7.6.2012

Täydellinen sänky

Olen taas sänkyongelman edessä. Viimeksi etsiskelin kivaa lastensänkyä, nyt hakusessa on aikuisten malli. Nykyiset runkopatjat muuttavat maalle ja tilalle tulevat pelkät patjat, joten tarvitsen niille sängyn rungon.

Olen kahlannut jokaikisen Suomessa toimivan huonekaluliikkeen valikoimat läpi tuloksetta. Ongelma on säilytystila. Haluan ehdottomasti sängyn alusen hyötykäyttöön, pölykoirakenneliä ei lasketa. Jaa miksen osta runkopatjoja ja erillisiä vuodevaatelaatikoita? On jo. Oli uskomattoman vaikeaa löytää jalkojen kanssa oikean korkuiset ja sängyn kanssa oikean levyiset sekä muuten tyyliin sopivat laatikot! Kas kun laatikoista ei ole hyötyä ellei niitä saa helposti auki.

Tämä Risto-Matti Ratian Jemma-sänky olisi ollut aivan mahtava (eikä edes pahan hintainen!), mutta sitä saa tällä hetkellä vain mustana ja 90cm leveänä - ja uudet patjat ovat kapeammat. Harmi!Olen kyllästynyt kompromisseihin ja Ikeassa ramppaamiseen. Haluan himaani edes yhden täydellisen huonekalun, joka ei ole halpaa lastulevyä ja tule tuhannessa osassa. Olen ihan tosissani pohtinut, että teettäisin sänkyni puusepällä.

Nyt kaipaan taas apuanne. Oletteko koskaan teettäneet huonekaluja? Maksaako astronomisesti? Tuleeko hyvää jälkeä? Ja ennen kaikkea: onko rakkaus kestänyt?

51 kommenttia:

 1. Heh, vaikka sanoit että ei enää ikeaa ja lastulevyjä niin mulla tuli heti nämä mieleen:

  http://www.ikeahackers.net/2012/05/malm-captains-bed-for-tiny-nyc.html

  http://www.ikeahackers.net/2012/04/expedit-bed-frame.html

  Taitaa olla liian "väliaikaisratkaisuja" sinun mieleen :D Teettämisestä minulla ei valitettavasti ole kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa! Kiitti linkistä, ihan loistava saitti, juutuin tonne ihastelemaan jengin kekseliäisyyttä! Mutta hitto soikoon, en uskaltaisi kyllä Malmin päällä ummistaa silmiäni, sen verran huteraa tekoa se on! ;)

   Poista
 2. Ehdottomasti kannattaa teettää:) eikä edes tule kovin kalliiksi.erityisesti jos laskee, kuinka monta prosenttia vuorokaudesta kuluu sängyssä.toki tässä elämänvaiheessa valitettavan vähän...mut sit joskus;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä meidän perheessä vietetään sängyssä aikaa ihan valveillakin lorvien - kersat myllää ja itse "pitää silmiä kiinni"... ;)

   Poista
 3. Heh, mun mies on puuseppä, joten kyllä:D Parasta meidän huonekaluissa on, että niissä on kaikissa joku pieni niksi tai jippo, joka antaa niille vähän lisäarvoa. Rahi ei ole pelkkä rahi, vaan molemmissa päissä on laatikot CD-levyille. Sohvapöytä onkin lasikantinen shakkilauta. Ruokapöytää saa jatkettua 8 hengen pöydäksi. Keittiön kaappien sokkeliin on upotettu viinipulloille säilytyslaatikko. Kun itse tekee/teettää, saa juuri sellaisen kuin haluaakin, ja lisäksi tukee kotimaista työtä. Voithan aina pyytää tarjouksen ja päättää vasta sitten haluatko teettää sängyn vai et. Tunnistan kyllä tuon ongelman, että itsellä on päässä joku mielikuva mitä haluaa, ja sitten yhdestäkään kaupasta ei löydy vastaavaa. Toivottavasti ongelma ratkeaa!

  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vielä lisätä tuohon ylempään kommenttiini, että kyllä se rakkaus säilyy laadukkaisiin tuotteisiin! Lastulevyn kanssa ei ehkä niinkään. Hinnasta olen jäävi sanomaan mitään, koska kuulun "sisäpiiriin". Maksaahan ne, mutta jälkikin on ihan muuta kuin Sotkassa. Mä sanoisin että panosta ja teetä se sänky, niin saat just sellaisen jonka te haluatte, ja kyllä siitä on iloa vuosikymmeniksi eteenpäin.

   -Laura

   Poista
  2. Olen aina kade kun jollain on kädentaitoinen mies! Tuotantotalouden dippainssiä ei uskalla päästää edes sitä lamppua vaihtamaan. >:)

   Poista
 4. Aivan ehdottomasti kannattaa teettää (kunhan valitsee hyvän puusepän). Silloin saa toimivaa ja itselle sopivaa, eikä hintakaan ole mikään paha. Ja tuote on taatusti uniikkia. Tähän asti en tosin ole kamalasti huonekaluja teettänyt, yhdne personoidun ulko-oven kylläkin, ja tällä hetkellä on keittiökalusteet (siis kaapit yms) samaisella puusepällä tilauksessa, kun kunnollisia massiivipuisia ei muuten löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tulikin mieleen että pitäisi juurikin väliovet teettää kun mekanismit on aivan paskana. Ja hei, laita ihmeessä linkki tai nimi, jos on hyvä tekijä tiedossa (etenkin jos on pk-seudulta) niin voin vähän tutkiskella!

   Poista
 5. Kun puusepällä on oikeat välineet, oikea tieto ja näppäryys suonissa, niin voi että tulee hienoa jälkeä.
  Isäni sattuu olemaan kirvesmies niin on helppoa sanoa, kun se tekee samalla puuseppäaiheisia juttuja. Häneltä on mm. tilattu lipastoa, sänkyä, seinäkelloja (joo, kelloseppäilee samalla) ja itse oon saanu häneltä lahjaks mm. upean kirjahyllyn, joka on tosi vankkaa tekoa.

  Elikkä jos vaan on mahikset päästä puusepän juttusille niin mene ihmeessä!

  VastaaPoista
 6. Isä suunnitteli mulle lastensängyn 80-luvun alussa ja se teetettiin puuseppäammattikoulussa. Useampi sukulaislapsi on sittemmin käyttänyt sitä ja nykyään se on mummolassa, edelleen loistokunnossa. Ja serkkuni plagioi mallin huonekaluliikkeensä mallistoon. :)

  Hinnasta en osaa sanoa, kun asiat on varmaan tuosta kovasti muuttuneet, mutta kyllähän tuo kestää ihan eri malliin kuin ikeahuonekalut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi muuten olla joku oikeasti-nerokkaiden-huonekalujen-esittelysivusto. Voisi sitten jokainen huonekalun teettänyt pistää sinne oman kuningasideansa ja hyvän toteuttajan yhteystiedot. :)

   Poista
 7. En tiiä nykypäivästä, mutta ainakin ennen oli vaihtoehtona teettää huonekaluja myös oppilastyönä alan kouluissa. Jos ei mitään ihan valtavan ihmeellistä ole vailla (esim. tuon jemma-sängyn kaltaiset jutut onnistuis varmasti), niin ei tarvii pelätä lopputuloksen laadun puolesta tahi maksaa itteään kipeeksi. Voi olla että joutuu jonkun verran oottelemaan, mutta joutuishan sitä valmistuneenkin puusepän kanssa. Omat kokemukset oppilastyönä teetetyistä huonekaluista on, että laatua saa, ja vuosikymmenet kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, kiitos! Vaikka taitavat olla kesälomilla just nyt, mutta kerrankin en ole kiireessä. :)

   Poista
 8. Eiks Ava Roomilla ole aluslaatikollisia sänkyjä? Teetetyt on tietty hienoja, mutta muutaman tonnin saa latoa kyllä pöytään jos haluaa "kaikilla herkuilla". Itse laittaisin kyllä sen ison rahan mieluummin patjoihin ja kunnolliseen anatomiseen pohjasäleikköön kuin siihen sänkyrunkoon. Saksassa myydään harvemmin noita runkopatjoja, mutta sen sijaan sellaisia "korkean teknologian" pohjasäleikköjä ("Lattenrost").

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, en ole kuullutkaan anatomisista pohjasäleiköistä! Patjoihin on kyllä jo investoitu: tempurit muuttivat meille juuri ja ne voivat olla vaikka lattialla - kuten ovatkin. Ja hyvänen aika että on muuten selkävaivaisen taivas!

   Poista
 9. Kannattaa hakea tarjouksia eri puusepiltä. Ja tietty etukäteen kertoa, mitä haluaa. Hinta on korkeampi kuin Ikean :) mutta useimmiten tasoissa ns. korkealaatuisten valmishuonekalujen kanssa, joskus jopa alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mua ärsyttää suuresti kun Vepsäläiseltäkin ostettavat sängyt tulee lastulevyn palasina suoraan Kiinasta - hinta vaan on kymmenen kertaa kalliimpi kuin Ikeassa. ÄÄrrh.

   Poista
 10. Ooooh, meillä makaa autotallissa mun vanhempien vanha sänky. Se on teetetty aikanaan (70-luvulla?) puusepällä, on täyspuinen (mänty) ja tällä hetkellä maalamaton.
  Se on tuon yläkuvan tyyppinen, säilytyslaatikoilla varustettu.
  Ei siinä sängyssä mitään vikaa ole (päinvastoin, hieno sänky), en vaan halua sitä omaan makkariin koska se on -noh, vanhempieni sänky. Se että nukutaan vanhempien vanhassa makkarissa niiden vanhassa talossa on jo ihan riittävästi. =D
  Nyt se sänky siis makaa meidän autotallissa ja vie ihan helkkaristi tilaa! Tule hakemaan se pois, JOOKO!! (hinnasta en osaa sanoa koska ei ole meidän, mutta luulempa että tässä vaiheessa kaikki olisi niin iloisia jos siitä päästäisiin että hinta tuskin olisi ihan hirveä....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ymmärrän! Mut hei jos asutte pk-seudulla ja sänky mahtuu pakuun niin laita ihmeessä mitata ja kuvia mun mailiin niin katsotaan natsaako. :)

   Poista
  2. Magdaleena, joko sänky löysi uuden kodin vai vieläkö kaipaatte eroon siitä?!

   Poista
 11. Noh, peruspihinä (tai sanotaanko että mieluummin laitan kaiken ylimääräisen rahan matkusteluun;)harmittaa ihan hirveästi kun teetin puusepällä sängyt viime asuntoon. Tähän asuntoon ne ei mahdu eikä tyyli enää miellytä yhtään silmää. Lisäksi maksoin niistä 2500e, jolla yksi ihminen pääsee jo maailman ympäri :'(.

  Olen yrittänyt myydäkin niitä, mutta jälleenmyyntiarvo on tietenkin huomattavasti pienempi.

  Minusta ei siis kannata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti. Että aina se oma makukaan ei säily samanlaisena vuosien mittaan.

   Poista
 12. Itse teetin puusepällä ruokapöydän viime keväänä. Halusin sellaisen jykevän, pelkistetyn 220 pitkän pöydän. Kaupoista ei sopivaa löytynyt, ei ainakaan minun kukkarolle sopivaa.

  Pöytä tehtiin lopulta koivusta ja lakattiin hieman läpikuultavaksi toiveideni mukaan. Hintaa pöydälle tuli 800€, mikä ei mielestäni ole paljon, kun vertaa huonekaluliikkeiden pöytien hintoja.

  Olen ollut pöytään todella tyytyväinen. Pöytä ostettiin sillä mielin, että kun se on nakuttettu lasten toimesta haarukoilla lommoille, niin sen voi hiotuttaa ja lakkauttaa uudestaan. ja jos väri alkaa joskus tosissaan nyppiä, niin ei muuta kuin uutta väriä, vahaa tai lakkaa pintaan.

  Samasta paikasta tilattiin myös wc:n kaapisto, suihkuun penkki ja pari hyllyä ja pöytälevyt toiseen vessaan. Sain juuri sellaiset kuin halusin väriä myöten ja kun nämä puusepät ovat itse yrittäjiä, niin palvelualttius on aivan eri luokkaa kuin tusinatuotteiden myyjillä. Jos on jotain tehty väärin, niin ne kyllä sitten mutisematta korjataan tai laitetaan hintaa uudestaan kohdilleen.

  Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko firma pk-seudulta? Laita linkki jos oli! Kuulostaa siltä että sun pöytämaku on vähän samanlainen kuin mun! Mä sain yhden firman muuttomyynnistä mahtavan tammisen kokouspöydän (jotain sikakallista Skannoa) viidelläkybällä.

   Poista
  2. Firma on valitettavasti Pohjanmaalla asti :/ Tuo kokouspöytä kuullostaa kyllä just hyvältä. Noissa täyspuisissa huonekaluissa on se hyvä, että niitä on aika helppo tuunata oman näköisiksi. Siinä mielessä ne on melko lailla ikuisia :)

   Poista
  3. Kokeile tekisikö Veljekset Ovaska Oy Orimattilasta? Ne teki meille meidän keittiön.

   Poista
 13. Itse teetin, samalla koko makuuhuoneen, halusin kaapit sängyn molemmille puolille ja ja päädyn ylle hyllyt. Hieno tuli, eikä hintakaan mikään aivan mahdoton ollut. Eikös jossain ollut joku ratkaisu, että matalien laatikostojen päälle kunnon patja?

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo laatikosto! Meillä on vaan kaksi erillistä patjaa, joten ne tarvitsevat jonkun kehikon.

   Poista
 14. voiko patja-tilausta enää muuttaa 90cm levyisiksi? itellä ei oo kokemusta teettämisestä, mut sanoisin että varmasti hyvät tulee niinkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harkitsin sitäkin, mutta kun makuuhuoneeseemme ei oikein mahdu niin iso sänky, kun hiton pinnasänkykin vielä majailee mestoilla! ;)

   Poista
 15. Minä ostin täyspuisen sängyn pienestä liikkeestä, jossa sängyt tehdään tilauksen mukaan täällä Lontoossa ja en ole katunut.

  Laitan linkin minun sänkyni säilytyslaatikko systeemistä inspistä varten! Sängyn kummallakin puolella olevat laatikot kulkevat pyörillä ja ovat tosi tilavat + tukevat.
  Pyörät ei näy ollenkaan ulospäin ja laatikot on tosi helppo avata ja sulkea. http://www.landf.co.uk/underbed%20drawers.html

  VastaaPoista
 16. Kiitos linkistä, onpas näpsäkkää!

  VastaaPoista
 17. Me teetettiin unelmasänky uuteen kotiin. Kehikko on 240 leveä ja hankittiin siihen kaksi Hästensin 120cm patjaa ja 240 petari päälle. Aah, sitä tilaa ja autuutta, kun mahdutaan nukkumaan sängyssä myös vauvan kanssa kaikki kolme todella lokoisasti. Kun kerran tottuu nukkumaan tilavasti ja mukavasti, ei kovin paljon enää houkuttele nukkua 140cm sängyssä lusikka-asennossa lasten ja koirien kanssa, vaikka olisi kaikkiin kuuteen tosi rakastunut. Suosittelen teettämistä todella lämpimästi - ja myös hyviin patjoihin sijoittamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillitön sänky! Tohon tarttee jo kohtuullisen kokoisen makuuhuoneenkin. :D

   Poista
 18. Me päädyimme säilytystilatarpeen vuoksi tuohon sänkyyn http://www.boconcept.fi/sangyt.aspx?ID=84245&imageid=1710
  Ei ole kyllä täyspuuta, mutta ei tarvitse tilaa myöskään vetolaatikoiden ulosvetämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tätäkin tsekkailin, kiinnostava idea. Mutta tosiaan, mun makuun liikaa hintaa verrattuna materiaaliin ja siihen että joutuu itse kasaamaan.

   Poista
 19. Meillä on ollut aina perhen kokoon nähden liian vähän asuinneliöitä, joten olemme teettäneet vuosien varrella puusepällä useampiakin kaappeja ja hyllyjä. Oikeanlaisilla ja -kokoisilla huonekaluilla neliöt tulevat hyötykäyttöön!
  En tiedä sängyistä, mutta mittojen mukaan tehdyt kaapit, tv-taso yms eivät ole tulleet yhtään sen kalliimmaksi kuin Vepsäläiseltä hakemalla.
  Ensimmäisen tv-tason kanssa rakkaus ei kestänyt montaa vuotta, koska tumman puun värinen sisustus vaihtui valkoiseen, mutta sekin taso on vielä sukulaisilla käytössä, ja olisi toki tarvittaessa vaikka maalattavissa.
  Suosittelen siis teettämistä. Vaikka hinta saattaa sillä hetkellä kirpaista, kunnon huonekalusta saa ikuisen ystävän, ja samalla tulee tuettua kotimaista käsityötä.

  VastaaPoista
 20. Moni on kyllä sanonut, että ehdottomasti kannattaa teettää. Suosia kotimaisia raaka-aineita, tekijöitä yms. Ja ennen kaikkea, on jotakin lapsille perinnöksi ;)Koska 50 vuoden päästä taas on vanha muodissa :D

  VastaaPoista
 21. Tää auttaa sua nyt ihan hirveästi, mutta me nähtiin Nizzassa sellaisessa liikkeessä, mikä myi myös Kartellia, sellainen parisänky, joka täytti meidän kriteerit. Se oli valkoinen, siinä oli säilytyslokeroita ja laatikoita ja vaikka mitä siellä alla, sänky tuli korkeammalle kuin meidän nykyinen runkopatja+jalat -viritys, ja siinä oli 180'200cm patja. Vähän niin kuin tuo Ratia tuossa, mutta parisänkynä, kiiltävän valkoisena ja ei kavennut alaosasta tuollalailla. Ei aavistustakaan sängyn valmistajasta tai liikkeen nimestä (tän takia tää ei nyt auta sua), mutta siis toivoa on!

  Ja me ollaan teetetty keittiön kaapistot puusepällä mittojen mukaan ja ei edes maksanut sen vertaa kuin Puustellin listatuotteet seitsemällätoista kompromissilla olisivat maksaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimainen AVA Room valmistaa tällaisia: http://www.avaroom.fi/snky-double-c-18_29.html

   Poista
  2. Toi Ava Roomin sänky, josta vinkattiin tuolla ylempänäkin, on kyllä hyvännäköinen, mutta siinä on toi sama ongelma ku laatikoissa: laatikko on koko sivun levyinen, jolloin yöpöytää täytyy siirtää jos sen haluaa auki. :)

   Poista
 22. Puuartesaanisepäksi alunperin kouluttautuneen miehen vaimokkeena suosittelen kyllä kääntymään puusepän puoleen. Liitokset, pintakäsittely, kaikki on ihan eri laatua, joka kestää, kestää ja kestää. (Pakko todeta, että meidän kalusteemme ovat Ikean, budjetin, ajankäytön ja lapsikäyttäjän vuoksi. Suutarin pojalla ei ole kenkiä...)
  Meillä on minimimmille säästössä puuseppä-setäni aikoinaan minulle tekemä nuken sänky joka on nähnyt myös viisi tyttöserkkua myös kaksi siskoani. Nukkekoti, joka 60-luvulla teetettiin äidilleni on nähnyt sekin serkukset ja lapsenlapset ja on edelleenkin moitteettomassa kunnossa. Pointtina oli, että hyvin tehty tuote kestää raisut lapset, miksei myös raisuja vanhempiakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sun mieshän sen sängyn sitten duunaa, eiks? ;)

   Poista
 23. Katja, mä en löytänyt olemassa olevista lastensängyistä mieluista ja niin teetätin Joken sinisen autosängyn tällä puusepällä http://www.rakidea.fi/?id=100&cat=Muut%20tuotteet Puuseppä ajoi vielä itse tuomaan sen Espooseen ja kokosi paikan päällä, kaikki summaan 500 euroa. Olet varmaan nähnyt sen meillä kotona, hyvin on tuo tehty.

  VastaaPoista
 24. Minä olen kanssa pohtinut tuommoisen sängyn hankkimista, mutta tähän kyseiseen malliin en olekaan vielä aiemmin törmännyt. Luulen, että tuossa on se mun juttu, joten kiitos miljoonasti vinkistä!

  Olen muuttamassa omakotitalosta kaksioon (ja hei kuukautta ennen esikoisen laskettua aikaa, ou jee!), ja kun lapsikin on tulossa, voisin äkkiseltään veikata, että säiltystila on enemmän kuin tarpeen kaikkialla, missä sitä voi vaan suinkin olla.

  VastaaPoista
 25. Mä olen suunnitellut tekeväni sängyn keittiökaappien päälle. Siis vaikka sieltä Ikeasta sopivat rungot + ovet ja sitten päälle runkopatja, tai jotain. Vähän vaiheessa vielä suunnitelmat joo, mutta säilytystilan lisäys kiinnostaisi... Kalastajanvaimolla oli joku kiva kuva josta ajattelin ideoida lisää: http://kalastajanvaimo.indiedays.com/2010/07/24/my-bedroom-plan/

  VastaaPoista
 26. Moi! Mulla on aivan loistavia puuseppäkavereita, joiden kanssa opiskelin artesaanilinjalla Omniassa. Itse olen enemmän vanhojen kamojen kunnostaja, mutta näistä kundeista saattaisi löytyä sulle The Tekijä. Jokainen on yksityisyrittäjä ja menen henkilökohtaisesti takuuseen laadusta. Jos haluat yhteystietoja, meilaile mulle graninnoita(at)netti.fi.

  Terkuin, Minna

  VastaaPoista
 27. www.unikea.fi, puuseppä tekee ihania sänkyjä. Sivuilta löytyy kuvia, mutta tekee myös toiveiden mukaan.

  VastaaPoista
 28. Suosittelen teettämistä. Me haimme vuositolkulla olohuoneeseen säilytysratkaisua tv:lle, kirjoille, ja ennen kaikkea hirmuiselle määrälle viihde-elektroniikkaa. Vaatimuksena oli tietenkin tyylikkyys ja se, että kaikki vempaimet ja kaiuttimet saadaan nätisti piiloon kuitenkin niin,e ttä ovat helposti käytettävissä. No, eihän sellaista löytynyt. Yhdesssä erään sisustussuunnittelijan kanssa sitten suunnittelimme sen ja kilpailutimme useita puuseppiä/firmoja pk-seudulla ja lähistöllä. Kilpailutus todella kannatti, himuiset hintaerot olivat. Lopputulokseen olimme todella tyytyväisiä, eikä hintakaan ollut mitenkään hirveän paha. Jos kiinnostaa, niin kysy tarjousta Kalustekolmiosta Riihimäeltä.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...