31.7.2011

Marja-respektiä

Olemme Kempparin Nooran kanssa vannoutuneita marjafaneja. Ei liene tarvetta perusteluihin. Suomen luonnon marjavalikoima on uskomattoman laaja, aromikas ja tarjolla ilmaiseksi.


Mökillämme marjamaastot alkavat suoraan ovelta, joten olen päässyt itsekin värjäämään sormia violeteiksi sillä välin kun pätkä vetää zetaa. Sain anopilta jopa oman poimurin, jonka käyttöä pääsen taas ensi viikolla treenaamaan.

Koska facebookista ei löytynyt suomalaisten marjojen arvostussivua, teimme sellaisen itse. Käykää tykkäämässä ja laittakaa samalla parhaat marjareseptinne jakoon!

Ps. Lautasella oleva sahanpuru on spelttirouhetta. Erinomainen lisä luomujogurtin, hunajan ja mustikoiden kylkeen.

2 kommenttia:

  1. Kerrankin me oltiin mun mutsilla kesällä sopivaan aikaan. Tuli poimittua mustikoita metsästä (viimeksi n. 20 vuotta sitten), punaisia ja mustia viinimarjoja sekä karviaisia. Viinimarjat oli suurta herkkua kun kumoa ison kupillisen turkkilaisen jogurtin päälle ja sirottelee marjojen päälle vielä hintsusti ruokotomusokeria.

    VastaaPoista
  2. mummoni oli pakottanut mutsin mustikkametsään, kun mutsi odotti mua, viimeisillään raskaana.

    täytyy sanoa, etten tajua, millä ilveellä se siihen oli pystynyt. mä saan tätä nykyä hädin tuskin hilattua itseni sängystä ylös (tosin äidin selkä ei tainnut olla yhtä roju.)

    vähän kyllä harmittaa kun ei pysty poimimaan. vaikka eihän se kauhean kivaa ole; mutta mustikat on kyllä niin hyviä, että vähän tuskaakin kannattaa sietää.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...