14.7.2011

Naisen anatomiasta

Sananen tisseistä. Tämä *ei ole* imetyskeskustelu, sillä olen lopen kyllästynyt koko aiheeseen, vaan viesti on kohdennettu liivinsuojien suunnittelijoille.


Käydäänpä läpi perusasiat. Naisen tissi on vaihtelevan kokoinen, kaarevan pyöreä asia, jossa on keskellä nyppylä. Tissi saattaa imetysaikana olla lähes täydellinen puolipallo ja se nyppylä ihan vitun kipeä. Kysynkin, miksi helvetissä liivinsuojien valmistajat tekevät tämän puolipallon päälle ja rintaliivejä suojaamaan lättäniä, valkoisia, paksuja pannunalusia, jotka rypistyvät reunoista ja törröttävät paidan alta kilometrin päähän? Kiitos vain, mutta en halua alleviivata, että imetän! Näytän jo muutenkin F-kupissa ihan riittävän hmh.. äidilliseltä.

Hyvät liivinsuojat ovat ihonvärisiä ja naisen anatomian mukaan muotoiltuja - parhaimmat pisteet saa Natusan. Ja sitten jos vielä löytäisi kestona jonkinlaisia muotoiltuja malleja niin ostaisinpa heti tusinan.

Ps. Kuva ei liity tapaukseen. Tulipahan vaan tuijotettua perhehuoneen seinää kaksimielisissä tiloissa.

23 kommenttia:

 1. Totta joka sana!!! Mulla on tätä nuorimmaisen imetystä jäljellä enää pari kuukautta, enkä ole vieläkään löytänyt niitä liivinsuojia mitä tehtiin vuonna 2000! Ne oli jopa kuperia jämäköitä, nappulalle koloa keskellä ja aika ohuita. Ja niitä pystyi laittamaan silloin, kun valui yli maitoa alussa enemmän, niin jopa kaksi päällekkäin ilman että se näytti tai tuntui oudolta.
  Niitä ei varmaan enää valmisteta.

  -S-

  VastaaPoista
 2. Oiskohan nuo hyviä? Hintaa niillä ainaki on. Mut voisin olla valmis maksamaan jotain enemmän, jos vaan ei näin kesällä näkyis kilsan päähän.

  http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/TE2005494

  -s-

  VastaaPoista
 3. Minä täytän tämän lootan ;D Mutta "hygieenisesti pakatut suojat" tarkoittaa varmaan sitä, että ne on kaikki erikseen jonkun muovin sisällä. Niitä ei takuulla ole enää halvalla niitä hyviä mitä oli 2000. Niin sen täytyy olla. Saa tyytyä joko paskaan ja halpaan tai sitten maksaa kalliisti jostain vähän paremmasta.

  -S-

  VastaaPoista
 4. Kosteussuojatut kestoliivinsuojat kyllä kaareutuu pesujen jälkeen aika nätisti, kun imukangas hieman kutistuu. Ota sellaisia, joissa on ihoa hellivää ja hyvin imevää bambua imuna ja saumuroidut reunat. Itse en pystynyt rikkinäisin nännein käyttämään kertakäyttöisiä lainkaan, se kiinnitarttuneen suojan irtirepiminen oli ihan helvetillistä kidutusta.

  VastaaPoista
 5. Mulla oli nää, ja enkä muita enää käyttäis, jos joskus vielä tulen tarvitsemaan!

  http://www.simplylily.com/product1.html

  VastaaPoista
 6. Nämä Myllymuksujen Maijat on olleet mun mieleeni ja näin niitä ihan tavallisessa Prismassakin: http://www.myllymuksut.com/imetys-odotus-liivinsuojat-c-11_46.html

  Kovin muotoiltujahan nämä ei ole, lituskoja lättänöitä, mutta peittoaa esimerkiksi kutittavat L-vaippamerkin suojukset mennen tullen.

  VastaaPoista
 7. Osta täysbambuiset kestoliivinsuojat, jotka muotoutuvat juuri siihen muotoon mikä tissillä kulloinkin sattuu olemaan. Nämä olivat mielestäni aivan huiput ensimmäisessä imetyksessä päiväkäytössä. Toisessa imetyksessä pitikin olla sitten yötäpäivää kosteussululliset liivinsuojat käytössä, mutta yllättävän hyvin nekin muotoutuivat. Ainakin Huisin liivinsuojat toimivat hyvin.

  Bambu on aivan ehdoton liivinsuojien materiaali! Imee paljon kosteutta tuntumatta kylmältä tai märältä ihoa vasten, eivät tartu rikkoutuneeseen ihoon ja ovat ihanan pehmeät.

  VastaaPoista
 8. Mä tilasin (muistaakseni, imetysdementia ohoi) omat liivinsuojani täältä:
  http://www.royalkestot.fi/

  Parhaimmiksi osoittautui sellaiset, joissa on sitä ihanaa bambua se imuosa, ja päällä sitten coolmaxia (sellasta "reikäistä" kangasta, jota käytetään ainakin urheiluvaatteissa). Semmoset oli parhaita herkälle iholle, ja pysyi kuivan tuntuisena piitkään. Tuolla nettikaupassa näyttäis olevan myös isompia liivinsuojia, mun rintavarustus on niin säälittävä etten kyllä tiedä tosta "äidillisyydestä" juurikaan :D

  Mun ihmetyksen aihe on vaan se, että MIKSI liivinsuojien kuoseina on tosi monessa nettikaupassa jotain siilejä, örkkejä ja kelta-ruskeita nalleja?! Yksivärisiä mustia ja valkoisia mulle, kiitos. Ei se vauva mun liivinsuojistani välitä, jos se rinnalle tahtoo..

  VastaaPoista
 9. Itse olen käyttänyt Lansinohin liivinsuojia ja ne ovat olleet mielestäni parhaimmat. Kaikissa muissa paita kastui läpi, mutta nämä liivinsuojat kastuessaankin tuntuivat kuivilta. Ok huonona puolina näihin kaikkiin bambu yms on se että ne on yksittäispakattuina muoviin ja kalliimpia. Oma kokemukseni on ollut kuitenkin niiden suhteen erittäin positiivinen ja aion ostaa niitä jos joskus vielä tulee pikkuinen!

  VastaaPoista
 10. Ohoi,

  Lähes säälinsekaisella lämmöllä lueskelin näitä kommentteja. Oi niitä aikoja...ja paskanmarjat. Kai vuosituhannen vaihteessa oli semmoinen malli kyseessä, että ei pahemmin ahistanut. Niin ja kyseessä oli syysvauva, joten palttoota piti laittaa omaankin niskaan niin maan perkeleesti, ei siis ollut pelkoa että utareet olisivat näkyneet päällepäin.
  Mutta ne ajat unohtaa, uskokaa tai älkää. Ja riiviöiden kasvaessa tulee muita murehtimisen aiheita; ketutuksen määrä on vakio.
  Kuten perusInsinöörini toteaa, asioilla on kuitenkin tapana järjestyä. Tätä mantraa kun hokee, niin ehkäpä huomenna on jo hitusen parempi päivä. Meille kaikille äideillekin.

  Leppoisin lomaterkuin Täti

  VastaaPoista
 11. Niistä (netti)kaupoissa, missä kestovaippoja myydään, on lähes poikkauksetta myynnissä myös kestoliivinsuojia. Paras rakenne on mielestäni sellainen, missä päällimmäisenä on pul-kangasta (ei tule maito läpi märästäkään suojasta), imuna ihan mitä vaan ja ihoa vasten sitä bambua, mitä muutkin täällä kehuivat. Kaikissa myytävissä suojissa ei ole pul-kerrosta, mutta mulle se on ehdoton.

  Kestoliivinsuojat peittoaa kertisversiot 10-0 käyttömukavuudessa, ja on kai ne ekologisempiakin.

  Ja kyllä jostain palstalta joskus luin myös sellaisista muotoilluista suojista, mut nyt en kyllä tietenkään muista mistä... Itsellä on Onnibumin "sydämelliset" suojat, ne on ihanat! http://www.onnibum.net/product_catalog.php?c=27

  Kyllä mä mielelläni ripustelen kuivumaan suojia, missä on kuosina omppuja ja norsuja tai värinä pinkkiä, turkoosia ja vihreää, jotkut perusvalkoisethan on ihan tylsiä :D

  VastaaPoista
 12. Hih, mä olin jo aivan täysin unohtanut liivinsuojat, vaikka lapsikaan ei ole vasta kuin 1,5-vuotias. Hehe. Miten niin unettomuus aiheuttaa muistihäiriöitä...? Nojoo, asiaan: mulla oli leopardikuvioisia kestosuojia. Ihan huiput, pehmeää bambua rintaa vasten eivätkä ne edes oikein näkyneet rintsikoiden läpi (kun oli vähän toppausta välissä). Joskus erehdyin laittamaan jotkut näytteenä saadut kertasuojat ja ai sssssstana kun sattui nyppästä sellaiset maidon kuivattamat pois. En suosittelisi edes vihamiehille. Tai okei, ehkä just ja just niille.

  VastaaPoista
 13. ImseVimsen kestoliivinsuojat ovat minun suosikit, niissä on kuperan muodon takaava sauma, miellyttävä kangas (bambua?) ja ne ovat aika isot, joten menevät liiveissä aika reunoja pitkin eivätkä näin ollen pullota läpi vaatteista.

  Kertikset on ihan tuskaisat joo, enkä inostunut pull-kankaisistakaan koska tuntuivat muovisilta ja olivat liian pienet ja menivät helposti rynttyyn.

  VastaaPoista
 14. Kiitti vinkeistä, mä tsekkaan noi! Bambu on kyllä materiaalivoittaja ihan joka asiassa. Tällä kuppikoolla kaipaa kyllä aika isoja lätkiä ettei tule bull´s eye -efektiä, joten noi piafin ehdottamat on pakko kokeilla..

  Ja ONIA, I hear you. Yksiväristä sen olla pitää! Mä en muuten vaipoissakaan (kesto & kertis) ymmärrä sitä iloista eläin- & kukkakuviointia. Tuskin sitä skidiäkään loppuviimeksi kiinnostaa.

  VastaaPoista
 15. Oi Katja kiitos ja ihanuus sentään kanssasi. Täällä itku silmässä rikkinäisiä rinnanpäitä kirotessa oli ihan tervetullutta heläyttää välillä kunnon naurutkin.

  Edes kestoliivinsuojat eivät ole muotoutuneet vielä näihin molluskoihin. Rintakumin kanssa piti alussa imettää, että alkoivat kohota ja nyt en uskalla luopua rintakumista, kun sitä kerran käytetään arkojen rinnanpäiden hoitonakin. Panadolin ja Buranan voimin saa kipeimpinä hetkinä lapsensa ruokittua. Huokaus.

  Hyviä vinkkejä siispä kelpuuttaisin myös siitä, miten nämä saisi vähemmän aroiksi. Parhaalta tuntuu nimittäin olla ilman suojia ja liivejä, öisin. Mutta siinäkin on se kääntöpuoli, että sitten herää maitolammikosta.

  Ostatko noita Natusaneja ihan ruokakaupasta? Nimim. voisimpa kokeilla...

  VastaaPoista
 16. Oi Katja kiitos ja ihanuus sentään kanssasi. Täällä itku silmässä rikkinäisiä rinnanpäitä kirotessa oli ihan tervetullutta heläyttää välillä kunnon naurutkin.

  Edes kestoliivinsuojat eivät ole muotoutuneet vielä näihin molluskoihin. Rintakumin kanssa piti alussa imettää, että alkoivat kohota ja nyt en uskalla luopua rintakumista, kun sitä kerran käytetään arkojen rinnanpäiden hoitonakin. Panadolin ja Buranan voimin saa kipeimpinä hetkinä lapsensa ruokittua. Huokaus.

  Hyviä vinkkejä siispä kelpuuttaisin myös siitä, miten nämä saisi vähemmän aroiksi. Parhaalta tuntuu nimittäin olla ilman suojia ja liivejä, öisin. Mutta siinäkin on se kääntöpuoli, että sitten herää maitolammikosta.

  Ostatko noita Natusaneja ihan ruokakaupasta? Nimim. voisimpa kokeilla...

  VastaaPoista
 17. Ja kommentoin sitten ihan tuplana, oikein molemmin tunnuksin... Mitenköhän sekin lie tapahtuu.

  VastaaPoista
 18. Pakko sanoa vielä ImseVimseistä, että ne sitten valitettavasti kutistuu pesussa, eli eivät ole ihan yhtä isot ekan pesun jälkeen kuin ostettaessa.

  Miij: Kokeile Bepanthenia, mutta muista huuhtaista rinta ennen imetystä. Ja särkylääkkeet on ihan ok käyttää pahimpina aikoina.

  I feel your pain. Puolen vuoden kohdalla tajusin jossain vaiheessa että hei, nythän tämä ei enää ole yhtä kivuliasta. Verta tuli ajoittain rinnan sisältäkin. Ihan kiva imuteho pojalla, vaikka itse imuotteessa ei ollut neuvolassa moitittavaa. No, älä tästä pelästy, sinulla ei varmastikaan tule sentään olemaan yhtä takkuista, mutta kurjaa se on tuo alkukärvistelykin. Tsemppiä ja peppurasvaa peliin!

  VastaaPoista
 19. Ai niin, ja Katja, tärkein unohtui: valtavasti onnea! <3

  VastaaPoista
 20. Niinpä, tissit ja imetys. Oh dear. Siitä on kohta vuosi - mutta mun rintani riippuvat edelleen. (On tietysti hirmu kätevää, kun on Lipton-pussit omasta takaa...)

  VastaaPoista
 21. Hei, onko kukaan tutustunut näihin? Näyttävät niin jänniltä että melkein tekis mieli tilata...

  http://www.hattentatti.fi/index.php?cPath=28_365_30

  VastaaPoista
 22. Mä suosittelen ehdottomasti Pompolin !bamboo super -liivinsuojia. Ovat halkaisijaltaan isompia kuin monien muiden valmistavat ja imukyky on hyvä, lisäksi bambu on kivan tuntuinen iholla.
  Näitä siis: http://verkkokauppa.planeetta.net/epages/Planeetta.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Pompoli/Products/14_2_3/SubProducts/14_2_3-0001

  VastaaPoista
 23. Mä käytin noita Lansinohin suojuksia aikanaan, hunajaahan ne maksoi, mutta olivat parhaat. Sittemmin siirryin halpaan ratkaisuun, kun ei tissit enää kipuilleet. Ostin siivettömiä siteitä, leikkasin keskeltä halki ja asettelin liiveihin. Niissä oli meinaan hyvä imukyky;)
  Kyllästyin siihen, että Lansinohia lukuunottamatta liivinsuojia saattoi laittaa kolme päällekkäin liiveihin ja silti vuosi jostain ja suojat liikkui.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...