29.10.2010

Oi maamme Pohjoismaa

Tuoreen kyselyn mukaan yli 40 pinnaa Pohjoismaiden kansalaisista suhtautuisi myönteisesti Pohjoismaiden muodostamaan liittovaltioon. Kiinnostavaa.

Vaikka suurempi osuus kyselyyn vastanneista vastustaakin ajatusta, yritin hetken pohtia, miksi tämä olisi huono idea. En keksinyt. Miettikää nyt: kotimaiseksi muuttuisi Ikea, Junibacken ja nuuska, kolme kuninkaallista perhettä, öljy ja valaanpyynti, Christiania ja smörrebröd, tuhkapilvi ja Nato.

Mutta mitä Suomella olisi annettavaa pohjoismaisille ystävillemme? Ydinjäteonkalo. Itäraja. Metsäteollisuuden rippeet. Itsemurhatilastot. Maan tavat. K- ja S-ketjut. Hiihtoliitto.

Ei, kyllä tässä käy niin, että Suomi jätetään liittoutumaan Burkina Fason kanssa. Mutta kiva idea.

15 kommenttia:

 1. Mutta kyllä, jos ihan hirveästi haaskataan päätöksenteossa aikaa möte-kulttuuriin, niin ehkä management by perkele voisi olla plussa suomen sarakkeeseen ;)

  Ja saisi Suur-Ruotsi takaisin vanhan rajanaapurinsa...

  VastaaPoista
 2. Kannatan! Tärkeimmät eli kuninkaalliset on lähellä sydäntäni =)

  Ääkköset ja oikea alkuperäinen joulupukki. Itäinen ruumiinrakenne (pitkien säärten ja vaaleiden kutrien sijaan). Juu, jäädään kovasti plussan puolelle.

  VastaaPoista
 3. Olen jo pitkään kampanjoinut sen puolesta, että Ruotsin olisi huolittava vanha itäprovinssinsa takaisin ja tehtävä meistä taas kunniallisia (ja mediaseksikkäitä) ruotsalaisia. Ruotsalaiset nyt vain tekevät kaiken paremmin kuin me.

  VastaaPoista
 4. Voi ziisus mua ottaa päähän aina tämä Suomen, suomalaistan ja suomalaisuuden haukkuminen! Ei jaksa ottaa huumorilla.
  Minusta Suomi on loistava paikka juuri siksi, että se on lännen ja idän rajalla ja olen onnellinen, että olen syntynyt juuri Suomeen.

  Jokainen voi muuttaa vaikka sinne Ruotsiin ja katsoa miten viihtyy; yksi tuttavani sanoo ainakin kaipaavansa suomalaisten rennompaa otetta elämään ja sitä, ettei koko ajan tarvitse rakentaa ulkokuorta, kulisseja ja leikkiä, että kaikki on koko ajan vain niin jättebra.

  Mikä on maan onnellisuuden, paremmuuden tms. todenmukaisempi mittari, itsemurhatilastot vai teeskentely, metsättömyys vai metsäteollisuuden rippeet, maan tavat vai maan tavat, ydinvoimalat vai ydinjätteensijoitus jne!

  VastaaPoista
 5. Arkitehti, totta! Myös suomalaisyritysten markkinointitaidot olisivat Pohjoismaiden käytössä!

  Unelma, :)

  Mari A., saisimme myös uusia ääkköisä tanskalaislta ja islantilaisilta! Itäinen ruumiinrakenne on mainio lisä yhteiseen geenipooliin!

  paivi, ihan totta, perinteet velvoittavat! Ei tämä olisi kovinkaan uutta.

  Anonyymi, kiitos muistutuksesta, unohdin listasta suomalaisen keskustelukulttuurin! :)

  VastaaPoista
 6. Tästä tulikin mieleen että olin ihan järkyttynyt kun tajusin, ettei suurin osa muista pohjoismaalaisista laske Suomen kuuluvan niihin. Kun kyllä meillä vaan maantiedontunnilla on opetettu Suomen olevan pohjoismaa siinä missä Ruotsi tai Norjakin. Eli siis kauhea totuus saattaa olla se, ettei ne meitä mukaan olisi edes ottamassa! ;)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Älkäähän nyt. Onhan meillä maailman suurin puukirkko Kerimäellä. ;)

  VastaaPoista
 9. Juille, ai hirveetä, mä olen kuullut ihan saman, mutta oisko se ollut skandinavia eikä Pohjoismaat? Joku mielikuva tällaisesta syrjinnästä on joka tapauksessa mullakin.

  OMA, No nyt tuli pöytään ensimmäinen valtti! :D

  VastaaPoista
 10. Se on Skandinavia, johon Suomi ei kuulu, vaikka monet niin luuleekin. Pohjoismaihin Suomi kyllä kuuluu, enkä ole koskaan kuullut kenenkään muuta väittäneenkään.

  VastaaPoista
 11. Tytär lainasi kirjastosta italialaisen lastenmantsan, jossa Eurooppa jaettiin Itä-Eurooppaan, Keski-Eurooppaan, Länsi-Eurooppaan ja Skandinaviaan johon Suomi laskettiin. Luulin asuvani Etelä-Euroopassa. Meiltä on linnunteitse yhtä pitkä matka Roomaan, Ateenaan ja Annabaan Algeriassa.

  VastaaPoista
 12. Kun yhteispohjoismainen liittovaltio saadaan perustettua, niin onhan aivan itsestään selvää, että perustamispäivää juhlistetaan vuosittain yhteispohjoismaisella kättelyjuhlalla. Ah, suomalaiset poliitikot ja urheilijat joutuvatkin yllättäen kilpailemaan pukuloistossa Victorialle ja Mette-Maritille ja erikoisuudentavoittelijat Björkille! Mä olen ainaki TV-ruudun ääressä!

  VastaaPoista
 13. Niin kauhealta kuin se kuulostaakin, niin kyllä jos käy vaikka Oslossa kadulla kyselemässä ihmisiltä että kuuluuko Suomi pohjoismaihin, niin ei ne välttämättä sitä mieltä ole. Suomi on monien mielestä nimittäin osa Itä-Eurooppaa. Mä tiedän, että tää on monille kova paikka ja vaikea hyväksyä.. ;D

  VastaaPoista
 14. Termiä 'pohjoismaat' on vähän vaikea kääntää enkuksi (ruotsista tai muista skandinaavisista kielistä en tiedä koska en niitä osaa). Teoriassa pohjoismaat on enkuksi 'nordic countries' mutta sitä käytetään kovin harvoin. 'Scandinavia' on paljon yleisempi, mutta maantieteellisesti Suomi ei kuulu siihen - kulttuuriltaan minun mielestä kuuluu. Ainakin täällä Keski-Euroopassa Suomi on ihan osa Scandinaviaa, kukaan ei rinnasta Itä-Eurooppaan.

  Tulipa vielä mieleeni että täällä Alankomaissa ihmiset tuntuvat jakavan Euroopan Länsi-, Keski- ja Itä-Eurooppaan sekä Scandinaviaan, kun Suomessa taas rajaus on enemmän pohjoinen-keski-etelä ja sitten Itä-Eurooppa. Mistäköhän johtuu ero perspetiivissä?

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...