18.10.2010

Mutta se on ilmainen!

Sain puhelinsoiton innokkaalta kirjamyyjältä. Yleensä taktiikkani on lopettaa puhelu hyvin nopeasti, mutta tällä kertaa olin miedosti kiinnostunut, sillä periaatteessa olisin voinut asioida lastenkirjakerhon kanssa. Myyjä sai jatkaa siihen asti, kunnes kuulin, että kaupan kylkiäisenä saisin kivan repun, pehmoeläimen ja jonkun pelin.

- Kiitos, mutta mä olen kiinnostunut vain kirjoista, en oheiskrääsästä.
- Nämä kuuluuvat tähän tarjoukseen ja ovat ihan ilmaisia.
- Joo, mutta kun mä en ole kiinnostunut mistään roinasta, vaan kirjoista.
- Voithan sä antaa ne jollekin lahjaksi..
- Että antaisin lahjaksi jotain ilmaiskrääsää, jota en halua itsekään..?
- Kyseessä ovat kyllä erittäin laadukkaat tuotteet.
- Rohkenen epäillä. Ilmaisuus ei yleensä ole laadun tae kuten esimerkiksi takuuaika. Mutta tehdään niin, että mä ostan mun kirjat ihan vaan kirjakaupasta. Kiitti moi.

Luulen, että tämä puhelinmyyjä merkkasi tietokantaan, että kyseisestä numerosta vastaavalla tyypillä on vakavia mielenterveysongelmia.

Ps. Tänään soitti tyyppi, joka halusi laittaa minulle postiin avaimenperän. Kyseessä olikin palvelu, joka tarjoaa postimaksun kun avaimet katoavat: löytäjä voi tiputtaa avaimenperällä varustetut avaimet postilaatikkoon ja palvelu lähettää ne sinulle. Kätevää. Ja varmasti maksullista, mutta siitä ei ollut puhetta.

16 kommenttia:

 1. Mulle soitti (oletettavasti) samaisesta firmasta hemmo ja halusi lähettää ilmaisen avaimenperän. Olin vähän väsynyt, eikä hemmo kertonut miksi halusi lähettää avaimenperän, joten sanoin, että siitä vaan.
  Kun avaimenperä saapui, selvisi, että kyseessä tosiaan oli kuvaamasi palvelu. Onneksi homma kuitenkin menee niin, että puoli vuotta tuo on minulle ilmainen ja sen jälkeen voin ostaa palvelun mikäli haluan. Automaattisesti laskua ei lähetetä eikä palvelua jatketa ja avaimenperää ei myöskään koskaan tarvitse palauttaa. Eli loppu hyvin kaikki hyvin. Vähän jo ehdin hermostua, että mitä jos se onkin joku maksullinen juttu, mihin olen sitoutunut :)

  VastaaPoista
 2. Minä olen koettanut samaa, siis tilata lehden ilman kylkiäistä. Ei onnistunut, kuulemma ei ole mahdollista vaan tuotelahja lähtee automaattisesti...

  VastaaPoista
 3. Tolle avaintyypille taisin lyödä luurin korvaan, kun ei mennyt millään jakeluun, etten ole kiinnostunut.. :-)

  Aikani olen eri nettisivuilla katsellut mainosta; "Tilaa ilmainen t-paita omalla painatuksella". No kun sitten tuli tarvetta sellaiselle ilmaiselle tsoukkipaidalle niin huomasin, että mikään ei todellakaan ole ilmaista. Se "ilmainen" paita, maksoi 10e.

  VastaaPoista
 4. SPR:hän on keksinyt tuon avaimenperäjutun jo aikaa sitten. Ja jotenkin ehkä maksaisin siitä mieluummin SPR:lle kuin jollekin tuntemattomalle taholle...

  Mulle muuten kerran soitti joku nuori mies, joka myi Me Naisia tai jotain vastaavaa. Siinä olisi ollut kaupanpäällisinä joku mikä lie pikkureppu, mutta se tyyppi sanoi heti, että tää on niin ruma ettei tätä kukaan halua, mutta saat tilalle x numeroa tätä lehteä ilmaiseksi. :D

  VastaaPoista
 5. ^ Oon kerran tiputtanut postilaatikkoon avainnipun, jossa oli tuollainen SPR:n avaimenperä, eli sillä kertaa ainakin toimi. :) Tosin en ymmärrä miten tyyppi oli onnistunut hukkaamaan niin hervottoman kokoisen nipun avaimia!

  VastaaPoista
 6. Mulle on myös soitettu tuosta avaimenperäfirmasta. Jota perää ei koskaan tullut. Soittivat myöhemmin ja kyselivät, tuliko perille ja oliko hyvä ja olisinko halunnut ostaa/tilata jotaki oheishärpäkettä. No en halunnut, kun en saanut sitä avaimenperääkään. Eikä sitä tullut muuten ton toisenkaan puhelun jälkeen..

  VastaaPoista
 7. Sama kirjakerho soitteli minullekin ja ihmetteli, että "ai onks sulla jotain Disneyä vastaan vai" kun sanoin, etten ole kiinnostunut Nalle Puheista yms. Se Tikru-reppu olisi kuulemma ollut tilava ja laadukas, ja puhelinmyyjä kertoi jopa kollegansakin käyttävän sitä töissä. No sitten! Sehän ratkaiseekin asian ;)

  VastaaPoista
 8. Sain työpaikalle soiton kuukauisttain ilmestyvästä Talouslehdestä, jonka mukana tuli joku Erittäin Hyödyllinen softa. Sanoin, etten tarvitse lehteä, koska se tulee töissä jo niin monelle, jolloin ehdotettiin kotiin lähettämistä. Kun kieltäydyin sillä verukkeella, että luen lehden jo töissä, myyjä ehdotti, että heittäisin lehden aina suoraan roskiin. Softa kun vaan oli niin hyvä, että kannattaisi siksi tilata. Muistaakseni joku sähköinen sanakirja.

  VastaaPoista
 9. Että ei sitten kivoja pelejä, reppuja ja pehmoja teitin lapselle. Olet varmaan niitä mutseja jotka pehmolelun sijasta antaa vauvallekin persiljanipun halattavaksi. Typerää kaksnaamasuutta. Ja sitten ostelet kalliita ekomerkkifarkkuja, Kiuyosfjsfsoif tai ties mitä. Joku saa hyvät katteet siitä kun ostat itselles ylemmyydentunnetta. Mielikuvistahan sinäkin lopulta maksat.

  VastaaPoista
 10. Minä kehitin jonkun ylimaallisen itsesuojeluvaiston, etten vastaa tuntemattomiin numeroihin jotka haiskahtaa puhelinmyyjille. Toimi hyvin siihen saakka, kunnes joku osasi soittaa vappuaattona, kun ollaan ainejärjestön bussimatkalla jo hieman nautiskeltu. Aivan loistavaa toimintaa puhelinmyyjältä, onko parempaa aikaa soittaa ja myydä sisustuslehteä kuin silloin kun ihmiset ovat hilpeässä skumppahumussa? :D Tottakai tilasin, siinä olotilassahan rahaa tunnetusti on!

  Meidän vauva vois ainakin halailla persiljanippua, sais vähän raikkaammat puklut.

  VastaaPoista
 11. Mä kieltäydyn myös kategorisesti kaikesta kylkiäisroinasta. Siitä huolimatta olen niitä kotiini saanut. Olen kirjoittanut paketin päälle "Ei ole tilattu, palautetaan lähettäjälle" ja vienyt postiin. En myöskään ole koskaan tilannut mitään naperoliberopilttidisneykerhokrääsää. Ilmaista tai ei. Lapsi kyllä tykkää epäilyttävän paljon persiljasta...

  VastaaPoista
 12. Minulle soitti myös avaimenperätyyppi, mutta tyttöpuolinen. Kyselin mitä maksaa ja että mites "toimituskulut" ja mihin sitoudun jne., tyttö vähän kyllästyneen kuuloisena sanoi että ei tule mitään kuluja, se on oikeasti ilmainen. No tietenkin kysyin että miksi te minulle haluatte ilmaisen avaimenperän lähettää, etenkään tuollaisella palvelulla varustettuna niin tekevät kuulemma tuotetta tunnetuksi tällaisella kampanjalla. Avaimenperä tuli postissa viikon kuluttua ja kyllä se ihan ilmainen papereiden mukaan on.

  Jos jonkun lehden haluan tilata niin otan kyllä myös kylkiäiset vastaan, ne ovat nykyään ihan laadukasta tavaraa ja jos jokin ei minulle sovi, lahjoitan sen eteenpäin. Köyhiä lapsiperheitä on tämä maa pullollaan ja se Disney -reppukin on takuulla monelle oikein tervetullut ilmainen.

  T. Annu

  VastaaPoista
 13. Viimeksi ripsaria ostaessani haluamastani merkistä oli tarjous: ripsari + meikkipussukka = halvempi kuin ripsari yksinään. Valitsin ripsarin yksinään, myyjä varmaan ihmetteli.

  Sitä paitsi, ne mitään ilmaisia ole. Tuotteiden hinnoissahan noi krääsät maksetaan.

  VastaaPoista
 14. Pilami: muakin äsyttää toi, että monesti superpakattu täysin turha meikkipussi vielä turhempine lahjatuotteineen on _halvempi_ kuin se yksinään ostettu rasva tai ripsari. Etenkin mitä lähemäs joulua mennään, tuo ylipakkaaminen pahenee.
  -Krista

  VastaaPoista
 15. Eleonoora, okei, hyvä tietää!

  Maija, no näinpä juuri. Mutta suurin osa varmaan sitä krääsää nimenomaan haluaa.

  Mannukka, muistan kuulleeni sanonnan: "ilmaista lounasta on vain hiirenloukussa." :)

  Tiina, toi Me Naiset -juttu oli ihan loistava! :D

  Luna, mä olen niiiiiin epäluuloinen nykyään kaikkea kohtaan että hyvä kuulla välillä tällaisiakin esimerkkejä!

  marikki, miten mahtaa se avainten postittaminen sujua jos avaimenperäkään ei löydä perille..?!

  Anna, uskomaton perustelu! :D

  Marihoo, suoraan roskiin..? Eih..

  Anonyymi, anteeks nyt mut :D Hiukan huono päivä ehkä?

  Eskimolapsi, so busted! :D Toi on kyllä nerokas veto, lauantai-iltakin on varmasti ihan puhelinmyyjien kulta-aikaa.

  Kassinen, entäs jos kylkiäisenä tarjottaisiin *persiljaa*? Nyt puhelinmyyjät huomio: tässä on ideaa! ;)

  Annu, kyllä suurin osa jengistä kylkiäisistä diggaa, mä olenkin mielenvikainen. :)

  pilami, nostan hattua!! Tyyppi on lahjomaton!

  Krista, ah, joulu. Ja joulun pakollinen krääsä. Lempiaiheeni. <3

  VastaaPoista
 16. äh, tästä pilamin jutusta tuli mieleen, että joskus muinoin olin ostamassa kannettavaa cd-soitinta. kaveri oli mukana.

  cd-soittimen kanssa sai kylkiäisenä tosi ruman sony-laukun. kieltäydyin kauniisti.

  myyjä näytti siltä, että olen unohtanut psyykenlääkityksen, ja kaverikin hermostui: "ota nyt, se on ilmainen! mikset ota!"

  sanoin kaverille, etten halua tosi rumaa sony-laukkua, mutta jos hän sen haluaa, saa kyllä.

  ei halunnut.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...