19.10.2011

Jännitystä, harrastusta ja arvontaa

Viitaten siihen yhteen juttuun, josta mainitsin edellisessä postauksessa: kävin tänä aamuna palaverissa. Kustantamossa.

Olin jo pitemmän aikaa pohtinut kirjan kirjoittamista ja kirjoittanutkin kaikenlaista soopaa pöytälaatikkoon. Punainen lanka puuttui (tai niitä oli liikaa ja kaikissa väreissä) enkä saanut ryhdistäydyttyä. Viime kesänä, pari viikkoa ennen laskettua aikaa, minuun otti yhteyttä tyyppi X, jolla oli ehdotus. Yhteiskirja. Teeman arvaatte. Huomasin naputtelevani myönteistä vastausta ilman minkään valtakunnan pelkoa siitä, että ajoitus ei ollut paras mahdollinen. Asiat etenivät, tekstiä syntyi, langat löytyivät. Löytyi myös kustantamo, joka oli aidosti innostunut ideastamme. (Toim. huom. Yksi vastasi, että eivät panosta harrastekirjallisuuteen. Nimimerkki harrastuksena äitiys.)

Palaverin lopputuloksena odottelen sähköpostiini kustannussopimusta. Tulossa on äitiyskirja, manifesti ryppyotsaisuutta vastaan ja naururyppyjen puolesta. Ettei kuolinvuoteella kaduttaisi, minuakaan.

Kaksi lippua kirjamessuille (27.-30.10.) lähtee sille, joka ekana arvaa, kenen kanssa tätä kirjoitan. Vinkkaan: hänelläkin on blogi..

43 kommenttia:

 1. visuuaalisesti vaativa kottarainen? Se kuvittaa sen sulle?

  VastaaPoista
 2. salamatkustaja -blogin pitäjä

  VastaaPoista
 3. Mut hei...jos olin oikeassa, niin luovutan tän mahdollisuuden seuraavalle :D Muistin just, että oon ton vklopun muualla. Voi rähämä!

  VastaaPoista
 4. Mä veikkaan kanssa Salamatkustajaa ja jos oon oikeassa niin eka äitiytyeen liittyvä kirja minkä aion lukea ja lupaan ostaa sen lahjaksi jokaiselle lähipiirini jäsenelle, joka ilmoittaa olevansa raskaana :-)

  VastaaPoista
 5. Heh, se salamatkustajahan se on, vaikka en nyt ehtiny eka...

  VastaaPoista
 6. Mulla ei ole kirjoittajasta hajuakaan, kun en tässä elämäntilanteessa juuri mammablogeja seuraile. Mutta, sitten kun vanhemmuuden aika on, kirjasi lähtee varmasti tilaukseen!
  Onnea kirjailijanuraan, en epäile yhtään, etteikö kirja tulisi myymään. :)

  VastaaPoista
 7. No, oliko tää nyt näin helppo!? Salamatkustaja tosiaan on kyseessä! Maevelle siis lähtee kirjamessuliput kun kerta Alina on estynyt! Laitatko Maeve mulle spostilla osoitteesi niin pistän kirjeen tulemaan. :)

  VastaaPoista
 8. Onnea kustannussopimuksesta! Mahtava juttu!

  VastaaPoista
 9. aika helppo, tai ainakin mieluinen. minä olisin myös ehdottanut salamatkustajaa.
  onnea siis sopimuksesta, maltan tuskin odottaa yhteisen tuotoksenne lukemista, on varmasti huikea!!
  kaisa

  VastaaPoista
 10. Hei mahtavaa, tää kirja on niin the juttu, kun miettii jotain annettavaa raskaaksi tuleville ystäville :)

  VastaaPoista
 11. Onnea kirjalle!

  Ps. kylläpä nätä pukkaa nyt,kun Jetlagissa Elinakin julkasi omansa. Hyvä vain, odotan innolla!

  VastaaPoista
 12. Mä arvasin kans heti, että kyseessä on Salamatkustaja-blogin pitäjä, mut olin liian hidas vastaukseni kanssa :D

  VastaaPoista
 13. Aika helppoa oli arvata, kun teillä molemmilla oli tasan samanlainen postaus. :D

  Jään innolla odottamaan kirjan ilmestymistä. Teidän kahden yhteistyöllä lopputulos ei voi olla muuta kuin hyvä.

  VastaaPoista
 14. Hehe, joo me oltiin aika helppoja ;)

  VastaaPoista
 15. Kuulostaa äitiyskirjalta,jolle olisi todellakin tilausta tässä äitiysohjeiden, kasvatussääntöjen ja ryppyotsaisen vanhemmuuden luvatussa maassa ;)

  VastaaPoista
 16. Onpa siistiä! Onnea molemmille!

  VastaaPoista
 17. Hei, ihan mahtavaa! Olen seuraillut teidän molempien blogia ja saanut paremmat naurut kuin mistään, mitä telkkarista voisi tulla, jos sellaisen vielä omistaisin. Asiallista, että teette yhteistoimin kirjan.

  Kirjallisuusmaailma saattaa välillä olla aika... genretietoinen, mutta älä välitä. Mä haluan yhtä paljon lukea teidän kirjan kuin luen näitä blogeja.

  Ja siis juu, äitiys on kiva *harrastus*. Mitähän isyys on? Politiikkaa?

  Onnea vielä!

  VastaaPoista
 18. Mahtavaa jos teidänkin mielestä tää äitiysilosanoman levittäminen on hyvä idea! ;) Koska täähän on ihan iloista suurimmaksi osaksi, kunhan vaan oppii nauramaan itselleen..

  VastaaPoista
 19. Höh, mä olisin ehdottanut Kaitaniemen Tiinaa ;) Onnea!

  VastaaPoista
 20. Onnea ja hieno juttu! Onnea myös Salamatkustajalle! (Hänen blogiinsa ei pääse kommentoimaan anonyymisti enkä mä jaksa ikinä rekisteröityä mihinkään, joten kerron nyt tässä samalla hänellekin että te kaks ootte ihan ässiä.)

  nimim. Ei lapsia, mutta janoaa lisää suoraa puhetta äitiydestä

  VastaaPoista
 21. katri manninen tai salamatkustaja?

  VastaaPoista
 22. Mita, mita, mita?!?! Hei, hienoo! Mun kaks favorit mutsiblogaajaa samojen kansien väliin, mii like.

  VastaaPoista
 23. Ihanaa! Aion niiin lukee teidän kirjan.

  VastaaPoista
 24. Tämän on kyllä viikon paras uutinen! Salamatkustaja ja Project Mama on niitä ainoita syitä miksi vielä ajattelen että lasten saamisessa voi olla jotain järkeä eikä itseään tarvitse hukata prosessissa. Onneksi olkoon, en malta odottaa että saan kirjanne käsiini!

  VastaaPoista
 25. Arvasin kans heti että sen täytyy olla Salamatkustaja. Aivan huippua, kaksi tämänhetkistä suosikkiblogistiani yksissä kansissa!

  VastaaPoista
 26. Just ja Hyvä! Onnea sopparista!

  VastaaPoista
 27. Loisto homma, tämä kirja pakolliseksi lukemistoksi ainakin kaikille esikoistaan odottaville! Harmi että oma esikoiseni ehti syntyä jo puoli vuotta sitten, mutta teidän kahden blogeista olen saanut kovasti lohdutusta äitiyden välillä hankalilla alkumetreillä. Terkut siis myös Salamatkustajalle, en jaksa toistaa samaa toisessakin blogissa.

  Oikeastaan olen tosi onnellinen, että omalla kohdallani esim. imetys ei todellakaan onnistunut niin kuin olin suunnitellut, vaan korvikepullot olivat alusta asti mukana kuvioissa. Nimittäin jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan, niin takuulla olisin nyt se täydellinen äiti, joka uskoo että kaikki muutkin voivat halutessaan valita olevansa yhtä täydellisiä äitejä kuin minäkin... Nyt olen itselleni ja muille kaikin puolin armollisempi ihminen, ja lisäksi ihanan puolivuotiaan äiti!

  VastaaPoista
 28. kirjotat salamatkustaja-blogin kanssa. Sulta irtoaa täydellistä tekstiä. Oon niin ostamassa kirjan heti! :)

  T: tähän blogiin koukuttunut äiti

  VastaaPoista
 29. Salamatkustajaa minäkin veikkaan. Onnea, Katja, onnea! Siinä on maailman onnekkaimmat kakarat, kun niillä on sunlainen äiti <3

  VastaaPoista
 30. Se kirja lähtee tilaukseen HETI! Koska sitä saa?

  VastaaPoista
 31. Onnea kustannussopimuksesta! Nyt on odotukset korkealla! :)

  VastaaPoista
 32. Todellakin Onnea! Fantastinen juttu!

  VastaaPoista
 33. jee! onnea tännekin vielä, can't wait..! :)

  VastaaPoista
 34. Mahtava juttu, onnittelut täältä kans! Eksyin silloin vela-keskustelun aikaan ekaa kertaa tähän blogiin ja koukkuun jäin. Lukulistasta löytyi sitten myös Salamatkustaja, johon myös koukutuin. Juuri kuten Asta tuolla aiempana kommentoi, ihana lukea ihmisistä, jotka eivät ole kadottaneet itseään äitiyden myötä. Ihan hirveän paljon lähipiirissä sellaista kadotusta meinaan tapahtunut. Kirjaa siis odotetaan innolla ja todellakin aiotaan ostaa sitä lahjaksi tai lainata omaa joillekín äitikavereille. :)

  VastaaPoista
 35. Mahtavaa! Onnea hurjasti uudesta valloituksesta :) Kirjasta tulee varmasti loistava, sulla on niin hyvä tyyli.

  VastaaPoista
 36. Onnea, tässä varma kirjan lukija, joka on pitkälti teidän ansiostanne tajunnut, etteivät kaikki äidit ole sieltä kaksplussan tms. keskustelupalstoilta (sori te, jotka siellä viihdytte) :)

  VastaaPoista
 37. Epäreilua, kun kaikki hauskimmat blogistit alkavatkin kirjoittamaan kirjaa ;) Mutta onnea silti!

  VastaaPoista
 38. Kiiiiitos tyypit! Arvatkaapa mitä? Ei tätä blogia kannattaisi kirjoittaa ellei kukaan lukisi, teodän ansiota siis kaikki! Ja hei en mä täältä mihinkään katoa. Olen koko kesän kirjoittanut kirjaa ja blogia yhtäaikaa. Ja jossain välissä kai imettänytkin.

  VastaaPoista
 39. Heippa! Hieno idea, nimittäin erilaisia äitiys/lapsikirjoja kyllä on kaivattukin. On aika samasta puusta veistettyjä "suuret vauvakirjat" ja "äidiksi ensi kertaa" oppaat.

  Tässä muutama ajatus, joita olen kaivannut nykyisistä oppaista/kirjoista => saa vapaasti kopioida ja jatkojalostaa:

  Hedelmöityshoidot

  Miksi ihmeessä ne ovat vielä nykyaikanakin niin vaiettuja? Jos sinulla olisi kilpirauhasessa tai sydämessä vikaa, niin etkö sen hoidattaisi ja söisi siihen lääkkeitä. Ei se sen kummempaa ole välttämättä lapsettomuushoidoissakaan, moni asia ratkeaa pikku pillerin tai ruiskeen avulla. Eikä se sitten lapsen synnyttyä enää juurikaan vaivaa mieltä, että onko "luoja suonut" tai "luonto hoitanut". Nämä jälkimmäiset ajatukset ovat muuten ihan kestämättömiä, jos ajatellaan asiaa niin, että miksi luoja/luonto suo lapsia narkomaaniäideille toinen toisensa perään, vaikka edelliset huostaanotettu tai vanhemmille, jotka ovat pedofiileja ja myyvät lapsiaan netissä, eivätkä niille normiperheille, joilla asiat kunnossa ja sydän ja syli tyhjänä useamman vuoden?


  Jatkuu...

  VastaaPoista
 40. Synnytys ja sektio

  Joku voisi joskus kertoa siitäkin, että kaikki synnytykset eivät ole alatiesynnytyksiä, vaan joskus joudutaan tekemään sektio ja mitä kaikkea sen aikana tapahtuukaan. Voitaisiin kertoa, että homma alkaa tukisukkien pukemisella, sitten käteen laitetaan kanyyli, ja pissaa varten katetri, selkään pistetään epiduraali ja sen vieraan vielä spinaali. Ja juu, ne kaikki kyllä sattuvat. Ei sitä sektiota kannata haluta ilman kunnon syytä, tosin pelkokin on lääketieteellinen syy ja mikäli äiti ei peloltaan pysty synnyttämään, niin suunniteltu sektio on hänelle suuri helpotus. Sektio voi olla myös kiireellinen tai hätäsektio, näissä valmistautumisaikaa ei ole äidillä eikä isä pääse mukaan. Leikkauksessa mennään seitsemän kerroksen läpi kohtuun, joten tikkejä on monessa kerroksessa. Ei ihme, että haava kivistelee vielä viikkojenkin jälkeen. Ja niin, sairaslomaa tästä ei myönnetä, se vauvanhoito alkaa heti kun ompeleet tai hakaset on kiinnitetty. Leikkauksen jälkeen äiti ei pääse suihkuun pariin päivään, ennen kuin kipupumpusta on päästy eroon. Jalkeille kyllä voi nousta jo leikkauspäivänä, ja se nousu sattuu pirusti, mutta se sattuu ekalla kerralla aina, joten turha sitä lykätä myöhemmäksi. Ja kyljellään ei pysty haavan takia olemaan, joten persus siinä puutuu ruvelle, kun sairaalan patjat ei niitä pehmeimpiä ole ja verkkopikkarit hiertää mukavasti. Vauvan hoito on myös hankalaa, parin päivän ajan nostaminen ja imettäminen on haasteellista ja melkein kaikkeen tarvitsee apua, joten jos isä ei ole perhehuoneessa paikalla, niin hoitajien kelloa joutuu soittelemaan useasti. Ihan vaikka jos pudottaa sängyn kaukosäätimen kolmatta kertaa lattialle... ei sitä sieltä itse saa. Mutta lääkitys on onneksi nykyään kehittynyttä, ja ne lievittävät kipuja tehokkaasti ja nopeasti se haava siitä sitten lähtee paranemaan. Se alun kivuliaisuus voi tulla ensikertalaiselle shokkina, ja siitä pitäisi kertoa vähän tarkemmin, jos sektio omalle kohdalle jostain syystä osuu.

  Jatkuu...

  VastaaPoista
 41. Kohtukuolema

  Suomessa kuolee vuosittain lähes 200 vauvaa kohtukuolemaan, mutta ei siitä juuri missään neuvolan oppaissa mitään kerrota. Olisi hyvä jos asiasta uskallettaisiin asiallisesti edes mainita, jolloin se ei tulisi ihan yllätyksenä niille, jotka sen joutuvat kokemaan. Viiden vuoden aikavälillä kohtukuolema koskettaa kuitenkin yli 1000:tta äitiä ja 1000:tta isää/vanhempaa, lisäksi heidän muita lapsiaan, isovanhempiaan, sukulaisiaan ja ystäviään. Joukko on iso, paljon isompi kuin esimerkiksi kivesssyöpään kuolevien omaisten joukko (keskimäärin 4 miestä kuolee siihen vuodessa). Lisätietoja mm. www.kohtukuolema.fi sivuilta.

  Jatkuu...

  VastaaPoista
 42. Imetys

  Jos äiti on raskausaikana lukenut kaikki vauvalehdet ja imetyskirjat, niin korvikkeesta on tullut hänelle aika peikko, jolta omaa vauvaa tulee suojella kaikin keinoin. Ettei vaan tule diabetesta tai allergiaa. Järkytys voikin olla sitten suuri, kun imetysmyönteiseksi julistautunut sairaala ensimmäisenä yönä ottaa vauvan hoitoonsa ja äiti saa hänet takaisin parin tunnin päästä kapaloituna, pulloruokittuna ja tuttikin vielä suussa. Tässähän meni nyt kaikki pieleen! No, ei mennyt. Voitaisiin korostaa sen lisämaidon hyviäkin puolia, se auttaa vastasyntyneitä, joilla on sokereissa heittelyä, tai jotka syntyvät isokokoisina tai niitä, joiden äideillä maito nousee hitaasti. Se, että vauva saa korviketta, ei tuhoa imetystä eikä lapsen terveyttä, vaan saattaa auttaa pikkuista parempaan ja turvallisempaan alkuun.

  Ugh!

  Tsemppiä kirjoittamiseen!

  Terv. Riinu

  VastaaPoista
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...