19.12.2010

Arpa on heitetty

Sain eilen tietää, että meneillään oleva vuosi on kiinalaisessa horoskoopissa Tiikerin vuosi. Tämä kuulemma tarkoittaa menoa ja meninikiä, hyvässä ja pahassa. Etenkin tiikereille. Vaikka en varsinaisesti usko horoskooppeihin, olisin ihan iloinen siitä, jos helmikuussa 2011 alkaisi seesteisempi jakso.

On oikeastaan ihan hyvä, ettei ihminen tiedä tulevasta. Kuten, että tänä vuonna vetäisin parituntisen suoran radiolähetyksen ydinvoimasta vuorokausi sen jälkeen, kun äiti olisi kuollut. Että järkkäisin Kongon kaivostoiminnan ja elektroniikkateollisuuden ongelmista englanninkielisen paneelin. Että kirjoittaisin artikkelin ympäristötietoisuudesta Suomessa.

Ja että lokakuussa tuijottaisin epäuskoisena raskaustestin kahta viivaa.

Tänä vuonna olin viimeistään oppinut odottamaan odottamatonta, tai ainakin sopeutumaan siihen, että minun elämäni vastaava tuottaja muuttaa mieltään koko ajan; sinne mennään minne virta vie eikä selityksiä kuulu.

Yllätys se oli silti. Olihan toisesta lapsesta toki sivumennen puhuttu, mutta biologinen kelloni ei tikittänyt edelleenkään. Olin myös jumissa sitku-vaiheessa. Nyt ei tarvitse enää arpoa. Elämä hakee sen uuden uoman.

Ipanallekin pitäisi kertoa, että siitä tulee isosisko, mutta en tiedä milloin ja miten. Satavarmasti se kysyy jotain vaikeaa. Ja se totesi juuri äsken ruokapöydässä, että onneksi meitä on vaan kolme, että istumapaikkoja riittää kaikille (huom. meillä on 10 hengen pöytä). Toisaalta, ehkä senkin on syytä oppia, että varmaa on vain jatkuva muutos. Mielensäpahoittajaa lainatakseni: "kaikenlaisia vaiheita tuppaa, vaikkei pyydä".

Ps. Olipa hyvä, että tuli hankkiuduttua eroon kaikista vauvakamoista raskausvaatteista lähtien. Nyt ollaankin ihan nollassa taas.


63 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon Katja! :)

  VastaaPoista
 2. Lämpimät onnittelut koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Onnea! Yllätit, mutta sitähän elämä on ;)

  Äiti Sininen

  VastaaPoista
 4. Onnea! Arvasin, yhdestä Valoa-postauksen lauseesta;) Äitiyskamppeita löytyy aika hyvin kirppareilta, tosin kaipaat varmaan siistimpää töihin. Vauvakampetta nyt ainakin löytyy pilvin pimein.

  VastaaPoista
 5. Lämpimät onnittelut, mullakin oli joku mutu-tuntuma tästä :)

  VastaaPoista
 6. Hahha haa !! Mahtavia uutisia , onnittelut :)

  Niin se vaan taitaa olla että kun laitat vauvakamat kiertoon tai myyt pois niin johan on takuuvarma perheenlisäys tuossa :)
  Nimim. meilel kävi myös näin ;)

  VastaaPoista
 7. Oikein paljon onnea! Niin se monesti menee, että elämä tekee valinnat ihan itsekseen. Elämällä on taipumus järjestyä - tavalla tai toisella. Meillä ei ole ottanut sattuakseen, mutta ehkä vielä joskus..
  *tavallisuus on taivaallista*
  (jos joku vielä muistaa yhden kerran kommentoinnin jälkeen..)

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea raskauden johdosta! Musta tuo on ihan loistava ikäero lapsille ajatellen toisen vauva-aikaa. Eka jo vähän omatoimisempi kun toka syntyy. Itse olen ihan kauhulla katsellut ystävien alle kahden vuoden välein hankittuja lapsia ja sitä menoa ja väsymystä.

  VastaaPoista
 9. HIENOA! Paljon onnea vauvauutisen johdosta.

  VastaaPoista
 10. Onnittelut! Omassa elämässäni on myös tapahtunut viimeisen vuoden aikana niin paljon työrintamalla, asuinpaikan suhteen ja perheasioissa, että jossain vaiheessa vain totesin, ettei nyt kannata suunnitella elämää ainakaan kahta kuukautta pidemmälle. Tai kahta viikkoa. Tai kahta päivää.

  tv. kuukauden ikäisen vauvan äiti

  PS. Tarkoittaakohan tämä perheasioiden lisääntymistä blogissa? Vertaistuki ei olisi pahitteeksi, vaikka sinähän olet jo vanha tekijä näissä asioissa ;)

  VastaaPoista
 11. Siitä se alkaa, perheonnen alamäki ;)

  Onnea! Voi paksusti!

  VastaaPoista
 12. Onnea uuden elämän johdosta! Muistan hyvin fiilikset reilun kolmen vuoden takaa kun nuorempi ilmoitti tulostaan yllättäen. Sitä pohti miten sitä pärjää, ja riittääkö rakkautta molemmille, ja isosiskon kannalta miten epäreilua on viedä ykkösen asema, vai onko ja mitäs tässä nyt. Syyllisyyden tunteet jatkuvat, mutta niin kai äideillä aina? Rakkauden määrä taas on lisääntynyt rajusti.

  VastaaPoista
 13. Onnea olan takaa :)

  Minna

  VastaaPoista
 14. Voi että, onnea! Tosin minullakin on jonkin aikaa jo ollut sellainen tunne että vauvauutisia pukkaa tässä blogissa ;)

  VastaaPoista
 15. Onnea taas uuteen elämänvaiheeseen!

  VastaaPoista
 16. Onneksi olkoon!

  Itsellä uusi odotus alkoi kun esikoinen täytti vuoden. Voin kertoa, että mikään ei harmita enempää kuin se, että edellisen raskauden aikaiset vaatteet OVAT vielä tallella. Mieluummin olisin käynyt shoppaamassa jotain kivempaa päälle pantavaa :)

  VastaaPoista
 17. Oikein paljon onnea. Joskus on helpompaa, kun luonto päättää kysymättä.

  Mikään ei ole niin varmaa kuin se, ettei mikään ole varmaa.

  VastaaPoista
 18. Hurjasti onnea! Elämä heittää yllätyksiä, mutta samalla se myös kantaa.

  VastaaPoista
 19. Onneksi olkoon!! Ihania uutisia :)
  Hei mulla on yks kiva musta Esprit-äitiysmekko huuto.netissä myynnissä just nyt, voit huutaa tai jos se ei mee, niin katotaan sitten jos se sulle kelpais. Sit mulla on yhet mustat housut ja monta paitaa ja pari hametta. Oon miettinytkin miten niistä pääsis eroon - laitan vaikka kuvia niistä niin kato kelpaako.

  VastaaPoista
 20. Ohop! Olipa uutiset - paljon, paljon onnea!!! Kai sä yrität kuiteskin kestovaippailla?! :)

  VastaaPoista
 21. Aikamoinen vuosi, huh huh! Elämää täysillä.
  Onnea raskaudesta ja jouluun lämpöä!

  VastaaPoista
 22. Onnittelut!
  Onneksi se vauva ei ihan heti tarvitse pöydässä istumapaikkaa. Tosin eiköhän jossain vaiheessa isosiskokin helly luovuttamaan yhden niistä ylimääräisestä seitsemästä paikasta pikkusisarukselleen. :)

  VastaaPoista
 23. Paljon onnea viivan johdosta :)
  Tulet yllättymään miten lapsi reagoi vauvauutiseen. Ei juuri mitenkään :)

  Elämä tosiaan on yllätyksellistä. Ja se on se luksus!

  VastaaPoista
 24. Onnellista odotusta!

  Kiitos myös näistä tämän vuoden postauksistasi, on ollut ilo lukea.

  Olen kai vähän samoilla linjoilla kuin äitisi ja mielensäpahoittaja, mutta mehevistä asiallisista jutuista tykkään. T. Nimimerkki "toinen tiikeri".

  VastaaPoista
 25. Onnea odotukseen! Ihana juttu. :)

  VastaaPoista
 26. Katos perkele. Onnitteluni. Hienoa.

  VastaaPoista
 27. Odottelinkin tätä jo :) Project Mama 2.0, jee! Onnea kaikille koti-inssiä ja Matildaa myöten!

  VastaaPoista
 28. Onnea! Ja tule ottamaan täältä kaikki se vauvakama/äitiysvaate/imetyspaita mukaasi, mitä uskot tarvitsevasi. Ei oo pitkä matka. Samalla voit tulla vaikka glögille. Mä oon nyt siinä vaiheessa, että olen valmis luopumaan ihan kaikesta huolimatta siitä, että esikoinen tilais mielellään lisää.;)

  -Krista

  VastaaPoista
 29. Lämmin kiitos kaikille onnitteluista! On helppo sanoa, että blogin linja ei muutu kun ei tässä mitään linjaa ole ollutkaan. Perheasiaa ja vertaistukea siis varmasti löytyy jatkossakin sikäli kun pystyn sellaista tarjoamaan. :) On tässä kaikenlaisia juttuaiheita jo ehtinyt tulla mieleen..

  Ero edelliseen kertaan on ainakin tässä vaiheessa huima. Koska tätä skidiä ei tekemällä tehty, koko jännitys "tärppäämisestä" jäi pois. Lisäksi olin hyvin skeptinen raskauden jatkumisesta, vasta np-ultran jälkeen olen suostunut uskomaan että siellä se on ja nähtävästi pysyy. Koko alkuraskaus on mennyt lähinnä hysteerisessä häsligissä kevään aikataulujen uudelleenmuotoilun kanssa, ei siis todellakaan mitään seesteistä odotusta. Yksityistä neuvolaa kyllä käytän tälläkin kertaa, ensinnäkin ihan siksi, että oli jo ihan ikävä huippua neuvolantätiä! :)

  Niin ja ehkä mä tohdin sitä kestovaippailuakin nyt kokeilla kun lähipiiristä löytyy kestomutseja ja on mahis tukiopetukseen. :)

  VastaaPoista
 30. :))) mä tulin kyllä tästä kovin iloiseksi, mikä ei liene yllätys:)))
  ihan hurjasti onnea!!!

  VastaaPoista
 31. Onnea! Meillä esikoista valmennettiin tulevaan kirjojen avulla. Erityisesti Sanna Pelliccionin "Onni-pojasta tulee isoveli" osoittautui ihan hitiksi, samoin kuin Gunilla Wolden klassinen "Sanna ja pikkuveli". Nyt pikkusisaruksen saavuttua maailmaan lapsi toistelee kirjoista oppimaansa ja muutenkin uskon, että hän on sopeutunut vauvaan niin hyvin kuin on pitkälti kirjojen ansiosta. "Äiti, anna vauvalle maitoa", kuuluu kirkkaana 3-vuotiaan suusta heti, kun vauva vähänkin inahtaa.

  VastaaPoista
 32. Onnittelut koko perheelle! Hassua kun meillä on just toisin päin: esikoinen oli ihan rehellinen vahinko (rakas sellainen!) ja nyt kakkosta tehdään ihan tekemällä :>

  VastaaPoista
 33. Onnittelut vanhemmille ja tulevalle isosiskolle! Ihana uutinen :)

  Itse olen ainakin sitä mieltä, että usein juuri ne sattumalta tapahtuneet asiat ovatkin parasta elämässä. Kun juuri on suunnitellut jotain, heittääkin elämä ihan toiseen suuntaan. Ja sitten huomaakin, että se olikin juuri se suunta mihin pitikin olla menossa. :)

  Vauva- ja raskauskamojen suhteen toisella kierroksella on ainakin siinä mielesää paremmassa asemassa, että tietää mitä oikeasti ei tarvitse ja mitä ilman ei tule toimeen :)

  VastaaPoista
 34. No katsos vaan..
  Lämpimät onnittelut!
  :)

  VastaaPoista
 35. Voi paljon onnea!

  Minä täällä mietin, että jos nyt kaikki raskaus- ja imetyssälän pistää kiertoon, niin mitäs sitten jos iskee se vauvakuume Ü Kaksi edellistä kun tuli lähes vahingossa huomaamatta. Tosin meidän ihana neuvolan tätikin muutti toiseen kaupunkiin, joten pitäisi sitten mennä jollekin muulle, plää. Tyydymme siis kahteen.
  Meillä vanhempi oli niin pieni raskausaikana, ettei tajunnut koko asiaa ennen kun vauva tuli kotiin. Nyt kun ovat 2 v ja 7 kk niin jotain jo leikkivät yhdessäkin (mikä onni ja autuus, tähän mennessä pinna on ollut äidillä hyvin kireällä). Madde on (ehkä) onneksi vanhempi, niin voi mennä helpommin. Tai ei, ainahan niillä on joku vaihe :D

  VastaaPoista
 36. OOOoooOOOoo la laaa! No, ei siitä ainakaan sen iisimpi vuosi tule. Erilaisempi vain. Ja vaikka tuota kommenttia varjostaa realismi, niin se oli semmoinen lupsakka.

  Ja noita "Sori, tää pöytä on jo täynnä" tulee olemaan paljon. Mutta oikeasti se pieni on sitten kuitenkin, välillä, ihan kiva ja rakas. Ainakin joskus.

  Ja kun on kysytty kaikki: "Mitä mun pehmoleluille tapahtuu, kun mä kuolen?!", niin voidaankin jutella vaikka siitä "mitä on melankolia?!".

  Onneksi kaiken pääsee antamaan korkojen knassa takaisin, kun itselle iskee joku dementia. Ehkä.

  Onneksi rakkautta ei tarvitse jakaa, onneksi se vain kertaantuu x määrällä.

  Onnea!

  VastaaPoista
 37. Onnea - mäkin arvasin jo siitä sun matkapostauksesta. Että "erinäisistä syistä" pitkä reissu on poissuljettu tms. Mä tulkitsin sen ihan suoraksi kehotukseksi kysyä, mutta kukaan ei tainnut älytä/rohjeta!

  VastaaPoista
 38. Onnea :)!

  Kannattaa ehdottomasti tutustua kestoiluun! Se ei ole loppupeleissä yhtään vaivalloista kun vaan löytää hyvät falskaamattomat vaipat ja viitsii hieman paneutua asiaan :). Itse suosittelisin ehdottomasti Fuzzeja; niiden kanssa voi käyttää ihan normi vaatteita vauvalla ja sisään saa tarpeentullen lisäimuja, joten ei falskaile :). Pesukin on näppärää, kun ne on niin köykäsiä, että kuivuvat narulla yhdessä yössä. Yövaippailua en itse edes kokeillut, koska olen kuullut niin paljon falskailevista vaipoista. Kun yöt on menty kertiksillä, ei vahinkoja ole sattunut yhtään sen enempää kun kertokäyttövaippojen kanssa. Semikestoilu on kuitenkin ympäristöystävällisempää kun pelkät kertikset :)

  VastaaPoista
 39. Ja vielä palasin.

  Mä en tod. tajunnut tuosta Valoa-postauksesta, mistä kaikki muut on tajunnut.

  Ja Fuzzeja voin suositella täältäkin! Ne on niin koti-insinööriystävälliset kun voi olla. Narulta kun vielä kokoo valmiiks, niin sit vaan heittää päälle. Meillä on käytetty aina se 2 imua/vaippa ja yöksi kertis. Laskin (olen myös pihi) et ykskin kestovaippa päivässä vuoden ajan on n. 100 e säästö. Eniten on yllättänyt, miten vähän asiasta tuli napinaa. Nyt ipanalla on tosin ripuli ja kertikset ihan YYA-hengessä.

  VastaaPoista
 40. Kiitoksia onnitteluista edelleen! Hehe, raskaus todella oli vain yksi syy miksi kevätreissu oli vaakalaudalla. Perheessä on kaikkea muutakin tapahtumaa keväällä ja homma olisi ollut hankalaa ilman tätäkin. Päädyttiin muuten siihen Kanariaan. Onpahan sitten koettu sekin.

  Noissa kestoissa mulla on tasan yksi kysymysmerkki: pyykinpesu. Tässä perheessä pyöritetään pesukonetta viikon, parin välein. Olen ymmärtänyt, että niitä vaippoja pitää olla pyykkäämässä joka toinen päivä. Se ei tule onnistumaan mitenkään. Täytyy miettiä millä tavalla ne voisi käsitellä ja jättää odottamaan pesuinspistä.

  VastaaPoista
 41. Hei, ei ole pakko pestä parin päivän välein, sitten vaan pitää olla enemmän vaippoja. Suomessa tosin kaikki tuntuvat pesevän niitä joka päivä tai joka toinen päivä, mut ei se pakollista ole. Mä asun Sveitsissä, ja täällä vanhemmissa kerrostaloasunnoissa ei kellään ole omaa pesukonetta, vaan pyykit pestään pesutuvassa, josta ei todellakaan saa vuoroja joka toinen päivä. Olen siitä huolimatta käyttänyt muksulla kestovaippoja nyt jo kaksi vuotta, vain öisin kertakäyttöisiä. Pessyt olen niitä noin joka viides päivä. Meillä on kätsysti pieni keittiöparveke kylppärin ikkunan takana, joten viskataan käytetyt vaipat ulos ikkunasta, ikkunan alla odottavaan pyykkikoriin, ja siitä sitten pyykkivuoron koittaessa kipataan suoraan koneeseen. Varmaan muunkinlaisia säilytyskeinoja voi kehitellä:)

  VastaaPoista
 42. Joo, ei kestoja tartte joka toinen päivä pestä. Kerta-pari viikossa riittää, mutta se edellyttää isompaa vaippa-arsenaalia, jättikokoista likavaippojen säilytysastiaa sekä reilusti kuivaustilaa. Kahdesta jälkimmäisestä syystä me on koettu vaippapyykkääminen alkuvaiheessa päivän-parin välein toimivimmaksi ratkaisuksi.

  VastaaPoista
 43. Lämpimät onnittelut!

  -Salamanteri

  VastaaPoista
 44. Mä oon kysynyt tätä ennenkin, mutta miten ihmeessä te voitte pestä pyykkiä niin harvoin?? Eikö teillä a) urheilla (hikikamppeet pesuun), b) lspsi syö sotkuisesti (vaatteet / päivä pesuun) vai onko teillä vaan ihan älyttömän paljon vaatteita? Siis ei ymmärrä - meille tulee jo pyyhe- ja lakanapyykkiäkin noin koneellinen / 2 vkoa ja muutenkin toi vehje rummuttaa noin 2 kertaa päivässä (joista toinen on se kestovaippa / vauvanvaatekoneellinen). Btw, kun pesee vauvanvaate-/kestovaippapyykin noin joka päivä, tarvitsee a) paljon vähemmän vaippoja, b) paljon vähemmän vauvanvaatteita. Ekologista jos mikä!!

  VastaaPoista
 45. Pilami, muistan että oot ihmetellyt tätä aikaisemminkin. :) Mut niin se vaan on. Konetta ei tarvii käyttää koska
  - Meillä varmaankin on kaikilla aika paljon vaatteita.
  - Pesukone on vanha ja aika iso enkä halua käyttää sitä puolityhjänä.
  - päällysvaatteita (= paitoja ja housuja) ei vaihdeta joka päivä. Varsinkin tällä hetkellä on pakko vetää yksillä housuilla koko viikko. Maddenkin päällysvaatteet menee kevyesti pari päivää.
  - Jos ipanan vaatteeseen tulee ruokatahra, pyyhin sen pois, en tod pese koko vaatetta.
  - Mä yritän säästää vaatteita turhalta pesemiseltä ja kulahtamiselta.
  - Urheilukampetta tulee, mut ei ne plajon tilaa vie ja niitäkin riittää molemmilla ainakin kolmeen settiin per viikko.

  Ja pyykkiä siis pestään vasta kun pyykkikorit räjähtää tai kun kaikki alusvaatteet & sukat on loppu. :) Tää asia ei tule muuttumaan.

  VastaaPoista
 46. Pyykkäyssysteeminne kuulostaa mahtavalta :) Me ollaan aika kaukana siitä, kone pyörii lähes joka päivä pari kertaa. Ja usein juurikin vaippapyykkiä Munmielestä käytettyjen vaippojen säilytteleminen ei ole ongelma pienen vauvan kanssa, mun mielestä ne alkaa haisemaan vasta kun lopettaa täysimetyksen ja alkaa syöttämään kiinteitä (nykyisin ne sitten onkin ydinjätettä, eli pestään joka päivä tai jos joutuu säilyttämään, niin teen pikaisen etikkahuuhtelun hajujen eliminoimiseksi).

  Mutta oikeasti mun mielestä kestovaippoihin liitettävä "hankaluus" on vaan tottumattomuutta, onhan kaikki muukin vähemmän tuttu hankalaa. Kun kehittyy omalle perheelle sopiva rutiini, se sujuu ihan itsestään. Mustakin tuntuu hankalalta ajatus siitä, että joutuisi raahaamaan jatkuvasti vaippapaketteja kaupasta ja vaipparoskiksia ulos :D Mutta vaippahommat on jokaisen oma valinta, kaikki tekevät niinkuin itselle ja omalle perheelle sopii.

  Mun mielestä esim. Nature Babycaren maatuvat maissikertiksetkin on tosi hyvä ratkaisu, eikä maksa normipamperseja juuri enempää.

  Ja vielä, kun joku mietti kestojen pitävyyttä yöaikaan niin täytyy vähän mainostaa: Ronja&Roopen tuplaläppävaipat ei ole ikinä, kertaakaan pettäneet meillä (ja oikeasti ekan vuoden rakas lapseni söi maitoa kaikki yöt läpeensä..)

  VastaaPoista
 47. Onskaa, Katja, tälläkin forumilla. Tositosi paljon! <3

  VastaaPoista
 48. Hirmuisesti onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 49. Matias sai joululahjaks Vallaton vauva tulee kotiin -kirjan. On ollut sekä pojan että vanhempien mieleen ja kovassa luvussa.
  Sille on myös etko-osa vallaton vauva valtaa vatsan.
  Suosittelen :)

  VastaaPoista
 50. noista kestovaipoista halusin vielä kommentoida, että niissä on todella paljon hyviä ja laadukkaita suomalaisia vaihtoehtoja olemassa, että kannattaa mielestäni miettiä josko jättäisi fuzzibunzit ym. ihan vaan ostamatta. itse ainakin mieluummin kannatan vaipoissa suomalaisuutta. lisäksi ainakin tirsokkaalla on valikoimissa luomumateriaaleista suurimmaksi osaksi valmistettu vaippa. ja jos valitsee murun kankaan vaippaan, niin on se kangas ihan alusta asti valmistettu suomessa. mutta kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että vaippamerkkien ja -mallien määrä on järkyttävän suuri ja sormi menee suuhun, kun yrittää jotain ymmärrystä asiaan saada. en ole itsekään kokeillut kuin tiettyjä merkkejä ja kun olen ne hyviksi havainnut, niin niihin olen jämähtänyt. mutta pieniä vaippoja kannattaa ostaa käytettyinä - tarjontaa on, ja ovat hyväkuntoisiakin. isompia kokoja ei sitten näytäkään enää samaan malliin olevan tarjolla.

  VastaaPoista
 51. Hei paljon, paljon onnea!!
  En ollut hetkeen lukenut blogiasi ja heti täällä oli iloisia uutisia :)

  Meilläkin tyypistä tulee isosisko kesällä, heinäkuulle odotetaan taas :) Ja suurimmasta osasta kaikkea vauvatarviketta ja vaatetta olen hankkiutunut eroon, jostain syystä ajattelin että jos joskus toinen tulee niin sitten on kiva hankkia uudet jutut?!


  Mutta Onnea ja hyvää vointia!

  -Meriponi

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...