14.10.2011

Älyaluspaita

Seuraa kaupallisia tiedotteita. Ipanaiset verkkokaupan Anni lähestyi minua taannoin bloggaajien kantoreppukiertueen tiimoilta. Koska rintareppugate oli pahasti päällä, en halunnut lusikkaani enää siihen soppaan pistää, mutta nyt kun pöly on laskeutunut, olen harkinnut osallistumista. Miten on, kiinnostaako teitä kuulla, onnistuuko vaunumutsi käyttämään kantoreppua? Löytyykö kiinnostavampia näkökulmia? Vai onko aihe evvk-kategoriaa?


Löysin verkkokaupasta kuitenkin paljon muuta mukavaa: vinguin testaukseen tämän Tusenblån imetysaluspaidan. Pidän tuotteista, joissa nerous piilee yksinkertaisuudessa - tämänkin idean äiti on äiti. Voit käyttää omia (erotukseksi imetysreleistä, jotka nekin toivon mukaan ovat omiasi mutta eivät ehkä tyyliäsi) paitojasi tämän päällä ja imettää niin, ettei vyötärömakkara näy, edes kotiväelle. Vinkkinä potentiaalisille ostajille, että kannattaa valita aika tyköistuva koko, sillä kangas on joustavaa. Imetysteemaan liittyen verkkokaupassa on ihan kivoja ja kohtuuhintaisia imetysliivejäkin, myös kaarituellisina.


Skidille ostin kumppareihin karvavuoret. Tuli vanhoista kumppareista paitsi lämpimät myös ihan päheet.

31 kommenttia:

 1. No henk.koht. ei kiinnosta tippaakaan. Meikä lykkii vaunuja/rattaita satakertaa mielummin, kun roikottaa selässä kantoreppua. Mutta jos lähet mukaan niin varmasti hauskan jutun saat siitä aikaiseksi :D

  VastaaPoista
 2. Minä sitten rakastin boobin paitoja, mutta Triumphin Mamabelit taisin polttaa :D

  VastaaPoista
 3. Enpäs ollut tuollaisesta paidasta ennen kuullutkaan. Toisaalta, en ole kyllä koskaan imettänytkään, vaikka äiti olenkin. Mutta jos joskus tulevaisuudessa niin pääsisi käymään, että tissini tyrkkäisin sinaappikoneen syliin, tuossa olis kyllä paitaa kerrakseen. Pitää siis pistää korvan taakse. Kiitos vinkistä!

  Niin ja minusta sinun olisi syytä kokeilla tuota reppua! :D Itse olen monesti ajatellut, vaan niin sekin jäi. Jos sitten tosiaan seuravalla kertaa.

  VastaaPoista
 4. Eikos sita sanota, etta kaikkea pitaa kokeilla, paitsi mummoa ja kansantanhua! Eli miksipa ei.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. mä en tiedä olisiko se hyvä vai huono juttu niille kaikille nillittäjille, joita sen taannoisen rintareppu-jutun tiimoilta oli. Mutta koska itse olen ollut mukana kyseisellä kiertueella (se ensimmäinen testaaja), niin en voi muuta kuin suositella kyseistä reppua. Nyt haaveilen sitä jopa omaksi.

  Ja ompas päheet kumpparit! Olen selaillut Ipanaisten verkkokauppaa aina välillä, mutta noita en ole sieltä vielä bongannutkaan.

  VastaaPoista
 7. Reppuja tulee jo liikaa joka tuutista :)

  Täälläkään ei ole yhtään imetyspaitaa. Minä käytän normaalien paitojen alla imetystoppeja, joissa on tuki rinnoille. Enkä pidä alla imetysliivejä lainkaan. Toppi peittää mahan ja selän imettäessä. Ja normaali paita siinä päällä peittää sitten sen utareen kun käydään hommiin julkisella paikalla.

  VastaaPoista
 8. Mua kiinnostaisi kovasti, mitä vannoutunut vaunuilija tuumaa asiallisesta kantorepusta. Snadikin alkaa pikkuhiljaa olla passelissa kantoreppuiässä. Mukaan vaan!

  VastaaPoista
 9. Mekin ollaan osallistumassa kantokiertueelle, innolla odottelen :)
  Komppaan Verskiä, mukaan vaan, reppu on tavattoman kehuttu ja himoliinailijoidenkin silmissä ihan asiallinen keksintö.
  Piti noista Ipanaisen mallistossa olevista imetysliiveistä sanoa sen verran, että itseltäni löytyy kolmin kappalein ja ovat hintalaatusuhteisimmat liivit jotka tiedän. Kuosit on naisellisempia (mikä on ihan jees jos ei halua olla pelkkä maitobaari), siis vähemmän seksintappajia, ja näinkin isolle povelle (F-kuppi) riittävän tukevia. Parikymppiä hyvistä ja näteistä imetysliiveistä, ei huono!

  VastaaPoista
 10. Jep jep, täälläkin kannatetaan kantorepun kokeilemista, kun sellaiseen kerran on mahdollisuus! Sitä ei kokeilematta tajua, kuinka kevyt ja mukava on isompaakin muksua kantaa hyvällä repulla/liinalla! Ja kun se liikkuminen on vaan niin paljon helpompaa kuin kärryjen kanssa...

  VastaaPoista
 11. Mä käytän Boobin paitoja, mahamakkara jää armeliaasti piiloon.

  Ja repputestaus kiinnostaa. Kai niitä siksi on joka tuutti täynnä, kun on niin hyvä tuote? Voisit vaikka testauttaa reppua miehelläsikin, jos hän on aiemmin tottunut rintareppuun niin saisit oman kokemuksen lisäksi toisen näkemyksen, onko siinä kantotuntumassa oikeasti eroa. (Mikäli Tulissa siis säädöt riittävät miehelle...)

  VastaaPoista
 12. Mikäli tekee mieli käydä paikoissa, joihin vaunujen kanssa pääsee huonosti ja vauvaa ei saa aina hoitoon - suosittelen kantamisen kokeilemista. T. nimim. rämmin metsässä päivittäin parisen tuntia koiran kanssa

  VastaaPoista
 13. Eiks joka blogissa oo kuitenkin se pakollinen vaunupostauskin? Kokemuksiahan tässä haetaan, vaikka joku olisikin kurkkua myöten täynnä (lähinnä kai mun?) kantamisjauhamisia?

  Kaupunkiolosuhteissa asuessa kantaminen vaan sattuu olemaan aika helppo konsti päästä vaikkapa apteekkiin sisälle tai mahtua Lidliin nimimerkillä Sörnäisistä päivää.

  VastaaPoista
 14. Harmi kun noissa saappaiden karvavuorissa on vain isoja kokoja... :( Täytyy siis sittenkin tarttua puikkoihin ja neuloa lapselle villasukat.

  Mua ei hirveästi kiinnosta kantoreput, kun meillä on jo yksi hyväksi havaittu. Mut mikä estää kokeilemasta kun vieläpä ilmaiseksi sen voi tehdä.

  VastaaPoista
 15. Piti muuten vielä noihin kantoreppuihin sanoa, että oma lapseni painoi yli 10 kg jo puolivuotiaana ja mulle se oli kyllä armottomasti liikaa esim. kaupunkireissuille. Selässä kai kantaisikin, mutta en mä yksin sitä sinne selkään saa kiinni.

  VastaaPoista
 16. Mulle nyt on henkilökohtaisesti ihan sama kirjoitatko kantorepuista vai et, koska itse käytän sujuvasti niin reppua kuin rattaita ja uskon että lapsen näkökulmasta kumpikin on ihan yhtä OK.

  Mä kannoin lasta ensimmäiset kuukaudet koko ajan kantoliiinassa, koska lapsi syntyi talvella eikä tehnyt mieli taistella rattaiden kanssa lumihangessa. Plus asuttiin tokassa kerroksessa hissittömässä talossa jossa ei myöskään ollut mitään vaunuvarastoa eikä paljon kiinnostanut raahata rattaita ylös ja alas.

  Silloin kun lapsi oli vielä alle 1 v, kantoliina oli ulkomaanreissuilla ihan ehdoton kun esim. NYC:ssä ja Losissa ei tehnyt mieli mennä rattailla ihmisruuhkan tai liikenteen sekaan.

  Opin myös imettämään salaa lapsi kantoliinassa, mikä teki reissaamisesta entistä(kin) helpompaa.

  Toisaalta on kivaa olla liikenteessä rattailla, kun se on kropalle kevyempää, saa mennä ilmaiseksi Helsingin julkisessa liikenteessä, saa roikotettua kauppakassit yms. rattaissa, jne.

  Nyt kun kohta kaksivuotias jätkämme painaa jo 17 kg, käytän välillä mandukareppua, johon saan pojan ihan hyvin yksinkin. Reppu on kätevä esim. jos pitää käydä äkkiä lähikaupassa, pyykkituvassa, neuvolassa tms.

  Mutta muuten olen sitä mieltä että kukin äiti tehköön niin kuin itse lystää -- mitä paremmalla fiiliksellä äiti on, sen parempi.

  VastaaPoista
 17. Jaahas, kävin nyt vasta lukemassa sen rintareppugate-kirjoituksen.

  Ilmeisesti BB-reppuja kohtaan antipatiaa tuntee pari fanaatikkoa, jotka levittävät innolla niistä perätöntä tietoa joka tuutissa. Markkinointialalla oleva lapseton tuttuni kertoi mulle pari päivää sitten, kuinka hänen ollessaan töissä tietyssä mediafirmassa, heillä oli ollut yhtenä mainostajana BB-reput. Jo ennen mainoskampanjaa BB:n edustaja oli varoittanut siitä, että ko. fanaatikot ottavat yhteyttä -- ja näin myös kävi. Heille lähetettiin ties monennenko kerran BB:n vastine, jossa kaikki heidän väitteensä pystyttiin kumoamaan tutkituilla faktoilla.

  Ja itse ostin Manducan ihan siksi, että siinä lasta voi kantaa (ainakin periaatteessa) lonkalla ja se oli ulkomaisissakin blogeissa yms. testivoittaja. Ja olen kyllä tykännyt.

  VastaaPoista
 18. Kannattaa kyllä tarttua tilaisuuteen kokeilla kantoreppua, et siinä kuitenkaan mitään menetä.

  VastaaPoista
 19. Minä ainakin tahtoisin kovasti lukea kantorepputestauksesi. Ihan jo siksikin, että tyylisi on niin suora ja kriittinen, tulisi niitä negatiivisiakin puolia varmasti esiin jos niitä on.

  Ja olen vakuuttunut ilman omakohtaista kokemusta siitä, että kantamisen ylivertainen kätevyys on tottumiskysymys siinä missä vaikka vaunuilukin. Joten erityisesti vannoutuneen vaunuilijan näkökulma kiehtoisi suuresti.

  Reetta

  VastaaPoista
 20. Pyydän jo etukäteen anteeksi Mamalta seuraavaa kommenttiani, mutta en voi olla esittämättä vastakysymystä Katri Mannisen kommenttiin. Miksi ihmeessä muutamat yksityiset ihmiset jaksaisivat taistella isoa monikansallista yritystä vastaan, jos rintareput olisivat oikeasti yhtä hyviä tai edes aukottomasti ongelmattomia kantoreppuihin verrattuna?

  Sinälläänhän kuvatunlainen toiminta on BB:ltä perin vaivaton ja käytännössä ilmainen tapa vesittää kritiikki.

  VastaaPoista
 21. hmm miksi olla on niin huolissaan fanaatikkojen puheista, että niistä pitää ihan varoittaa mainoskanavaa. Oliskohan niisssä jotain perää? Ei varmaankaan! Fanaatikkojen tarkoitushan on vain terrorisoida rintareppumarkkinoita, kukaan ei varmaankaan ajattele, että tietoisuus paremmasta vaihtoehdosta olisi lapsellekin parempi vaihtoehto. Tuskin...huoh

  VastaaPoista
 22. Tiitu ja anonyymi: ensinnäkään minulla ei ole mitään henkilökohtaista suhdetta BB:n reppuihin. Halusin itse Manducan, koska sen mukavuutta kehuttiin joka puolella ja siinä voi pitää lasta edessä ja takana pitämisen ohella lantiolla.

  En ole perehtynyt Baby Bjornin etuihin tai haittoihin sen syvällisemmin kuin että joskus olen jossain törmännyt kirjoituksiin, jossa joku on kauhistellut kyseisten reppujen "pahuutta". Koska en tuolloin(kaan) edes harkinnut ko. tuotetta koska se näytti epämukavalta ja oli liian suppea käyttötavoiltaan, en kiinnittänyt tuolloin asiaan sen enempää huomiota.

  Ymmärrän hyvin että mainostaja ilmoittaa mainosmedian edustajalle jo etukäteen mitä on odotettavissa, jos sama tai samat henkilöt reagoivat joka kerran kun tiettyä tuotetta markkinoidaan jossain. Tämä henkilö, joka oli ottanut yhteyttä mainostilaa välittävään tuttavaani oli myös BB:tä mainostavien vanha tuttu.

  Kun asian ottaa etukäteen puheeksi, säästetään turhaa ihmettelyä. Niin mainostajalle kuin mainosmedian edustajalle oli koko ajan täysin selvää, että vaikka kirjeitä olisi tullut sata, se ei olisi vaikuttanut tuotteen mainontaan millään tavalla.

  Ihmiset taistelevat jonkin asian puolesta koska kokevat asian tärkeäksi ja uskovat olevansa oikeassa. Se että he taistelevat poikkeuksellisen sinnikkäästi ja aktiivisesti ei välttämättä tarkoita sitä, että he olisivat oikeassa.

  Joskus se voi kertoa siitä, että he eivät ole ajatusmaailmaltaan ihan täysin terveitä.

  Jos olen ymmärtänyt oikein, BB:n repuissa on ollut aikanaan rakenteellisia ongelmia, jotka olisi jo korjattu ja esim. henkilö, joka lähetti viestin tutulleni, viittasi nimenomaan noiden vanhojen mallien ongelmiin.

  Se, että joku ottaa asiakseen esimerkiksi kirjoittaa mainostilaa myyvälle taholle näiden kautta mainostetuista tuotteista kertoo mielestäni jo jonkinasteisesta pakkomielteestä. Varsinkaan kun ei ole minkäänlaista juridista tai moraalista syytä siihen, miksei ko. tuotetta olisi voinut mainostaa ko. mediassa ko. yhteydessä. Vai mitä mieltä te olette?

  Jos haluatte jatkaa keskustelua, voimme jatkaa sitä esim. minun blogissani, vaikkapa tuon uusimman kirjoitukseni alla tms., jotta ei tarvitse tukkia Katjan blogia enää tällä keskustelulla.

  http://www.evitalehti.fi/blogit/katri-manninen/viisi-sanaa

  VastaaPoista
 23. Kantoreput jäivät kokeilun asteelle. Onnistuin tiputtamaan vauvan siitä ensimmäisellä kerralla. En tiedä miten.

  Rintapuolella lapsen jalat hakkasivat arkoja paikkoja ja käsilläni en voinut tehdä mitään kun penskan pää oli aina edessä.

  Lyhyenä (150 cm) ihmisenä en saanut ilmeisesti säädettyä kaikkea kunnolla, asento oli mulla aina huono ja lapsi tuntui retkottavan miten sattui.

  Sama juttu muuten kantoliinojen kanssa. Kangasta on niin maan perusteellisesti että hautauduin alle. Tuntui että lapsi oli paketissa vinksin vonksin ja tuli niin helvetin hikikin että oli pakko luovuttaa.

  Mies tykkäsi repuista ja esim. "retkirinkka" meillä oli käytössä vuosia -- minä en vain päässyt kelkkaan mukaan. Vieläkään en oikeasti tajua miten reput toimii! Vaunuilla mentiin.

  VastaaPoista
 24. Mä suosittelen repun kokeilemista. Jos ei muuten niin siksi, että kaikkea mikä ehkä ainakin jossain vaiheessa voi helpottaa arkea, kannattaa kokeilla. Vaikka ipana nyt viihtyisikin vaunuissa, hän ei sitä välttämättä aina tee. Mulla oli kakkosen kanssa aina joku kantoväline vaunuissa mukana, koska tyyppi ei kärryissä todellakaan viihtynyt hereillä ollessa. Ja mua ainakin säälitti pitää huutavaa lasta vaunuissa. Sitten myöhemmin kintussaroikkumisvaiheessa esim ruuanlaitto on huomattavasti helpompaa, kun lahkeessa roikkuvan lapsen saa heitettyä selkään (se ei oikeasti ole vaikeaa, kun sen vaan opettelee :-). Mä en ainakaan ole vielä oppinut kuorimaan perunoita yhdellä kädellä lapsi toisessa kainalossa ;-)

  VastaaPoista
 25. Kun poju oli vauva, mulla ei ollut energiaa eikä kiinnostusta perehtyä kantoliinoihin/ kantoreppuihin.Rehellisesti sanottuna vauva oli muutenkin aina niin "iholla", että olin tyytyväinen kun vaavi oli tyytyväinen vaunuissa.

  Hommasimme Manducan, kun poju oli jotain 1,5 v. Sillä on tosi mukava kantaa ja saa lapsen yksinkin selkään, en edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Meille Manduca on myös valjaiden siisti korvike: lapsi pystyy karkaamaan rattaista, kun olemme esim. Anttilassa pohtimassa valaisinhankintoja, mutta Manducassa on ja pysyy.

  t. Äitä

  VastaaPoista
 26. Mukaan vaan kiertueelle! Ja tosiaan, miehesi kommentit kiinnostaisivat myös, jos hän kerran on jo muutenkin tykästynyt rintarepulla kantamiseen. =)

  VastaaPoista
 27. Mua kyllä ainakin kiinnostaisi toi kantokiertuehomma! Se, millai ummikko vaununlykkijä suhtautuu kantamiseen. Tsemiä!

  VastaaPoista
 28. Kerrohan käyttökokemuksia tuosta imetyspaidasta, oon itse ajatellut jo pidemmän aikaa tuon tilaamista. Vaikuttaa todella kätevältä vaatteelta :)

  VastaaPoista
 29. Kiitos kirjoituksistasi, jotka pelastivat ei niin kovin nuoren lapsiummikon suurelta ahdistukselta vikoina raskauskuukausina vuosi sitten. Eksyin aluksi standardipalstoille - virhe josta opin, järkeni onneksi.

  Kantorepun hommasimme tytön ekalle lentoreissulle viime talvena. Reppu on sittemmin ollut käytössä ainoastaan matkoilla ja vaeltaessa. Periaattessa kätevä silloin kun vaunuja ei voi käyttää, Manduca osui meille käteen pitkäikäisyytensä = selkä/lantioratkaisun ansiosta. Ei sen kummempia teorioita takana.

  Jos testaat, niin kerrohan, kun Tuli näyttäisi olevan samanlaista materiaalia, että miten ratkaisit pukeutumiskuvot? Meillä kun todella helposti hikoilevat sekä kantaja että kannettava, joka etenkin menettää tästä äkisti hermonsa. Vaikka kuinka yrittää luovia, harrastaa kerrospukeutumista, ohuempaa kropan keskivartalon kohdalla molemmilla ja silti lämmintä käsissä ja jaloissa, ei onnistu kovin hyvin. Ja lämpimillä keleillä vielä huonommin. Käyttö on siksi erittäin vähäistä, vain pakkotilanteissa.

  Omalta osaltamme mietimme viimeisimmän vaelluskeikan aikana olisiko kantorinkka ollut fiksumpi kokonaisratkaisuna. En tiedä saako sellaisen lentokoneeseen + voi tietysti olla, ettei sellaiseen saa laittaa ihan pientä lasta. Johan oma lapsi tietysti kohta selviää omin jaloin, mutta lentokentillä kuluu joskus aikaa tai joutuu juoksemaan, kiitos VR-syndrooman. Myös metsäreissuja koiran kanssa voisi kunnon kantovälineen kanssa tehdä enemmän. Rinkassa jää tietty se läheisyysefekti pois, voi huoh. Mitenkähän tuo meidän mukelo tulee selviämään, kun on raasu viettänyt niin paljon aikaa lattialla, maassa ja yhdistelmissä?

  VastaaPoista
 30. Sinut on haastettu!

  http://www.arkitehti.net/2011/10/18/inventaario/

  VastaaPoista
 31. Vähävaraisille vinkkinä, että alle 10 eurolla käytännössä tusenblån saa, kun leikkaa esim Ginatricotin tms TiedostavienIhmistenKulutuskeitaan toppiin tissien kohdalle viillot/aukot. Itse silvoin kaikki vanhat, viimeisiään vetelevät toppini imetysasuiksi enkä huolitellut reunoja millään tavalla, imetysliivejä voi käyttää irstaanlännän paidan alla tai päällä, toimii yhtä hyvin, eikä tarvi pestä pyykkiä päivittäin.. reiät eivät ole mitenkään lähteneet leviämään ilman kanttinauha-nappi-tyylittelyäkään. Niin halpaa, niin toimivaa!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...