7.11.2010

Paras smoothie koskaan

En muista olenko täällä avautunut hedelmien syömisestä.

En syö. En tykkää.

Olen yrittänyt sillä paineet hedelmien syömiseen ovat kovat. Banaanit, mangot, persikat sun muut ylimakeat pökäleet ovat täysin poissa laskuista. Vihreät, kirpeät omenat menisivät mutta kaupan omenoissa on aivan liian paksu ja vahamainen kuori. Ja ei, en jaksa nähdä vaivaa kuoriakseni niitä, sillä en ole riittävän kiinnostunut. Sama pätee appelsiineihin. Mandariinit tuottavat melkein aina pettymyksen: kirpeän sitruksisen maun tilalla on usein eltaantunut tympeä makeus. Ananaksesta tykkäisin kyllä, mutta siitä jää hampaiden rakoon suikaleita viikoksi. Sitäpaitsi Suomesta saatava ananas on yleensä maukas kuin koivuklapi.

Olen yrittänyt ystävystyä hedelmien kanssa smoothieiden kautta, mutta niissäkin on aina banaania, joka työntää tunkkaisen makunsa läpi marjojenkin seasta.

Kunnes vihdoin. Löysin Kampin K-marketista Innocentin banana-free smoothien, jossa on omenaa, kiwiä ja limeä. Ja kuvitelkaa: mukana on myös myös hyppysellinen pinaattia ja nokkosta! Ei mitään ällöä vaan pelkkää hapanta raikkautta! Visuaalinen ilme lasissa on röyhkeän vihreä, mutta viis siitä.

Tekisi mieli kiittää näitä tyyppejä kädestä pitäen. Iso peukku.

16 kommenttia:

  1. Hauska, että pitää olla banaanivapaata, heh. Kiva kun löysit maistuvan tuotteen. Ja plussaa tuotteen pakkauksesta myös, ei ole mikään raivostuttava paksusta muovista tehty kertakäyttöpullo, grrr. Tehosekoittimellahan noita sais tehtyä ihan oman maun mukaan... ;).

    VastaaPoista
  2. Sulla on aidon aseistariisuva suhtautuminen hedelmiin - noihin makeisiin pökäleihin!
    Vedätkö sitten vihanneksia aivan mielipuolisesti, vai miten täytät tämän kansallisen puoli kiloa päivässä -jollotusvaatimuksen? Vai nakkaatko sille karut vain?

    - Ani

    VastaaPoista
  3. Kiva (?) kuulla, että Suomessa on toinenkin NAINEN, joka ei syö hedelmiä. En mäkään! Ja jostain syystä noita vihreitä omenoita ja ananasta voisin just ja just syödä, sekä päärynöitä..

    Syökö miehesi ja näyttää mallia Maddelle vai miten lapsen hedelmien syönnin laita on? Meillä aika haasteellista eli ostetaan nyt hedelmiä, mutta ne mätänee ennenkuin KUKAAN syö niitä.. Kuvasta lapsi 3v ei edes tunnistanut kaikkia hedelmiä :(

    VastaaPoista
  4. Olen aina ajatellut että maailmassa on populaatioita jotka ovat eläneet suunnilleen pelkällä käyneellä tammanmaidolla tai raa'alla hylkeentraanilla vuosituhansia, ilman viittä päivittäistä hedelmäannosta :)

    Hoidan hedelmävelvoitettani hieman paremmin kun appelsiinit tulevat kausituotteeksi. Oikeastaan kyse ei ole muusta kuin laiskuudesta, ja siitä ettei hedelmäkauppa ole ihan siinä kotioven vieressä 24/7. Ja tytär saa koulureppuun evääksi muodikkaan smoothin, jos ei ihan vanhanaikaisesti omenanlohkoja bento-boxiin pinottuna (ilman somistelua)...

    VastaaPoista
  5. Niin vielä, lohduttaako jos kerron että Italiassa on luemma ongelma se, että kakaroille eivät hedelmät enää kelpaa. Ovat nykypenskat niin sokerihuurrettuja. Meidän "puuroo jos ei ole perunoita, perunoita jos ei puuroa, leivän päälle ylähuuli" -gourmetkeittiössä näyttää kyllä tekevän kauppansa halkaistu kiwi+pikkulusikkakattaus, ja mandariininsakin ovat oppineet kuorimaan itse jos joku vaan kantaa niitä kotiin ja muistaa markkinoida tuotetta ennen sen homehtumista hedelmäkoriin :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä. Vaikka mulla ei lähtökohtaisesti ole tuollaista hedelmäongelmaa, niin tuo smoothie-banaani-ongelma mullakin on. Otan kiitollisena vastaan vinkin smoothiesta jossa ei ole banaania.

    VastaaPoista
  7. hoo, tätä voisin testata. itsekin arvostan hedelmissä nimenomaan raikkautta. ja ei-banaanimaisuutta, banaani on ehdottomasti jotain, minkä pitäisi aina tapahtua muille ihmisille.

    jos veisi vaikka tötsän töihin.

    VastaaPoista
  8. Pellon pientareella, mä mietin itsekin että pitäiskö kokeilla tota samaa reseptiä himassa, mutta tuskin saan siitä yhtä hyvää, joten tällä mennään.

    Ani, olen huono nainen, sillä en juurikaan seuraa mitä syön. Uskon kropan ja järjen yhteistyöhön: syön kasvispainotteisesti, en juurikaan eineksiä/pikaruokaa ja aina kunnolla lisukesalaattia, that's it. Enkä muuten juo vettäkään kahta litraa päivässä.

    Anonyymi, mulla on yksi tyttökaveri jolla on vielä aggressiivisempi suhtautuminen hedelmiin, se syö vain vesimelonia eli et ole yksin! :) Kersasta en ole huolissani, koska päivähoidossa (ja mummilla) tsempataan hedelmien kanssa ni mun ei tarvii.

    Arkitehti, juu, Madde pitää Mummin omppulohkoja ihan palkintona / jälkiruokana, kyllä kannattaa pihdata himassa. ;) Vaati kyllä aikamoista hyväksymisprosessia lopettaa se banaanikärpästen ruokkimisen homehtuvilla hedelmillä.

    Pauliina & Liina, kas, hengenheimolaisia löytyy lisää! kannattaa ehdottomasti kokeilla, koostumus on ilman baanaaniakin sopivan smoothiemainen ja maku todella pirteä.

    VastaaPoista
  9. Banaaninvihaaja ilmoittautuu! Ihanaa, tuota soossia täytyy testata. Hedelmät on hävyttömän kalliita talvella, ja suurin osa on sitä kuorta, joten smoothiesta maksaa ihan mielellään :)

    VastaaPoista
  10. Banaaniton kelpaisi minullekin, mutta ei kiivi, pöh. Lievä allergia tahi jokin sen kaltainen tekee kiivin syönnistä todella epämiellyttävää - kutinaa ja kirvelyä suussa oireena (tuoreet kiivit Madeiralla aiheuttivat ihan kunnon kurkun tukkeutumisen sitten, lienevätkö jytympää tavaraa kuin "täkäläiset").

    Siksipä utelenkin, olisikohan noita banaanittomia muitakin osunut silmään, kuin tuollaisia kiivisiä...? :)

    VastaaPoista
  11. Ootsä joku BanaaniJanneKataja? Jos ei siis ole katsonut viime viikon Neljän Tähden Illallsita, niin siis Kataja ei voi syödä… juuri mitään. Kanakin maistuu (kuulemma) ihmisen kantapäälle. Itse en ole jälkinmäistä kokeillut, mutta ehkä se on niin.

    Mutta joo, toi on ihan hyvää. Vähän ehkä tyyristä.

    VastaaPoista
  12. Anonyymi, ..ja mun tekemät smothiet ei tosiaan ole noin hyviä, varmaan just siks että raaka-aineet tossa lähikaupassa on mitä on.

    Tiina-Piina, sorry, tää oli eka minkä löysin. Niitä saattaa kyllä olla muitakin, mutta taitavat olla harvinaisuuksia.

    hna, kantapäälle..! :D Ehkä mä siit oon hedelmä-Kataja.

    VastaaPoista
  13. Voi mahtavuutta, banaanivapaa smoothie! Kiitos vinkistä!!

    VastaaPoista
  14. Meidän CM:sta löytyi vaan tuon tuoteperheen banaanismoothiet. Pistin heti palautetta ja tilaukseen tuon banaanittoman. Toivottavasti pyyntöni otetaan huomioon. Banaani on hyvää, mutta mieluumin syön sen sellaisenaan enkä smoothiessa. Minna

    VastaaPoista
  15. Kiiittttiiiiiii!

    T: Anonyymi ai heit banaani

    VastaaPoista
  16. Ei kai hedelmiä oo mikään pakko syödä jos ei tee mieli! Ainakaan jos syö vihanneksia riittämiin. Jotenkin ajattelen vihannekset ravinteikkaammiksi kuin hedelmät, ja että hedelmät on vain sokerilla houkuttelevammaksi tehtyjä hedelmiä.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...