25.9.2011

Lenkkikaveri

Kyselitte jo tuolla taannoin, mikä oli vaunuoperaation lopputulos. Prosessi muodostui haastavaksi muunkin kuin aikataulun osalta. Neljä vuotta sitten otettiin ne, mitkä ekana löydettiin, mutta tällä kertaa vaatimuksia ja pakkomielteitä oli enemmän. Halusin kevyet yhdistelmävaunut, jolla vältän liian isojen yhdistelmävaunujen aiheuttaman  yhdistelmävaunut-matkarattaat-kantorinkka-tavalliset rattaat -hankintakierteen. Ja muutamia muita kiusallisia tilanteita.


Päädyin minulle ennestään täysin tuntemattomaan merkkiin: Dorjanin Soft Startiin. Kiesit vaikuttivat koeajossa näppäriltä. Valintaperusteluja oli lopuksi monia.
 • Vaunut valmistetaan kokonaan Euroopassa (Puolassa) ja ne ovat suomalaisen tuotekehitystiimin suunnittelemat eli pitäisi toimia myös loka-maaliskuu välisenä aikana. 
 • Kieseille annetaan kolmen vuoden takuu. Tuotteessa saattaa siis olla vielä takuuta jäljellä, kun Snadin on aika alkaa käpytellä itse.
 • Kankaat on Öko-Tex sertifioitu. Kankaat voi vesipestä, mutta konepesua ei suositella. Vessaa vailla olleen talitiaisen takia jouduin kertaalleen pistämään kankaat koneeseen (ilman linkousta ja pikaohjelmalla) ja näytti kestävän kun vähän oikoi.
 • Kaikissa pyörissä on ilmakumirenkaat. Ilmakumirenkaita joutuu pumppaamaan säännöllisesti, mutta matkanteko on sitten todella kevyttä, oli alla hiekkaa, juuria tai mukulakiviä. Jos harkitset näitä vaunuja, pyydä maahantuojalta renkaisiin sivuventtiilit, sillä se helpottaa pumppaamista.
 • Kääntyvät, lukittavat etupyörät. Kääntyvät, jotta en enää juutu lähikahvilan tuulikaappiin. Lukittavat, sillä ei ole liioiteltua sanoa, että talvella meidän katuosuudellamme tarvitsisi jäätikköopasta.
 • Kova vaunukoppa on helposti irrotettava, ja siinä on keinupohja ja hiukan nouseva selkänoja. Snadi nukkuu kopassa yötkin. Koppa painaa 6 kg, joten sen kantamiseen mukelo kyydissä tarvitsee kyllä hauista. 
 • Runko on kapea (mitat taitettuna korkeus 32 cm, leveys 58 cm ja pituus 91 cm), joten ei vie autosta koko takaluukkua ja mahdun ehkä vanhanmalliseen ratikkaankin, kun liikun Pekan riemuksi Helsingissä.
 • Vaunut on todella helppo pistää kasaan. Lyhytpinnainen humanisti arvostaa yksiselitteisiä mekanismeja. Nimimerkki "yhdet rattaat tuhonnut".
 • Huoltopiste on lähellä ja varaosia hyvin saatavilla.
 • Tilavaan tavarakoriin mahtuu hyvin ruokakassi ja tönisteri Pastoria.
..ja tarjouksessa oli kiva väri.
Ps. Tuunaajille tiedoksi: koska Oran Saaga-malliston sisuskankaat ommellaan Suomessa, vaunuihin on mahdollista saada omat tekstiilit., Voit siis laittaa ipanasi tuijottamaan vaikka kesämökin verhoja.

10 kommenttia:

 1. Ihanat! Ja hinta oli?

  VastaaPoista
 2. Tän nimenomaisen värin tarjous oli kesällä joku 690, mut normihinta on samaa luokkaa muiden tunnetumpien merkkien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Hih! Meillä samat rattaat samalla värityksellä. Muistaakseni tämän värin alennus oli 200e luokkaa, ei tarvinnut meidän perheessä mietttiä muita värejä.

  Meillä oli ensin kriteerinä että ei haluta kääntyviä etupyöriä, kun olin vaan nähnyt sellaisia pieniä (joilla ei todellakaan pärjäisi meidän kotikadulla talvella). Tässä vaunussa nuo kääntyvät etupyörät on melko isot, joten ilolla valittiin nämä. Varsinkin kun menevät kasatessa pieneen tilaan juurikin noiden kääntyvien etupyörien takia ja olivat vaunut, jotka parhaiten mahtuivat meidän auton konttiin. Ja koppa osa on aika tilanvan tuntuinen.

  Mutta kopan ollessa paikallaan, en saa kyllä ujutettua sinne tavarakoriin muuta kuin ostokset yksitellen, sen verran ahdas väli siellä musta on.

  VastaaPoista
 4. Oi jos vain olisin vaunuja ostaessani tiennyt pyytää niitä renkaita sivuventtiileillä, olisin säästynyt monilta kiukkukohtauksilta renkaita täyttäessä! Aina kun täysinäistä rengasta yrittää irrottaa pumpusta, onnistun jotenkin tyhjentämään sen täysin.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, noi etupyörät oli mullekin iso juttu. edelliset vaunut oli todella isot ja jäykät ja joudun harva se kerta jumiin jonnekin marketin hyllyjen väliin. Ja totta on, että se väli on aika ahdas, mutta olen itse ei taidolla vaan voimalla ihminen.. ;)

  Anonyymi, no älä! Mä siis valitin niistä renkaista jälkikäteen ja tämä korjattiin. Koska ilmakumirenkaiden pumppaaminen ei voi olla työn ja tuskan takana.

  VastaaPoista
 6. On pakko sanoa, että tuo on aivan ihana kuva snadista!

  VastaaPoista
 7. Tuosta tuunaamisesta ja omista tekstiileistä tuli mieleen...

  Selvittelin tässä taannoin saisiko Emmaljungiin ostettua uudet kankaat, kun menin pilaamaan vanhat väärällä varastoinnilla (hometta). Ja saahan sitä, kun maksaa 950e! Vaunut hoitolaukkuineen maksoivat aikoinaan sen 750e. :D

  Onhan Emmaljungat pohjoismaiset ja näihin oloihin (kö?), mutta missä ekologisuus?? Taas viedään hurmoksessa eläviä vanhempia kuin pässiä narussa, mikä tuntuu muutenkin olevan lastentarvikealan strategia: uskovat saavansa laatua, kun kalliilla ostavat.

  Onneksi löysin ompelijan, joka tuunaa vanhat vaunut uuteen loistoon, omilla tekstiileillä. Ja budjetissakin näyttäisi olevan pelivaraa. :) Mahtista!

  VastaaPoista
 8. krista, kiitti!!

  reetta, olipa hyvä idea!! Siis tosiaan voihan ihan jokaisiin vaunuihin vääntää omat vuoret. :)

  VastaaPoista
 9. Moi! Olet kirjoittanut vaunuista vajaa pari vuotta sitten ja koska meillä on edessä vaunujen valinta myöhemmin syksyllä, kyselisin hieman kokemuksiasi ko. menopeleistä. Meillä on vaihtoehtona joko nämä Dorjanit tai sitten Bugaboo Buffalot. Dorjaneissa on paljon hyvää, mutta Bugikset ajaisivat city-kärri ajan myös mennentullen. Haemme vaunuilta käytännöllisyyttä niin lenkkipolulle kuin kaupunkiin. Kuljen pääasiassa omalla autolla, mutta Espoo-Hki -väliä tulisin kulkemaan myös julkisilla. Mitä olet ollut vaunuista mieltä ja ostaisitko vaunut uudestaan tässä vaiheessa?

  Kiitos paljon vastauksestasi ja mukavaa kesää! :)

  VastaaPoista
 10. Meillä olleet soft startit käytössä reilun vuoden. Toimineet kuin unelma. Kovassa vaunukopassa oli hyvin hyödyllistä kun selkänojaa sai nostettua pystympään mukulan ollessa isompi ja ratasistuimessa taas selkänoja menee makuuasentoon. Helppo taittaa kokoon ja äärimmäisen näppärät kaupungissa. Hyvin menin jouluruuhkissa pikkukaupoissakin vaunujen kanssa kääntyvien etupyörien ansiosta!. Suosittelen!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...