28.11.2011

Kotiseutupostaus vol. 1: EMMA

Koska statistiikan mukaan teissä lukijoissa on paljon porukkaa pääkaupunkiseudulta, pieni kotiseutumainonta lienee paikallaan! Liikun paljon vaunujen kanssa Tapiolan ympäristössä ja olen ilokseni löytänyt muutaman hauskan paikan, johon voi tehdä vaikka päiväretken, jos puistossa on mälsää.


Museo ei ehkä äkkiseltään kuulosta miltään viihdekeskukselta, mutta suosittelen kokeilemaan Espoon modernin taiteen museoa: yläkerrassa on lelumuseo (oi nostalgiaa!), putkiliukumäki ja perheille järjestetään kaikenlaista oheistoimintaa. Kannattaa kokeilla ihan oikeaa taidenäyttelyäkin. Moderni taide onnistuu nimittäin yleensä puhuttelemaan Skidiä enemmän kuin minua.

Visiittiin on toinenkin puoltava tekijä. Museon yhteyteen avattiin elokuussa Kalevankadulta tutun Sis. Deli -kahvilan haarakonttori! Mesta tarjoilee lämmintä lounasta ja salaattiannoksia väljissä, vaununmentävissä tiloissa, viikonloppuisin myös erinomaista luomubrunssia. Aulassa, kahvilan vieressä on kohtuullisen iso legopiste, johon isommat lapset voi parkkeerata. Skidi tosin mieluummin esittää jonkinlaista performanssia Eero Aarnion design-koirilla.


Ps. Kahvilan yhteydessä on myös pieni kauppa, josta saa mm. lempimysliäni. Koska sose-elämä on taas täällä, kiinnitin huomioni hyllystä löytyneeseen hauskaan vauvanruokasarjaan: Ella's kitchen oli itselleni uusi tuotemerkki, johon en ole muualla törmännyt. Luomua näyttäisi sisältö olevan, mutta pidän eniten siitä, että soseissa on tuoteselosteen mukaan vain sitä, mitä paketissa sanotaan. Lisäksi makuyhdistelmät ovat vähintäänkin kokeellisia. Vai mitä sanotte päärynä-parsakaali-herne yhdistelmästä tai pinaatti-omena-lantusta? Normimeininkiäkin löytyy. Pakkaukset ovat kevyitä ja niistä on helppo pursottaa lautaselle sopiva määrä safkaa. Voisin kuvitella, että nämä olisivat käteviä myös matkoilla.


Kuivatut marjat tekivät kauppansa. Näitä kannattaa kyllä ostaa ennemmin marketista ja tehdä sekoitus.

16 kommenttia:

  1. Ella's kitchen on siita paras , etta lautanen ei ole valttamaton. Omat ipanat imee niita suoraan tuubista.

    VastaaPoista
  2. Hei tosi hauska idea, täytyypä ehdottomasti suunnitella tuonne vaunuretki. Ihan jo kahvilan takia! :)

    Brunssi kuulostaa myös mainiolta - tiedätkö onko kuinka täynnä yleensä? Tai siis onko kokemusta?

    VastaaPoista
  3. Seuraavat Mustasulka ja merimies esitykset lapsille EMMAssa ensi viikonloppuna 3. ja 4.12. Liput vaivaiset 5 ,-Lapset ovat aina kaikkiin museoihin makuttomia.

    VastaaPoista
  4. semperillä on luomu päärynää ja omenaa samanmoisissa tuubeissa. nirso kuopus ei suostunut syömään päärynää kuin tuona luomuna. aika fiksu vauvaksi.

    VastaaPoista
  5. Tuolla on muuten sairaan hyvät ruoat! Ja todella mukava miljöö, saatan joskus kotimatkalla muuten vain hengata punaisilla sohvilla jos kuopus nukahtaa vaunuihin...

    VastaaPoista
  6. Muistelisin ettei alle vuoden ikäiselle saisi tarjoilla pinaattia tai lanttua.

    VastaaPoista
  7. Rude Healthin myslejä saa myös Munkkiniemen Mumusta. :) Nam!

    VastaaPoista
  8. Ja WeeGee-talon tiloissa toimii myös Espoon kuvataidekoulu, joka järjestää mm. vauvojen värikylpyjä. Ollaan käyty vuoden ja tykätään kovasti, tosin poju on jo kohta kasvanut kurssin ikähaarukasta.

    Ja jos ei ole joululahjainspistä, weegeen museokauppa on aarreaitta!
    Mä oon ihan weegee-fani :)

    t. 2v poitsun äiti

    VastaaPoista
  9. Kivaa etta Suomestakin saa Ellan tuotteita. Meilla on ollut matkalaukussa niita aina kasapain mukana Suomen lomilla! Meilla lapset syo (juo) niita vielakin reissussa valipaloina kun niita on niin helppo vaan heittaa kassiin eika tarvitse nuhjuisia banaaneja kantaa.

    Kiitos ihanasta piristavasta blogista, usein luen mutta en ole ennen jattanyt kommenttia.
    :-)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi, hyvä vinkki, kiitti! Mistä muuten ostat noita? Olis kiva tietää saako jostain muualtakin.

    Anonyymi, en ole itse testannut, mutta koti-insinööri on: ilmeisesti vaihtelee aika paljon tuo täyttöaste, kannattaa mennä hyvissä ajoin

    Anonyymi, joo, ei ole edes pahan hintaisia nuo esitykset.

    Zallaah, on vai? Olen ihan pihalla näissä soseissa!

    Anonyymi, hyvä tietää! Mä en ole testannut lämpimiä ruokia, mutta salaatti on ainakin ISO.

    Annonyymi, voi hyvin olla, täytyykin tarkistaa neuvolasta viimeisin tieto.

    Marjut, joo ja just löysin niitä Stockaltakin, jee! Ruohonjuuresta olen aiemmin joutunut hakemaan.

    Anonyymi, olen kuullut tuosta värikylvystä vain hyvää. Harkitsen jotain piirustuskerhoa Skidille, kun se on osoittanut kohtuullista lahjakkuutta ja innostusta aiheeseen.

    Anonyymi, saako tiedustella missä päin maailmaa nämä ovat arkipäivää? :)

    VastaaPoista
  11. Moi! WeeGee on ihana paikka käydä lasten kanssa, käyn siellä todella usein kahden nuorimmaiseni kanssa.

    Mutta entisenä WeeGeen työntekijänä tähdentäisin, että talon nimi on tosiaan WeeGee (ei EMMA), ja talossa toimivat EMMA, Lelumuseo, Helinä Rautavaara museo, Galleria Aarni, Kuvataidekoulu ja Kamu. Ainakin nämä, ellei jo jotain uuttakin ole tullut.

    Käykää ihmeessä, ihmiset, WeeGee on lapsiystävällinen paikka ja ainakin meidän muksut diggaa taiteestakin, jota ei tuputeta vaan se tulee ikäänkuin itsestään "luo" taloa kierrellessä.

    Terkuin, Minna

    VastaaPoista
  12. oon niin laiska että hedelmät meillä menee vauvalle purkissa koska en jaksa soseutella ja pakastella niitä. noita semperin luomuja löytyy ihan s-marketin hyllystä ainakin meiltä, vaikka aika pieni kauppa on.

    VastaaPoista
  13. Ella's kitchen on arkipaivan perusruokaa ja lahikaupan perusvalikoimaa taalla Englannissa. Tsekkaa myos http://www.plum-baby.co.uk/ , joka on oma suosikkini. Mietin aina joskus vaipanvaihdon valissa jos siitenkin saisin sen ensimmaisen miljoonani kasaan myymalla naita brandeja vauvjen valmisruokien luvatussa maassa, Suomessa...Ipanat kieltaytyivat mossorukaiassa syomasta muuta kuin Plubaby/Ella;s kitchen tuubeja ja ymmaran miksi maistettuani Semper/Piltti purkkisafkaa Suomen lomilla. Ja sitten se viela tarkein. Ei. Tarvitse. Lautasta. Ei lusikkaa. Suoraan tuubista taaperoon ilman mitaan suurempia sotkuja. Paitsi jos istuu tuubin paalle. Tai ipana tahtaa ja puristaa. Tai korkki irtoaa MUSTIKKA soseesta valkoiseen kesakassiin.

    VastaaPoista
  14. Mahtavaa, että Ellaa saa nyt Suomestakin. Nuo niiden soseet ovat kuitenkin ruokaisampia kuin pelkät hedelmät. Vielä kun saisi spag'bol- pursoja. Kesällä ne olivat ihan ykköslounaita. Poika imaisi sellaisen puistossa ja hörppäsi vettä päälle ja oli tyytyväinen.

    VastaaPoista
  15. Tulin vaan kanssa hehkuttamaan Ella's Kitchenia :-) Asumme myos Englannissa ja mielestani taalla on satakertaa paremmat vauvan ja lastenruuat kuin Suomessa. Esikoiselle muuten syotin Ella's Kitchenin vihannespusseja jalkiruuan sijaan lahes kolmevuotiaaksi. Meni ihan taydesta kun esim bataatin tai herneiden mukana on mustikoita tai paarynaa.

    Niin ja pinaattia ja lanttuakin ovat saaneet alle 1-vuotiaina, eipa mitaan ongelmia ole ilmennyt. (mun mielesta Suomessa ollaan vahan ylihysteerisia naiden suositusten kanssa...)

    VastaaPoista
  16. Hm, ekohippeily-kategoriasta tuli mieleeni kysyä, että mitenkäs noiden Ella's-pakkausmateriaalien kierrätettävyyden kanssa on? Näyttävät vähän sekajätekamalta.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...