2.1.2012

Lastenruoan markkinaraot

Voisko joku myydä tällaisia ipanoiden
lunch boxeja?
Ruokateollisuusmarkkinat ovat siitä kiinnostavat, että alalle pulpahtelee uusia mahdollisuuksia milloin minkäkin ryhmän palvelemiseksi. Jaloon tapaani laitan kaikkien lastenruokavalmistajien pöllittäväksi seuraavat joululomalla syntyneet ideat.

Sosedosetti

Vauvaperheessä tulee biojätettä, sillä avattuina nopeasti vanhenevat soseet ovat aivan liian isoissa purkeissa pieniruokaisille vauvoille. Toinen ongelma on aterioiden suunnittelu: mitä, milloin ja missä järjestyksessä kersalle pitäisi antaa, jotta ei tulisi keliakia, diabetes ja ripuli? Jogurttipurkkien multipakkauksista tuttu sosedosetti, jossa vauvan safkat ovat kätevästi pakattu annoksittain aikajärjestykseen (aamiainen-lounas-välipala-iltapala) ratkaisee molemmat ongelmat. Nelikuisen dosetissa olisi muutaman teelusikallisen maisteluannoksia ja annoskoot kasvaisivat ja tarjonta monipuolistuisi iän myötä. Näistä voisi tehdä myös vegaani-, kasvis- ja lihaversioita. Aikajännettä voisi olla päivästä viikkoon - ja tietenkin voisi kasata oman dosettinsa!

Natriumglutamaattivihannekset 

Miksi ihmeessä aromivahventeita tungetaan lihapulliin ja nakkeihin, joita ei ainakaan meidän kersalle ole vaikea saada alas? Tarvitsen natriumglutaamatilla terästettyä parsakaalia! Miettikää, jos ipanat mankuisivat keitettyjä porkkanoita lisää silmät kiiluen ja nuolisivat tofu-papumuhennoslautasensa puhtaaksi! Myönnän, että aika ei ole ehkä paras mahdollinen tämän tuotteen lanseeraukselle, mutta voisihan sitä kokeilla - onhan sitä natriumglutamaattia äidinmaidossakin.

Karppinaksut

Kersat rakastavat jäystää suussa omituisesti häviäviä maissinaksuja, mutta karppaajavanhemmat eivät halua syöttää ipanoilleen lihottavia hiilareita. Laitetaan siis naksuihin teollista proteiinia, rasvaa, kuituja ja d-vitamiinia, niin johan saadaan niillekin hyötysuhdetta.

Mitäs näistä ostaisitte?

KUVA: Flickr / gamene

11 kommenttia:

  1. Jälleen kerran hulvaton postaus, kiitos. Milloinkas se sun kirja ilmestyykään, voisin jo melkein liittyä varauslistalle? :)

    VastaaPoista
  2. ha ha :))) toi sosedosetti olis ollut aivan ehdoton.

    VastaaPoista
  3. Ei kiitos mitään noista, lapsellani on allergioita, maito muna, soija, tomaatti, porkkana, lanttu, palsternakka, sitrushedelmät, omena, mansikka, kaikki lisäaineet jne. Osta siinä sitten mitään valmisruokaa ikinä!?

    VastaaPoista
  4. Mielikaunis, mukavaa että maistuu. kirjan laskettu aika on maaliskuussa. Jos olet facebookissa, käy liittymässä Vuoden mutsi -ryhmään niin tiedät sen minkä mekin. ;)

    Johannah, eikö! Ja yhdessä vaiheessa kun esikoinen söi pelkkiä maissinaksuja toivoin että niissä olisi jotain ravitsemuksellisesti arvokasta.

    Anonyymi, tsiisös. Mutta allergisten lasten perheissäkin olisi kyllä potentiaalia: joku automaatti, josta tulisi valitsemasi sosesekoitus. Tai jotain.

    VastaaPoista
  5. Tuota, meillä on ilmeisen omituiset lapset. Perustan väitteeni sille, että meillä on kinuttu keitettyä parsa- ja kukkakaalia. Perheemme on siis ollut pakastevihannesten suurkuluttaja, niin kauan kuin kotimaisia riitti. Inhoan keitetyn kukkakaalin hajua, joten siinä syy pakastealtaalle hiippailemiseen. Porkkanat keittelen tuoreista, niidenkin perään meillä ollaan persoja. Niin ja herkkukulhoksi esim. lastenelokuvaa katsottaessa (siis kotona) kelpaa kulhollinen keitettyjä herneitä.
    Uppoaa meillä kyllä nakit, lihapullat, maissinaksut ja popparitkin. Ei onneksi limsa eikä karkkihyllyltä muu kuin maitosuklaa ja Pandan lakut. Eli ehkä normaaleja natiaisia kuitenkin... ;)

    VastaaPoista
  6. Mulle kelpaisi ehdottomasti noi sosedosetit ja miksei karppinaksut, vaikkei karpatakaan... Joo, vedin itse välillä imetysaikana Muscle MIlk valmisproteiinipirtelöitä, kun en jaksanut ajatellakaan ruokaa ja proteiinia tarvittiin siihen tissimaidon muodostukseen.

    Mun yhden ystävättären 7- ja 10-vuotiaat lapset pyysivät silmät kirkkaina aina että äiti keittäisi brysselinkaalia...

    Repesin kyllä ihan täysin tolle natriumglutamaatille.

    Kiitos siis tästä!

    VastaaPoista
  7. =D Mä valitsen sosedosetit kanssa. Mutta myös isoruokaiset muksut pitäisi ottaa suunnittelussa huomioon, kaikille kun ei tosiaan kauppojen pakkauskoot riitä...

    VastaaPoista
  8. assari, olen sanaton! Oletko ihan varma että et sujauta aromaattia noihin kattiloihin?!

    Katri Manninen, Muscle Milk... kuulostaa herkulliselta. :D

    Valpuri, arvasin että sosedosetti olisi hitti! :)

    VastaaPoista
  9. Noita kivan näköisiä lounasrasioita japanilaiset äidit paskarterevat lapsilleen, mitä hienompi viritelmä niin sitä enemmän äiti rakastaa. Jäätävää? Luin tämän jostain lounasrasiakilpailussa alakynteen jääneen länkkäri-paskamutsin blogista...

    VastaaPoista
  10. Ai kauhia! Kaikki varmasti yllättyvät kun ei tullut mieleenkään että tekisin tuollaisen itse. Kuulostaa muuten hyvältä blogilta, laita linkki jos muistat nimen! ;)

    VastaaPoista
  11. Sosedosetin saa tehtyä kun mättää soseet silikonisiin jääpalamuotteihin. Oon tosin tehnyt näin vain omatekoisille soseille, mutta mikä ettei onnistuisi kaupan värkeille myös. Olen siis keittänyt viiden litran kattilan jotain porkkana-peruna-milloinmitäkin mössöä ja tunkenut sen noihin jääpalamuotteihin. Annoskoon kasvaessa sitten silikoniseen muffini-vuokaan. Siitä on sit helppo pakastimesta ottaaa yksi nökäre ja sulattaa :D

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...