10.6.2011

Bling

Tunnustin jo aikaisemmin, että en ole mikään lastenleikkifani. Korjaan lausuntoani tenavan lentokonehuviksi itse kehittämäni leikin osalta (oma kehu jne.). Tämä kahden hengen kysymys-vastaus -peli kulkee nimellä bling ja sitä varten ei tarvitse istua lattialla.

Ensin valitaan kumpi on bling-tyyppi, joka valitsee olevansa joku asia kategorioista
a) ihminen (esim. mummi, hoitotäti, kummisetä, naapuri),
b) eläin (joku oikea eläin mistä maanosasta tahansa),
c) satuhahmo (kaikki käyvät, myös mielikuvitusystävät) vai
d) kasvi.

Kun päätös on tehty, hän sanoo bling ja kertoo kategorian. Sitten toinen alkaa hakea oikeaa vastausta kyllä/ei -vastauksiin perustuvilla kysymyksillä (tästä voi ja joutuukin tinkimään kolmivuotiaan kysellessä).

Kannattaa myös hyväksyä se, että skidi ei välttämättä muista, mitä alussa valitsi ja vaihtaa silmää räpäyttämättä kategoriaa tai ilmoittaa uuden kategorian (kuten robotti). Tämä on toki koko pelin suola. Aikuiselle tarjoutuu myös tilaisuus seurata out of the box -ajattelua.

Kuulin toissa päivänä kun Ipana ja sukulaistyttö leikkivät bling-leikkiä. Sukulaistyttö kuvaili satuhahmo-kategoriassa Muumipeikkoa: kertoi olevansa valkoinen, pullea ja näkyvänsä tv:ssä ja tietokoneessa. Ipana ilahtui: Äiti!

Naantalin reissu peruuntui juuri.

11 kommenttia:

 1. Voi paska. Näkkärimurumöhnä räjähti läppärille kun repesin.

  VastaaPoista
 2. Apua, tämä äiti out of the box nyt. Mä en oo ikinä kuvitellut tälläisen toimivan juuri 4v täyttävän kanssa edes alkeellisella tasolla. Omasta lapsuudesta vastaavia leikkejä muistan ja nyt lupaan yrittää pojan kanssa....

  VastaaPoista
 3. Huippuleikki! Oli ihan suosikki lapsena. Ja Maddella on sana hallussa. :D

  VastaaPoista
 4. Meillä on leikitty vastaavaa, mutta eläinarvaus-nimellä ja siis hieman suppeampana versiona:) Täytynee meidänkin siirtyä eteenpäin ja ottaa nämä eri kategoriat mukaan. Hyvä idea ja ihanan hauska Madde:)

  VastaaPoista
 5. Tästä seuraava aste on sitten ne perusarvoitukset tyyliin "mies tuli pellolle reppu selässä ja kuoli. Miten mies tuli pellolle?". Arvoituksen kertoja saa vastata kysymyksiin ainoastaan "kyllä" tai "ei". Aikamoinen hitti 8-12 v sukulaistyttöjen keskuudessa tällä hetkellä. Tyhmänä vaan käytin koko arvoitusarsenaalini ensimmäisellä kerralla ja nyt ne urputtaa uusia arvoituksia aina kun nähdään... Huoh...

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...