12.11.2011

Väsyneenä sattuu ja tapahtuu


Olemme olleet tällä viikolla hiukan täysin kukkarossa. Syinä nuo alla mainitsemani silmätulehdukset ja nuhat, joista on seurannut suhteellisen yöttömiä öitä.

Jonkinlainen väsymyksen multihuipentuma nähtiin eilen, kun koti-insinööri pläästi naamatauluunsa päänahkaa myöten jotain kaapista löytämäänsä voidetta. Voidetuubia vilkaistiin vasta, kun kuuppaa alkoi ilkeästi kihelmöidä. Voide oli Trombosolia. Sitä käytetään mm suonikohjuihin.

"Trombosol forte -emulsiovoidetta käytetään pinnallisten laskimotulehdusten, verenpurkaumien ja mustelmien sekä pinnallisten ruhjevammojen hoitoon. Sen toinen vaikuttava aine, hepariini, estää veren hyytymistä ja toinen, bentsyylinikotinaatti, laajentaa ihon pintaverisuonia ja edesauttaa täten hepariinin vaikutusta. Ilman lääkärin määäräystä emulsiovoidetta tulisi käyttää vain lyhytaikaisesti ja pienehköille ihoalueille."

Voitte kuvitella. Koti-insinööri näytti brittituristilta, joka oli viettänyt kuukauden riemuloman Kanarialla. Tai saunomisen MM-kisojen loppukilpailijalta.

Siippa kuitenkin lähti keikalle ihan normaalin näköisenä. Sen minkä suonikohjuvoide rikkoi, Bepanthen pelasti. Note to daddies: Älä mene äidin kylppärinkaapille luvatta.

Ps. Tähän saumaan kannattaa muistella oma bravuuriani: kaalikeittoa, johon sujautin soijarouheen sijaan kolme desiä pikakahvia, samanlaisissa purkeissa kun olivat. Tämä väsyneen laihduttajan unelma olisi kyllä pitänyt patentoida.


11 kommenttia:

 1. Hih :)

  Väsyneenä tulee tehtyä kaikenlaista. Onneksi Bepanthen pelasti.

  VastaaPoista
 2. Mä nauraa räkätän vedet silmissä täällä, tuo voide vasta pisti alkuun sen mutta tuo pikakahvi kaalikeitossa viimeisteli työn. :D

  VastaaPoista
 3. Onneksi ei vetänyt pukamavoiteita naamaansa... tosin silmäpussit ois ainakin kutistuneet. ;O)

  VastaaPoista
 4. Viimeksi tein lihapullia vanilliinilla, luulin pussissa ollutta jauhetta raastetun sardinialaisen pecorinon lopuksi. Onneksi metrijengi joka vetää ketsuppia kaiken päälle ei huomannut eksoottista lisämakua ;)

  VastaaPoista
 5. ;D Meillä sen sijaan mies ei kerrankin suostunut menemään lääkäriin silitettyään vahingossa silitysraudan pään kuvan rintaansa. Tai meni se, mutta vasta kun palohaava oli pelastamisen ulottumattomissa. Ihan erikoinen tatuointi jäi, ei siinä mitään, mutta ehdottaisin, että kaikenlainen pipien hoito jätettäisiin naisten vastuulle, ellei satu olemaan lääkäri.

  VastaaPoista
 6. Johannah, niinpä! En tiedä mitä tehtiin ennen bepanthenia.

  Mervi, se keitto ei ees ollut kovin pahaa, vaikka se capuccinolle häviääkin.. ;)

  Katja, kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla! ;)

  Arkitehti, kieltämättä kiinnostava yhdistelmä! Muistan lapsuudestani sen kun tehtiin Mutsin kanssa lanttulaatikkoa ja mä luin ohjetta: 1 1/2 dl siirappia oli mun silmään yksitoista desiä. Onneksi Mutsi alkoi epäröidä jo kolmannen desin kohdalla.

  Ina, siinä olisi ehkä päässyt jonkinlaiseen lääkärien vitsipalstalle epäonnistuneen rintakarvojen suoristusoperaation nimissä. :D

  VastaaPoista
 7. Niin, Trombosol on tuttu myös mulle. Kuvittelin laittavani kortisonia silmien alle mutta vedinkin tuota. Naama muuten punainen paitsi valkoiset rinkulat silmien ympärillä. Onneksi en laittanut yötä vasten...

  VastaaPoista
 8. Täysrepeäminen kahvi-kaalikeitolle. Oli varmaan tosi piristävää. Niin mutta muistelen että jotkut mallit tms. käyttävät just suonikohju ja peräpukamavoiteita salaisina kauneusaseinaan. Ainakin teininä sai fritsut hirudoid fortella ennätysajassa pois.

  VastaaPoista
 9. Repesin täysin, ensin lievemmin ja keiton kohdalla hervottomaan tyrskimiseen. Ihan kivaa näin avokonttorissa. ;)

  VastaaPoista
 10. Meillä kylvetettin eilen reilun viikon ikäistä vauvaa ensimmäistä kertaa kotona. Mies laittoi veden pyynnostäni valmiiksi ammeeseen ja minä kiikutin vauvaa pesulle. Avuliaisuuttaan mies nappasi pöydältä vielä lähimmän pullon ja rupesi avaamaan korkkia lorauttaakseen vähän pesuainetta veteen. Onneksi kuitenkin varmisti vielä ensin, sillä kyseessä oli kynsilakanpoistoaine. Kyllä olisi vauvalta liat lähteneet...

  VastaaPoista
 11. Uutena lukijana mukana ja koukkuun jäin! Kiitos piristävästä otteesta arjen perusasioihin!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...