13.10.2010

Hunaja tepsii yskään

Ipana sairastaa todella vähän. Kolmessa vuodessa on koettu yksi korvatulehdus, yksi rota-ribbe ja tällä viikolla tuli tämän vuoden ensimmäinen nuha. Ravitsemusasiantuntija Juhana Harju kirjoitti sopivasti tällä viikolla Uuteen Mustaan artikkelin makeuttamisen vaihtoehdoista ja poimin sieltä tällaisen kiinnostavan vinkin tattarihunajasta yskänlääkkeenä:
"Tattarihunajan on osoitettu auttavan paremmin lasten yskään kuin vertailuryhmän käyttämän tavallisen yskänlääkkeen, jonka vaikuttava aine oli dekstrometorfaani. Kaikilla hunajatyypeillä ei kuitenkaan välttämättä ole yhtä hyödyllistä vaikutusta yskään kuin tattarihunajalla."
Koska en tiedä kauheampaa kidutusta kuin yö yskivän lapsen kanssa, olenkin antanut ennen nukkumaanmenoa hunajavettä ennaltaehkäisevästi parina päivänä - jännityksellä odotan tuloksia.. Hunajaa ei saa antaa alle 1-vuotialle, mutta muita suosittelen kokeilemaan! Tai kertokaa jos jo käytätte tätä konstia?

En erityisemmin hippeile lääkinnässä, mutta ilahdun kyllä jos luonnon omista konsteista on apua. Ja kaikilla on omat flunssarituaalinsa: Noora laittaa valkosipulia sukkiin (mikä saa kämpän dunkkaamaan vanhalta pitserialta) ja mutsi nappaili echinaforcea. Itse syön mustikkaa lähes vuoden jokaisena päivänä ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ja nuhaan toimii mainiosti lemppariteeni aloe vera ginseg green. Laittakaa jakoon omat flunssantappovinkkinne!

KUVA: hunaja.net

32 kommenttia:

  1. Hunaja auttoi meidän ipanaa (ja samalla koko perhettä) sitkeässä kuivassa yöyskässä. Terveyskeskuslääkäri määräsi ensin kolmiolääkettä, mitä me ei sitten haluttu antaa ja luin netistä jostain jenkkitutkimuksista (jeps, halusin uskoa siihen) hunajan vaikutuksesta. Luin myös jostain kirjasta, että lapsella saattaa olla yskää, jonka syy ei välttämättä selivä, mutta yskään voi antaa lusikallisen sokeria. Minä annoin suoraan hunajaa teelusikallisen ennen nukkumaan menoa ja voilá, yskä hävisi. Kun kerroin tästä yksityisellä lääkäriasemalla lääkärille (käytiin ihan muista syistä) niin oli mimmin katse aika epäuskoinen ja kirjoitti sitten ventoline-reseptin (astmalääke) mahdollisia tulevia kuivia yskiä varten. Sanoi myös, että parivuotiaalle ei missään nimessä saa antaa kolmioyskänlääkettä. Venolinea ollaan käytetty pari kertaa ja se kyllä toimii myös loistavasti. Oman alkavan flunssan yritän typistää nenäkannulla ja lisäD-vitamiinilla. Aina ei onnistu, mutta esim. nenähuuhtelusta tulee ihan mielettömän kevyt olo :)

    VastaaPoista
  2. Äidin yskä sen sijaan paranee suklaalla ;)

    VastaaPoista
  3. Minä olen antanut nyt parin viimeisen yskän helpotukseksi hunajaa (sen jälkeen kun on 1 täyttänyt), koska olen muodostanut negatiivisen mielipidepilven yskänlääkkeen ympärille.

    Olen jostain lukenut/kuullut (tai sitten olen keksinyt itse, ihan sama, toimin silti näin), että yskänlääkettä ei monikaan (kunnon) lääkäri lapsille enää suosittelekaan, sillä se (yleensä?) vaikuttaa vain aivoissa sijaitsevaan yskäkeskukseen ja lopettaa yskimisen, muttei poista yskän aiheuttajaa.

    Hunaja on meillä toiminut erinomaisesti. Olen antanut sitä välillä ihan suoraan lusikasta, mutta nyt viimeisen (kohta kaksi kuukautta kestäneen flunssan) aikana olen sekoittanut hunajan lämpimän makeuttamattoman mustaherukkamehun sekaan. On uponnut ainakin meidän 2,5 vuotiaalle.

    Yskä lähtee yskimällä ja silleen.

    VastaaPoista
  4. Meillä tätä keinoa on koitettu käyttää kohta neljä-vuotiaalla muutaman kerran - huonoin tuloksin. Neiti nimittäin kakoo ja kerran yrjösikin kun annan lusikallisen hunajaa. Ehkä tuo hunajavesi sitten toimisi paremmin.

    Anoppini on jo vuosikymmeniä luottanut hunajaan yskänlääkkeenä. Kyllä wanha kansa tietää:-)

    VastaaPoista
  5. Meillä on tapana käyttää hunajamaitoa, sekin auttaa. Tosin maito kuulemma voi pahentaa limaisuutta, hmm.. tuo hunaja vedellä voisi olla korvaava, parempi vaihtoehto. Nuhaan ja limaisuuteen auttaa, kun kuorii ja halkaisee yhden sipulin lapsen yöpöydälle, tuolille. Sipuli kuivattaa rään, joka on kiva kaivaa seuraavana päivänä... Paras tapa ennalta ehkäistä korvatulehduksia!

    VastaaPoista
  6. Nenänpesu, echinaforce, propoli ja appelsiininkukkahunajaa siihen läppärin kera nautittavaan aamuteehen. Viimeisestä tiedä tekeekö se muuta kuin lihottaa, mutta usko on luja :)

    VastaaPoista
  7. Hunajaa mekin olemme antaneet. En tosin tiennyt, että se pitää nimenomaan olla tiettyä hunajaa. Uudesta mustasta sen tiedon bongasinkin ja kirjoitin heti ostoslistaan. Tärkeimpänä pidän kuitenkin ennaltaehkäisyä. Lapselle 25 mikrogrammaa ja aikuisille vähintään 50 mikrogrammaa d-vitamiinia ympäri vuoden. Lisäksi probioottia päivittäin.

    Valkosipulia ja sipulia kaikki aina suosittelevat, mutta mä en vaan voisi asua kämpässä jossa haisee niin järkyttävälle. yöööök. Ehkä nuha talttuisi, mutta äiti oksentaisi. :)

    VastaaPoista
  8. Lapsille ei tosiaan enää nykyään suositella missään nimessä yskänlääkkeitä määrättävän. Hunaja on kuulostaa oikein hyvältä konstilta! :) Kunhan vaan muistaa, että se on melko voimakas allergeeni ja tosiaan alle 1-vuotiaille ei suositella.

    Itse syön D-vitamiinia 50 mikrogrammaa, mutta lapselle annan ihan suositusten mukaisesti sen 10. Ainakaan yhtään tuota 25 mikrogrammaa enempää en antaisi ennenkuin asiasta saadaan lasten kohdalla laajempaa tutkimusnäyttöä pitkällä aikavälillä.. Ihan kaikkiin nettikirjoitteluihin ei kannata lähteä suoralta kädeltä uskomaan tähänkään aiheeseen liittyen.

    VastaaPoista
  9. Flunssan saa lähes aina tapettua, jos HETI kun huomaa ensimmäisen oireen (esim kurkkua kivistää) ottaa imeskeltävän 1000 mg c-vitamiinitabletin suuhunsa ja pitää sitä siellä mahd. pitkää. Sinkki-C-vitamiinitabletti on myös tehokas (esim. Viruzink). Yleensä otan vuorotellen näitä.

    Sen jälkeen OIREEMUKAINEN HOITO eli aina kun on oire, niin sinkkiä tai C-vitamiinia. Mieluiten imeskeltävää, vaikuttaa tehokkaammin. (Tämä ohje saatu lääkäriltä.)

    Viimeksi muu perhe sai taudin, isäntä vielä pitkäkestoisen, mutta itse selvisin tällä taistelutekniikalla.

    Yskään, tukkoisuuteen ja kurkkukipuun toimii myös Carolus-mixtuura. Sitä kurlataan suussa pari minuuttia ja niellään sitten. Maistuu hyvältä.

    VastaaPoista
  10. Näiden lisäksi tietysti yrtit. Keitä (ei liian kuumaa eli kiehuvaa vettä) ja hauduta tee jossa on esim. timjami, anis, salvia, minttu, rosmariini ym. Ja sitä hunajaa sekaan. Echinaforce kyllä minusta oikeasti toimii. C-vitamiinin vetäisin kyllä ruoassa eli hedelmistä ja kasviksista, en purkista. D-vitamiini tietty myös. Tosin saan jstain syystä todella harvoin flunssan, aiemminkaan kun en syönyt ja elänyt näin terveellisesti.

    VastaaPoista
  11. Meidän perheessä löydettiin homeopaattiset valmisteet reilu vuosi sitten vaikken itse ennen uskonutkaan niihin. Kummasti mieli on muuttunut kun huomaa miten aineet tehoaa.

    Esikoinen yski yskimistään edellisyönä ja annoin nestemäistä valmistetta R8 pienen lusikallisen. Yskä loppui kuin seinään ja kaikkien uni jatkui.

    Muitakin valmisteita ollaan onnistuneesti käytetty, esim. just korvatulehdukseen.

    Suosittelen kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  12. Ja mä sanon taas että suolavesikurlaus. HETI kun flunssan oireet (lähinnä kurkkukipu) alkaa kolkutella, niin suolavedella kurlaamaan pari kertaa päivässä. Desinfioi kurkun eikä flunssa käynnisty kunnolla vaan painuu pois.

    Tää on vaan niin halpa ja helppo keino, että sitä ei hirveästi mainosteta tuolla lääketieteen puolella :D

    Juu ja se hunaja lasten yskään. Eikö se jo ole ihan julkinen suosituskin, että lasten yskään ei mitään yskänlääkkeitä? Ainakin joku tutkimus oli tehty, missä hunaja ja yskänlääkkeet oli todettu ihan yhtä tehokkaiksi. Toinen näistä vaan vaikuttaa keskushermostoon ja toinen ei... (mä en ainakaan halua lamata lapsen keskushermostoa!)

    VastaaPoista
  13. Oletko antanut nimenomaan tuota tattarihunajaa? Mistä sellaista saa? Itse käytän ihan tavallista, mutta jos jossain olisi vielä joku toimivampi laji, niin heti kokeilisin. Hunaja muuten tehoaa mulla myös alkavaan huuliherpekseen, jos sitä onnistuu laittamaan useasti (eli heti edellisen nuolemisen jälkeen ;)) heti oireiden alkamisen jälkeen.

    VastaaPoista
  14. Aikuiselle: heti flunssantunnun uhatessa mitä tahansa ruokaa, mieluiten kuumaa keittoa, joka maustetaan tylyllä määrällä tuoretta inkivääriä, chiliä sekä valkosipulia. Lisäksi Echinaforcea (mutta ei tietty sinne ruoan sekaan). Kun flunssa on jo päällä, niin kanakeittoa, jossa kanaa, omenaa ja sipulia, liemi maustetaan currylla ja kurkumalla sekä sillä valkosipulilla. Ainakin soppa lohduttaa, jos ei muuta, ja mausteisuus avaa röörejä.

    t. sanna

    VastaaPoista
  15. Minun yskänlääkkeeni on oman kokemukseni mukaan toiminut ainakin kahta apteekin yskänlääkettä huomattavasti paremmin: lusikallinen hunajaa, päälle kevyt loraus kuumaa vettä ja kanelia. Niellään nopeasti, nesteen on tarkoitus olla "sopivan" kuumaa. Minulla auttoi samantien.

    Sama resepti toimii isommalla vesimäärällä myös flunssaa lievittävänä teenä, kuulemma. En sitä ole itse kokeillut.

    VastaaPoista
  16. Mä alan oleen sitä mieltä, et semmosta vaivaa ei ookkaan mihin hunaja ei tepsi!
    Meillä käytetään hunajaa mm. kurkkukipuun, yskään, finneihin, kasvojenkuorintaan ja tietty juomiin, ruuanlaittoon ja leivontaan.

    VastaaPoista
  17. Mä luin tosta hunajasta pari vuotta sitten jonkun uutisen ja oon yrittänyt siitä saakka antaa tytölle yskän yhteydessä (ihan sinällään, lämpimään veteen tai mehuun sekoitettuna), mutta huonolla menestyksellä. Lapsi ei siitä tykkää :( Mutta jatkan yrittämistä, eiköhän tuo makuaisti kehity pikkuhiljaa. Ärsyttävintä on taas sukupolvien välinen kuilu, eli mutsin mielestä mä suunnilleen kidutan lasta kun en anna sille yskänlääkettä...
    Meillä on vaan riesana infektioastma, eli heti kun tulee pienikin flunssanpoikanen, niin tyttö alkaa vinkua, ja sen takia on käytössä sekä Ventoline että ihan astmalääke jossa kortisonia.
    Itse juon Echinaforcea ja mustaherukkamehua. Tepsii tai ei tepsi, flunssani kestävät yleensä päivän.

    VastaaPoista
  18. Meillä käytetään myös hunajaa yskään, mutta koska myös meillä vähän taipumusta infektioastmaan, ei tosi diagnosoitu, mutta flunssat helposti menevät keuhkoputkiin, niin käytetään hengitettävää ventolinea.

    Valkosipuli on toimiva konsti, jos kestää sen hajun. Nokka pysyy auki lapsella ja saa rauhallisemman unen.

    Ilmankostutin on myös pop. Meillä käytetty menestyksekkäästi öisin, auttaa myös nukkumaan rauhallisemmin. Viime yönäkin meidän 6,5vkoa vanha räkänokkamme nukkui suht hyvin, kiitos sen ilman kostuttimen.

    VastaaPoista
  19. Meillä käyttää muksut hunajaa. Annoin jo alle 1-vuotiaanakin. Se toimii huippuhyvin. Mä juon kipeänä paljon teetä ja runsaasti hunajaa. Hunajaa vielä parempi apu äipälle on ollut uusi rohdosvalmiste Pharysol, jossa on mm. hunajaa ja vihreää teetä.

    VastaaPoista
  20. Mä vannon kans desinfioivan suolaveden nimeen. Just toi kurlaus auttaa kurkkukipuun ja nenähuuhtelua olen käyttänyt säännöllisesti allergiseen ja flunssanuhaan. Talvella täytyy vaan varoa ettei jää vettä rööreihin, muuten vilustuu kun lähtee ulos.
    Suola vähentää roimasti myös kutinaa ja siksi olen käyttänyt myös atooppiselle iholle. Iholle tosin laitan Orgon-suolaa kun muuten käytössä on ihan kaupan hieno merisuola.

    VastaaPoista
  21. Possuflunssan aikoihin luin jostain (olisiko ollut jopa täältä?), että runsas kuuman juonti auttaa estämään flunssia ja muita virusperäisiä. Vievät pöpöt mukanaan mahalaukkuun, missä mahahapot sitten tuhoavat ne. Olen nyt syksyn kantanut lähes kaikkialla mukanani kuumaa inkivääriteetä ja juonut sitä kotonakin litroittain. Pari kertaa on tauti kolkutellut, mutta ei sen pahemmaksi ole päässyt yltymään. Muutenkin vannon inkiväärin nimeen. Lykkään sitä lähes jokaiseen ruokaani jossain muodossa, kun auttaa myös nivelkipuihin.

    VastaaPoista
  22. Tuntuu että nyt liikutaan vähän vaarallisilla vesillä. Flunssan hoito on toki aikamoista pähkäilyä ja miksei hunajaa voisi kokeilla köhään, ja vaikka valkosipuliakin, taikka auringonkukkaa korvan takana, mutta kyllä lähtisin silti niistä lääkärin suosituksista varsinkin lasten ollessa kyseessä. Enkä muuten suhtaudu kauhean ymmärtäväisesti työkaveriin, joka lääkekuurin sijaan hoiti angiinaansa valkosipulilla korvassa ja taltutti kaikki kanssatyöskentelijät petiin reiluksi viikoksi. Diagnoosin tekeminen nuhakuumeen ja sen vakavamman välillä on meinaan aika haastavaa jollei ole ammattilainen.

    Muistelen aiemminkin älähtäneeni netissä (Kemikaalicocktail?) jaetuista lääkintäneuvoista. Olen syönyt aina kiltisti lääkkeeni (heh heh), tervehtynyt ja jatkanut elämää normaalisti. Sitkeäänkin köhään on auttanut OIKEA yskänlääke oikein annosteltuna. En käsitä yhtään miksi se pitäisi vaihtaa veteen ja sokeriin? Jos 1-2 kertaa vuodessa juon muutaman mitallisen yskänlääkettä se ei tietenkään keräänny elimistööni ja tee siellä kauheita tihutöitään keskushermostolleni. Valkosipulin kynsi yöpöydällä – mahtavaa! Kuin istuisi luolamiesten terveystiedon tunnilla, no offence…

    VastaaPoista
  23. Jos sillä valkosipulin kynnellä yöpöydällä pystyn takaamaan nuhaiselle lapselleni todistetusti ja kokeiltuna paremman yöunen, niin aivan varmasti kyllä sitä käytän siihen tarkoitukseen. Mutta se on vain TUKEVA osa sitä flunssan helpottamista. Meillä käytetään lääkkeitä nenäsumutteista reseptillä määrättyihin yskänlääkkeisiin. Mutta niiden lisäksi voi käyttää myös sellaisia keinoja, joiden on huomannut kokeiltuna auttavan asiaa. Ja kyllä, myös omaa nuhaa on lääkitty tuolla valkosipulilla sängyn vieressä, kun on saanut nukuttua röörit auki paremmin. Mutta eihän sitä kenenkään ole pakko kokeilla, jos ei siltä tunnu.

    Ja edelleen mä vannon tuon ilmankostuttimen nimeen. Aamen.

    VastaaPoista
  24. Tulipas paljon kommentteja! Aika hyvin on mennyt perille tuo laste yskänlääkkeiden tehottomuus.

    Mitä hunajan laatuun tulee: tutkimuksessä puhuttiin juuri tattarihunajasta, mutta olen antanut ihan tavallista luomuhunajaa. Tattrihunajaa saa muun muassa täältä mutta näyttäisi olevan loppuunmyyty!. Anyway, huikka hunajavettä lopetti ainakin viime yönä yskänpuuskan lähes samantien. Ja tänä iltana ei ole vielä kuulunut yskimistä. Peukut pystyssä.

    Polly, mun mielestä nää vastaukset taas oli ihan selväjärkisiä, eihän tässä kukaan nyt leukemiaa ollut ohdakkeilla hoitamassa. Lääkärithän eivät suosittele flunssan hoidossa juuri mitään muuta kuin oireiden lievitystä, ja vastaanotolle nyt suorastaan kielletään tulemasta ilman kunnon kuumetta. :) Jopa Duodecimin sivuilla disautetaan yskänlääkkeiden teho.

    Kuten totesin, en hippeile lääkkeiden kanssa, vaan vedän antibiootit jos tulehdus sitä vaatii, mutta en todellakaan juokse lääkäriin ilman kolmen päivän kuumetta ja yleiskunnon laskua. Ja niin kauan kuin oireet pysyvät nuha-diagnoosiin sopivina ja lievinä, buranan ja nenätippojen korvaaminen hunajalla, kurlauksella, ilmankostuttimella ja inkiväärillä tuskin aiheuttaa kauheaa tuhoa.

    Lapsen lääkinnässähän täytyy olla tarkkana joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  25. Yksi erittäin hyvä konsti hoitaa nuhaa ja yskää sekä myös helpottaa astma-oireita on suolahuone. Kokeilkaa!
    Meidän vanhempi muksu kärsi infektioastmasta ja jouduttiin jokaisen nuhan takia sairaalaan. Suolahuonehoitojen jälkeen on viimeisen 4 vuoden aikana oltu sairaalassa kerran. Suolahuone ehkäisee myös jälkitauteja, joten molemmat lapset ovat säästyneet korvatulehduksilta eikä ole tarvinnut syödä antibiootteja vuosiin.
    Eli heti kun flunssan ensioireet iskevät (nenä vuotaa, yskittää) varaa ajan suolahuoneelle. Se on meillä tepsinyt joka kerran!

    VastaaPoista
  26. Raskaana ollessa taltutin kaikki kaksi alkavaa flunssaa kuumalla kotitekoisella mustaherukkamehulla. Ei-raskaana ollessa carmolis on osoittautunut hyväksi. Ja jos silti tuntuu, että flunssaa pukkaa, niin nappaan ihan vaan särkylääkkeen -yleensä lähtee sillä.

    VastaaPoista
  27. Eipä siinä, itsekin toisinaan testailen luonnonkonsteja. Halusin kuitenkin avautumisellani kiinnittää huomiota netin "ei lääkkeille, kyllä sipulille" -keskusteluihin. Jo näissä kommenteissa esitetään, että valkosipuli on paras tulehduksenestäjä... Miten sen voi todeta? Tuleeko tulehdus heti jos sipuli unohtuu pöydältä?

    Toistamiseen siis; hyviä flunssan paranteluja itse kullekin, muistakaa kuitenkin mennä lääkäriin Maman mainitsemien ohjeiden mukaan.

    VastaaPoista
  28. Yhdistelmä Esberitox ja Aconitum toimii myös loistavasti! Ensin mainittu on rohdosvalmiste, jota apteekeista saa pienemmissä ja luontaistuotekaupoista suuremmissa erissä. Taltuttaa flunssanpoikaset ihmeen tehokkaasti! Olen jostain lukenut, että toimisi mm. keuhkoputkentulehduksiinkin, mutta en (onneksi) ole päässyt itse kokeilemaan.

    Ja aconitum on tosiaan homeopaatinen valmiste.

    Nämä yhdessä (tai erikseen jossei homeopatiaan usko) jos ehtii napata heti kun ekat oireet ilmaantuu, niin ainakin meillä sairastelut vähentyneet

    VastaaPoista
  29. Allekirjoitan alkuperäisen tekstin pointin eli sen, että hunaja on vähintään yhtä tehokas yskään kuin lääkkeet, sehän tuossa (ihan virallisessa ja tieteellisessä kaksoissokko-)tutkimuksessakin todettiin. Olettaen siis, että kyseessä on tavallinen nuhakuume.

    Kommentoijissa tuntuu kuitenkin näin lääkärin näkökulmasta olevan hiukan enemmän ns. extreme-matskua... Ei meitä kuitenkaan turhaan peruskouluteta kuutta vuotta, plus päälle 6v erikoistumista, vain siksi että meistä tulisi aivottomia lääkkeenjakoautomaatteja. Ns. kolmioyskänlääkkeet eivät sinänsä paranna yskää, vaan lievittävät sitä sen verran että nukkuminen onnistuu, sekä ipanalta että vanhemmilta. Ja kyllä, ne toimii keskushermoston kautta, kuten useimmat lääkkeet. Niitä määrätään vain tarpeeseen.

    Ja tottahan on se, että yskä (yleensä) lähtee yskimällä. Jos joku vannoo ilmankosteuttajien ja sipulin nimiin, niin kaikin mokomin. Kunhan ei turhan päiten raahata jokaista nuhaista lasta eka päivänä päivystykseen tartuttamaan kaikki muut potilaat - tai mennä sairaana töihin ns. vaihtoehtohoitojen voimin (jälleen tartuttamaan kaikki muut).

    VastaaPoista
  30. Kyllä meilläkin "oikeisiin" sairauksiin käytetään ihan lääkkeitä, mutta yskänlääkkeitä en ole itsekään käyttänyt vuosiin kun en koe niiden sen enempää auttavan kuin esim. hunajakaan ja hunaja siis auttaa ihan kivasti. Jos yskä lähtee hunajalla niin hyvähän se on, normaalisti yskä ei ole oire mistään sen pahemmasta...Juuri oltiin lääkärillä muksun silmätulehduksen vuoksi (oli myös vielä yskää nuhan jäljiltä) eikä lääkäri siihen mitään määrännytkään kun kaikki muuten ok (keuhkot yms.) Pelkän nuhan takia ei olla koskaan käyty lekurilla, tosin tämä olikin ensimmäinen "kunnon" nuha ja lääkärikäyntikin johtui silmätulehduksesta.

    Flunssan ehkäisyyn käytän itse moniakin konsteja ja ainakin ihan ovella kolkuttanut flunssa yleensä katoaa pois, en sitten tiedä olisiko ilman niitä vippaskonstejakin hävinnyt mutta oli niin tai näin, niin hyvä joka tapauksessa. Juuri pari viikkoa sitten oli yhden päivän ajan ihan hillitön nuha, joka oli seuraavana päivänä poissa. Sikäli kyllä merkillistä kun niin kovasti nenä vuosi ja aivastutti.

    VastaaPoista
  31. Carolus mikstuuraa meillä, luonnon oma antibiootti ja suussa pidettäessä parantavat höyryt leviävät onteloihin. Maistuu lakulle, joten lapset tykkää:) Meillä supertehoaineeksi luokiteltu! Luontaistuotekaupoista.

    VastaaPoista
  32. Otin juuri äsken tea tree tippoja noin kymmenen alkavaan flunssaan. Oireet katosi parissa minuutissa

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...