8.12.2011

Presidenttipari uunista ulos

Presidentinvaalit eivät ole koskaan saaneet hiillostani hehkumaan. Presidentillä on niin pirun vähän mitään järkevää tekemistä, että on aika yhdentekevää, kuka Mäntyniemen puikoissa heiluu. Olen kuitenkin pohtinut ehdokastani - ja käynyt tapojeni mukaisesti myös vaalikoneilla. HS tuputtaa minulle ja aika monelle muullekin Arhinmäkeä ja Maikkarin vaalikone Essayahia. Yritän olla loukkaantumatta, varsinkin Maikkarille.

Hesarin kone listaa myös, keitä ihmiset oikeasti aikovat äänestää, sillä vaalikone ei osaa kysyä kaikkea. Minun valintaani vaikuttaa nimittäin ehdokkaan puoliso tahi kumppani. Presidentin virka on edustustehtävä ja puolison olisi syytä olla jos ei nyt väkevä kosmopoliitti niin vähintään täyspäinen ihminen.

Ehdokaslistalta hämäräksi jää kaksi puolisoa: Arhinmäki salailee tahallaan kenen kanssa budjaa (sen on pakko olla joko Björn Wahlroos tai joku "muita parempi" kokoomusnuori) ja Essayahin puolisosta ei löydy jutun juttua. Sitten ovat nämä epäilyttävät. Tiina keulii salmiakkikossukakulla, mutta pihtaa sen reseptiä. Haukio kirjoittaa (jätän adjektiivin nyt laittamatta) runoja sen lisäksi, että otti faijansa ikäisen miehen. Lipposkalla taas on jonkinasteinen sukunimiongelma. Plussan puolella ovat Biaudet'n miesystävä, joka vaikuttaa perin symppikseltä, ja Vuokko, joka on ilmeisesti ainoa henkilö, josta Väykkäkään ei keksi kritisoitavaa.

Yksi on kuitenkin ylitse muiden. Äänestän ehdottomasti Pekka Haavistoa puolisoineen. Valloittavan puolison lisäksi Haavistolla on kohtuullisen vakuuttavat kansainväliset meriitit ja hän vaikuttaa muutenkin tolkun ihmiseltä. Ja on tässä sekin hyvä puoli, että ei tarvitsisi ensi vuonnakaan katsella Oinosen naamaa kansan rakastamissa homotansseissa.

29 kommenttia:

 1. Viimeisen kappaleen allekirjoitan itsekin :)

  VastaaPoista
 2. Arhinmäen avokin nimi on Päivi Lahti, linnanjuhlien kuvista löytyy ainakin yksi yhteiskuva. Muuta tietoa en helposti löytänyt.

  VastaaPoista
 3. Ja ammatti on eläinlääkäri.

  VastaaPoista
 4. olen ollut Haaviston puolison kanssa samassa koulussa samalla luokalla ja voin kertoa että hän on valloittava persoona myös ihan livenä! Eli itsekin ehdottomasti äänestä Haavistoa

  VastaaPoista
 5. Joo tosi valloittavaa...

  VastaaPoista
 6. On muuten tosi validi pointti tuo puoliso. Mä oon kanssa sitä tuota kautta miettinyt ja kun jossain naistenlehdessä kysyttiin Haavistolta ja sen puolisolta, että mitäs sitten jos joutuisitte valtiovierailulle maahan, jossa homous on kielletty, niin mä päätin äänestää Haavistoa :D
  Mä en ymmärrä sitä Soinien juttua, että vaalit on Timon homma ja eivät suostu antamaan haastatteluja yhdessä. Totta maar puolisolla on iso osa ja jos sen vaimo ei halua julkisuutta niin miksi menivät tuohon mukaan?

  VastaaPoista
 7. Haavistolle menee minunkin ääneni. Ei edes ole muita varteenotettavia vaihtoehtoja. Paitsi ehkä Arhinmäki.

  VastaaPoista
 8. Kuule ihan samoja polkuja meni munkin ajatukset, just kampajalla tästä turistiin! Sauli on ihan ookoo, mut Jenni vähän... viileä ja hajuton. Mutta Haavisto, mikä charmikas ja arvokas tyyppi (arvojohtajaahan tässä haetaan), ja hänen puolisonsa, miten lämminhenkinen ja ihmisläheinen ihminen! Siis kuin luotu valtiojohtajan puolisoksi! Äänestän.

  -Niina

  -Niina

  VastaaPoista
 9. Arhinmäkeä vaalikone mullekin ehdotti, enkä sulje vaihtoehtoa ihan suorilta käsin pois. Katotaan ny.

  VastaaPoista
 10. Mun täytyy sanoa että mä en niin tosta puolisoasiasta perusta, ja Haavisto on kyllä mulle toistaiseksi kakkosvaihtoehto, mutta toi viimeinen lause oli kyllä ihan validi peruste!

  VastaaPoista
 11. Arhinmäen eläinlääkäripuolison kerrottiin jossain odottavan parin esikoisvauvaa, laskettu aika tammikuussa. Ei kuulemma ollut juhlissa mukana, ihmettelen tuota yhteiskuvaa siis ;)

  VastaaPoista
 12. http://www.anssikela.com/2011/12/08/avoin-kirje-pekka-haaviston-kannattajille/

  Tällaisen löysin, fiksua puhetta:)

  Ja siis samoilla linjoilla kanssasi. Arvojohtajaahan tässä pelissä kai haetaan.

  VastaaPoista
 13. Mä haluaisin nähdä englanninkieliset vaalitentin. Presidenttihän edustaa Suomea maailmalla ja mä en todellakaan halua mitään tankero-englantia puhuvaa valtion päämiestä. Mutta mistäs selvität näiden kielitaidon?

  VastaaPoista
 14. Mä haluaisin nähdä englanninkieliset vaalitentin. Presidenttihän edustaa Suomea maailmalla ja mä en todellakaan halua mitään tankero-englantia puhuvaa valtion päämiestä. Mutta mistäs selvität näiden kielitaidon?

  VastaaPoista
 15. Haavistolle minunkin ääneni todennäköisesti menee.

  Pakko silti kysyä: eikö kenelläkään muulla yhtään, edes minimaalisesti särähdä korvaan / silmään / muuanne Haaviston viimeaikainen mediataktikointi? Nämä vierailut Hakkaraislandiaan, kommentti Hesarissa linnan juhlien perinteiden vaalimisesta jne.?

  Ensin ajattelin, että hieno taktinen veto. Sitten alkoi vähän ärsyttää. Voinhan tietty olla väärässä ja herra vilpittömästi näitä liikkeitä tekee. Mutku en usko. Hyvät on spin doctorit taustalla.

  Siltikin, Haavistolle se ääni mennee. Toivottavasti monella muullakin.

  VastaaPoista
 16. http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://yle.fi/linnanjuhlat/2009/kuvat/id110257_kuva6_t.jpg&imgrefurl=http://yle.fi/linnanjuhlat/2009/kuvagalleria.html&usg=__6QXdgZyt5fO_jDjwdEbREwE9lWs=&h=161&w=109&sz=6&hl=fi&start=5&zoom=1&tbnid=Z84FmlNplUqldM:&tbnh=98&tbnw=66&ei=vg3hTqLQBobO4QTK2ZTsBg&prev=/search%3Fq%3Dpaavo%2Barhinm%25C3%25A4ki%2Bja%2Bp%25C3%25A4ivi%2Blahti%26um%3D1%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26gbv%3D2%26tbm%3Disch%26prmd%3Divnso&um=1&itbs=1

  Ylen kuvagallerian sivulla 6 alarivissä eläinlääkäri Päivi Lahti. Linnan juhlat 2 vuotta sitten. Nyt jäi kotiin, laskettu aika tammikuussa.

  VastaaPoista
 17. Nillittävä anonyymi8. joulukuuta 2011 klo 21.39

  "Haukio ... otti faijansa ikäisen miehen."

  No nyt vain en voi - tasa-arvon nimessä - olla kysymättä, eikö samaa asiaa voi ihmetellä Haaviston ja hänen miehensä kohdalla?

  Jos (mies)presidenttiehdokas olisi nainut 20v nuoremman kampaajatytön vaikkapa Thaimaasta, ja seurustelu olisi alkanut ilman yhteistä kieltä, kyllä se mun silmissä laskisi miehen pisteitä. Eikä se, että kyseessä kaksi miestä, muuta tässä suhteessa mun kantaa.

  VastaaPoista
 18. Kompaan - Haavisto presidentiksi!

  VastaaPoista
 19. Täällähän on varsinainen Haaviston fanilauma! :D Ja minä kun kuvittelin tekeväni kovinkin erikoisen ratkaisun kun luulin kaikkien äänestävän Salea.

  Mun mielestä mediataktikointi kuuluu tähän peliin ja täytyy se hallita. Väyrynen ainakin osaa hommansa. ;) Ja eikös se Hakkarainen itse kutsunut Haaviston kylään?

  Nillittävä anonyymi, ihan validi pointti. En tiedä minkä ikäinen Antonio on, mutta varmasti Haavistoa vähintään 20 vuotta nuorempi. Jotenkin vain tuo 30 vuoden ikäero naisen ja miehen välillä on liian klisheinen. Miehen ja miehen välillä en samaa ällötystä koe.

  Ja Pilami, ihan totta, kielitaidosta olisi kiva saada näyte itsekultakin. Oletan että kansainvälisissä tehtävissä kielitaito on harjaantunut.

  VastaaPoista
 20. Joo. Ja hyvinhän Haaviston talli on mediataktikoinnin hoitanut. Ja päätin lopettaa siitä asiasta kitisemisen, koska kuitenkin näistä vaihtoehdoista soisin juuri Haavistolle voiton.

  Eli äänestäkää Pekkaa ;)

  VastaaPoista
 21. Otetaanpas askel tästä ajatuksesta eteenpäin. Onhan selvää, että äänestän Pekkaa. Enää harkitsen millaisella summalla olen valmis Pekkaa tukemaan. Minkä arvoisia ovat Pekan edustamat arvot minulle?

  http://www.vihreat.fi/lahjoita/haavisto

  VastaaPoista
 22. Vietin itsenäisyyspäivän illan Porin järjestötalon homotansseissa (vastaveto Oinosellelle ja co). Kaikki saivat naamarin, joko Oinosen tai Hakkaraisen naamalla (toimivat myös oivallisina viuhkoina). Telkkarin pippalot oli heijastettu isolle screenille valtavan kokoisine hahmoineen, ja Haaviston saapuessa kumppaneineen jengi kiihtyi myrskyisään huutoon ja aplodeihin :). Harmoninen ja eittämättä edustuskelpoinen pari.

  VastaaPoista
 23. Minä naisena tietenkin ihmettelen naisia, jotka avioituvat 20-30- vuotta vanhemman miehen kanssa, koska itse pidän ikäisistäni miehistä niin fyysisesti kuin henkisesti, mutta aivan yhtä paljon ihmettelen sitä mies-mies/nais-naisparien kohdalla. Eli ihan sama asia mun mielestä.

  Toisaalta ymmärrän miksi presidentin puolisokin on tärkeä, toisaalta taas en. Toisaalta ymmärrän Haavisto-hypetyksen, mutta toisaalta ihmettelen hieman.

  Mietin myös onko koulutuksella väliä. Haavisto, Arhinmäki ja Biaudet ovat kaikki "vain" ylioppilaita, jotka toki muilla meriiteillään voivat ansaita myös presidentin viran, mutta... eikö fiksu ihminen jotenkin junailisi itselleen myös sen muodollisen koulutuksen niin kuin tavallinen ihminenkin tekee (tai joutuu tekemään, jos tulee sellainen tilanne, että tutkinto on oltava, jos tiettyihin hommiin haluaa).
  Tällä en tietenkään tarkoita sitä, että ihmisellä pitäisi olla akateeminen loppututkinto vaan lähinnä sitä, ettei tavallinenkaan ihminen voi hakea kaikkia työpaikkoja, jos ei ole vaadittua koulutustasoa.
  Kyllä ainakin minun töissäni tietty tutkinto oli ensimmäinen edellytys ennen kuin työhakemusta edes luettiin pidemmälle. ;)

  VastaaPoista
 24. Jimin kanssa samoilla linjoilla.

  MInusta kun sillä ei edes presidentin kohdalla pitäisi olla väliä onko tämä parisuhteessa vai ei ja jos on niin minkälaisessa parisuhteessa.

  Työ se on mikä ratkaisee, kuten myös koulutus ja arvot.

  Arvojen puolesta haavisto olisi ykkönen.

  Muilta osin löytyy kyllä presidentiksi parempia vaihtoehtoja, joilla on ulko-turvallisuus ja kauppapolitiikka hallussaan.

  Taannoin jonkun kanssa väittelin siitä onko haaviston puolison pahointpiteöy syytöksillä väliä presidentti-pelissä. Mielestäni ei. Mutta yhtälailla ei minusta voi sitten niitä puolisoidenkaan plussia laskia.

  VastaaPoista
 25. Haavisto it is! Se on ihana. Älykkyyskin on tietysti plussaa ;)

  VastaaPoista
 26. Mä annan homopareille aika paljon armoa koska peilaan asia sihen että jos itse olisin joutunut etsimään puolison homoprosenttia vastaavasta miesotoksesta olisin edelleen sinkku. Puolisottomuus ei tietenkään ole mikään este hommaan, en kirjoittanut tätä(kään) kauhean ryppyotsaisesti. Täytyy varmaan alkaa merkata ne vakavasti kirjoitetut jutut erikseen. :D

  Ja samalla tavalla: koska itse olen juurikin vain fil yo, arvostan paljon enemmän sitä, mitä ihminen on saanut aikaan urallaan. Mä olen aika hyvin pötkinyt eteenpäin ihan ilman tutkintoa. ;) Haavisto on ollut politiikassa mukana pitkään ja tehnyt mun nähdäkseni kansainvälisestikin mitattuna aika hoocee hommia. Se mittaa kykyjä ja motivaatiota paljon enemmän kuin opintosuoritteet.

  VastaaPoista
 27. Vaalikoneet ovat enemmänkin viihdettä. Kysymykset tai niiden asettelu on vääristelevää ja tuntuu, että ihan tarkoituksella. Joten ne menee viihdettä-osioon.

  Sosiaalisesta mediasta saa paljon enemmän irti. Kun kyllä ehdokkaasta pitää voida muodostaa hyvä kuva. Eikä ne TV:n keskustelutkaan oikein sitä pysty antamaan.

  On hienoa, että Paavot pääsi kaikki mukaan. Etenkin Väyrynen, koska eipä ole ainakaan tylsää – kellään ja Soinin kannattajat saattavat kettuuspäissään ja vitsillään äänestää Väyrystä. Jopa niin, että se on vielä 2. kierroksella.

  Mutta Haaviston kampanja on ollut hyvä ja tätä pöhinää on ihana seurata ja olla osa sitä.

  VastaaPoista
 28. Kun oli puhetta siitä englanninkielen kielitaidosta, niin tässäpä juttua englannin kielisestä tentistä:

  http://www.mtv3.fi/uutiset/presidentinvaalit2012/index.shtml/arkistot/kotimaa/2011/12/1458587/eva-biaudet-rento-ja-pateva-englanninkielisessa-tentissa

  VastaaPoista
 29. Ihan pakko kommentoida, että totta kai Pekasta pressa ja Antoniosta first lady. Kuvitelkaa nyt Antonio lastensairaalassa tai aids-potilaiden luona silleen Dianamaisesti. Ah. Mutta siis ihan oikeesti Pekka on myös ihan mahtava ehdokas itsessään, joten Antonio on vähän niinku plussaa.

  Ja Katja on oikeessa siinä, että kyllä se ihan oli herra Hakkarainen joka kutsui Haaviston Viitasaarelle, mutta myönnän että tilannetta osattiin käyttää aika hyvin hyväksi ja toisaalta media kyllä itsekin osaa järjestää sirkuksen, kun sellaiselle mahdollisuus tarjoutuu.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...