17.2.2011

Litteä vatsa on ihana!

On, on ja nyt vihdoin saadaan suomalaiset tytöntylleröt kiinnittämään huomiota naiseuteensa jo ala-asteikäisinä! Elämänsä saa uuteen kuosiin Allerin upouudella 6-12 -vuotialle laps.. anteeksi tytöille suunnatun TOP Model-lehden ihquilla nikseillä. Siis kukapa kuusivuotias ei haluaisi "vetää puoleensa kuuluisuuksia, supertähtiä ja huippumalleja"? Ja kenenpä tokaluokkalaisen ei tarvitsisi peitellä mustia silmänalusia! Ja luonnollisesti tyttösille löytyy myös kauppa, joka jeesaa viikkorahojen sijoittamisessa.

"Nuorten tyttöjen markkina on kiinnostava, sillä sitä ei ole vielä kokonaan valloitettu, toisin kuin esimerkiksi keski-ikäisille naisille suunnattujen lehtien markkina. Arviomme mukaan tällaiselle nuorisolehdelle on tilaa. Kyseessähän on ainutlaatuinen konsepti, jollaista Suomessa ei vielä ole”, iloitsee Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä.

Olipas helppo allekirjoittaa tämä adressi. Olisin lopettanut kaikki Allerin lehtitilaukset, jos niitä talouteeni tulisi. Onneksi ei tule.

Nyt vittu oikeesti.

KUVA: Allerin lehdistötiedote

Ps. Lue myös Akuliina Saarikosken avautuminen aiheesta.

24 kommenttia:

 1. Ihan oikeesti! OIKEESTI!!! Nuorten tyttöjen markkinoita ei ole valloitettu. Ja rinnastetaan tämä sitten keski-ikäisten naisten markkinoihin. Jep jep. Okei ymmärrän tän siinä mielessä että kun tehtävä on myydä niin toki joka segmentille myydään. MUTTA ne on LAPSIA. Paulilta en olisi ikinä odottanut tuollaista kommenttia.

  On jo aivan riittävästi kaikkea moskaa tuon ikäisille tytöille. Kohta ne lukee 10-vuotiaana cosmoa, siihen kai tässä tähdätään. Raivostuttaa!

  VastaaPoista
 2. Eli nuo netti-sivut eivät siis ole Allerin vaikka samaan tuote-perheeseen kuuluvatkin. Eli netti-sivujen skeidasta voi syyttää Mötto Oy:tä (osa mm. selluliittia ja litteää vatsaa koskevat artikkelit olikin poistettu palautteiden jälkeen).

  Mutta mitä tulee lehteen niin... Olen kyllä kovasti miettinyt, että mistäs ihmeestä voi keski-ikäinen mies tietää mitä pieni tyttö-lapsi oikeasti halajaa? Hmm.. Vai onko minulla jäänyt jotain kuulematta Aalto-Setälän historiasta..? :DD
  Terveisin oikeasti joskus pikku-tyttönä ollut ;)

  VastaaPoista
 3. Ei oikeesti. Vetää sanattomaksi. Toimittajilla ei ilmeisesti itsellä ole lapsia tai hajuakaan siitä, mitä lapset ovat. Ala-asteikäisten lasten en todellakaan tarvitse tukkia naamaansa millään meikkivoiteilla tai saada muutenkaan sen enempää trendi- kuin muotivinkkejäkään.

  Mutta joo, näkeehän noita pakkelilla peitettyjä pygmejä jos H&M:lle erehtyy. Siis sellaisen kokoisia, joilla ei kyllä ole mitään asiaa roikkua kaupungin keskustassa shoppailemassa.

  Eräälle tutulle 11-vuotiaalle tulee Lemmikki-lehti ja se on mun mielestä aivan sopivaa luettavaa sen ikäiselle. Puhumattakaan nyt mistään 6-vuotiaista!

  VastaaPoista
 4. Minulla on siis tuon aviisin kohderyhmään kuuluva tyyppi täällä kotona, eli 8- vuotias tytär.
  Enkä helvetti soikoon, edes ajattele hänen olevan mikään varhaisteini, vaan lapsi!
  Kiitos, Katja, kun toit tämän esille. Allekirjoitan adressin heti.
  T. Saija

  VastaaPoista
 5. Jokainen tyttöhän tietty meikkaa, stailaa ja laihduttaa, viimeistään kouluun mennessä, vai mitä!? Kaikki haluu olla kuin huippumallit!

  Törkeätä ja moraalitonta tämä lehti. Toivottavasti edes lain avulla (lapsiin kohdistuva mainonta) tähän saataisin jotain tolkkua. Adressi allekirjoitettu.

  VastaaPoista
 6. Ei hyvää päivää! Mulla itsellähän ei ole tyttöjä, mutta kohderyhmään kuuluvia kummitytöjä on kaksi kappaletta. Ja järkyttää tämä kyllä aika tavalla Ö_Ö "muista pestä kasvosi meikeistä joka ilta" ööh, kenenkään 12 vuotiaankaan ei vielä pitäisi pilata ihoansa jokapäiväisellä meikkien käytöllä. Ja vielä "pysy aina, ja joka paikassa rauhallisena, äläkä stressaa. Stressi on nimittäin ehdoton Beauty-Killer". APUA, miksi noin pienten tarvitsee edes tietää mikä stressi on, saatikaan lukea mistään että se on "Beauty-Killer"??? Jep, adressi allekirjoitetaan täältäkin heti.

  VastaaPoista
 7. NO huhhuh, olisipa ilman tätä blogia jäänyt tämäkin mielettömyys kuulematta, en olisi kyllä voinut edes kuvitella että markkinoille puskisi jotain tällaista. Surkeitahan nuo Allerin lehdet ovat, esimerkiksi Fit ja Elle täynnä huonoksi suomeksi käännettyjä juttuja. Esimerkiksi suomenkieliset liikuntajutut ovat joskus vähän hupaisia jos niitä ei ole lokalisoitu ollenkaan.

  Hetkeen en kyllä ko. lafkan lehtiä ole lukenut mutta jos uudet markkinavalloitukset on kuvaamasi kaltaisia niin eipä kyllä harmita että en ole firmalle rahaa työntänyt.

  VastaaPoista
 8. Aalto-Setälän mukaan käpylehmien aika on jo ohi, vanhempien pitäisi tajuta se. Samaan syssyyn pitänee tajuta myös se, että nyt on aika kasvattaa tyttäristä kunnon tyrkkyjä. Miettikää nyt, onhan se helpompaa ottaa galtsuun herutuskuvia, kun sen poseeraamisen ja pakkeloinnin aloittaa kuusivuotiaana!

  VastaaPoista
 9. Joo, nyt lähti adressi. Onneksi myös vanhemman oma asenne vaikuttaa, eli kahdeksanvuotias on jo sisäistänyt sen että prinsessalehdet on syvältä ja matematiikka on ihanaa.

  Ollaan sivuttu jo sitäkin aihetta miksi jotkut poseeraavat nakukalenterissa ja miksi niitä ryntäitä on autokorjaamon seinillä. Aika vaikeita aiheita, ja uutisista tulee lisää kun joka päivä julkisuuteen raahataan uusi Berlusconin juhliin osallistunut tuksunnäköinen suttura :O

  VastaaPoista
 10. Olen sanaton. Ja allekirjoitin kyllä.

  VastaaPoista
 11. Allekirjoitettu ja tsekattu, ettei tähän huusholliin tule yhtään Allerin lehteä.

  VastaaPoista
 12. Lehti on jotain niin kamalaa, että en edes osaa sanoa siihen yhtään mitään.

  VastaaPoista
 13. Mykistävää. Mä luulin eka, että tää on joku vitsi. Mut ei se sit ollutkaan... pelottavaa... Siis toi kohderyhmähän on kokonaisuudessaan ala-asteikäisiä (vai mikä alakoulu se nykyään on). Olen erittäin huolestunut ja surullinen ollut jo pitkään siitä, että lapsuus tuntuu vain lyhenevän ja lyhenevän. Haluaisin, että omat lapseni saisivat elää tämän asian suhteen hyvin erilaisessa maailmassa.

  VastaaPoista
 14. Hirveää. Hiljaiseksi vetää.

  VastaaPoista
 15. Itse olen myös vahvasti vastaan ulkonäkökeskeisiä ja laihuutta ihannoivia lehtiä lasten/nuorten keskuudessa mutta esim. nettisivun omistaa eri yritys (Mötto) kuin tulevan lehden (Aller) ja ennen lehden tyrmäämistä kannattaa ehkä odottaa päätöstä siitä, mihin suuntaan lehti kehittyy ja kenelle se suunnataan. Tässäpä tarkempaa linkkiä: http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/02/1270378/alle-12-vuotiaiden-muotilehdesta-alakka---aller-kyseessa-vaarinkasitys ,jossa mm. mainitaan, että "emme halua tehdä lapsista pieniä aikuisia, emmekä opettaa että nyt pitää ryhtyä meikkaamaan ja pukeutumaan" ja, että lehteä tehdään vastuullisesti ja "kyseessä ei ole missään tapauksessa muotilehti, vaan suurimmaksi osaksi sarjakuvalehti. Lehteen on tarkoitus tulla korkeintaan pari vaatteisiin liittyvää juttua sekä puuhasteluvinkkejä".

  VastaaPoista
 16. Samalla oksettaa ja itkettää.

  Mitä seuraavaksi? "Pienten poikien aikuisviihdemarkkina on kiinnostava kun sitä ei ole vielä kokonaan valloitettu."

  Ei saatana.

  VastaaPoista
 17. Siis kyllä, kuvottavaa ja ahdistavaa. :( Ikäänkuin esikoisen saattaminen maailmaan ei olisi muutenkin pelottavaa.

  Nimim. 17-viikolla.

  VastaaPoista
 18. Johan on lehti, ei voi muuta sanoa. Kävin heti kirjoittamassa adressiin nimeni.

  Mun kaverilla on tyttö joka 8v kirkui ettei laita toppahousuja jalkaan, kun näyttää läskiltä. Ei niitä ulkonäköpaineita ainakaan lisätä kannata... Sekin tyttö oikeasti hoikka kuin mikä.

  Johanna

  VastaaPoista
 19. Kyllä on Aalto-Setälä ittensä myynyt, ei voi muuta enää todeta. Samaa itse asiassa ajatelin jo sillon, ku Seiska törkeesti kirjotti SIG:n laulajan rikosepäilyistä, jotka sit johti kyseisen henkilön surulliseen ratkaisuun... Ei siitä sen enempää, mut moraali on kyllä joillakin bisnestä tekevällä hukassa. Aalto-Setälääkin pidin aikoinaan reiluna jäbänä.

  Siis ihkuu niinku, meidän Nasu opetetaan kyllä pienestä pitäen ennemmin vaikka kiroileen ku tukkijätkä ku lukeen moista skeidaa.

  VastaaPoista
 20. Pauli Aalto-Setälä on mennyt pahasti metsään. Nyt äipät antakaa sille opetus! Ei mitään lapsimissimarkkinoita Suomeen - kyllä Ameriikasta on nyt ihan tarpeeksi otettu mallia.

  VastaaPoista
 21. Tämä on niin yökköä, että oksettaa. Huh. Huh. Huh. Aalto-Setelä & co. on auliisti kehottanut mielipideosastoilla tutustumaan lehteen, sillä "kyse on askartelulehdestä", jolla ei ole mitään tekemistä kyseisen verkkosivuston ja sen selluliittivinkkien kanssa. Hei camoon! Säälittävä yritys. Brändi on Top Model. Se, kuka minkäkin osan brändistä omistaa, ei vaikuta asiaan millään tavalla.

  Täällä Islannissa nuo Top Modelit valloittivat kirjakaupat marraskuussa. (Kirjoitin aiheesta täällä: http://www.salamatkustaja.com/2010/11/12/kylla-on-lelut/)

  Valitin kirjakauppaan. Myyjät olivat samaa mieltä. Heistä tuntui kamalalta myydä tällaista kamalaa krääsää kirjakaupassa, ja vielä lapsille. Kirjakauppaketjun johdolle osoitetut kyselyt valuivat jonnekin mustaan aukkoon.

  Ja täälläkin osa lasten vanhemmista on omaksunut Top Modelin suoltaman luovuus-jargonin: tää on kauhean luova juttu katsos, kun lapset voivat suunitella vaatteita ja leikkiä muotisuunnittelijaa.

  VastaaPoista
 22. Olipa helppo allekirjoittaa addressi. Yököttää ja tekee surulliseksi.
  -Krista

  VastaaPoista
 23. Paperinukkejen askartelu ja "muotisuunnittelijan" leikkiminen on musta ihan ok, samaten vaikka korujen ja hiuskoristeiden tekeminen, mutta ei siihen tuollaista lehteä ja nettisivustoa tarvita. Jos haluaa meikata, siihen riittäköön meikkipäänukke. Omien kasvojen meikkausta voi sitten kokeilla aikaisintaan yläasteella.

  Lasten vaatetuskin on joitakin ylilyöntejä lukuunottamatta ihan asiallista. Mitä pahaa on kimalteissa tai pinkissä tai minihameessa, kunhan ne nyt muuten malliltaan on lapsille tehtyjä?

  Sekään ei minusta ole oikein, että pienille lapsille kerrotaan miten meikkaavat naiset korkokengissä ja tiukoissa vaatteissa on horoja... tällaisia kaikuja olen joistakin tätä aihetta käsittelevissä kommenteissa havainnut.

  VastaaPoista
 24. Hyvä, Katja, että toit tämän esiin.Ilman blogiasi ja fb-sivuasi en olisi varmaan edes kuullut tästä. Perhana,olen niin vihainen että päähän sattuu!! Hirveää ja vastuutonta (tyttö)lasten hyväksikäyttöä eli vahingoittamista! Eikö lapsilla ole jo riittävästi paineita, jopa tarhaiästä alkaen! Olen tähän asti luullut Aalto-Setälän olevan älykäs ja fiksu mies, en enää.
  Sanaa on levitetty ja adressi kirjoitettu.

  Kassisen mummu-55

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...