5.6.2012

Parsa-iltapala

Kirjoitin otsikkokenttään vahingossa, että paras iltapala. Ei olisi ollut harhaanjohtamista. Ilahdun aina suunnattomasti kun törmään hyvään kasvisruokaan. Tällä kertaa lautaselle pääsi tuore, kotimainen, rapsakka parsa.

Älkää antako yläkulman fiskarssien häiritä.

Homma valmistuu käden käänteessä. (Ohje löytyy originaalissa asussaan mainiosta Kausiruokaa herkuttelijoille -kirjasta, tämä on vähän tuunattu versio.)

Lorauta pannulle reiluhkosti öljyä ja heitä perään valkosipulin paloja (ei murskaa eikä ohuita siivuja vaan kunnon knöölejä) ja suolaa. Anna tiristä hetki. Leikkaa parsoista puinen tyviosa kompostiin ja pilko varret muutaman sentin pätkiksi (vinoudesta saa gourmet-uskottavuutta) ja heitä valkosipulien perään. Kansi päälle, anna tiristä ja heiluttele välillä parsalle linnanmäkimeininkiä. Ihan pari minuuttia pannulla riittää. Kasaa lautasille (itselle vähän isompi keko kuin kumppanille) ja raasta päälle parmesaania.

Sitten palalle painike. Olen erikoistunut iltapaloihin, jotka maistuvat kylmän rieslingin kanssa - niin tämäkin. Niin ja lisäksi tarvitset leipäpalan, jonka avulla ihanan öljyn voi kaapia viimeiseen pisaraan.

13 kommenttia:

 1. Ooh, pitää pistää kokeiluun pikimmiten!

  VastaaPoista
 2. Nielaisuni kuului rappuun saakka. Tätä meille. Kiitos.

  VastaaPoista
 3. Mmmmmmmm - juu kokeiluun menee! Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Sun vinkin ansiosta kävinkin tänään ostamssa lidlistä parsaa ja ai ai kun oli hyvää härän ulkofilepihvin kera! Tästä tulee vakkari perunan korvike :)

  miopoikanimio.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Ihanaa! Kiitos tästä vinkistä! -Anna

  VastaaPoista
 6. Parsoja ei ilmeisesti keitellä ollenkaan, vaan pelkkä paisto riittää, vai kuinka (haluan vain varmistaa)?

  VastaaPoista
 7. Oih! Täällä kuola valuu kuin Pavlovin koiralla...
  Mistä muuten onnistuin kotimaista parsaa saamaan?
  Se on kuulemma sellaista herkkua, ettei voi puhua samana päivänäkään nuupahtaneiden tuontiparsojen kanssa.
  Viime vuonna ostin Ruohonjuuresta italialaista luomuparsaa, ja sekin oli oikein herkullista, mutta kotimainen _lähi_kasvis himottaisi kovasti tätä herkkusuuta! T. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan täysin tuon kotimaisen parsan herkkuaspektin. Taivaallista! Stockalta mies bongasi, ei sitä enää seuraavana päivänä ollut.

   Joskus tuntuu että kukaan ei täällä Suomessa ymmärrä miten paljon herkullisempia kasvikset ovat kun niiden ei tarvitse matkustaa kuin ulkoministeri. Kun saisi vielä suomalaista avocadoa joku päivä. ;)

   Poista
 8. Kiitos oli hyvää, juustoa ei ollut mutta tein kaveriksi hollandaise-kastikkeen.

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Hyvää oli! Mies sanoi, että ei enää koskaan aio keittää parsaa, vaan tarjoilla sen em. tavalla.

  VastaaPoista
 10. Tää oli herrrrrrrkkua!! :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...