiivimuoto, jonka tarkoitus on siirtää syyt muiden niskoille), joten vaa'an mukaan en ole laihtunut yhtään. Uskoisin, että ruskea läski vain näyttää laihemmalta. Haluatko muuten arvata paljonko olen venytellyt?

Nap nap. 
No, hampurilaispalautemallin mukaisesti laitan loppuun vielä hyviä uutisia. En ole merkannut heiaheia:aan ihan kaikkea. Olen pystyttänyt huussia, rakentanut terassia, maalannut saunaa, kangennut kiviä, marjastanut lapsi rinkassa ja vaunukävellyt. Lisäksi olen havainnut, että olet kahdessa asiassa aivan oikeassa: se juominen (muunkin kuin valkkarin) on oikeasti tärkeää ja syömättömyys ja liikunta eivät sovi yhteen. Olenkin kehittänyt itselleni urheilupäiville ateriarytmin. Tästä on hyvä parantaa!

Anteeksi nyt. Ostin jo rangaistukseksi uuden 10-kerran kortin. Nähdään ensi viikolla.

5 kommenttia:

 1. "...ja unohdin sykemittarin päälle kun lopuksi vein roskat." Kardinaalimoka! :D

  Siis moi, löysin eilen blogisi ja hihittelen täällä jatkuvasti hauskalle huumorillesi. Miten onkaan voinut näin hauska blogi jäädä multa pimentoon? Täyttä asiaa hauskasti kirjoitettuna. Kiitos sadepäivän piristyksestä (luen pikkuhiljaa postauksiasi taaksepäin, pakko lukea kaikki)!

  VastaaPoista
 2. Se on muuten totta, että ruskeä läski näyttää valkoista paremmalta, vaikka tilavuus ja massa olisi sama! (Aijon ainakin uskotella itselleni näin ja läträtä jatkossa itsestäänruskettavaa, jottei totuus paljastuisi...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten tässä on kyseessä se, että kun alkaa liikkua, naama kaventuu ensimmäisenä. ;)

   Poista
 3. Ateriarytmi on kyllä hyvä. (Mulla myös ruokavalio ojennettu käteen.) Kun mulla alkoi valmennus ajattelin ehkä ihan vähän kauhulla sitä että mitä ihmettä syön esim. synttäreillä, kylässä jne. Nyt kun hommaa on takana n. 7 viikkoa niin vähän jo naurattaa nuo pelot. Ateriarytmin ja oikein koostetun ruokavalion vuoksi mulla ei ole mitään mielitekoja eli kahvipöydässäkin menee hyvin kahvia eikä muuta tee mieli. Ostin tässä viime viikolla hieman suklaata ja kun olin sen syönyt niin mietin että olipa sekin turha ostos, ei maistunut kummoiseltakaan.

  Että on tämä vain oikeastaan ihme juttu :) Leipä on ollut oma paha kompastuskivi, enää ei tee sitäkään mieli. Ja kaikesta tästä olen niin iloinen ettei osaa sanoin kuvata. Minä kyllä suon itselleni herkkuhetkiä joskus, mutta kun ei tee mieli, niin en ole ostanut. Eli kyse ei tod. ole mistään että kiellän kaikki herkut. Nyt ajattelen vain, että miksi syödä sellaista mistä ei saa sen kummempaa iloa. Toisaalta ruokavalioni on sellainen (ei mitenkään erikoinen, jos joku kysyy niin ihan tavisruokaa syön, toki ilman höttöhiilareita, sokeria tai lisäaineita) että minulla on jo tavallaan kaksi herkkuhetkeä päivässä, vaikka mistään ns perinteisistä herkuista ei olekaan kyse. Se on päänupille nannaa.

  7 viikon tulokset on niin huikeat, että olen tosi tyytyväinen tähän "tuhlaamaani" rahaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi rytmi on yllättävän tärkeä sen jaksamisen kannalta: treenissä saa kropasta ihan eri tavalla irti tehoja kun edellisestä ateriasta ei ole kuutta tuntia... Mut mä syön kyllä edelleen höttöhiilareita ja sokeria - ilman niitä ei vain yksinkertaisesti ole kiva elää. :D

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...