3.5.2011

Varpa(illeastu)jaiset

Hihi. Salamatkustaja ehtikin jo postata ihanan tiivistetysti aiheesta varpajaiset. Jotka ovat kaikkien tekosyybileiden isä.

Varpajaisten morkkaaminen on tietenkin katkeraa puhetta, joka kumpuaa raskausaikana pääosaan tottuneen  äidin nähdessä ensimmäisen välähdyksen tulevaisuudestaan. Lapsen isä, joka ennen aviomiehenä tunnettiin, jatkaa elämäänsä ilman arkaa välilihaa, jälkivuotoa, virtsankarkailua, olkapääpulautuksia, imetysahdistusta, hormonihäiriötä ja neljän seinän sisään sieventyvää sose-elämää. Äidille jää käteen rääkyvä, kretliininen mustapekka, josta pitäisi repiä elämään sisältöä seuraavien kuukausien ajan.

Koska tässä vaiheessa joidenkin (uusien tai vahingossa blogiin harhautuneiden) lukijoiden otsasuoni jo pullottaa, eivätkä he ollenkaan tajua mistä puhun, pieni disclaimer on paikallaan: jotkut naisethan kokevat äitiyden elämänsä täyttymykseksi. Heistä tulee kokonaisia. Eikä tarvitse edes yrittää. Mutta tämä blogi lähti liikkeelle nimenomaan siitä, että hukkasin itseni aivan totaalisesti enkä löytänyt samaistumiskohdetta Janina Frostellin äitiyshaastattelusta.

Mutta asiaan.

Valituksen varpajaisista saa toki loppumaan sillä, että niissä oikeasti juhlistettaisiin perheenlisäystä. Unelmavarpiksisissa äippä saisi nukkua sillä välin, kun miesvieraat ihastelevat ja viihdyttävät vauvaa. Vieraat toisivat tuliaisina paljon skumppaa ja kaikkea muutakin hyvää (samaan tapaan kuin naispuoleisilla kyläilijöillä on tapana), leikkisivät esikoisen kanssa ja keskittyisivät keskustelemaan korvatulppien eristysominaisuuksista, vaimon unentarpeen vaikutuksesta perhe-elämän tasapainoisuuteen sekä vaunujen heijaustekniikoista. Sikarit, konjakit ja yökerhojatkot olisivat sivuosassa. Muutama keppana ja pikainen sauna olisivat tietysti paikallaan, mutta vieraat toki huolehtisivat, että tuore iskä pääsee nukkumaan hyvissä ajoin. Hänellähän on huomenna normipäivä. Ja ylihuomenna. Ja siitä 18 vuotta eteenpäin.

10 kommenttia:

 1. polttarit = syy örveltää kavereiden kanssa
  varpajaiset = syy örveltää kavereiden kanssa

  Mulla on 2 eri-isäistä lasta, joista eka kuului yllämainittuun kaartiin. Tää nykyinen eli ikuinen tuhahti aikoineen polttareille ja mun ollessa ne maagiset 3 päivää Kättärillä hoiti illat (oli päivät sairaalassa) poikapuoltaan, siivosi kämpän ja osti kaapit täyteen homejuustoja, kylmäsavulohta ja laadukasta punkkua. Kotiintulopäivän iltana MINÄ istuin sohvalla kuunnellen makkarista kantautuvaa triotuhinaa ja otin lasin punkkua :D

  VastaaPoista
 2. Mutta jos miehillä ei ole osaa tai arpaa synnytyksen kaltaiseen äärikokemukseen, niin eikö niille voitaisi suoda edes vuosisadan darra? Ähhähhää.

  VastaaPoista
 3. Olen sattumoisin just viimeaikoina ilmaissut julkisesti mielipiteeni siitä, että varpajaiset on NIIIN huono konsepti. Tiivistit kaikki syyt varsin mainiosti.

  VastaaPoista
 4. Minuakin ärsyttävät varpajaiset tavattomasti. Jos miehet välttämättä haluavat keskenään juhlia lapsen syntymää, niin sitten juhlikoot sivistyneesti. Ei mitään idioottimaista ryyppäystä. Minusta se pikemminkin halventaa lapsen syntymää ja loukkaa sekä minua että lastani. Minkä takia naiset eivät ole tervetulleita varpajaisiin? Entäs äiti ja lapsi??

  Osa miehistä viettää varmasti varpajaisia fiksusti (tai ei ollenkaan), mutta mieheni kaveripiirissä se on ainakin pelkkä tekosyy örveltämiseen, sanoivat miehet mitä tahansa. No, kyllä isyys sitten vähitellen kasvattaa aikuiseksi.

  VastaaPoista
 5. Tässä olisi kyllä varpajaisiin kaava, jota voisi lämpimästi suosittaa.

  Mut voiko kaverien nähden olla pehmomies ja innostua vauvoista? Ja onko vähän noloo, jos myöntää, että isinkin tarttee nukkua vaikka on miehinen mies? Näihin ongelmiin, kun saadaan vielä ratkaisu, niin johan alkaa homma pelittää!

  VastaaPoista
 6. Yeah, iso kiitos maininnasta! Ihanaa kun muutkin vauhkoavat tästä. Ja kuten puolitiekin ilmaisi, tämä ehdottamasi juhlakonsepti kuulostaa oikein ihanalta.

  VastaaPoista
 7. :D naurattaa.

  laitoin tämän miehellekin. otaksun kyllä, että normimuotoiset varpajaiset pidetään silti, mutta vaadin myös hyvitystä. esim. Wandaben tapaan, kuulosti eri hyvältä!

  VastaaPoista
 8. Sofia N, arvelinkin että tykkäät. :)

  Wandabe, polttarit oli mullekin syy örveltää kavereiden kanssa. ;) Mutta jyvät kyllä erottuvat akanoista tässä lapsiperhe-elämässä. Koti-insinööri ei muuten varpajaisia järkännyt, ihan omasta halustaan.

  Arkitehti, tässä iässä tuo hankittu äärikokemus vaan kestää joku kolme kolme päivää, joten mielellään jättäisin nämä maakuoppasessiot myöhempään ajankohtaan eikä ainakaan esikoisen syntymän yhteyteen.

  Henkka, :)

  pilami, niin, ei sitä sukupuolten välistä eroa tarvitse tuoreen äidin naamaan hieroa. :)

  Helena, olen tuosta loukkaavuudesta samaa mieltä. Kaikista kauhein kuulemani tapaus oli se, että mies oli vielä oksentanut äiskän käsilaukkuun. Olisin ehkä tappanut.

  Puolitie, riippuu varmaan kavereista. Joista muuten voi oikeasti kertoa miehestä PALJON. Todella monet miehet ovat henkisiä lampaita akvereidensa edessä.

  Salamatkustaja, kiitos mainiosta avauksesta. Linkkaan blogiisi aivan liian vähän.

  Liina, haha, otan osaa ja onnittelut. ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...