28.11.2010

Joulukalenteri

Kysyin viime maanantaina anopilta nöyrästi, josko ehtisi tehdä ipanalle kankaisen joulukalenterin, sellaisen kestomallin, jonka voisi ottaa aina jouluisin käyttöön. Ehtihän se, sain toimituksen tänään.

Suht näppärää etten sanoisi. Joulutalo toimii jopa olohuoneen sisustuselementtinä ihan hyvin. Taskuluukkuihin laitetaan edellisenä iltana suklaata, pähkinöitä, pipareita, tonttulakki, vanhoista joulukorteista leikattuja hahmoja papernukeiksi, koristeita, jotka skidi saa sitten itse laittaa kuuseen, ja sen sellaista. Huomaan olevani itse aika innoissani, toivottavasti skidikin.

Edes kaupassa ei tarvinnut materiaalien takia käydä, kaikki löytyi anopin omista varastoista. Jopa taustakangas on isomummin vanha pöytäliina. Iso käsi.


18 kommenttia:

 1. Sun anopille lähtee täältä joulumieltä iso kasa, mahtava nainen.
  Niin, ja mihinkäs minä ne 24 pikku yllätystä piilottelen kun ompelukone ei syki tässä taloudessa? Vinkkejä, dear Mama?

  VastaaPoista
 2. Wau! Aivan mahtava kalenteri!!!

  VastaaPoista
 3. Onpa upea kalenteri! Kiva tuo taloidea. Ja todella taitava ja viitseliäs anoppi sulla!

  Hannalle vinkki: tyhjistä tulitikkurasioista saa myös kasattua kalenterin. Tosin mistäpä yht'äkkiä löytää 24 tyhjää tikkuaskia. Ja eikös huovasta voi vain leikata ja liimata taskuja?

  -Salamanteri

  VastaaPoista
 4. Tiimari myy tyhjiä tikkuaskeja...

  VastaaPoista
 5. Hanna, jos anoppia ei olisi ollut tuota väkertämässä niin mä olisin piilottanut joka aamu kämppään jonkun tonttulakin tms alle noita juttuja ja antanut ipanan etsiä. Noillehan nyt menee läpi vielä ihan mikä tahansa. :)

  Anonyymi, ja mä niin raakstan sitä ajatusta että toi ei muutu roskaksi aattona!

  Salamanteri, tikkuaskitalo on huippuajatus! Voihan tultsareita ostaa jonkun pyromaanien perhepakkauksen (kyllä ne käytettyä tulee).

  Anonyymi, niin tietty!

  VastaaPoista
 6. Oih! Kadehdittavan ihana. Meillä ei mene enää läpi ihan mikä tahansa, vaan lapset tilas haribo-kalenterit. Mä vielä kaupassa harkitsin itsetehtyä jotain muuta ratkaisua, mutta päätin, että tänä jouluna en kiusaa itseäni sillä, että nään kauheesti vaivaa ja lapset vaan kitisee (tästäkin siis on kokemusta), mutta ehkä ensi jouluna taas. Pitää nääs osata ottaa itsekin rennosti. Ähkytöntä jne... ;)

  VastaaPoista
 7. Kummipojalleni on Tonttu tuonut joskus joulusukan ja siihen sukkaan aina ilmaantuu aikalailla noita Maman jo luettelemia asioita. Tänä vuonna tosin tämä Kummitäti laittoi kortensa kekoon ja osti Mauri Kunnaksen Joulukirjan Suomalaisesti hintaan 10 euroa. Tultiin lapsen äidin kanssa siihen tulokseen, että sitä kirjaa olisi kiva lukea jo ennen joulua kun tontuista muutenkin puhutaan. Eli lupasin kirjan yhdeksi tontun tuomaksi tavaraksi.

  VastaaPoista
 8. Sisko oli tehnyt joulukalenterit 24 pienestä numeroidusta lahjapaketista molemmille lapsilleen. Roikkuvat kaikki yhdessä pakettinarussa... Näytti kivalta. Ja lapset oli ihania kun arvailivat jo nyt erimuotoisten pakettien sisältöjä. :D Toimii, ainakin jos tykkää paketoimisesta. ;)

  VastaaPoista
 9. Pauliina, kääks, minkä ikäisenä tollasta alkaa tapahtua? Mun metodeilla kitinä joulukalenterista aiheuttaisi sen, että se lähtee saman tien varastoon ja sitten ollaan kokonaan ilman, ihan vapaa valinta. Mut nyt mun rupes tekee mieli irtiksiä!

  Maeve, se joulukirja on ihana! Ipana "lukee" sitä itsekseen sängyssä ennen nukkumaanmenoa.

  VastaaPoista
 10. Mahtava joulukalenteri! Tuollaisesta haaveilen, todellisuus on tällä hetkellä S-Marketin suklaakalenteri ja partiolaisten joulukalenteri :) Lapsi on niistä tosin hyvin innoissaan. Kun toi vielä vähän kasvais, niin saisi ommella rauhassa. Nuppineulaleikit ei oikein innosta :( Oikein hyvää joulunodotusta sulle Katja! //HM

  VastaaPoista
 11. Meillä on käytössä mun vanha, huovasta tehty joulukalenteri, perintökamaa siis. Skidinä suklaakalenteri oli must have, mutta arvostin kyllä tuota äidin täyttämääkin, siinä oli usein isompia ja parempia ylläreitä :D Aion laittaa taskuihin kaikkea hyödyllistä käyttötavaraa, joka pitäisi kuitenkin ostaa, esim. uuden hammasharjan ja hiuspinnejä. Lisäksi laitan "lahjakortteja", joissa on lupaus esim. uimahallista, Hoplopista tai pipareiden leipomisesta sille päivälle.

  VastaaPoista
 12. Mistä niitä semmoisia anoppeja saa ostaa?

  Mun muksu sai keskiverto-yh(yy)-äidiltään vaan Legon valmismallin. Ja outoa kyllä hän tietää jo mitä ekasta luukusta tulee, vaikka ei ole avannut sitä! Onko lapsellani röntgen-katse? Jospa sen isä onkin joku Teris eikä se yhteistyökyvytön imbesilli itä-helsingistä...

  VastaaPoista
 13. meillä Jaakkotonttu tuo noihin taskuihin pieniä kirjeitä, joissa on erilaisia joulusia tehtäviä: on piparinleivontaa, joulukorttitalkoita ja vastaavaa, adventtina sytytetään kynttilöitä, ripustetaan jouluvaloja ikkunoihin. Se tavara, jonka tonttu tuo kiertää vuodesta toiseen: tietyt jouluiset käsinuket, joulukoristeet ja vastaavat. Joululevyt ja -kirjat ovat tietysti myös tontun takana. Näin joulu rakentuu päivä kerrallaan, vähitellen.
  (laiskoina päivinä taskuista löytyy naposteltavaa...) (ja tervehenkisenä päivänä hammasharjat kaikille!)

  Toimii - vuodesta toiseen - naperot tietävät jo että "aina Jaakkotonttu tuo /käskee..."

  VastaaPoista
 14. http://chicling.blogspot.com/2010/11/kestava-joulukalenteri.html

  minäkin sain omani! tai siis skidi sai.

  VastaaPoista
 15. Tiina-Piina, kuulostaa hyvältä! Oliko tuo siis uudelleenkäytettävä?

  H&M, huippua joulun odotusta myös teille!

  Anonyymi, noi aineettomat lupaukset on tosi hyvä idea, mä kyllä laitan suklaatakin ihan siks että saan itsekin. ;)

  Anonyymi, ehdotan että anoppi laittaa ens marraskuussa aklenteritehtaan pystyyn. :)

  marikan polut, toikin on ihan nerokasta, näin lapset pääsee osallistumaan joulufiiliksen rakentamiseen. Mä oon ainakin huomaavinani että kolmevuotiaalla on jo kova tarve olla tarpeellinen!

  Anonyymi, niin onkin. :)

  Hanna, you go girl!

  VastaaPoista
 16. Katja ihan viimestään koululaisena ne on jo menetetty, siis lapset markkinavoimille. Toiset lapset koituu niiden kohtaloksi.

  Ai niin. On mulla itse tehty kuvakaenteri, joka kaivetaan joka joulu esiin. Olen siis askarrellut paskarrellut ihan omin pikku kätösin Tove Janssonin kuusi-tarinasta joulukalenterin. Siihen kuuluvat kuvat ja tarinan pätkä. Mut mä taidan olla se, joka siitä eniten nauttii. Täytnee esitellä omassa blogissa.

  VastaaPoista
 17. Mahtava, ihana joulukalenteri (+ anoppi) :)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...