13.12.2011

Vinkit virkeän joulutunnelman luomiseen

Olen katatonisessa tilassa. Hämäräkytkimellä varustetut yövalot palavat päivälläkin. Lounaasta lähestyy lisää vesisateita ja kynttilät vain tuhoavat huoneilman. Snadin lanseeraama pullolakko pitää huolen, että pikkujoulutkin vedetään lyhyellä kaavalla. Viikon päästä olisi joulu, mutta kun ei huvita. Miten ihmeessä sitä piiskaisi itsensä tipe tipe -tunnelmaan?

Jos joululaulut, koristeet ja kynttilät eivät enää tehoa eikä d-vitamiinin annostusta voi enää lisätä ilman perheenjäsenten väliintuloa, on harhautettava itsensä juhlasesonkiin.
 1. Marinoi itsesi jouluntuoksuiseksi. Laita keittiön ovi kiinni, jos mahdollista. Keitä kattilallinen glögiä, kuori mandariini (saa sen syödäkin) ja paista pipareita (valmistaikinasta). Avaa neilikkapurkin kansi ja laita lattialle havuja. Polta vielä päälle muutama tulitikku. Höyryhengittele joulua. Parin kolme lasia glögiä vielä päälle niin jo vain tontut kurkkivat ikkunasta.
 2. Valkeaa joulua on vaikea lavastaa, mutta sulata pakastin. Kyllä siellä sen verran lunta ja jäätä on, että tunnelmaan pääsee.
 3. Joulufiilikseen kuuluu pieni paniikin lietsonta. Katso sohvan alle, tee siipalle joulun to do -lista, soittele ihmisille salamyhkäisiä lahjapuheluita (etenkin niille, joille et ole aikeissakaan ostaa lahjaa) ja käy tavaratalossa tunnelmoimassa synamusiikista ja krääsäpaljoudesta. 
 4. Vieraile jouluihmisiksi tunnustautuneilla kavereilla. Ei ehkä auta, mutta saat glögiä ja aika kuluu nopeammin.
 5. Kokeile aivoja valaisevaa korvavaloa. Kaikki tietävät, että lumelääke toimii, mutta tiesittekö, että se toimii vaikka henkilö tietäisi ottavansa lumelääkettä.   
Jos mikään ei auta, tee oma kaamoskalenteri. Osta 20 levyä suklaata. Syö yksi levy joka päivä. Kun stashi on tyhjä, on tammikuu, jouluhelvetti ohi ja voit alkaa odottaa kevättä.

9 kommenttia:

 1. =D Kiitos!!! Tämä piristi - tunnelmani ovat aika samankaltaiset, eikä tipe tipe -meininkiä ainakaan aikaansaa se, että perheen kaksi pikkupoikaa potevat sesongin pöpöjä. Olkoonkin, etteivät itse tunnu ymmärtävän olevansa sairaina, kun menoa ei oikein hillitse mikään. Ja mä sentään olen jouluihminen, ainakin omasta mielestäni...
  Mutta hei, viikon (??) päästähän on jo talvipäivänseisaus!

  VastaaPoista
 2. Mulla vähän huono omatunto tosta kadoksissa olevasta joulumielestä... Korttejakaan ei olla lähetetty - mutta saa niitä kai normihintaan laitaa vielä ensi viikon torstaihin asti, luulisin.
  Mä luotan siihen, että kun pääsee anoppilaan lumen keskelle 22.12. niin ehkä se joulumielikin sieltä.
  Ja meillä myös pienten ihmisten sairastelu ei ole auttanut asiaa.

  VastaaPoista
 3. Joulumielen voi myös nauttia konsentroituna - se on vain kauppiaiden keksintöä että sitä pitäisi pystyä pitämään yllä 7-8 viikkoa. Yksi iltapäivä/ruokatunti ensi viikolla lahjojen ostolle, aatonaaton aamu ruokien ostolle ja sitten voi vetää täyttä joulua seuraavat kolme päivää ja pakata hyvillä mielin joulun takaisin laatikkoon.

  VastaaPoista
 4. Huippujulu toi konsentroitu joulu. Taidan kokeilla. Silti yritän eka tuota marinointikikkaa, jos sillä sais jotain tonttumaista tipetappia aikaiseksi. Kaamoskalenterin yritän jättää väliin, kun on etelän reissu talvilomalla ja sinne ei viitsis sopu-teltassa lähteä...

  - Elma -

  Oikein iloistajoulunalusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Multa on jokseenkin juuri tällä päivämäärällä poistettu perhejoulun vietto kalenterista joka tapauksessa, mikä on sinänsä vähän sääli koska tykkään joulusta. Paketoin lahjat silti. Mutta edelleen sähkönkulutuksen uhallakin suosittelen kahta asiaa: kirkasvalolamppua ja herätysvaloa. Tai auttaa ainakin mua, väsyttää ja masentaa ehkä 25 prossaa vähemmän. Mikä on paljon, näissä olosuhteissa. ;)

  mun sanavahvistus näyttää muuten olevan gonati, vähän niinku gonatt - todellakin!!

  VastaaPoista
 6. Tuohon edelliseen postaukseesi liittyen - minun itsetuntoani eivät horjuttaneet barbiet, vaan aikuiset, joiden ilmeistä, katseiden vaihteluista keskenään, kommenteista, ymmärsin ensimmäisen kerran 5 vuotiaana että minä olen ruma. Lapset oivaltavat enemmän kuin aikuiset tajuavat, joten olkaapa tarkkoja eleinenne ja tuijotuksinne ruman lapsen läheisyydessä. Kiusaaminen ulkonäöstä alkoi lasten taholta vasta 8 vuotiaana. Sitä ennen kiusaamisen olivat hoitaneet aikuiset. Toinen asia josta ymmärsin että vain kauniit lapset kelpaavat, olivat ihan tavalliset lelu ja lastenvaate -mainokset. Niissä ei näe kuin kauniita, nättejä, söpöjä, cooleja lapsia. Niitä luokan suosikkeja. Ei niihin rumat pääse, ja tuskin tietenkään haluaisivatkaan. Barbie on vain nukke. Mainosmallit ovat sen sijaan ihan oikeita ihmisiä, oikeita lapsia. Sanoisin että niistä kannattaisi olla paljon enemmän huolissaan.

  VastaaPoista
 7. Mun viisilapsisen superkiireisen mutsin vanha joulusiivousvinkki: valot pois, kynttilät palamaan ja hyasintti pöydälle. Done!

  VastaaPoista
 8. Voisikohan mitenkään olla mahdollista, että kun koehenkilölle sanotaan "tämä pilleri ei sitten sisällä mitään vaikuttavaa ainetta", niin henkilö ajatteleekin että pilleri mahdollisesti sisältää jotakin ja lääkärit vain yrittävät uskotella muuta. Eihän kokeessa olisi muuten mitään järkeä.

  Nyt vedettiin johtopäätös, että lääkäri voi alkaa tarjota vaikka ksyllitol-purkkaa vaivoihin ja se voi auttaa kunhan asia vain esitetään kohdehenkilölle positiivisessa valossa.

  Mielestäni tässä on unohdettu se, että ihmiset eivät ole hiiriä, vaan itsenäisesti ajattelevia olentoja. Tuntuu vakavasti siltä, että uusien, erilaisten tutkimustulosten saaminen julkisuuteen on tärkeämpää kuin todellinen totuus.

  VastaaPoista
 9. Valpuri, sama meininki täällä noiden pöpjen suhteen. Yöyskivä lapsi tarjoaa kidutusta koko perheelle. Ja niin onkin talvipäivän seisaus! Aissaatana että se on hieno homma. :D

  Karina, mä olen jo monta vuotta infonnut kavereille että korttirahat menee Unicefille. Saat peesata. ;)

  LaKana, joo ihan totta. Lokakuussa on just selvinnyt siitä shokista että ei oo enää kesä. Glögin myyminen siihen saumaan tuntuu häväistykseltä.

  Elma, no mulla on vähän sama homma ton loman suhteen ja tää synnytyksestä jäänyt etureppu on vain hiukkasen pienentynyt, ei kadonnut, vaikka olen imettänyt aivan mooseksena. Argh.

  Ina, no hei nati nati vaan. Kyllä se perhe järkkää sulle joulun tammikuussa. ;)

  Anonyymi, voi varmaan olla huolissaan koko kauneusihannesetistä johon kuuluvat rumia lapsia tuijottavat aikuiset, tavallisen näköisiä kiusaavat lapset, överiksi vedetyt mainokset ja överiksi vedetyt nuket.

  Katri Manninen, kyllä! Erinomainen tiivistetty tunnelmapläjäys.

  Anonyymi, mistä minä tiedän. Uutinen oli vain tosi hauska. :)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...