26.3.2012

Väriläiskätesti

Hitto, että tämä kuva otti pannuun. En ensin tajunnut ol-len-kaan, mitä kaverit hihkuvat. Miten niin, mitä nämä ovat. Muuta kuin legotorneja?! Musteläiskätestissä voi sentään käyttää mielikuvitustaan, mutta tämä ei auennut yhtään. Olin aivan varma, että äitiysloma on tuhonnut aivoni!

Kun seuraavan kerran avasin saman kuvan, tajusin yhtäkkiä ensimmäisen. Ja sitten toisen ja kolmannen. Ja loppujen lopuksi osasin ruveta etsimään vastausta väreistä niistä, jotka eivät avautuneet heti.


Tajuamatta jäi oikeasta sarakkeesta toiseksi alin ja alin. Help?

33 kommenttia:

 1. Onko alin oikealla daltonit ja lucky luke?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taitaa olla! Ei kuuluneet mun lukemistoon mut ois pitänyt tunnistaa!

   Poista
 2. Ja sen yläpuolella Bert ja Ernie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tuntemattomia! Joku sarjakuva?

   Poista
  2. http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=bert%20ja%20ernie.&source=web&cd=2&ved=0CDoQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DcUusX1Js6R0&ei=BdJwT8zhJpOL4gSt3_W_Ag&usg=AFQjCNFs2p1aw-B-wk5kckSAVwyGH7qO6A&cad=rja

   Tajusin ihme ja kumma jo muutaman sekunnin kuluttua ensinmäiset. Tuossa bertissä ja erniessä meni kauiten. Mutta hoksasin kumminkin. Jotenkin aina ärsyttänyt kyseinen ohjelma,vaikka enemmän taitaa olla jenkkien juttu. :D

   Poista
 3. ihan loistava! olin niin laiska, etten jaksanut edes miettiä, vaan kurkkasin täältä kommenteista vinkkejä. ja ihan selviähän nää sitten olikin! paitsi juurikin tuo toisiksi alin oikealla...
  kotiäitiys on siis vienyt aivoni...!? tai ainakin tehnyt laiskaksi... -miuku

  VastaaPoista
 4. Aivan loistava, kiitos! Ja ihme kyllä tajusin kaikki, paitti tuon Bertin ja Ernien vasta vihjeen luettuani.

  VastaaPoista
 5. vasemmalta oikealle järkäs (tietty ylhäältä alas) niin simpsonit, turtlesit, south park, smurffit, asterix&obelix, bert&ernie seesam streetistä, aku ankka&pojat ja lucky luke ja dalttonit. minkähän piikkiin tietämyksen vois laittaa, kuitenki noin puoltoistvuotta jo kotona olleena.. liiallinen lastenohjelmien tuijotus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Asterixin ja Obelixin kanssa pikku Idefix :)

   Poista
  2. se jäikin sanomatta :D nyt naurattaa, yksinäinen palikka!

   Poista
 6. ei herranjumala, emmä jumankauta tajunnu en sitte millään. ja pidän itseäni jopa normaalia välkympänä, ärsyttävää :D
  no kun luin kommentti lootasta vastaukset ni johan syttys. voi äö sentään..

  VastaaPoista
 7. Kiitti tästä! :D Tajuessaan kuvat suhteellisen nopeasti, totesin etten olekkaan ihan aivoistani pilalla hoitovapaallakaan. Vielä teräviä kyniä edes yksi löytyy!

  VastaaPoista
 8. Tää on parhautta!
  Jaoin sen nassukirjassa kans (vaikka en oo ikinä kattonu Bert & Ernietä että se ei vieläkään aukea).

  Edelliselle on ihan pakko sanoa että se on äo (ÄlykkyysOsamäärä)
  Ei mulla muuta :D

  VastaaPoista
 9. Oi mita oivaltamisen riemua! Tuijotin hetken ja kerkesin juuri ajatella etta kuinka vihaankaan kaikkia saatanan sudokuja kunnen niita ikina osaa ja samassa hahmottui. Taytyypa testata kakaroilla, heille kun ovat tuttuja seka legot etta hahmot.

  VastaaPoista
 10. Tää oli iha loistava :D Noi vihreet mä ekana hokasin ja siitä se sit lähti :D

  VastaaPoista
 11. psst, Bertin ja Ernien näkee joka tiistai Pikku Kakkosessa :)

  VastaaPoista
 12. Tämä oli aivan loistava :) Mäkin kopion tämän naamakirjaan, aiheutti aikamoisen säpinän sielläkin =)

  VastaaPoista
 13. Mulla tyssäs samoihin tyyppeihin kuin sulla. Mies sitte valisti asiassa. Puolustaudun, etteivät ole kuuluneet mun lukemistoon.

  VastaaPoista
 14. Kun viimein hoksasin että ekassa kyseessä Simpsonit, etsin loogisena ihmisenä (heh) missä olis muumit. Eli tämä taitaa olla alkuperältään jostain jenkkilästä. Voiskin kotona ottaa työn alle, mörkö oliskin aika helppo..

  VastaaPoista
 15. Hei tää ON mahtava. Aluks oli kyllä epätoivon hetki, mutta sitten noi vihreet vaan alko näyttää tutuilta - oon siis juurikin Turtles-ajan lapsi. Ja mulle taas Lucky Luke on ehkä niitä tutuimpia, jotten se avautu heti. En siis ole mikään piirrettyjen tai sarjakuvan ystävä, että olin yllättynyt että tunnistin kaikki muut kuin noi Bertin ja Ernien - joista en siis oikeesti tiedäkään mitään. En tiedä auttaako tässä se että a) ilman silmälaseja koko maailma näyttää mulle vähän tollaselta ja b) näen muutenkin kaikissa kuvioissa jotain hahmoja, eli sillä tavalla mielikuvitusta riittää sellasissa määrin ettei ehkä aina kannata muille myöntääkään.

  Kokeilitko muuten lapsiin? Voisin ajatella, et lapset vois hyvin tunnistaa noita, koska useinhan ne rakentelee tollasia itekin, tai ainakin jotain ihan vastaavaa. Plus et eiks toi jossain määrin vastaa pienen lapsen hahmotuskykyä (vrt. lasten piirrokset, jossa raajat on vähän sivuosassa aika pitkään).

  VastaaPoista
 16. Aivan huippu! :D Mulle avautui ensimmäisenä Smurffit ja siitä nopeaan tahtiin kaikki muut paitsi tuo Bert & Ernie. Ja mahtava tuo Jennin arvelu, voisiko näiden tunnistamisessa auttaa se, että ilman silmälaseja maailma tosiaan näyttää melkolailla tuollaiselta. Sama täällä! :D

  VastaaPoista
 17. Haha, kaikki muut avautu paitsi bert & ernie, mut kunniakseni voi sanoa et oon lapsena/nuorena lukenu/katsonu kaikkia muita :D eikä sesame street oo koskaan kuulunu oikeen valikoimaan (tiedän vaan miss piggyn, cookie monsterin, elmon ja sammakon, jonka nimen justiinsa unohdin, damn)

  VastaaPoista
 18. Eka oli ihan hepreaa (tai siis raitaa), mutta South Parkit pomppasi eka esiin ja sitten siinä olikin jo vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 19. Huikean hauska. Jenni tuossa aiemmin viittasi lapsiin. Itse näytin 9-vuotiaalle pojalleni kuvaa. Hän katsoi sitä hetken ja nimesi joukon toisensa perään...Toisin kuin äitinsä!

  Jenni

  VastaaPoista
 20. Ei kai sesame streetillä ollu miss piggyä ja kumppaneita, nehän oli muppeteissa? tämä siis lauralle kysmänä, vai olenko mä jotenkin vajo? :)

  VastaaPoista
 21. hahah ei se mikään bert ja ernie ole :D:D neidit on pikkasen liikaa ollut pikkulasten kanssa kotona ja unohtanut mitä se elämä olikaan isoveljen varjossa ;)

  se on lone ranger ja tonto .. http://www.samuelowengallery.com/images/P/3760.jpg

  oli mukulana sarjakuva sekin ja telkkarisarja.. valkonen lännensankari mil oli silmähuivi ja intiaanikaveri

  VastaaPoista
 22. Hehe! Tosi hyvä tää! Kuka näitä oikein on värkännyt! Hyvä hahmotuskyky ja luovaa hulluutta. Jos ei panna pahaksi, niin kopioin koneelle odottamaan miestä kotiin.:) Testing..

  VastaaPoista
 23. Voi ei, onko se nyt lone ranger ja tonto vai bert ja ernie? Mä en tunne kumpiakaan ni en tiiä, jäi vaan häiritsemään. Mä katoin noita ensin et kai tähän nyt kuuluu joku vihje??? mut sit tunnistin South Parkin hahmot.

  Kiitos tästä iltapäivän huvista! :D

  VastaaPoista
 24. Kiitti! Mua olikin jo alkanut v*t*ttaa koko kuva, kun en älynnyt!

  VastaaPoista
 25. Tunnistin nuo ja ihmettelin, et mikä idea tässä oikeen oli. Kunnes luin kommentit. Kanssavitutusta. Jes! :D

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...