19.2.2011

Buenostardesta vaan kaikille

Ensi viikolla pitäisi pakata perhe lomalle, perhelomalle. Itse pakkaaminen on helpoin nakki. Ipana viihtynee uikkareissa koko viikon.

Ongelma olen minä. Jännittää.

  • En varsinaisesti ole rantakunnossa. Mistä hitosta repäisen itselleni tähän hätään kesävaatteet? Ja mitkä uikkarit mulle muka mahtuu? Ja missä on mun lierihattu ja aurinkolasit? Sandaalit? Lentosukat? Ai niin, ja varpaankynsissä on puolen vuoden takaiset lakanjämät. 
  • En ole ollut Kanarialla 80-luvun jälkeen  (koska Cote d'Azur on olemassa). Tartteeko siellä rasvaa? Pitkähihaisen? Imodiumia? Millaiset valikoimat supermercadossa on? Syönkö koko viikon pizzaa? Lajitellaanko siellä jätteet? Pitääkö mun mennä hotellin tervetulotilaisuuteen?
  • Pakettimatka kaikkine mausteineen myös hiukan pelottaa. Olen saanut runsaasti kehotuksia ostaa retkiä ja tax-free tuotteita sekä kirjeitse, mobiilisti että sähköpostiin. En ole ostanut. En myöskään noutanut Bamse-klubin krääsäpakettia, jonka olin kuulemma tilannut. En ollut.
  • Kuinka monta lasta Kanarian lomalennolla voi pahimmillaan olla? Kuinka monella on korvatulehdus? Kuudessa tunnissa joudun väkisinkin visiteeraaman lentokoneen vessassa. Kannattaako ottaa omat eväät, vaikka vegeruokani maksoi enemmän kuin normiateria? On ihan selvää, että taputan villisti laskeutuessa.
  • Jos menen rannalle, ryntääkö Greenpeace palauttamaan mut takaisin mereen?

Ommmm. Loma. Lämpö. Palmuja. Uima-allas. Aikaa perheen ja kirjan kanssa. Toivottavasti myös auringon kanssa. Kun tulemme takaisin on virallisesti kevät. Se on ihan let's go.

20 kommenttia:

  1. Mulla vois olla lainaan joitain kesävaatteita viime kesän jäljiltä, jos kiinnostaa... Vai oiskohan ne liian isoja sulle? Ainakin yks farkkuhame, kietasumekko tulee ekana mieleen. mä olin raskausviikoilla n. 25-30 viime kesän helteillä.

    VastaaPoista
  2. Pidin sinua fiksuna ihmisenä, joten hieman yllätti tuo mauton youtube-pätkä postauksessa :(

    VastaaPoista
  3. Meidän Teneriffan lennolla oli 17 sylivauvaa plus muut omalla paikalla istuvat lapsukaiset. Mutta ihan hyvin meni. Nauttikaa lämmöstä ja lomasta!

    VastaaPoista
  4. mari, mulle ei ole liian isoja vaatteita tällä hetkellä, saletisti natsaa! Mä laitan sulle fb-viestiä!

    anonyymi, no luojan kiitos tuli korjattua tuo kauhea harhaluulo!

    Anonyymi, :) Jotain tällaista uumoilinkin. Ja kiitos, lämpö tulee tarpeeseen!

    VastaaPoista
  5. Hei!

    Kysyit "Tartteeko siellä rasvaa? Pitkähihaisen?" ja sanoisin kyllä molempiin. Iltaisin varsinkin saattaa olla tuulen takia vilpoisaa.

    Supermercadosta löytää perusruokia ja monilla on omat merkkinssä myynnissä (tyylin K-Kaupan Pirkka). Hevi osasto löytyy myös mutta ei ole hullu idea tarkastaa pelkästään hedelmiä ja vihanneksia myyviä puoteja, ihan jo laajemman valikoiman ja hintavertailun vuoksi!

    Jätteiden lajittelu on täällä Gran Canarialla hieman uusi juttu. Ei ole pitkä aika vielä kulunut siitä kun vihdoin saimme lähiroskikselle myös sen keltaisen muovi ja sinisen paperiroskiksen niiden aikaisempien sekajäte ja yhden vihreän lasinkeräyspöntön kaveriksi. Tiedä sitten miten asia toimii hotelleissa. :/

    VastaaPoista
  6. Rasvaa ja pitkähihaisia, ehdottomasti! Mulla tuli ikävä fleeceä kun oltiin Kanarialla. Illalla tuulee tosiaan.

    Ja bikinit mahtuu aina, mahankin kanssa! :)

    VastaaPoista
  7. Miehen kanssa revettiin tuolle videolle :D (ei aina jaksa olla p.c.)

    Ostin itelleni viime vuonna mustan uikkarin kokoa 44 kun olin aika raskaana... se on ny menossa uffille. haluutko?

    VastaaPoista
  8. Leppoisaa lommoo! Meidän lomalennolla ehkä 10 alle 5 v lasta, ihan kohtuullista =)
    Iltaisin tosiaan tarvitsee neuleen ja tuulitakin.

    t. Terkkuja Teneriffalta

    VastaaPoista
  9. Hei, sinulla on mainio blogi ja linkitin sen omaan blogiluettelooni. Ok? :)

    VastaaPoista
  10. En oikein tarkemmin tiedä, millä viikoilla olet (olisi ehkä vähän pelottavaa jos tietäisin...), mutta itse neuvon varustautumaan lentokoneeseen jollain systeemillä, jolla saa tuettua selkää. Lensimme häämatkalle juuri kun oma vatsani alkoi tulla näkyviin (eli tilanne ei edes ollut vielä niin paha), ja silloin oli ainakin aivan tajuttoman tukalaa istua kahden viikon sisään yhteensä 40 (jes!) tuntia erinäisissä turistiluokissa, joissa penkkejä ei saanut kunnolla takanojaan.

    Oma pelastukseni oli villakangastakki, jonka sain rytättyä ristiselän tueksi. Jos vielä joskus joudun raskaana lentämään (mitä en kyllä suostu tekemään muuten kuin esim. evakuointitilanteessa), varustaudun sellaisella jättimäisellä raskaustyynyllä.

    VastaaPoista
  11. Tosi hauska video! Kanaria taitaa olla meidänkin tuleva lomakohde ja se on kuulemma ympäristöystävällistäkin, jos kaikki suhaa vaan Suomen ja Kanarian väliä. Mikäli ekoasiat on kohteessa hoidettu kunnolla...

    VastaaPoista
  12. Anonyymi, kiitos tiedoista! Kuulostaa siltä että selviän hengissä. Muistaakseni ruokakulttuuri oli 20 vuotta sitten hyvin pihvipainotteinen, tosin syöminen oli tuolloin reissussa sivuroolissa..

    Helmililja, hyvä tietää, mulla on yleensä tapana pakata ylioptimisesti. ;)

    karina, hei kiitti, mut mä just tossa kokeilin miltä näytän bikineissä ja tuota, musta tuntuu että vietän loppuelämäni burkhassa.

    Elisa, joo ja vanhemmistahan kaikki loppujen lopuksi on kiinni. Terkkuja vaan Tenskulle!

    Milla, kiitti kiitti, on ok!

    Kris, :D en itsekään tiedä millä viikolla olen joten olisi tosiaan superoutoa jos tietäisit. Mutta hyvä pointti kyllä, täytyypä miettiä mikä tohon toimis. Perse puutuu kyllä duunipäivän aikana ihan vartin välein. No, eihän lomaan ole enää kuin kolme kuukautta..

    Amelia, matkanjärjestäjiltä kannattaa kyllä kysellä, miten ympäristö on huomioitu kohteessa - ekoilua ei ole mielestäni huomioitu ainakaan Finnmatkojen kohdetiedoissa. Mutta niin kauan kun tämä ekohippeily on jätetty täysin kuluttajan oman harkinnan varaan, on syytä keskittyä kohtuuteen. Ja mun mielestä on täysin kohtuullista, että näiltä leveyksiltä tekee yhden Euroopan reissun vuodessa.

    VastaaPoista
  13. Varo niitä Greenpeacen heppuja, rantautuneita valaita palutetaan mereen tosi ärhäkkäästi :D

    Ehkä ne lentosukat, ja hyvä laittaa ne jo pari tuntia ennen lennon lähtöä.

    VastaaPoista
  14. Mistä muistelisin mulle annetuista ohjeista, että ne lentosukat pitäisi laittaa hyvin levänneeseen jalkaan, yö/aamulennoilla helppoa kun sujauttaa aamulla jalkaan ennen ylösnousua, mutta jos muuna aikana niin sitten kai pitäisi levätä vähintään puolisen tuntia sängyllä jalat ylhäällä.

    VastaaPoista
  15. Meidän perhe (lapset 6 ja 1,5) pakettilomaili Lanzarotella ensimmäistä kertaa tammikuun alussa. Muuten ollaan kyllä reissailtu paljon.

    Mua myös hieman ahdisti tuo pakettimatkaidea hotellin tervetulotilaisuuksineen (ei menty). Ihan hyvin meni reissu, kun otin suunnilleen samat tavoitteet kuin sulla: ipanalle uima-allasta, aurinkoa mulle, lämpöä ja perheloma. Ja tärkeimpänä jonkun muun tekemä ruoka - ei kiitos turistimestoille. Katsottiin etukäteen muutama helmi Tripadvisorista - suosittelen. Kerran turvauduttiin Finnmatkojen suosittelemaan ravintolaan, joka osoittautui perusturistimoskaa tarjoavaksi paikaksi.

    Varasimme matkan vasta reilua viikkoa ennen lähtöä, joten paniikkia pakkailuihin ei kyllä tullut (loppujen lopuksi se hoitui viimeisenä iltana, toki lasten kledjuja piti tsekkailla aikaisemmin). Puhumattakaan bikinikunnosta... Se mitä unohtuu, haetaan paikallisesta Supermercadosta.

    Lennolla "hieman" tökki se, että aamukasin lennolla alkoi joka käänteessä viinan mainostaminen.. Paluumatkalla meidän koneessa oli 28 lasta, joten tunnelma sen mukainen - onneksi oma juniori otti osaa huutoon, niin ei tarvinnut ärsyyntyä muista lapsista ;-) Me muuten otettiin lentokoneessa sapuska vaan lapsille ja itse mentiin aamupalan voimin. Aika monella oli omat eväät ;-)

    Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  16. Mitään muuta en sano, kuin että ohut, vaalea pitkähihainen paita on must. Jos (kun...) iho kärähtää ekoina päivinä niin tuollaista paitaa tulee kova ikävä :)

    VastaaPoista
  17. Tykkään ihan kauheesti blogistasi.
    Vuosien etelänlomatauon jälkeen olin sellaisella viime kesänä. Rasittavin momentti oli lentomatkan raivokas myyntimeininki: kajareista kaiku arpojen(!), tuliaisten, pikkupurtavan, kaskuneiveitsisettien mainokset. Mutta sen jälkeen oli ihanaa.
    nauttikaa!

    VastaaPoista
  18. Varaudu siihen, että teitä pidetään täysin avuttomina tumpeloina ja kaikki kerrotaan sataan kertaan :D Eksyin joku vuosi sitten seuramatkalle Gran Canarialle ja heti lentokentällä oli opas kyltteineen paikalla. Bussissa kerrottiiin miten hotellissa tulee toimia ja vielä paluumatkalla kohti kenttää mennessä kerrottiin, että pitää mennä check-in-pisteeseen ja jättää laukut jne jne. Hieman nauratti, mutta muistuteltiin kaverin kanssa, että paikalla on tosiaan niitäkin, jotka on reissussa ihan ekaa kertaa.

    Me siis matkustettiin ilman lapsia, mutta ei niitä siellä koneessa mitenkään tungokseen asti ollut. Tai en ainakaan itse siitä kiusaantunut. Ainut mikä häiritsi oli toi Tintinkin mainitsema viinan tuputus. (Ja käytävän toisella puolella omasta kossupullosta hörppyjä ottanut täti!)

    Pitkähihainen mukaan, koska illat on viileitä ja tosiaan matkanjärjestäjän suosittelemia ravintoloita kannattaa välttää, ei hyviä kokemuksia. Saatta toki joukossa niitäkin olla, mutta me löydettiin parhaat ihan ite. Eikä muuta kuin vamos a la playa!

    VastaaPoista
  19. Mäkin olen kerran ostanut pakettilennon Kreetalle (hotelli valittiin itse) ja syynä oli äkkilähtöhinnat - kuten monella muullakin eli kyllä sinne koneeseen mahtuu muitakin jotka "osaa" matkustaa ja on käynyt ties missä eikä sitä tarvitse erikseen korostaa! ;)

    Kaikki yksinkertaisimmatkin asiat kerrotaan siksi, että se on helpompaa ja nopeampaa ja jos ne ei itseä kosketa, ei siitä tarvitse ottaa stressiä kuten ei siitä kaikenlaisesta myymisestä lennon aikana.
    Mua ei ainakaan haittaa, vaikka vierustoveri jois koko lennon ajan(ellei ala häiriköimään) kuten ei myöskään itkevät lapset jne. Olen lentokoneessa siksi, että olen matkalla jonnekin ja niin on ne kanssamatkustajatkin... Mihinkään ei ole myöskään pakko osallistua, vaikka olisi hotellikin paketissa mukana ja ei se varmaan ketään kiinnosta - ne osallistuu, ketkä haluaa.

    VastaaPoista
  20. "Jos menen rannalle, ryntääkö Greenpeace palauttamaan mut takaisin mereen?" :DD ja lol, kuten nykyisin kai sanotaan.

    Kuis kävi?

    Hyvää lomaa!!
    T. Mummu-55

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...