15.12.2011

Kiitos, rouva Pteranodon

Seuraa ohjelmasuositus varsinkin dinosaurusfaneille. Kun Skidin rakastama Touhukkaat loppui, Pikku kakkosen 7.58 ohjelmapaikan automaattinen tallennus nappasi nauhalle Dinojunan. Kyyneleet kuivuivat alta aikayksikön, sarja oli välitön hitti.

Sarja kertoo Pteranodon-lentoliskojen perheestä, jonka pesään on päätynyt myös yksi tyrannosauruksen muna. Kun poikaset kuoriutuvat, erilainen dino adoptoidaan mukisematta. T-Rex vauva tajuaa itsekin olevansa väärässä pesässä, mutta rouva Pteranodon toteaa tunnarissa jotta "tämä on perheesi, minä äiti. Olet erilainen mutta kaikki me olemme dinosauruksia piirteinemme."

Perhe matkaa dinojunalla eri aikakausille (ilmeisesti hyvinkin tiedelähtöisesti) tapaamaan erilaisia dinosauruksia, joiden erilaisuutta ihaillaan. Sarjassa on siis suvaitsevaisuusteeman lisäksi myös aimo annos dinodataa. Veikkaan, että Skidillä on paleontologin pätevyys viisivuotiaaseen mennessä.

Sarjan englanninkieliset sivut täällä ja jaksot Areenassa kuukauden päivät.

19 kommenttia:

 1. Jees, loistava sarja! Meilläkin seurataan (siis muksu). Tosin koin jonkinasteisia absurdiuden hetkiä, kun sivukorvalla kuuntelin yhden jakson verran puhetta dinojen kakasta - ei ehkä onnistuis Puuha-Peten kohdalla. :D

  VastaaPoista
 2. Olen niin onnellinen että se Touhukkaat loppui, ai että oli tekopirteetä ja rasittavaa. Onneks pirpanakin diggaa tätä enemmän. :)

  VastaaPoista
 3. Ja voi sitä riemua kun muksu näki VR:n raiteillaan. "Kato äiti, DINOJUNA!!!"

  VastaaPoista
 4. Jee. Tää tuli ennen torstaisin ennen pikkukakkosta. Harmitti kun se loppui keväällä kun itsekkin tykkäsin. :)

  VastaaPoista
 5. Tämä on myös meidän muksujen suosikki! Dvd:tkin on pitänyt ostaa, kun sarja oli tovin tauolla.

  VastaaPoista
 6. Tämä on ihan huippu. Touhukkaita ei ole ikävä :D

  VastaaPoista
 7. Tämä on myöskin poikakaverin siskon tytön (jota useasti hoidan) uusi suosikki! :)

  VastaaPoista
 8. Meillä myös 3veen suosikki. Ja kaikki vähänkään tunneliin viittaavat rakennelmat ovat aikatunnelleita. :D

  VastaaPoista
 9. täälläkin oli suuri pettymys kun touhukkaat loppui..tämä dinojuna ei napannut mutta nelosella pyörivä disneyn esikoulu kylläkin:)

  VastaaPoista
 10. Mulla kääntyi myös tänä aamuna pää, kun kuulin tutun tunnarin! Poika rakasti alkuperäistä Dinosaur Trainia, kun asuttiin Jenkeissä, ja nyt saa katsoa sitä täälläkin. Tosi jees!

  VastaaPoista
 11. Heurekan dinosaurusnäyttelyssä huomasin aikaisemmalta kierrokselta jääneen mieliin jotain tästä 4-vuotiaan lempparista (yhdestä niistä, hiukan liikaa tulee noita piirrettyjä katsottua). Eli äidillekin tuli tuo tiedepohja todistettua ;)

  VastaaPoista
 12. Mikä onni, että sarjan kieli on kelvollista. Meillä kun poika imee fraaseja ja dialogeja kuin pesusieni, ja pullauttaa niitä ilmoille eri tilanteissa. Tuskin ollaan vuoden aikana monestakaan alikulusta kuljettu ilman, että lapsi kailottaa "Aikatunneli tulossa! Pitäkää hatuistanne kiinni!"

  Lähes kaikissa jaksoissa toistuu sama huvittava kaava, kun seikkailulle lähtee vain osa perheestä ja loput jäävät keräämään simpukoita tai muuta vastaavaa. Hieman paistaa läpi halu säästää animointikuluissa, mutta lapsikatsojaa ei moinen häiritse:)

  VastaaPoista
 13. Ellu, jos niillä ei vaan oo VR:n hinnoilla varaa matkata koko perheenä. :D

  VastaaPoista
 14. Oi, dinojuna on meillä koko perheen lemppari. Sarjahan pyörii nyt toista kertaa, ensimmäinen kierros tuli torstaisin ennen illan pikkukakkosta. Tunnari on ihan helmi, se jää päähän soimaan pitkäksi aikaa.
  "Dinojunaaaaan (dinojunaaaan)..." :D

  VastaaPoista
 15. Dinojunaa suositaan täälläkin. Joku mainitsi kakan, se oli niin kiehtova keskustelu, että tämänkin äidin aamuväsynyt korva nappasi sen. Myös tunnari on loistava, tulee Sliipparit mieleen.

  VastaaPoista
 16. Naureskelin itsekseni että ideointiprosessi on mennyt varmaan seuraavanlaisesti: "meidän poika rakastaa dinoja ja junia -- hei, tehdään sarja dinojunista." Mutta toimii.

  Mä kyllä oikeasti jäin kaipaamaan Touhukkaita niin, että lauleskelen sitä yksikseen lapselle... :-D "Tou, Touhukkaat..."

  VastaaPoista
 17. Katri, jokin aika sitten Tiede-lehdessä oli pikkujuttu siitä, miten lapset tietyssä ikävaiheessa rakastavat sekä dinoja että avaruusjuttuja. Jotku tiedemiehet pohtivat, että jos avaruusasemalla voisi kasvattaa dinosauruksia, se olisi ehdoton hitti. :D

  VastaaPoista
 18. Dinojuna on sekä äiteen (pyyhkii kyyneleitä) että pojan lemppari.

  Pysähdyin kun naulapyssyllä ammuttuna,kun kuulin ekan kerran"erilainen mutta kaikki me olemme dinosauruksia piirteinemme" - nääs esikko on perheen T-Rex Downin syndroomansa kera :)

  Hitti, kaikinpuolin!
  Ja siis skidi rakastaa dinoja. RÄYRH

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...