7.1.2012

Päästä meidät kamasta

Tammikuussa se tapahtuu. Aion toteuttaa huoneistossamme suomalaiskansallisesti arveluttavan muutoksen, jota pohdiskelin jo vuosi sitten: sauna saa lähteä. Saunan tilalle tulee tylsästi eteisen laajennus ja kodinhoitohuone, joita design-taloyhtiömme suunnitellut arkkitehti ei tajunnut lapsiperheessä arvostettavan. Arkkitehdillä on muutenkin jäänyt tutkinto puolitiehen: keittiö on neljän neliön kokoinen, kierreportaissa ei ole sisäkaidetta ja pesukoneelle ei ole järkevää paikkaa. Mutta pääasia, että on hienot ikkunat. Joita ei voi avata eikä pestä.

Myytävänä on mm. tämä Brion hoitotaso.
Toistaiseksi ilman kersaa.
Asiaan. Remonttia valmistellaan tyhjentämällä varastoa, jossa on kaksivuotisesta kamanvähentämisprojektistani huolimatta edelleen tavaraa, jota en tarvitse. Lisäksi Snadin vauvanvaatteet lähtevät nyt kiertoon, kun sitä kolmatta ei tule. Huuto.net on siis taas laulanut - mutta tästä kierroksesta tuskin tulee ihan edellisen veroista. Tsekkaa siis, josko kamoissa olisi jotain, mitä juuri sinä tarvitsisit.

13 kommenttia:

 1. Semmoisia ne nykypäivän suunnittelijat on! Vaan ei meilläkään 1800-luvun lopun tuvassa liian järkeviä ratkaisuja ole tehty nykypäivän tarpeisiin ;D

  VastaaPoista
 2. No joo, usein suunnitelmat korvataan käytännöllä eli kustannustehokkuus ajaa suvereenisti arkkitehdin yli.

  Täällä muuten toinen tuhmeliini, joka muutti saunansa osaksi olohuonetta.

  VastaaPoista
 3. Huomasin saman taloa etsiessä. Uusissa oli valtaisan korkeat ikkunat, parvet (joista lapsi voi tipahtaa alas), valtavat vessat, mutta pienet varastot, pienet keittiöt ja olohuoneessa ei ollut seinäpintaa kirjahyllyille. Ilmeisesti nykyihminen ei tarvitse niitä. Well, päädyimme 90-luvun taloon ja olemme erittäin tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 4. Rohkea veto, mutta kukin tyylillään. Mikäli ei ole muuttohaaveita näkyvissä, niin siitä vaan: saunahan tunnetusti nostaa asunnon arvoa. Mutta mitäpä sitä arvoa miettimään, jos ei ole aikeita myydä kotia: pääasia, että homma pelittää ja palvelee juuri omia tarpeita.

  VastaaPoista
 5. Mielestäni vaikka myisikin joskus, niin ei sitä saunaa tarvitse miettiä. Ottaa pois jos siltä tuntuu. Asunto missä asutaan on KOTI ja jos siellä jokin häiritsee niin eikun korjaamaan asia. En itse ainakaan kaikkea mieti sentään rahan kannalta. Vaan vaikka viihtyvyyden, kerran täällä vaan ollaan.

  VastaaPoista
 6. Osattiin sitä 60-luvullakin. Asuin ennen kerrostalossa jossa olohuoneiden ikkunat olivat kivan isot sellaiset kaksi metriä leveät ja ikkunat aukesivat.... ylöspäin. Eli jos teki mieli pestä ikkunat jouduit pestamaan vähintään kaksi mieluiten kolme kaveria kannattelemaan ikkunaa ylhäällä. Onneksi ikkunalaseja oli vain kaksi (ja veto oli sen mukaista)

  VastaaPoista
 7. Maikki, tämän kämpän suunnittelija on kyllä vanhempi henkilö kun talokin on valmistunut jo 60-luvun alussa. Mut teidän tupaan on ehditty ehkä muutama korjausratkaisu tehdä.. ;)

  Anonyymi, näinhän se yleensä on, mutta tässä ei ole jyrätty kyllä muut kuin asukkaat.

  Helena, ai uusissakin kämpissä sama juttu, kappas.

  Mielikaunis, jostain mystisestä syystä näin on, oli sauna sitten kuinka huono tahansa. Kuten tämä on.

  Johki, niinpä, onhan niitä ostajia onneksi erilaisia kun myynnin aika koittaa. Mua lähinnä vitutti kun kalliit neliöt menevät lauteiden päällä rumaksi avovarastoksi..

  Eini, tässä on juuri sellaiset!!! Ja 60-luvun kämppä siis kyseessä. Myös tuuletusikkunat on katonrajassa ja aukeavat ylhäältä sisään. WTF. Eikä ikkunarempan - sikäli kun tähän taloyhtiöön koskaan mitään enrgiaremontteja tehtäisiin - yhteydessä tietenkään saa tehdä mitään järkimuutoksia kun asutaan design-Tapiolassa.

  VastaaPoista
 8. Voi mikä ihana pallero! Hyvin näkyy kasvavan rintamaidon voimin ;) Näitä palleroita kun näkee, niin melkeen (siis melkeen) iskee vauvakuume, mutta meillekin kaksi riittää :) Sitäpaitsi on tuo 1,5-v vielä tarpeeksi vauva!

  VastaaPoista
 9. Hmm, taidetaan asua vastaavassa design-asunnossa suht lähellä. :)
  Taloyhtiöömme on tehty energiaremontti - suosittelen!Meillä oli mm. liukulasi-ikkunoita suoraan 60-luvulta. Lasit piti nostaa yksitellen pois paikaltaan ja kantaa ulos pestäviksi (!). Mutta nyt siis mahtavat energiansäästöikkunat ja lisäfyllit julkisivuissa - kyllä kannatti. Lämmityskulut pienentyneet selvästi ja asumismukavuus parantunut.

  Tsemppiä teille remonttiin!

  Kaisa

  VastaaPoista
 10. Voe helvata, voinks mä ostaa teidän saunan? Me rakennetaan nimittäin just omaa.

  Kai ne lauteet ja kiuas matkalaukkuun mahtuu? (Saan 40 kg kamaa sullottua lentolaukkuun, se kertonee jotain pakkaustaidoistani.)

  VastaaPoista
 11. Meillä edelliset asukkaat rakensivat vaatehuoneeseen saunan ja onhan se ihan kiva, mutta mielelläni ottaisin sen vaatehuoneen takaisin. Taloyhtiöllä on kiva sauna ja kyllä se kerta viikossa riittää. Ja jos ei riitä, voi suunnata mökille.

  Onko tämä jo kolmas peräkkäinen juttu, josta olen Katjan kanssa samaa mieltä+

  VastaaPoista
 12. Päätin osallistua kamanvähentämistalkoisiin sadantuhannen tavaran haasteella...

  VastaaPoista
 13. Lukasin vasta jostain sisustuslehdestä, että nykysuomalaisella on suunnilleen yhtä paljon tavaraa kuin parisataa vuotta sitten oli kartanonomistajalla. Nykyisin meillä vaan on samalle tavaramäärälle n. kolmannes siitä säilytystilasta, joka sillä kartanonomistajalla oli aikanaan...

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...