8.9.2010

Vaatehuomioita

Huomioita kuuden vaatteen haasteen ensimmäisen viikon jälkeen.
 1. Kuudella vaatteella pärjää, kun budjetoi päivän asut ja vaatehuollolliset toimenpiteet tarkkaan. Haasteita tulee, jos pastakastiketta tippuu paidalle, farkut ovat vielä aamulla kosteat tai paita väliaikaisesti hukassa.
 2. Kun pukeutuminen on järjestyksessä, aamut ovat kitkattomia. Vaatekaapilla arpominen vie yllättävän paljon aikaa ja tämän seikan on tuonut esiin monikin haasteeseen lähtenyt. Jäin miettimään, ovatko tavarat aikasyöppöjä? Jos vähempi vaatemäärä lisää vapaa-aikaa vaikkapa viidellä minuutilla, mikä vaikutus onkaan sadan tavaran haasteella.. 
 3. Kadehdin niitä, joilla on moderni pesukone. Meidän 20 vuotta vanhaa Upoa pitää kääntää manuaalisesti eteenpäin, sillä se jumittaa varsinkin linkouksen kohdalla. Käytössä on kaksi ohjelmaa: normaali ja pika: normaalissa menee kolme tuntia, pikapesussa ei lähde tahrat. Pyykinpesu ei tällä masiinalla ole mikään miellyttävä nakki. 
 4. En koskaan opi käyttämään asusteita. Puuttuu tyyli-ikoni, inspiraatio ja motivaatio. Onko pakko?
 5. Tärkein vaatteeni on kotiverkkarit. Kaikesta muusta voin luopua.
Hyvin on mediaa kiinnostanut tämä tempaus ja lisää juttua pukkaa. Mikä ihme tekee tästä haasteesta kiinnostavan? Ehkä se, että kaltaiseni konttorirotat, joita on aika paljon, eivät ensireaktiona pidä koko hommaa mahdollisena. Pienen aivotyöskentelyn jälkeen ratkaisut alkavat löytyä. Minimillä pärjääminen vain on hyvin, hyvin vierasta.

KUVA: Wikimedia

6 kommenttia:

 1. Itse pidin haastetta kaltaiselleni vaateaddiktille mahdottomana. Luulin että kiristelisin hampaita jo muutaman päivän jälkeen ja että repisin hiuksia päästäni kun en keksi uusia asukokonaisuuksia. Kaipaan nimittäin pukeutumisessa erityisesti vaihtelua. Miten se voisi onnistua vain kuudella vaatteella?

  Noh, täysin kuudesta en tiedä, mutta 6+3 vaatteella pääsee jo todella pitkälle. Juuri tänään sain kommenttia blogiini, että miten olenkin saanut niin erilaisia asuja aikaan niin vähällä vaatemäärällä. Eikä ole vielä tehnyt edes tiukkaa!

  Olen alkanut ajatella, että olenkin ollut vain laiska ostaessani aina vain uusia vaatteita. En ole vaivautunut miettimään, että jonkin uuden tyylin tai lookin voisi hyvinkin saada aikaiseksi jo omistamistani vaatteista. Lisäksi vaikka tämä ei minulle olekaan kulutushaaste vaan pikemminkin luovuushaaste, olen jo huomannut alkavani pohtia uusia vaateostoksia tarkemmin.

  VastaaPoista
 2. Muistathan ihminen, että se sun 20-vuotta vanha pesukoneesi vie sit aikapaljon enemmän vettä kun uudemmat mallit! Helpota arkeasi, osta uusi.

  VastaaPoista
 3. Tätityttö, Haasteissa hyvin usein käy niin että heää ihan uusiakin ajatuksia. Mä myös laskin mun kaikki vaatteet tän projektin tiimoilta ja järkytyin kyllä määrästä: jos joku olisi kysynyt paljonko mulla on t-paitoja olisin vastannut et noin 10. No, niitä oli loppujen lopuksi ihan älytön määrä.. Olen tilannut Uuden Mustan puolelle jutun siitä millainen olisi 20-vaatteen perusvaatekaappi ja se mielessäni lähden luonnollisen poistuman kautta vähentämään vaatteitani.

  Anonyymi, vedenkulutuksesta en ole eniten huolissani, sillä Suomessa ei varsinaisesti ole vedestä pulaa ja meitä on täällä aika vähän sitä käyttämässä. Ja vaikka kuinka säästäisimme, se ei auta maailman kuivuusalueita. Kadehdin erilaisia energiaa ja samalla vettä säästäviä pika/vajaatäyttö/höyryohjelmia, mutta korjaaja sanoi, että pidä kiinni tästä vaan, uudet koneet hajoaa muutamassa vuodessa.. O_o

  VastaaPoista
 4. Tässä olisi todella haastetta mun uudehkolle (vuoden vaihteessa taloon tulleelle) duunikaverilleni. En vielä kertaakaan ole nähnyt hänellä kahta kertaa samaa asukokonaisuutta päällä ja aika harvoin edes samaa vaatetta.

  Oma vaatekaappini on niukka ja työpaikan arjessa pärjään noin kahdellakymmenellä vaatteella. Vihaan myös shoppailua (ja se näkyy) ja ostan vain ehdottomaan tarpeeseen. Siksikään tuo vain kuusi vaatetta - haaste ei tunnu ihan mun jutultani.

  VastaaPoista
 5. Kuusi vaatetta, sehän on paljon. Tai no. Tulin töihin tän viikon alussa ja ostin juurikin kuusi uutta vaatetta: 2 uutta aluspaitaa, 2 päällypaitaa ja 2 housut. Niistä olen käyttänyt tällä viikolla kaikkia paitsi toisia housuja.

  VastaaPoista
 6. Mulla on ihana (jo kahdeksanvuotias) AEG, se helpottaa haastetta. Ja elämää. Heikoin linkki on pyykin jatkokäsittely, kun kone ei ripusta, viikkaa, silitä saati laita vaatteita kaappiin. Toiseksi heikoin linkki on pyykinkuivaaja, joka välillä räppää lisähuuhteluohjelman päälle, nytkin Yahoon sääennusteen mukaan sunnuntaihin saakka :(

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...