2.3.2012

Hyvään kotiin

Huutis on täynnä kamaa, jota myydään remontin tai muuton tieltä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin myydä jotain hyvin palvellutta, mutta toimivaa, ja johon on ihan tyytyväinen. Ja hiukan kiintynyt. Jolloin toivoisi sen päätyvän hyvään kotiin.

Esimerkiksi nyt tämä Koti-insinöörin vintage-piano. Koskettimista on irronnut aika monta radiohitiksikin luokiteltavaa viisua, vaikka yksi alapään kosketin (ehe ehe) on jotenkin rikki ja koneisto kaipaa viritystä. Olen monesti kysynyt, eikö tästä vanhuksesta voisi luopua. Ei, koska "siinä on niin hyvä soundi". Nyt on kuitenkin kohdattu faktat. Musiikkia - kuten kaikkea vapaa-aikaa - pitää lapsiperheessä tehdä yhdeksän jälkeen, hiljaa ja nopeasti. Inspiraatio on myös saatava talteen äkkiä digitaalisesti, ennen kuin pitää mennä pyllyä pyyhkimään.


Fida ei ota vastaan pianoita, mutta ei tätä vanhusta voi kaatiksellekaan kuskata. Onko teillä kokemusta mitä ihmettä pianolle voi tehdä? Säilöä vielä toiset 50 vuotta ja myydä antiikkina?

Tänään saapuu myös uusi pesukoneeni ja 20 vuotta palvellut Upo lähtee kierrätykseen. Vaikka se toimii. Sitä ei jää kuitenkaan kauhea ikävä.

15 kommenttia:

 1. Tarjoa sitä johonkin käytettyjä pianoja myyvään kauppaan, esim. Töölön Pianokeskus. Jos se on vielä toimiva kapistus, voisit siitä jokusen sata euroa vielä saadakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kas, en tiennytkään että tällaisia putiikkeja on olemassa! Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. tai anna ihan ilmaiseksi! Mä voin ottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joudut keskustelemaan Koti-Insinöörin kanssa ilmaisuudesta, mä en uskalla luvata. ;)

   Poista
 3. Viime vuonna joulupuu -keräyksessä yksi pariskunta tuli paikalle ja sanoi, että haluaisi lahjoittaa pianon hyvää kotiin sellaiselle pienelle lahjakkaalle soittajalle, jolla ei ehkä muuten olisi mahdollisuutta. Otimme sitten Mikkelin sosiaalitoimeen yhteyttä ja kyllä ne vain löysivät sille pianolla uuden kodin. Tämä tyttö tai poika sai pianon ja pääsi kauan kaipaamilleen pianotunneille...

  En tiedä, mikä on tilanne Espoossa, mutta kuvittelisin, että tuota kautta saisi lahjoitettua pois ja ihan oikeasti hyvään kotiin. Myös seurakunnasta voi kysellä, josko he tietäisivät tarvitsijaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmaan löytyisi joku! Täytyykin tsekata tämä mahdollisuus.

   Poista
 4. naapuri vei koululle, ottivat ilolla vastaan:) Me todettiin, että digitaalipiano sopii paremmin tähän elämäntilanteeseen ja rivarissa asumiseen:)

  -elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siis ihan ilman ilmoitusta? Hmh, tässä on kaksikin ala-astetta ihan vieressä, joten niistäkin voisi kysellä. No joo, meillä on siis kaksi pianoa joista vain sähköpeli on pakollinen. :)

   Poista
 5. Säästä jossain mökillä tai mummolassa Maddelle / vauvalle. Tai niiden lapsille. Arvatkaa onko se SITTEN antiikkia, kun sillä on isä, isoisä tai isoisoisä tehnyt radiohittejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu tätä mahista mietittiin myös, mutta kun mökki on talvella kylmä ja kostea niin se ei varmaan tee tuolle koneistolle hyvää. :(

   Poista
 6. Pianon suhteen en osaa auttaa, Ellin ehdotus on hyvä samoin Virpin jos teillä on musikaalisuutta suvussa. Meillä lienee pianon hankinta edessä mikäli esikoinen pääsee musiikkiopistoon. 6v ilmoitti itse, että hän pyrkii sinne ja kuulemma alkaa soittaa pianoa. Meillä on merkillinen 6-vuotias, tuntuu olevan selvät sävelet mitä haluaa tehdä.

  Mutta pääasia miksi kirjoitan nyt on: mihinkä "pyykkäriin" päädyit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen Askoon - ihastuin aivan täysin! Odotan malttamattomana että pääsen maanantaina pesemään ekan koneellisen (terveisiä jännittävältä äitiyslomalta). ;)

   Poista
 7. Jossain vanhainkodissa voitaisiin myös arvostaa lahjoitusta, kannattaa soitella lähimpiin ja kysellä olisiko tarvetta :)

  -anna

  VastaaPoista
 8. www.muusikoiden.net

  VastaaPoista
 9. Sinähän voisit järjestää täällä äänestyksen, että mitä vaihtoehtoa lukijat kannattavat eniten.
  Hopen ja sosiaalitoimiston kautta lahjoittamalla, voitte tehdä hyvän teon ja piristää jotakin perhettä, tms, toisaalta sillä voi myös tehdä rahaa.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...