7.2.2011

Kuminatonta

Vaihteeksi ruokavinkki. Aika moni innostui taannoin banaanittomasta smoothiesta, joten kokeillaanpa kuinka uppoaa kuminaton varrasleipä.

Rouskuvan kuiva varrasleipä on naposteltavaa, johon kehitän aika ajoin himon. Kumina ei ole pahin mahdollinen mauste, mutta ei sitä leivässä tarvita. Kumina peittää vain alleen leivän maun ja tekee yhdistelemisen muihin makuihin vaikeaksi. Siksi tämä Linkosuon tuote ilahduttaa. Ei valitettavasti luomua (Myllärin RuisRouskis on hyvä luomuvaihtoehto, mutta liian paksu), mutta kilpailijoitaan ohuempi ja sisällysluetteloltaan ihanan yksinkertainen: täysjyväruisjauho, vesi, suola ja hiiva.


Päälle ei välttämättä tarvita kuin voita, mutta avocadolla ja raejuustolla kolme kertaa paksummaksi mätetty kiekko on superhyvä iltapalavalinta.

8 kommenttia:

  1. Ihanan makuinen luomuvarrasleipä on Veraisen Meripoika:

    http://www.leipomoverainen.fi/www/index.php?option=com_content&view=article&catid=35%3Aluomuleivaet&id=52%3Aluomu-meripoika&Itemid=57

    En tosin tiedä tuon saatavuudesta eri paikkakunnilla, mutta suosittelen kokeilemaan jos vastaan tulee!

    VastaaPoista
  2. 3tien kupeessa on tällainen kuin Myllynleipä
    http://www.myllynleipa.fi/tuotteet.php

    Niiden tuo Kyrösjärven kippari uppoaa meillä koko perheelle. En tosin tiiä miten sitä saa missäkin päin Suomea kaupoista. Mutta ohitse ajaessa kannattaa poiketa, siinä on nimittäin myymälä.

    Sitten toinen on Veikko Heino siinä samaisen 3tien kupeessa oikeastaan Ikaalisten keskustassa kait. Siellä on maailman parasta leipää. Se on kylläkin varmaan perheyritys, ainakin pikkaisen oloinen liike jonkun kaupan kyljessä.

    t. Maria

    VastaaPoista
  3. Mä olen ollut aika hävettävän hiljainen lukijasi, vain pari kommenttia kirjoittanut. Blogisi kuitenkin ansaitsee kuitenkin Tunnustuksen, joka löytyy mun blogin puolelta. :)

    VastaaPoista
  4. Moikka! Löysin sattumalta blogisi ja lueskelin postauksiasi. Havoin sitä törmää blogiin jossa teksi on näin nahevaa ja miellyttävää lukea! Liityn ehdottomasti lukijaksi ja jään odottelemaa seuraavia postauksia.
    Mukavaa kevään odotusta sinulle!
    Tups

    VastaaPoista
  5. Paletti, Veraisten tuotteet ovat kuvioissa kesäisin kun Turun tori on vakkariostospaikkamme! Luulen että oon ttoa leipääkin syönyt, mutta täytyypä tsekata ens kerralla!

    Anonyymi, olen pikkasen happamana siitä että näitä ihania perheleipureita tuntuu olevan kaikkialla muualla paitsi Espoossa, jossa käytännössä kaikki ruokaostokseni teen. :(

    Marika, hei kiitos!!

    Tups, no hyvänen aika, mukavaa että maistuu!

    VastaaPoista
  6. Kiitos avocado-raejuustovinkistä. Oli oikein maukasta. Terästin mössöä sitruunamehulla ja mustapippurilla sekä ripauksella suolaa. Sitruunamehu pitää mössön vihreänä :) ja antaa muutenkin vähän potkua. Kuminaton varrasleipä oli myös heekkua.

    Minna

    VastaaPoista
  7. Minna, juuri näin tulee toimia!

    VastaaPoista
  8. Miksi siis pitäisi olla kuminatonta?

    t. kuplassa elänyt? ;)

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...