17.11.2010

Nopeat ja helpot arkiruoat

Koska meillä asuu toistaiseksi lapsi, jolla ei ole juurikaan nälkä, en ole itse törmännyt siihen ongelmaan, että joku parkuisi safkaa heti kotiin saavuttua. Koska tilanne saattaa kuitenkin olla realismia joissain perheissä, saatatte ilahtua Laiskan kokin helpot ja nopeat arkiruoat -jutusta. Ani Kellomäen resepteillä saat siis skideille nopeasti apetta ilman turvautumista Saarioisten äiteihin.


Mä vaikeilen ruokien kanssa niin paljon (en kokkaa lihaa, käytä hedelmiä enkä mitään tonnikalaa), että mua jäi kiinnostamaan noi DIY-kalapuikot. Toimii varmaan millä tahansa kalafileepötköllä, joka kieritellään seesaminsiemenissä.

Jos teillä on takataskussa joitain hyviä pikareseptejä, laittakaa vinkit jakoon kaikkien kokkausrajoitteisten äitien tähden.

Laitan itse jakoon vedätyksen, joka on mennyt nyt läpi useamman kerran: vihreä pinaatti-perunamuussi upposi, koska Koti-Insinööri keksi kutsua sitä halloween-muussiksi. En tiedä, mistä aivolohkosta se sen taikamuussin repi, mutta käytämme kikkaa toistaiseksi kaikkiin epäilyttäviin ruokiin, joita haluamme skidin ainakin maistavan. Eihän tämä ilo ikuinen ole, mutta mikäpä olisi.

KUVA: YLE Olotila

10 kommenttia:

  1. Voi kunpa minäkin saisin meidän lapset syömään jotain muutakin kuin kalapuikkoja. Mikään ns. kunnon ruoka ei kelpaa, tulee yökkäyksinä ulos. Vaikka minäkin kokkaisin innolla vaikka mitä. Mutta kaipa se tästä, kun tenavat kasvavat.

    VastaaPoista
  2. Meidän tytöllä ei myöskään ole koskaan nälkä, ja venytänkin tuota päivällistä nykyään kuuteen, että menisi edes jotain alas kunnialla - en jaksa enää maanitella. Jos ei syö niin ei syö, kunhan vähän maistaa. Mutta useamman kerran on nyt pyytänyt "sitä kanapalaa jossa on kurkkua" eli paistetaan maustamatonta broilerin rintafilesuikaletta (mä leikkelen ne suikaleet ite fileistä kun ne valmiit suikaleet on niin kauheita), siihen kermaa, fetaa ja kesäkurpitsan viipaleita (sitä kurkkua...) ja makaronin kanssa. Uppoo aina.

    VastaaPoista
  3. I dig this ;)
    ja hei, noi menee myös kanalla, jos sitä haluaa syödä. Rapsakkaa tulee, kun paistelee kookosöljyssä.

    -Ani, Kokovartalofiilis

    VastaaPoista
  4. mäkin välttelin tonnikalaa, kunnes luin wwf:n suosituksia vähän tarkemmin. siellä lukee näin:
    "SUOSITUS: Vihreä valo MSC-merkitylle tonnikalalle."
    lähde (pdf):
    http://www.wwf.fi/wwf/www/uploads/pdf/kalaopas_2009_meren_herkkuja.pdf

    se suositeltavien kalojen lista on kammottavan lyhyt. plus et mä todella pidän tonnikalasta. joten tää tieto oli ainakin mulle supertervetullu!

    ja vihdoin viimein suomestakin saa MSC-merkittyä kalaa!!! tää tieto oli multa menny ohi, kuulin yheltä kaveriltani vasta viime viikolla.
    http://www.kalatukkueriksson.fi/ajankohtaista.php?id=48

    MSC-merkintä ei tietenkään poista sitä tosiasiaa, et tonnikala tulee kaukaa, mut ainakin tietää syövänsä ei-uhanalasta lihaa!

    VastaaPoista
  5. Ansa tykkää älyttömästi tummasta täysjyvämakaronista (nalleja!) herkkusienten kanssa. Tuoreet herkkikset vaan palasiksi ja pannulle sipulin tai purjon kanssa ja loraus kermaa / ruokakermaa / vettä ja sulatejuustoa niskaan. Kiehautus ja suurustus jos hotsittaa.
    Kurkkua vaan viereen ja hyvin uppoo.

    Tuore lohi menee myös ihan "ruokaalaittamatta" eli raakana palasina soijaan dipaten.

    Aika nopeeta on kanssa tehdä pinaattilettuja. Kannattaa tukevoittaa taikinaa jollain leseillä tai vastaavalla niin saa vähän kuitujakin.

    VastaaPoista
  6. Meillä uppoo 3-veelle "ystävä-pasta", jonka muksu nimesi itse.

    Tuore nauhapastaa johon sekoitan itsetehdyn peston.
    Pestoon tulee basilikanippu, pinjansiemeniä, öljyä ja suolaa. Pastan sekaan puolikkaita kirsikkatomaatteja ja fetapaloja. Tuon peston teen blenderillä. Sitä voi makunsa mukaan terästää, mutta meidän allergikkoperheessä mennään tällä.

    Tosi nopea ja hyvää. Äidille lasi valkkaria.

    VastaaPoista
  7. Hehee, tuo Halloween-muusi pitää muistaa, mahtava vinkki! Meidän poika tosin on vasta 2,5 kk...

    Olen kai missannut joten saanko kysyä miksi kartat hedelmiä? Ekologisista syistä?

    VastaaPoista
  8. Helena, huh, ei käy kateeksi.. Meillä meinasi käydä nakkien kanssa niin että ei enää muu maistunut. Lempeisiin kasvatusmetodeihini kuului täydellinen nakkikielto. Nyt kun fiksaatiosta on päästy, saa nakkikeittoakin taas kerran kuussa..

    karina, kiito reseptistä! Meillä tismalleen sama tilanne! Mä mieluummin annan kunnon nälän tulla kuin yritän väkisin saada syömään. Kolmen tunnin ruokailuvälit on tuolle laiheliinille liikaa: joka toinen ateria ei uppoa.

    Ani, arvasinkin että diggailet. ;)

    emma, kiinnostavaa! Mä rakastan myös tonnikalaa (varsinkin kun en syö possua ja lehmää), mutta mä olen ymmärtänyt että kaikki tonnikalalajit on uhanalaisia, sinievä on vaan se joka katoaa ensin.. Mut täytyy tarkistaa!

    Kassinen, jes, kiitti! Pinaattiletut on parhautta! Ehkä meilläkin olisi aika kokeilla jotain raakaa kalaa..

    Anonyymi, itsetehty pesto on superhyvää! Ja valkkari myös. ;)

    Piaf, sulla ei ihan vielä ole sitten kiire patojen ääreen. ;) Ei mulla hedelmiin mitään etiikkaa liity, kunhan en vaan pidä niiden mausta. Etenkin oikean ruoan sekaan on anteeksiantamatonta tunkea ananasta tai persikkaa.

    VastaaPoista
  9. mä en syö nisäkkäitä enkä lintuja, joten kala-asiat on todellakin lähellä mun sydäntä!

    ruotsin wwf:n sivut on musta paremmat, ku suomen. ja ne PÄIVITTÄÄ sitä listaansa (suomen lista on viime vuodelta). täällä lisää tietoo ja ladattavia esitteitä:
    http://www.wwf.se/vrt-arbete/hav-kust/lsningar/ww-fs-fiskguide/1243694-ww-fs-fiskguide-nr-du-ska-kpa-miljvnlig-fisk

    jos linkki ei jostain syystä toimi, ni se löytyy menemällä wwf.se ja vas. laidasta Fisk till middag?

    hyviä ruokahetkiä!

    ps. sekä sini- että keltaevätonnikala on uhanalanen!

    VastaaPoista
  10. currytonnikalaa, ruoka floraa, limen mehu, sitruunapippuria+ valkosipulia.
    kaikki paistinpannulle samaan aikaan, kuumennus ja valmiina kastike joka vie kielen mennessään. tämän ruuan teko vie vähemmän aikaa kuin lisukkeena olevan pastan keittäminen:)

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...