13.11.2011

Lippu isälle

AY-liike otti niskalenkin isyydestä. Jonkun helvetin ylityökiellon takia meidän taloyhtiömme pihalla lipputanko on pelkkä tanko ilman lippua, isänpäivänä. Tilanteesta tiedotetaan lappusella roskiskatoksen seinässä.


Hyvä meininki. Olisiko näin voinut käydä Äitienpäivänä? Tuskin. Paheksunnan määrä olisi ollut suunnaton. Toisaalta isät tuskin jaksavat aiheesta marailla. Ja jos rehellisiä ollaan niin sen äitienpäiväliputuksenkin voisi unohtaa. Ainakin minun kohdallani koko rieha on ylimitoitettu. Hommiahan tässä vaan tehdään, ja ihan ilman ylityökieltoja ja lakko-oikeutta.

Yritin tasa-arvon ja vitutuksen nimissä soittaa taloyhtiömme vikapäivystykseen vähintäänkin kriittiseksi luonnehdittavan puhelun lippuasiasta, mutta tuuttasi varattua. Toivottavasti joku toinen tuohtunut mutsi oli samalla asialla.

You go, Koti-insinööri. Olisit kyllä lippusi ansainnut. Saat kaksi palaa kakkua ja ylimääräisen karhun.

10 kommenttia:

 1. Jos PAM:n jäsenet ja normityöntekijät ovat ylityökiellossa, on esimiesten tehtävä hoitaa liputus. Turha siis syyttää PAM:ia vaan laita viestiä teidän alueen kiinteistönhoidosta vastaavalle ja osoita valituksesti suoraan esimiehille, joiden olisi liputus pitänyt poikkeustilanteessa hoitaa! :)

  VastaaPoista
 2. No mähän nimenomaan yritin taloyhtiöön soittaa. Tuskin sieltä kukaan lakko-byhyy-marailija olisi vastannut. Mulle on ihan sama kuka sen lipun salkoon vetää kunhan se on siellä.

  VastaaPoista
 3. Niin, mutta sieltä jos joku vastaa (Esimies?) niin se kumminkin syyttää pam:ia. Jaoten ajattelin vain huomauttaa, että muistat valittaa esimiehille, että vika on heissä. ;)

  Mulle tuolla lipulla (ei nyt eikä äitienpäivänä) ole niin suurta merkitystä. Kukaan sitä kumminkaan kahto. Tärkeintä on että saadaan ylipäätään perheenä viettää isäinpäivää.

  Skitsoaminen jostain tyhjästä lipputangosta tuntuu naurettavalta, mutta jos se jotakuta haittaa niin muistaa sitten valittaa edes oikeaan osoitteeseen!

  Oikein hyvää liputonta isäinpää kumminkin teidänkin perheelle! ;)

  VastaaPoista
 4. Olen muuten vähän eri mieltä noista syyllisistä - ja skitsoan ihan juuri niistä asioista kuin huvittaa. :) Saa toki olla eri mieltä.

  VastaaPoista
 5. Piti ihan käydä ikkunasta kuikuilemassa, onko täällä Mikkelissä liput salossa. Näkyy olevan, ainakin tässä keskustan alueella, joten joko kielto ei koske Mikkelin alueen kiinteistöfirmoja tai sitten täällä on ahkeria esimiehiä...

  Mutta on se jännä juttu, että jotkut ammattiliitot vaan voi pistää pystyyn jonkun ihme ylityökiellon, kun taas toisia aloja tuollaiset ei koske ollenkaan. Olisi mielenkiintoista nähdä päättäjien ilmeet, jos vaikka Tehy tai SuPer ilmoittaisivat tylysti, että joo, nyt hoitohenkilökunta ei saa tehdä ylitöitä... Varmaan tulisi valtakunnan sovittelijoille töitä ja vaatimus erittäin nopeasta ratkaisusta. Kiinteistötyöntekijöillä ei ole nyt niin väliä, kun vielä ei ole lunta, mitä pitäisi myllätä pois pihoilta...

  VastaaPoista
 6. Todella tylsänä ihmisenä laitan oman mieleen tulleen mielipiteeni. Ehkä teidän taloyhtiönne ei suostu maksamaan kyseisestä asiasta? Meillä täällä esim hoidetaan itse pihatyöt, koska porukat eivät halua niistä maksaa. Se rahahan näissä kai useimmiten ongelmana on? ota asia esiin taloyhtiönne kokouksessa :)

  VastaaPoista
 7. On hoitoalalla ollut monesti ylityökielto vauhdittamassa työehtosopimusneuvotteluja, esimerkiksi lokakuussa 2007: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2007/10/570993/tehyn-ylityokielto-ei-nay-viela-sairaaloissa

  Yksi iso tasa-arvoasia on se, että äitienpäivä on virallinen liputuspäivä, mutta isänpäivä vain vakiintunut liputuspäivä.

  VastaaPoista
 8. Meilläkään ei ollut lippua salossa, mikä mielestäni oli hieman noloa. Mutta ei niin noloa että olisin soittanut mihinkään. Jos olisin tiennyt ettei lippua hilaa kukaan salkoon, olisin voinut hakea lipun etukäteen meille ja vetää sen vanhana vesaisena salkoon: "Siniristilippumme, sulle valan vannomme..."

  VastaaPoista
 9. Äitienpäivä on virallinen liputuspäivä, isänpäivä ei. Eli lippu laitetaan salkoon vain vakiintuneen tavan vuoksi eikä sitä siksi ole sinne pakko vetää.

  Monissa taloyhtiöissä asukkaat hoitavat liputuksen niin että jokaiselle asunnolla on oma liputusvuoro. Melkoisen kätevää.

  VastaaPoista
 10. Sehän siinä just on kun tässä taloyhtiössä on aina ollut lippu salossa aikaisemmin isänpäivänäkin.

  Tuo liputuspäivän virallisuus on kyllä validi pointti ja kuvastaa hyvin tätä vanhanaikaista ajattelua, jossa äiti on pyhä ja isä vain epävirallinen lisäke. Piru vie, on paljon ihmisiä joille isä on ollut se tärkein ihminen ja vielä enmmän niitä joille se on vähintään yhtä tärkeä.

  Ja sitten kun tästä isä / äiti -jaottelusta pääsisi vaikka johonkin Perheen päivään (juhlaseurueen voi itse kukin määritellä) niin homma alkaisi olla hanskassa. Nih.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...