13.10.2011

Hei me kämmätään!

Tervehdin ilolla juhlapäivää, johon voin itse osallistua täysin rinnoin. Nyt sitten vain traditioita kehittämään sen kunniaksi että suksi ei luista!


Päivään tulee kuulua ainakin omien - ja miksei muidenkin - epäonnistumisten muistelua. Ja sitä tikulla silmään, joka ei vanhoja muista! Rima alas, kaikki lasketaan!

Jäitkö YO-kokeessa kiinni lunttaamisesta?
Menikö se imetys vituiksi?
Ilahdutitko vuodelepoon ennenaikaisten supistelujen takia määrättyä keliaakikkoystävää leivitetyillä nuggeteilla?

Juhlan kunniaksi mokiaan voisi sitten jakaa sosiaalisessa mediassa.

Luonnollisesti epäonnistumiseen liityy myös häpeää. Ja mikäs sen nautinnollisempaa kuin julkinen häpeä. Varsinkin jos se kohdistuu johonkuhun muuhun. Voitaisiin vaikka kierittää tervassa ja höyhenissä joku julkisuuden henkilö vähän samaan tapaan kuin Unikeonpäivänä paikallinen kuuluisuus saa kunnian lentää mereen*. Olisiko Jutta Urpilainen hyvä aloittaja? Koska ne vakuusneuvotteluthan ei ehkä menneet ihan putkeen. Vahvoina kilpailijoina VR:n IT-uudistuksen projektipäällikkö ja Ylen rahoituksesta päättänyt ministeri.

Epäonnistumisen juhlinta huipentuu illalla kaikissa suomalaiskodeissa, luonnollisesti epäonnistuen. Äiti syyllistyy, teini ei osallistu ja isi viettää mieluummin suomalaisen oluen päivää.  Itse ajattelin leipoa.

Mitäs teillä?

Ps. Täältä voi etsiskellä vuoteen muita juhlia, jos joulu vituttaa. Itse ajattelin ensi toukokuun 13. juhlia Kukan päivää. Koska en todellakaan tiedä, kuka.

*Oikeasti: missä muussa maassa heitetään yksissä tuumin mereen presidentin puoliso ilman linnatuomiota? Haukion frouva pitäköön huivistaan kiinni. Kansakunta for the win, sanon minä.

9 kommenttia:

 1. Tämä blogi on kertakaikkisen loistava! Erittäin viihdyttävää luettavaa, etenkin verrattuna monien muiden tuoreiden äitien blogeihin, joissa vertaillaan lähinnä vaipan sisällön koostumusta tai käytetään muksua mallinukkena. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 2. Kuulin tänään vietettävästä juhlapäivästä radiosta. Ensimmäinen ajatukseni oli, että ihan epäonnistunut juhlapäivä, kun ulkona paistaa kuukauden tauon jälkeen aurinko, ei vituta ja päivä vaikuttaa muutoinkin oikein mukavalta. No vielä ehtii muuttaa mielensä ja mokaamaan :D
  Eikä tämän päivän pointti tainnut olla se, että kaikki menee päin persettä. No siinä ainakin olen epäonnistunut, ettei ole lainkaan sellainen fiilis, että uhraisi yhtään ajatusta epäonnistumisille.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivasta blogista! Oma elämäntilanne on ihan eri, mutta juttusi viihdyttävät minua siitä huolimatta! Asenne on varmaan sama! Jatka samalla linjalla!!!

  VastaaPoista
 4. Hei, mulle tää päivä on just tänään kuin tehty. Varasin jo yli kuukausi sitten itelleni lääkärin, josta vielä eilen muistin jutella niin töissä kuin kotonakin. Noh, tänään aamulla paiskasin työpaikan pihalla auton oven kiinni klo 8.10. Samalla sekunnilla muistin, että lääkäriaika kotipaikkakunnalla (20km päässä) on 8.15. Että näin. Siinä sitten nöyränä tyttönä soittamaan, että sorii, mä unohdin, saanko uuden ajan. No, kahden viikon päähän meni se. Tällä kertaa se on puhelimessa muistutuksena.

  VastaaPoista
 5. Tausta on nätti mutta väsyneenä näin siinä ekana miehen pallit :/
  Mutta ainakin olisi ollut persoonallinen vaikka siinä ne olisikin :D

  VastaaPoista
 6. Mä mietin kans jo eilen, että olenko mä ainoa, joka näkee taustassa muutakin kuin kauniita kukkia... :D

  VastaaPoista
 7. Sä vaan osaat. Kirjoittaa. Kiitos taas!

  (_Epäonnistumisen_ päivää en juhli, koska se on mun pojan synt.päivä! :D )

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, kiitokset! Vaipan sisällöstä on niin kovin vähän sanottavaa, kun snadi kakkaa joka kolmas päivä niin täytyy väiin laittaa muuta. ;)

  K, siinäpä se, epäonnistuminen on kontrasti monelle muullekin asialle kuin onnistumiselle, joten tässä herätellään suomalaisia ihan oikealla asialla. :)

  Anonyymi, kiitti hei!

  Hanski, kai vetosit uutta aikaa varatessa tähän juhlapäivään? ;)

  Ja hei kaikki perrrvot! Taustatapetissa on *unikkoja*. Tämä on herkkä äitiysblogi eikä mikään "löydä piilokivekset" -testi. :D

  Päivi H-K, Haha, hieno syntymäpäivä pojalla!

  VastaaPoista
 9. Luin tuona kyseisen päivän aamuna lehdestä otsikon "Kansallinen moikkaamispäivä" ja jutun sisältöön sen enempää tutustumatta aattelin et onpas kiva! Moikkailin vieraita vastaantulijoita työmatkalla ja aattelin et noi ei oo varmaan kuulleet tällasesta päivästä mut ei se mitään! No sit lounastauolla samainen ilmaislehti oli duunipaikan kahvihuoneessa ja luin samaa juttua uusin silmin ja olin et aaaa, mokaamispäivä... okei, no eräänlaista mokaamista se aamuinenkin!

  -annis :D

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...