31.12.2010

Aika juhlia

Silmiini osui vastikään tämä mainos, joka mukavasti muistutti siitä, että ekaan raskauteen sattui kaikkien perusjuhlien (pikkujoulut, joulu, uusi vuosi, pääsiäinen, vappu, hääpäivä ja juhannus) lisäksi myös kaksi tohtorikaronkaa, kahdet häät ja yhdet yo-juhlat. Ensi kevät näyttää erikoisjuhlarintamalla hiljaisemmalta ja hyvä niin.


Koska pommac kuuluu minun kirjoissani otsikon "hirveintä mitä tiedän" alle, tässä siunatussa tilassa joutuu olemaan varuillaan, mitä lasiinsa saa. En ole makeiden (enkä makeutettujen) limppareiden ystävä enkä periaatteestakaan vedä bileissä samaa tavaraa kuin metriheikit. Aion tänään skoolata shampanjalla ja jatkaa siitä seljankukkadrinkeillä. Seljankukkamehu on mielestäni kuohuvaa kuusenkerkkää maukkaampaa tavaraa, vaikka jälkimmäinen on ihan kelpo juoma sekin. Kadehdin kuitenkin avoimesti kaikkia, jotka eivät joudu vetämään seljankukkaa, ja lämmin osanottoni niille, jotka joutuvat.

Alkosta löytyy holittomana kaikenlaisia supermakeita kuohujuomia mutta hyvänmakuiset kuohuvat ovat kiven takana. Kertokaa jos tiedätte hyviä!

Hyvää Uutta Vuotta, hyvät ystävät! Sillä hyvä siitä tulee.

Ps. Aion testata kevätjuomana tämän Torresin valkkarin, jossa jäännössokerin määrä ei edellytä insuliinipistosta. Se tosin ei kerro vielä mausta mitään.

22 kommenttia:

 1. Hiphei. Mikään ei ole mukavampaa kuin holilliset juhlat pommacin varassa. En joisi muutenkaan kuin jykeviä punkkuja ja kuivaakin kuivempia valkkareita ja kuohuviinejä, erikoistilaisuusjuoja kun olen. Raskaus vesitti (kirjaimellisesti) ainakin omat valmistujaiseni, juhannuksen, ystävän valmistujaiset ja viimeisimpänä joulun.

  Jouluun varauduin hyvissä ajoin juurikin tuolla kyseisellä valkkarilla ja juomatta jäi. Jälkimaku on sama kuin simalla, ja muutenkin jäi vain paha mieli. Toivottavasti osuu sinun makuusi paremmin. :)

  VastaaPoista
 2. Oman kokemuksen perusteella paras holiton kuohuva on tämä Alkon valikoimista löytyvä kuohuviini: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/009841

  Hintaa tosin on melkein yhtä paljon kuin holillisella skumpalla, mutta maku on kyllä sen arvoistakin! Juomaa olen löytänyt Alkon lisäksi ainakin Citymarketista.

  Toinen hyvä, mutta hintavampi vaihtoehto on ainakin Lasipalatsin Maatilatorilla myytävä Karpalokuohu, lisätietoja löytyy täältä: http://www.kuohujuoma.fi/index2.php

  Onnea uudelle vuodelle, ja kiitokset hyvistä blogikirjoituksista kuluneen vuoden aikana :-)!

  VastaaPoista
 3. Mä skååålaan muumilimpsalla ja holittomalla nikolailla, eikä ees vituta :D

  Hyvää uutta vuotta!!

  VastaaPoista
 4. Viime kesänä mahakkaana maistelin tällaista, eikä ollut ollenkaan hassumpaa (tosin en tiedä onko tuon edellä mainostetun veroista, kun en ole muita testannut): http://www.alko.fi/tuotteet/fi/009841

  VastaaPoista
 5. Torresin valkkari on vain puolikuivaa/puolimakeaa, mutta muuten aika viinimäistä, kuitenkin paras alkoholiton viini, johon olen törmännyt. Eli menee jääkylmänä ruuan kanssa joka ei vaadi rutikuivaa viiniä.
  Alkoholittomia oluita on ihan ok esim. vaalea Nikolai (tumma maistuu makealta mämmiltä) ja Tucher vehnäoluista.
  En tavallisesti välitä limsoista, mutta Bionade on hyvää, ei yhtään niin makeaa kuin normilimut, sitruunahappoista.

  Näillä on menty ja pärjäilty. Alkoholittomat punkut kelpaa vain glögin sekaan.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Minä kadehdin niitä, jotka eivät "joudu" juomaan skumppaa tai muita alkoholillisia juomia, siksi että he ovat raskaana ja minä en ole nyt enkä ehkä koskaan :'(
  -anni-

  VastaaPoista
 7. Osanotto(=pahoittelut) niille jotka saavat lapsen? wtf???
  T.Ano- Maho

  VastaaPoista
 8. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/009841 on myös mun suosikki, ainoa puolikuiva kuohari mitä holittomana alkosta saa. Sen lisäksi juon välillä holittomia oluita, suosikkina tumma nikolai. Mut aika ankee on valikoima, kun ei ole limpparin ystävä...

  VastaaPoista
 9. Spatz, okei, mä olen vähän samoilla linjoilla juomien suhteen (mitä kuivempaa sen parempaa) mutta testaan kuitenkin!

  Pia, hyvät vinkit, kiitos! Täytyy testata noi molemmat!

  Tea, aaaarggh, muumia, samalla listalla pommacin kanssa. :D Holiton Nikolai on kyllä ihan jees, vaikka en suuri oluen ystävä olekaan.

  Heta, ok, toinen ääni jo Schloss Boosenburgille!

  Anonyymi, kyllä mä sen Torresin pullon testaan, jos nyt pääsisi edes lähelle - en vain tajua tuota sokerin määrää. Alkoholittomia punkkuja en aio edes maistaa edellisen kokemuksen perusteella.

  anni, olen pahoillani. Toivottavasti joudut joskus seljankukkakuurille!

  ano-maho, kirjaimellisesti: osanotto kaikille, jotka joutuvat vetämään shampanjan korvikkeita, koska ne maistuvat pahalle.

  Tarza, kolmas ääni siis tälle putelille! Limppareihin olis kiva saada tuotekehitystä aikuismaisempaan makumaailmaan.

  Ois muuten kiva tietää onko maailmassa yleisesti holittomien kuoharien valikoimat huonot vai vain menekki Suomessa sen verran huonoa että yksi sidedettävä puolimakea pullo riittää.

  VastaaPoista
 10. Mä skoolaisin shampanjalla (vieläkö kielitoimisto suosittelee sampanja -muotoa?) ja joisin ruoan kanssa desin peruspunkkua tai pullon keskiolutta. Niin taisin tehdäkin. Mut mä en olekaan mikään esimerkki.

  Lohduttaako pätkääkään että mulla menee perinteisesti uudenvuodenaatot, vappuaatot ja juhannukset ihan yhdellä - kahdella bissellä tai viinilasilla? Ihan vaan koska en lähde amatöörien kanssa samoina päivinä liikkeelle ;)

  Ja mitä nyt tuohon Pommaciin tulee, niin sehän on jumalauta parasta limpparia. Jääkylmänä. Ah.

  VastaaPoista
 11. Hyvää uutta vuotta vaan sinnekin, ja kuten jo aikaisemmin toivotin, voi paksusti :)

  VastaaPoista
 12. Mä tykkäsin kanssa tuosta mainitusta valkoviinistä, jota mulle tarjottiin ensimmäisen kerran, kun oltiin hääpäivää viettämässä laivalla ja ravintolassa epätoivoisesti kyselin alkoholittoman valkoviinin perään. Samalta reissulta ostin pari pulloa mukaan!

  Vaikka olen jo ns. imetysvaiheessa, niin joinpa muuten samaista viiniä myös eilisissä uudenvuoden "bileissä", joissa olin kuskina ja lapsen kanssa.

  Hauskaa uutta vuotta ja iloisia ;) raskauskuukausia!

  VastaaPoista
 13. Suosittelen myös testaamaan Schloss Boosenburgia. Se on melko kuivaa kamaa ja esim. alkoholittomiin kamaliin punkkuihin verrattuna siitä tulee fiilis, että jois oikeeta skumppaa :). Toinen alkoholiton suosikkini on alkosta saatava Stowford press -siideri. Se on aitoa siideriä eikä mitään kiljukuraa. Juon sitä edelleenkin saunajuomaksi vaikka vois jo holillisenkin ottaa :)

  VastaaPoista
 14. Itse olen suosinut Söhnlein Brillantia http://www.alko.fi/tuotteet/fi/587597. Muistuttaa Alkon myyjän mukaan eniten ehtaa tavaraa, vaikka kuvauksessa kuvataankin makeahkoksi. Boosenburgilla on kyllä komea nimi, joten ihan jo pelkästään senkin takia voisi sitä kokeilla.

  VastaaPoista
 15. Todennäköisesti vihaisit sitä, mutta musta brasilialainen Guaraná (Antarctican guarana taitaa kulkea jopa nimellä guarana champagne) oli ihan pätevä kokkareiden pelastaja, kun olin siunatussa tilassa. Joku oli nähnyt sitä Citymarketissa Suomessa, itsellä ei havaintoa.

  VastaaPoista
 16. Tämä ei ole kuohuva vaihtoehto mutta sopii hyvin korvike juomaksi ainakin minulle koska en tykkää imelistä limppareista elikkä bionade. Ja se on vielä luomua!

  VastaaPoista
 17. Kassinen, suositelkoon kielitoimisto mitä tahansa, mun mielestä shampanja on onomatopoeettinen sana, eikä siitä sovi käyttää mitään tamppooniin vivahtavaa kirjoitusasua. Mutta mitä keiton määrään tulee niin täysin epäoikeudenmukaisen krapulakeijun ja laadukkaan yöunen arvostuksen myötä juon itse harvoin yli neljää annosta.

  Arkitehti, kiitsa!

  Mari, lisää ääniä siis Torresille. Mä kyllä veikkaan palaavani Custozaan heti kun napanuora katkeaa. :)

  Essi, totta, toi siideri muuten on hyvä! Ja mikä hienointa, sitä saa myös joistain ravinteleista!

  Liisa, kiitti tästä vinkistä! taidankin testata lähialkoni asiakaspalvelualttiuden pyytämällä maistiaiset. ;)

  Dona, ahaa, ihan tuntematon tuote (ehkä siksi että en koskaan käy limuhyllyllä). Mutta testaan jos törmään mikäli sisällyluettelo on riittävän lyhyt!

  Anonyymi, komppaan, että hyvää on!

  VastaaPoista
 18. parahin mama,
  mun suositus on Kontion mehu oy:n valmistama Lehtikuohu! Älä anna nimen lannistaa, kotimaiset pientuottajat ei musta aina ole ihan parhaimmillaan tolla imagon rakennuksen saralla, mutta juoma itse on juhlava ja tosi hyvä.
  (Sitä saa ainakin Juuren puodista Korkeavuorenkadulta, mutta varmaan muualtakin.)

  VastaaPoista
 19. Komppaan edellistä, KontioMehun Lehtikuohu ja karpaloinen versio ovat tosi hyviä alkottomia juomia eivätkä ällömakeita. Maistuvat sille mille pitääkin, aidolle. Suosittelen lämpimästi. Saa ainakin Stockalta ja isoista cm:sta, ainakin täältä meiltä Joensuusta päin :) Oman alueen tuotteita kun ovat :)

  Minna

  VastaaPoista
 20. Milla ja Minna, hei kiitokset, nämä olivat ihan uusia nimiä mulle! Lehtikuohu ei tosiaan ole nimenä järin pirskahteleva mutta jos kyseessä on tosiaan aikuisen maun juoma, olen valmis hyväksymistestaukseen!

  VastaaPoista
 21. Myöskin Bionadea suosittelen lämpimästi! Vähän kuin limua, mutta ei niin makeaa ja on luomua. Varsinkin sellainen jossa on inkivääriä (en nyt muista mitä muuta) on erityisen hyvää. Saa ainakin meidän pienestä K-kaupasta, eli voisin kuvitella että muualtakin löytyy.

  Mutta hei, miten kukaan voi inhota Pommacia?? Se on ainoa limsa, mistä tykkään, tai siis mitä suorastaan rakastan :D

  VastaaPoista
 22. Myöhäinen vinkki: Parhaat alkoholittomat kuohujuomat, joita olen koskaan maistanut, valmistaa Saarijärven Pylkönmäellä sijaitseva Riekon marjatila. http://www.riekonmarjatila.fi/index.php?id=5
  Hintaa tulee hieman, mutta kannatan mielelläni kotimaisista raaka-aineista tehtyjä tuotteita, jotka matkaavat hyllyihin lyhyemmän matkan...

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...