6.3.2011

Bag Lady ja täydellinen laukku

Juuri ennen reissua havaitsin, että Nooralta pöllimäni lainaamani Whole Foods Marketin logolla varustetun kuitukassin elinkaaren pää alkoi olla näkyvissä. Oletettavasti lähinnä ruokaostoksiin tarkoitettu kassi on ollut vähän liian kovilla läppärin, laturin, muistiinpanovälineiden, kameran ja erinäisten kirjojen, lehtien, esitteiden, lehtileikkeiden yms. jokapäiväisen raahaamisen takia. Kassista irtoaa takkiini kuitusuikaleita, joten näytän siltä kuin pelehtisin joka aamu heinäladossa.

Olen etsinyt täydellistä laukkua jo ennen tätäkin. Laukku on äärimmäisen funktionaalinen tavara. En halua tehdä kompromissia vaan löytää ikuisen rakkauden. Läppärinmentävän, mutta epäinsinöörimäisen, modernin, mutta ajattoman, viimeistellyn mutta härpäkkeettömän. Pohdin jopa laukun teettämistä, mutta homma tyssäsi siihen, että en löytänyt riittävän paksua nahkaa ja hyvää mallia.

Valmistauduin vaivannäköön. Kiersin kirppareita, markkinoita ja käsityömyymälöitä, ja hakkasin Huutoon sata kertaa sanoja iso nahka laukku, synonyymeilla, järjestystä vaihdellen, yhteen ja erikseen - tuloksetta.

Piipahdin hetken mielijohteesta lähtöä edeltävänä iltana Kampin laukkuliikkeeseen, ilman odotuksia. Myyjä tuli jeesimään, mutta vaatimuslistani karsi nopeasti ehdokkaita. Vaihtoehtoja löytyi tasan yksi, joka oli ihan kiva. Ja vähän liian siisti mun tyyliin. Empimiseni sai myyjän kaivamaan jostain nurkasta näkyville tämän.


"Tässä ei kyllä ole vetoketjua."

Mustuaiseni laajenivat sen verran, että myyjä tarrautui laukkuun vähän tiukemmin ja katsoi, että nyt on syytä hiukan jarrutella:

"Tää on myös vähän eri hintaluokkaa."

Pitäisi varmaan meikata vähän enemmän, jotta näyttäisi maksukykyisemmältä. Tiedustelin, miksi laukku maksoi Barcelonan lennon verran, vaikka vuori ei ollut Vuittonia.

"Tämä on suomalaista käsityötä."

Kun pääsin hiplaamaan laukkua, näin lapun, jossa kerrottiin nahan olevan ympäristöystävällisesti käsiteltyä ja kasviparkittua. Kolme taskua + kännykkätasku, laukun saa myös kurottua vähän pienemmäksi sisäsoljella. Väkisinkin hymyilytti. Myyjä tiesi voittaneensa.

Kiitos Okay's ja Annikki Koivunen, Sastamala. Tulinpa pitkästä aikaa onnelliseksi materiasta.

Ps. Kestävyys ja vetoisuus pääsi heti testiin käsimatkatavarana. Laukkuun kun pitää nykyään mahtua omien kamojen lisäksi vaippoja, palapelejä, pehmoeläimiä, väriliituja ja Myyrä-dvd.

8 kommenttia:

 1. No jopas on haluttavan näköinen laukku. Tässä on nyt tullut käytettyä vähän liian kauan Vantaan Vihreiden ja Solidaarisuus.fi:n kangaskasseja kun tekisi heti mieli sännätä kauppaan. Vaan pitänee odotella vielä hetki, odottaa muksun maailmaantulo ja katsoa sitten minkä kokoinen se kassinkoko tulee oleman. Ainakaan mitään hoitolaukkua en suostu kantamaan, mieluummin vaikka jätesäkki!

  VastaaPoista
 2. Elsa, ymmärrän. :D Hoitolaukkutarvetta silmälläpitäen: tonne mahtuu mun elämän lisäksi myös vauvan elämä. Varmaan itse skidikin.

  VastaaPoista
 3. onnea laukusta! huippua kun on suomalainen!
  ja elsa, hoitolaukkujen hinnallahan voi ostaa itselleen lähes minkälaisen laukun tahansa! en ees ymmärrä mitä niissä hoitolaukuissa kannetaan mukana. tosin, kun käytän itse sitä perinteistä marimekon laukkua, niin sitten on kyllä vaipat ja varamaidot mukana vaikka lapsi puuttuisikin... ;) mä haaveilen lumin supermarket bagista... ehkä vielä joku pvä.

  VastaaPoista
 4. Laukkuasiaan mitenkään liittymättä: olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt avaan virtuaalista suutani sen verran, että huikkaan sinulle että olen linkittänyt blogisi omassa blogissani. Jos haluat pois listalta, jätä kommentti blogiini niin poistan linkin :)

  VastaaPoista
 5. Laukku on huippu tärkeä. Ei se ole asuste, vaan huippu tärkeä. Nyt kun laukkua ei oikein tule käytettyä on huippu tärkeää, että takissa on ist taskut ja iso huppu. Hupussahan voi kuljettaa vaikka mitä (kirjeitä, vaatteita ja mm. ruokaostoksia). Ostinkin ranskan armeijan parkan.

  Reklamoin Stockalle, kun sieltä ostamani laukku ei kestänyt musta ihan normikäyttöä kahta kuukautta kauempaa. Onneksi suutari sitten ompeli ja ompeli vielä varuiksi enemmän.

  Älä huoli, mua ei pidetä maksukykyisenä eikä vakavastiotettavana juuri missään. Mutta lohdutan itseäni tarinalla, jossa 60-luvulla joku pappa meni kenkäliikkeeseen eikä saanut palvelua, kun oli tuohivirsut ja karvalakki. No pappa meni kotiin ja kaato pari puuta ja osti koko kenkäliikeketjun. Tosin mä en ole pappa, mulla ei ole puita kaataa, mutta tuohivirsut olis hienot.

  VastaaPoista
 6. pilami, kiitti! Lumi on munkin suosikki.

  S., enhän mä nyt pois listoilta halua. ;) Kiitos vaan linkityksestä!

  hna, eipä taida mullakaan olla resursseja pappasi veroiseen tempaukseen, mutta onhan se kiehtova ajatus! ;)

  VastaaPoista
 7. Siisti peruslaukku (tosin mulla tuli ekaksi mieleen "mummolaukku", sorry sorry... ;). Mulla on yksi kirpparilta ostettu nahkatakki, josta syntyy jotain, ehkä juuri laukku. Myös armeijan ylijäämäpyykkipussit odottavat uudelleensyntymistä laukuksi. Hyvä nahkalaukku kyllä vain paranee vanhetessaan, varmasti laatuostos.

  VastaaPoista
 8. Voi apua?! Mikä tää laukku on? Mä haluun just tommoisen :D!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...