5.3.2011

Ihana kesämaa

Tensku, check. Kohde yllätti ja ei yllättänyt. Myönnettäköön, että rauhallisen rantalomankin jälkeen voi olla yllättävän energinen fiilis.


Kun pääsimme koneesta Teneriffan lentokentän parkkikselle, tarkistin ipanalta muistiko se, mikä maa oli kyseessä. Vastaus kiljaistiin riemukkaasti: "Ihana kesämaa!"

Siinäpä se, tiivistetysti. Koko viikon mahtavat kelit, lämpöä, aurinkoa ja lempeitä tuulia. Illalla oli tosiaan huppari tarpeen, mutta naamassa on väriä ja elimistössä deetä.


Ruoasta pelkäsin pahinta, osittain turhaan. Turrelauman makuhermoille sorvatut menut, ranskalaiset, nugetit ja pizzat, olivat kyllä paikallisia erikoisuuksia rutkasti yleisempiä, mutta hotellin henkilökuntaa vaivaamalla löytyi myös muutama helmi.

Jäin kuitenkin ihmettelemään paikallisen ruokakulttuurin aliedustusta. Kaikki laadukkaat tapas- ja kalaravintolat olivat tupaten täynnä! Ehkä saaren turreprofiili on niin hintavetoista, että tarjonta on varminta pitää hampparilinjalla. Sääli, sillä vahingossa tilatut, oletettavasti uunissa suolapedillä paahdetut minipaprikat pääsivät välittömästi "parasta mitä tiedän" -listalleni.Jos ravintolat olivatkin keskinkertaisia, ruokakaupat olivat loistavia. Rakastan käydä marketeissa katselemassa ja haistelemassa, mitä paikallinen jengi suuhunsa työntää. Kateellisena katselin hedelmä- ja vihannestiskiä, jossa yksikään tuote ei ollut Brasiliasta.

Ja kuljetusmatkan lyhyyden todella maistaa. Koska viininlipittyksen jouduin olosuhteiden pakosta rajoittamaan minimiin, koukutuin täysin niinkin arkiseen tuotteeseen kuin appelsiinimehuun, joka oli poikkeuksetta tuorepuristettua ja täy-del-lis-tä: enemmän kirpeää kuin makeaa, pitkällä appelsiinin jälkimaulla.


Vaikka loma-aktiiviteettimme koostuikin lähinnä simpukoiden keräilystä ja aurinkorasvaan tahriintuneen pokkarin pläräyksestä (kävimme yhdellä delfiiniretkellä), loma on aina loma. Irtiotto arkirutiineista on olennaista: mä diggaan, kun joku vääntää aamiaisen eteen ja kotityöt koostuvat uikkareiden huuhtomisesta.

Toinen olennainen tekijä on ihmiselle sopiva ilmasto. Vaikka en suoranaisesti vihaa talvea (pimeyttä kylläkin), niin eihän se nyt vain ole kesä. Kolmas olennainen lomatekijä on jokapäiväinen jäätelöannos. Tästä olemme Skidin kanssa täysin yksimielisiä.

Onneksi täällä näyttää pientä edistystä tapahtuneen. Luotan siihen, että mökkikauden voi korkata kuukauden sisään.

7 kommenttia:

 1. Hahaha, tosta jätskiannos-kuvasta tulee NIIN hyvälle mielelle!

  VastaaPoista
 2. Madden ilmeistä päätellen loma oli täydellinen napakymppi :)

  VastaaPoista
 3. Tämä kannustaa matkaamaan kesämaahan. Olen samaa mieltä kanssasi, että maailmalla matkatessa on kiva pistäytyä paikallisissa marketissa. Minulle must on myös tehdä reissu paikallisella bussilla/ratikalla/metrolla/junalla tms. jonnekkin lähiöön tai lähiseuduille, pistäytyä paikallisessa pankissa ja postissa sisällä asti sekä kurkistaa porttikäytäviin, jos vain sisälle pääsee. Hauskaa kevättä lirisevien rännien maahan.
  Merja UK

  VastaaPoista
 4. Helena, iskeehän se, säännöllisin väliajoin. Onneksi lentäminen on niin epämiellyttävää että se hillitsee mulla vähän himoa.

  Ruru, ja se oli HYVÄÄ! ;)

  Marjaana, oli kyllä! Piti vähän itkuakin vääntää kun piti lähteä takaisin.. Siis Madden, ei sentäs mun.

  ValintojaChoices, hyviä vinkkejä! Mekin yleensä tehdään joku juna/bussiretki, mutta nyt suoraan sanoen ei keksitty mihin oltas voitu mennä.. Mielikuvituksetonta, I know..

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Kivalta näyttää ja kuullostaa. Kerrotko missäpäin Teneriffaa kävitte? Kauanko lento sine kestää?

  Onko siellä helppo ajaa itse autolla, kannataako vuokrata?

  VastaaPoista
 6. jopa, oltiin siis Etelä-Teneriffalla Los cristianosin ja Americasin väliin sijoittuvassa hotellissa, ihan hyvä valinta jos haluaa olla rauhassa. Lento oli kuutisen tuntia, juuri ja juuri siedättyvyyden rajoissa (vihaan lentokoneissa ihan kaikkea). Autoa ei vuokrattu, ei oikeastaan kaivattu retkille. Saaren kaupunkeihin pääsee dösälläkin. Näyttivät lisäksi uusilta & siisteiltä.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...