14.3.2012

Metamorfoosi

Remontti on yhtä helvettiä. Elämää määrittelevät erilaisten remppamiesten ja asentajien aikataulut, rahanmeno, takaiskut ja poraus. Mutta sitten.

Tästä lähdettiin.

"Kätsä" läpikulkusauna ja -huone, jossa veti talvella niin, että joka kerta sai tuberkuloosin kun sinne uskaltautui.
Tuulikaapin viereen sijoitettu suihku - jos vaikka joku haluaisi ihan välittömästi suihkuun kun astuu sisään.

Tällaiseksi se riivittiin...

Pahoittelen te kolme hiiri- ja yksi oravaperhettä, mutta teidän oli nyt aika muuttaa helvettiin sieltä välikatosta.

Ja tällainen siitä tuli.Ai pyhä sylvi, että olen tyytyväinen. Kummallinen eteissuihku, läpikulkusauna, jota käytettiin varastona, ja pimeä peräkammari, jota käytettiin varastona, pääsivät mukaan asuinneliöihin. Ihan kuin olisi muuttanut isompaan kämppään. Nyt on valoisa ja tilava eteinen, johon mahtuu kurahaalari poikineen, kodinhoitohuone uusine hienoine koneineen ja äänieristetty studio, jossa voi kirjoittaa ja soittaa rauhassa. Myllerryksen myötä kämpässä on myös paljon vähemmän varastoitavaa kamaa. Luksusta.

52 kommenttia:

 1. No hieno on! Ruoskin itseäni säännöllisesti kun menin tinkimään *tärkeimmistä* lapsiperheasunnon kriteereistäni eli säilytystilasta, tilavasta eteisestä, kodinhoitohuoneesta (ja omasta työhuoneesta). Mitä jäi jäljelle, voisi joku ehkä tässä kohtaa kysyä...

  Mutta siis onnittelut, upea muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän se menee että something's got to give - optimiratkaisun aika harva löytää.

   Poista
 2. Ois kyllä tämmösen koiran omistajan/kuratassuja kiroavan unelma toi tommonen eteissuihku, mut kenenkään muun kannalta vastaava suihkun sijoittelu ei oo äkkiseltään aateltuna millään tavalla looginen ratkaisu. :p Mutta komea on lopputulos rempalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, suihkukaappi on tuolla kodinhoitohuoneen puolella. Koska ajattelin itsekin sen koiran vielä jonain päivänä hommata. :)

   Poista
 3. Wau! Upea lopputulos! Tuosta sai lisäpotkua omiin (ikuisuus)remppaviritelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kannustan ehdottomasti viemään loppuun kaikki asumismukavuutta edistävät uudistukset. :)

   Poista
 4. On kyllä hirrrrveeen nätti ja kätevä tuo uusi osa! Itekin oon vuosikaudet haaveillut purkavani saunan tästä huushollista, kun ei sitä kukaan koskaan käytä muuhun kuin märkien vaatteiden kuivatteluun. Sauna on viimeksi käväissyt päällä joskus vuonna 2009, muistelen. Turha kapistus. En tykkää. Vie kauheasti hyviä neliöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kuin suositella! Jos ei sitä käytä niin veks vaan ja neliöt hyötykäyttöön.

   Poista
 5. Näyttääpä hyvälle! Kaksi vuotta rakentaneena en kadehdi yhtäkään ainoaa remonttia tai raksaa, vaikka suunnitelmissa siintää meilläkin jo toinen. Hulluja läpeensä.

  Olen törmännyt lähikuukausia ja -viikkoina sinuun milloin missäkin, siis lähinnä lehdissä ja radiossa, ja täytyy sanoa näin neljän pikkuapinan äitinä, että olet kyllä jonkinsortin sielunsisko! Olen äitiydestä varmaan noin sataprosenttisesti samaa mieltä kanssasi. Ei sen tarvitse muuttaa koko elämää ja kaikkea mistä on kiinnostunut. Se ei melkeinpä SAA tehdä niin.

  Liityinpä lukijaksesikin kun kerran tänne asti oikein asioikseni googletin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tervetuloa! Ja hauska kuulla että meitä toisinaanajattelijoita on muitakin. ;)

   Poista
 6. Ihana! Eteissuhkua olen kaivannut monta kertaa kun raahaan pipoa myöten kurassa olevan lapsen tarhasta kotiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteissuihku on! Mutta ei eteisessä, jossa tarvitaan joka neliö vaatteille, vaan siinä kodinhoitohuoneessa - ei vaan näy kuvassa. :)

   Poista
 7. wow, mahtava! Meillä edessä myös aika linjakkaan laaja remppa, joka lähtee huushollin ikkunoiden vaihdolla tän kuun lopulla, jatkuu toukokuussa keittiön räjäyttämisellä atomeiksi, takan rakennuksella ja oh-et-keittiö pintojen uusimisella, keittiö luonnollisesti saa myös uuden sisällön. Vähän jännää että miten käy, kun noi meidän pojat on... no poikia :D ja itse on siis tarkoitus tehdä suurin osa. Evakko kutsuu, ukkila here we come :D (jotta ei päästäisi helpolla, sisäremontin jälkeen laitetaan uusiksi vielä vesikatto ja rakennetaan pari terassia... joo. ei tarvinne sanoa enempää. Jos olen ensi syksynä vielä hengissä, niin se on suoritus joka on tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuuuh! Toivotan pitkää pinnaa! Ehkä se lohduttaa, että ikkunaremppa on paljon suurempi ekoteko kuin muovipussiton maanantai. :) Toivottavasti mies on jonkin sortin ammattilainen koska nuo vesikattojutut olisi syytä tehdä oikein.

   Poista
  2. Vesikattoon on tarkoitus lyödä peltikatto nykysen huopakaton tilalle. Tästäkin johtuen tiemme tuo pk-seudulle viikonloppuna, konsultoimaan mun rakennus dippainsinööri serkkua ;) Sukulaiset joutuu 100% varmasti talkoilemaan.

   Poista
 8. Oooooh, HIANO! Nyt olen kyllä kade! Meillä on vaikka kuinka iso eteinen mutta kaikki neliöt on jossain rappujen alla tai kiinteänä sähkökaappina tms. Tarvis varmaan palkata joku ammattilainen suunnittelemaan että sais neliöt hyötykäyttöön kun omat aivot ei taivu tajuamaan. Ngh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiätkö, harkitsen samaa! Meillä on myös leveät kierreportaan jonka alla on tällä hetkellä kummallinen en-tiedä-mihin-jätelajiin-tämä-kuuluu tai huuto.netiä odottavaa kamaa. Eh. Neliöt well spent.

   Poista
 9. Kiinnitin tietysti huomioni olennaisimpaan, eli ekassa kuvassa perähuoneen seinällä tyylikkäästi vinossa roikkuvaan vasaraan. Vain sirppi puuttuu!
  Mutta itse asiasta: oon muistaakseni ennenkin kommentoinu sulle, että on se vaan kumma tässä yhden totuuden maassa, kun kaikkiin (perhe)asuntoihin on sauna rakennettava, ja sitten ihmiset muuttaa niitä muiksi huoneiksi. Ja toisaalta saunattomiin taloihin tehdään niitä jättisaunoja, joita ihmiset ei halua käyttää (kun vakituinen saunavuoro ei ehkä ihan ole nykypäivää), eikä esim. useita pikkusaunoja.
  Ja remontit, ne nyt vaan on perseestä, erityisesti asunnossa jossa samaan aikaan asutaan. Siinä todella alkaa ymmärtää Murphyn lakia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Harkitsen vakavasti tuota sirppiä & vasaraa sisustusideaksi!

   Poista
 10. Todella hieno lopputulos! Mä en kanssa ymmärrä tätä "rakennetaan-sauna-pieneen-yksiöönkin"-mentaliteettiä. Jonkin aikaa yritettiin miehen kanssa etsiä 2000-luvulla rakennettua saunatonta kolmiota, mutta ei vaan löytynyt, niin ostettiin sitten saunallinen... Pari vuotta olen miettinyt, että mitäs jos sen remppais vaatehuoneeksi, mutta kyllä me kuitenkin jonkin verran saunotaan, eikä taloyhtiössä ole kommuunisaunaa, joten siinä se vielä olla möllöttää ihan saunana. Niin, ja meitä kun on vaan kaksi aikuista, jotka pistivät häälahjatkin kiertoon alta kuukausi häiden jälkeen, niin eipä meillä oikeasti ole edes kunnon tarvetta vaatehuoneelle. Kunhan haaveilen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän päätökseen vaikutti tietenkin se, että mun mielestä sähkösauna ei ole sauna eikä mikään. Jos ei tuli loimota ja puu rätise niin kaljakaan ei tunnu ansaitulta. ;)

   Poista
 11. Upea lopputulos! Kodinhoitohuone on täälläkin kymmenvuotissuunnitelmassa, yhdessä Artekin tarjoilupöydän kanssa. Kyllä en tiedä miten tämä toteutuu mutta saahan sitä haaveilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilu kannattaa! Mäkin haaveilin tästä monta vuotta kunnes vaan tuli mitta niin täyteen epäkäytännöllisyyttä että oli pakko investoida. :)

   Poista
 12. WAU!

  Mutta mitä tulee remonttien keskellä asumiseen, niin kannattaa synnyttää poika. Ja nimenomaa rakentamisesta kiinnostunut poika. Kun pienen ihmisen silmät loistavat innostuksesta, niin jotenkin sitä remppaakin jaksaa. Huoltoyhtiöstä sanoivat, että poikamme olikin ensimmäinen asukas, jonka mielestä putkiremontti on Hieno Juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sukupuolisidonnainen asia tuo. Remppamies taisi vähän ihmetellä kun parkkeerasin Snadin katselemaan hänen hommiaan ja menin itse syömään lounasta. ;)

   Poista
 13. Voi autuuus! Remontti on …perseestä. Mutta meidänkin Iisakin kirkko nytkähti tänään taas vähän. Ehkä jopa vapuksi päästään muuttamaan makkarit ja sitten saa työhuoneen ja pyykkäysosaston ja vaatteet olkkarista ja huh huh!

  Toi eteinen näyttää niin hyvältä ja toimivalta. Mitä meidän eteinen ei taas ole ja alkoikin vit…

  VastaaPoista
 14. Toudella hieno! Onnittelut!

  VastaaPoista
 15. Remontti - mikä kauhea riski parisuhteen kannalta. Näköjään kuitenkin kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taloja rakentaneen pariskunnan lapsena voin vain sanoa tuohon että amen. ;) Me teetämme ihan kaiken ammattilaisilla emmekä kuvittelekaan että tekisimme mitään itse.

   Poista
  2. Joo. Ammattilaisilla teettäminen on kallista, mutta itse tekeminen se vasta kallista onkin...

   Poista
 16. Mahtavalta näyttää! Tuo varmasti erittäin paljon asumismukavuutta lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitän joka päivä tuota uutta eteistä!

   Poista
 17. Upea. Tuo vaalea lattia tuo aivan älyttömästi valoa, kuvasta päätellen meillekin vaihdettiin kuukausi sitten samanmoinen.
  Mä oon varmaan totaalisen hullu, mutta periaatteessa mä tykkään remontoida. Lähinnä tosin sen fiiliksen takia minkä siitä sitten jälkikäteen saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuokin valoa! Lattia on korkkia - olen aivan rakastunut siihen! kadun nyt syvästi kuusi vuotta sitten valittuja laminaatteja. :(

   Poista
 18. Pakko kommentoida tohon ulko-oven vieressä olleeseen suihkuun, että mun näkökulmasta se olisi ihan helmi. Koirataloudessa asunnonhankinnan yksi ehdoton kriteeri on se, että ulko-oven välittömässä läheisyydessä on koiran pesupaikka eli pesuhuone / suihku. Esim. kaksikerroksiset rivarit, joissa pesuhuone on yläkerrassa, eivät vain yksinkertaisesti ole vaihtoehto. En ole tosin koskaan nähnyt tuollaista teidän asunnon (nyt jo entistä) ratkaisua, mutta kaipaisin niitä enemmänkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tiedän yhden perheen, joka rakensi uuteen omakotitaloon tuollaisen suihkun. Perheen äiti on töissä päiväkodissa.

   Poista
  2. Hei suihkukaappi on siinä *seuraavassa* välissä. Otetaan eka vaatteet pois. ;)

   Poista
  3. Ajatus kai on, että ensin suihkutetaan kurahousujen päältä.

   Minä olen kyllä tyytyväinen tähän meidän ratkaisuun, missä käytetään harjaa ja imuria. Ei niitä päiviä jolloin lapsi tulee sisään yltä päältä kurassa nyt NIIN monta ole.

   Poista
  4. En ole kyllä koskaan suihkuttanut. Enkä harjannutkaan. Siihen se ropisee lattialle ihan muutenkin. :D

   Poista
 19. Siis IHANA!! Just tollanen on todella kätevä. Lopputulos varmaan palkitsee remontin aikaiset kärsimykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Eikä tollanen kokonaisvaltainen remppa jossa pyritään myös energiatehokkuuden maksimointiin erityisen edulliseksikaan tullut, mutta onpahan viihtyisää!

   Poista
 20. OMG!!!!! Onko noi viimeiset kuvat sisustuslehdestä vai teiltä? Upea!

  VastaaPoista
 21. Aivan ihana lopputulos, niin valoisa! Ihastuin aivan täysin liukuovikaappeihisi ja olen käynyt niitä pitkin päivää blogissasi ihastelemassa. Saako kysyä, mistä ne on hankittu..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne on Inarian kaapit., yläkerran makkarissa samaa sarjaa. Tykkäsin lafkasta kun valmistavat Suomessa ja ainakin sanovat ottavansa huomioon kestävän kehityksen periaatteet.

   Poista
 22. Näyttää kyllä todella upealta!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...