30.12.2010

Lintukatiska

Ehkä vähän outo postaus, mutta ilahdun aina, kun näen nerokkaita, mutta yksinkertaisia ratkaisuja. Viimeksi näin tämän ystäväni nappaaman kuvan savolaisesta lumimaisemasta ja kiinnitin heti huomiota lyhteen vieressä roikkuvaan "ruokintakatiskaan".


Kävi ilmi, että systeemi oli kaverin isän itsensä duunaama. Ruokarohmut, kuten oravat (joitain tapiolalaisia yksilöitä ei nähdäkseni pysäytä mikään), varikset ja harakat eivät pääse apajille, kun talibuffan ympärillä on tällainen suodatin! Pikkulinnut sen sijaan mahtuvat verkosta vaivattomasti läpi.

Ja koska kaveri sattui juuri olemaan Kerimäellä käymässä, sain katiskan pikarahtina anoppilaan pikkulintujen joululahjaksi. Ja on kuulemma katiskassa kuhina käynyt! Jos kiinnostusta löytyy, näitä voi kysellä taideseppä Heikki Mieloselta, hinta on 25 euroa.

Pikkulintujen talviruokinnasta voi lukaista vaikka BirdLifen sivuilta.

KUVA: Toni Mielonen

7 kommenttia:

 1. Aivan mahtava idea ja toteutus! Mua kans lämmitää hyvät, kohtuu simppelit ja toimivat keksinnöt. Kuten nyt tämäkin: vanha keksintö otetaan uuusiokäyttöön eli nostetaan vedestä ilmaan. Mahtavaa!

  Ja jotenkin tuo on mun silmään nättikin - olisko se sit vaan se mielikuva siitä kuinka pikkuböördit kuhisee tuolla sokkeloissa ja ahneet kurret murjottaa taustalla? :D

  VastaaPoista
 2. Heli, Se tosiaan on ihan kivan näköinen varsinkin täynnä lintuja! Toi muuten on sellasesta isosilmäisemmästä verkosta tehty oma juttunsa, mutta appiukko nimesi sen katiskaksi koska siltähän se näyttää. :)

  VastaaPoista
 3. Tuohan on mitä mainioin! Pääsevätkö ne sieltä ruuhka-aikaankin helpolla pois, vai tuleeko pulmia?
  Ehkä se vähän vastaa myös kissapulmaan!
  Mulla on ollut vähän moraalinen paini meidän ruokintapaikan kanssa. Sinne puskee tuota harakkaa ja varista, vaikka haluaisin tinttiä ja tulkkua. Mietin sitten, onko mun oikein ruokkia vain mun silmään söpöjä lintuja, vai menekkö ihan rasisimiksi. Kas tällaisellakin pähkinnällä saa pöljä aikansa kulumaan!

  VastaaPoista
 4. Ja koska rasismi on nin vaikea konsepti, en osaa kirjoittaa sitä kerralla oikein ;)

  VastaaPoista
 5. Mä perustelen pikkulintujen ruokkimisen sillä, että varis ja harakka ovat ymmärtääkseni kaikkiruokaisia, joten ne löytää safkaa paljon helpommin kuin tintit, tosin talvi on tietty niillekin hankala. Ja eiks oravien pitäisi kerätä varastoja, joiden avulla ne selviävät talvesta? Anyway, katiskalla varmistetaan että pikkulinnut saavat osansa. :)

  Ps. Näin muuten yks päivä KÄRPÄN takapihalla! Mistä lähtien niistä on tullut urbaaneja?? (vaikka nyt Espoossa ollaankin)

  VastaaPoista
 6. Ja koska tää vastaaminen on niin vaikea konsepti niin lisään vielä että sanoisin vain ihmisten pystyvän ahtautumaan niin kireästi buffaan ettei pääse sieltä pois. ;D

  VastaaPoista
 7. Meille niin tulee tollanen! Ärsyttää noi naakat rasvan kimpussa. Tosin sitten se tikkakin jää ilman, mut ei voi mitään, sitä olisin kyllä mielelläni ruokkinut. Ja eiköhän ne naakat (ja se tikka) silti saa safkaa naapuripihan rasvasta - se ois silleen kiva, että muuten jälkikasvua voi harmittaa, kun ruoka-aikaan ei enää voi tiirata vastapäisen talon pihapuussa istuskelevia naakkoja. Eli kiitti vinkistä ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...